Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου: Μία περίεργη απόφαση επιστροφής του στο Δήμο από την ΔΕΠΑΔΠ, αν και το διεκδικούν ιδιώτες. Γιατί έγινε τώρα και τι ακολουθεί…

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Το Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου, είναι μία περίεργη κατάσταση για το Δήμο Περιστερίου. Κατασκευάσθηκε σε έκταση που έχει χαρακτηρισθεί ως «χώρος Πρασίνου» και έχει απαλλοτριωθεί με την 14/8/1981 πράξη απαλλοτρίωσης που έγινε με Προεδρικό Διάταγμα το 1981 (ΦΕΚ 569Δ΄/1981).

Για ένα μεγάλο διάστημα πέρασε ως περιουσιακό στοιχείο στην Κ.Ε.ΠΕ.Κ.Α.Π., επιχείρηση του Δήμου Περιστερίου και με την υποχρεωτική συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων που επιβλήθηκε με το νόμο 3852/2010 στην Δ.Ε.ΠΑ.Δ.Π. με την οποία συγχωνεύτηκε.

Κατά την «μεταφορά» του στην τελευταία αποτιμήθηκε ως αξία στα 8.3 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτέλεσε συνεισφορά κεφαλαίου από το Δήμο για την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε και αποφασίσθηκε η «επιστροφή» του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Εκθεσιακού Κέντρου στον Δήμο Περιστερίου, προκειμένου να «αξιοποιηθεί» καλύτερα, όπως αναφέρεται στο εισηγητικό σημείωμα που κατέθεσε το διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.ΠΑ.Δ.Π. (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Στην απόφαση αυτή υπάρχουν και δύο σημεία άξια προσοχής.

α). Η παραχώρηση προς την Κοινωφελή επιχείρηση του ενός από τα 4 κτίρια του Εκθεσιακού Κέντρου έχει λήξει (!!!), γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο και τις διαδικασίες που αυτή είχε γίνει.

β). Το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ, ομολογεί ότι η έως τώρα παραχώρηση και λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου δεν ήταν επωφελής για την Επιχείρηση και το δήμο, με απλά λόγια δηλαδή, ως περιουσιακό στοιχείο και των δύο δεν ήταν κερδοφόρο και παρ’ όλα αυτά η έως τώρα παραμονή του στην «ιδιοκτησία» της έχει συμβάλει στη δημιουργία «υψηλού κεφαλαίου» γι’ αυτή.

Το ερώτημα που τίθεται επί του προκειμένου είναι: Πως είναι δυνατόν ένα περιουσιακό στοιχείο να μην αποδίδει κεδροφορία και ταυτόχρονα να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο με υψηλή κεφαλαιακή αξία. Αυτό μόνο ο Δήμος Περιστερίου και το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ μπορεί να το εξηγήσουν ή κάποιος οικονομολόγος μεγέθους «Ρουμπινί».

Σε κάθε περίπτωση, τόσο το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ, όσο και ο Δήμος Περιστερίου θα πρέπει να εξηγήσουν με ποιο τρόπο και με με ποιους πόρους θα αναπληρωθεί η απομείωση του «κεφαλαίου» της Κοινωφελούς Επιχείρησης μετά την «φυγή» από αυτή περιουσιακού στοιχείου που είχε εκτιμηθεί ως αξία στο ύψος των 8.3 εκατ. ευρώ.

Τι είχε προηγηθεί…

Πριν την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ για την παραχώρηση του Εκθεσιακού Κέντρου στο Δήμο Περιστερίου, είχε επιχειρηθεί η εξουσιοδότηση πολυπράγμωνος αντιδημάρχου προκειμένου αυτή/ος να αποφασίζουν κατά περίπτωση πότε και σε ποιες περιπτώσεις τα περιουσιακά στοιχεία και κυρίως τα ακίνητα της κοινωφελούς Επιχείρησης θα δίνονται προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες με αποφάσεις του Δήμου και όχι του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το θέμα αυτό είχε συναντήσει έντονες παρασκηνιακές αντιστάσεις στα μέλη του Δ.Σ. και επειδή κρίθηκε πέραν των άλλων ότι δεν μπορούσε να σταθεί και νομικά, αποσύρθηκε και επιλέχθηκε η λύση της επιστροφής του Εκθεσιακού Κέντρου στον Δήμο.

Τι ακολουθεί…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «επιστροφή» ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Εκθεσιακού Κέντρου, στο Δήμο Περιστερίου, έχει σχέση με την επιθυμία της δημοτικής Αρχής του Ανδρέα Παχατουρίδη να το εκμεταλλευθεί εμπορικά σε ποιο έντονο βαθμό, ενόψει και των σεεξέλιξη δικαστικών διεκδικήσεων της έκτασης του από δύο ιδιώτες οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετικές αγωγές.

Σε ότι αφορά τους υποψηφίους αναδόχους της εκμετάλλευσης του Εκθεσιακού Κέντρου, σύμφωνα με όσα διακινούνται στην αγορά της πόλης, υπάρχει ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας της πόλης με πολύ καλές σχέσεις με την διοίκηση Παχατουρίδη και όχι μόνο. Ο ίδιος επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν και όταν το Εκθεσικαό Κέντρο «ανήκε» στην Κ.Ε.ΠΕ.Κ.Α.Π., την εκμετάλλευσή του, αποχώρησε, όμως, αφήνοντας χρέη, γεγονός που τον «εμποδίζει» να κερδίσει διαγωνισμούς της ΔΕΠΑΔΠ, αφού ο νόμος δεν το επιτρέπει, αν και ο ίδιος διατείνεται επισήμως (βλέπε ισολογισμούς ΔΕΠΑΔΠ) ότι του χρωστάνε και δεν χρωστάει, έχοντας καταθέσει μάλιστα διεκδικητική αγωγή (ανταγωγή).

Από την στιγμή που το Εκθεσιακό Κέντρο πέρασε στον Δήμο, παύει πλέον να υπάρχει νομικό κώλυμα για την διεκδίκηση της εκμετάλλευσης του, αφού τυπικά σ’ αυτόν δεν χρωστάει, έστω και αμφισβητούμενα όπως στην ΔΕΠΑΔΠ, τίποτα..

Σε κάθε περίπτωση, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου, βρίσκετε σε αμφισβήτηση, αφού όπως προαναφέρθηκε την έκταση στην οποία αυτό έχει αναγερθεί την διεκδικούν ιδιώτες, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες (διαβάστε στη συνέχεια).

Τέλος να υπενθυμήσουμε, ότι ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του τον Μάιο, είχε περιλάβει την έκταση του Εκθεσιακού Κέντρου, στον ενιαίο χώρο πρασίνου που «οραματίζεται», σύμφωνα με όσα είχε πει, να κάνει ενοποιώντας το Άλσος Περιστερίου με όλη την έκταση που έχει απαλλοτριωθεί από το 1981.

Αυτό, όμως, που χρήζει προσοχής, όχι μόνο από τους κατοίκους της πόλης, αλλά κυρίως από τους δημοτικούς συμβούλους είναι κονδύλι 6.5 εκατομμυρίων ευρώ που σύμφωνα με παράγοντες της τότε διοίκησης Παχατουρίδη είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τον Δήμο Περιστερίου, από τα οποία τα 5 προορίζονται για την «αγορά» δύο εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην συνολική απαλλοτριωμένη έκταση.


Διαβάστε στη συνέχεια το άρθρο για την διεκδίκηση της έκτασης του Εκθεσιακού Κέντρου που είχαμε δημοσιεύσει το 2013. Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Iδιώτες διεκδικούν την έκταση του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου Περιστερίου και όχι μόνο

΄΄Καμία Δημοτική Αρχή από το 1981 και μετά δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει απαλλοτριώσεις…΄΄

Όλα καλά, όλα ωραία στο Δήμο Περιστερίου. Δεν του έφθαναν όλα όσα συμβαίνουν, κινδυνεύει να χάσει το Εκθεσιακό του κέντρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Βασιλείου και Δωδεκανήσου και μέρος από την έκταση που σήμερα λειτουργεί το Αμαξοστάσιο.


Οι διεκδικήσεις

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δύο ιδιώτες, οι κ.κ. Γεώργιος Ταράσης και Μαρία Σειρηνάκη κατέθεσαν στις 18-01-2010 στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή με την οποία διεκδικούν έκταση 18 στρεμμάτων που σήμερα καταλαμβάνει το Εκθεσιακό Κέντρο και το μικρό χωμάτινο γήπεδο δίπλα σ’ αυτό.

Ζητούν δε να ακυρωθεί η από 14/8/1981 πράξη απαλλοτρίωσής της που έγινε με Προεδρικό Διάταγμα το 1981 (ΦΕΚ 569Δ΄/1981).

Σύμφωνα με το 30697/25-09-2012 έγγραφο του νομικού συμβούλου του Δήμου προς την Οικονομική Επιτροπή ο δήμος έχει σε πλήρη κυριότητα την διεκδικούμενη έκταση από το 1977, κυριότητα που απέκτησε είτε με αγοραπωλητήρια συμβόλαια, είτε με «έκτακτη χρησικτησία», αφού από το έτος αυτό ο χώρος διαμορφώθηκε με δικές του δαπάνες.

Προβάλετε επίσης το επιχείρημα ότι στην διεκδικούμενη αίτηση έχει ανεγερθεί το Εκθεσιακό Κέντρο και έχουν διεξαχθεί σ’ αυτό δεκάδες Βιοτεχνικές Εκθέσεις με πανελλήνια και διεθνή προβολή, έχει δε κατά καιρούς παραχωρηθεί αντί μισθώματος η χρήση του χώρου σε διάφορους τρίτους για την πραγματοποίηση κλαδικών εκθέσεων.

Ο νομικός σύμβουλος στο έγγραφο του καταλήγει ότι «ο σκοπός της απαλλοτρίωσης έχει εκπληρωθεί και έχει μεταβληθεί ο χώρος σε χώρου πρασίνου – Εκθεσιακό Κέντρο, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νομής και κατοχής και του δικαιώματος κυριότητος του Δήμου Περιστερίου». Ζητά δε να λάβει απόφαση η Οικονομική Επιτροπή για «Άσκηση αγωγής αναγνώρισης κυριότητας του Δήμου για την έκταση που περικλείεται από τις οδούς δρόμους ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)» και «Άσκηση παρέμβασης του Δήμου Περιστερίου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για την απόκρουση της από 18-01-2010 προσφυγής».

Όλα καλά θα πει κάποιος καλόπιστος. Τι ποιο φυσικό, νόμιμο και ηθικό ο δήμος να προασπίσει τα δικαιώματα του, όταν μάλιστα πρόκειται και για χώρο πρασίνου κι όχι για κάποια χρωστούμενα σε κάποιο προμηθευτή ή υπάλληλο.

Οποιοσδήποτε όμως διαθέτει στοιχειώδεις νομικές γνώσεις θα αντιληφθεί ότι η υπόθεση κάπου χωλαίνει.


 

Η ιστορία

α. Το προεδρικό διάταγμα του 1981 ορίζει την απαλλοτρίωση όλης της έκτασης που περικλείεται από τους οδούς Δωδεκανήσου – Αγίου Βασιλείου – Λάρνακος και Αναπαύσεως μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η διεκδικούμενη σήμερα έκταση των 18 στρεμμάτων.

Από τα συμφραζόμενα του νομικού συμβούλου του δήμου Περιστερίου φαίνεται ότι ουδέποτε έγινε απαλλοτρίωση αυτής της έκτασης, αφού μέρος της αποκτήθηκε με αγοραπωλητήρια συμβόλαια και ένα άλλο τμήμα της διεκδικείται σήμερα με «χρησικτησία».

Έτσι ίσως εξηγείται και γιατί η έκταση μεταξύ του Αμαξοστασίου και της οδού Λάρνακος παρέμεινε σε ιδιώτες και δεν «πέρασε» στην ιδιοκτησία του δήμου παρότι από το 1981 έχει χαρακτηρισθεί χώρος πρασίνου.

β. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο χώρος στην γωνία Αναπαύσεως και Λάρνακος ανήκει κατά 50% στο δήμο (είναι άγνωστο πως πέρασε στην κυριότητά του) και κατά το άλλο 50% σε ιδιώτη με την Ιερά Μητρόπολη Λαμίας να εγείρει κι’ αυτή διεκδικήσεις. Αντίθετα η διπλανή έκταση στη γωνία Λάρνακος και Αγίου Βασιλείου, στην οποία λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση, ανήκει κατά 100% σε ένα και μόνο ιδιώτη. Πρόσφατα, όπως γνωστοποιήθηκε άτυπα από παράγοντες του δήμου, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι 6.5 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 5 προορίζονται για την «αγορά» αυτών των δύο εκτάσεων. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου υπάρχει σε εξέλιξη μακρά δικαστική διαμάχη για τη διοικητική αποβολή ενός από τους δύο αναφερόμενους ιδιώτες, από την έκταση που διατείνονται ότι κατέχουν. Το συγκεκριμένο «οικόπεδο» χρησιμοποιείται σήμερα από αγνώστους ως χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων τεχνικών έργων (φωτό). Έχουν μάλιστα αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό με «μπάρα» χωρίς να έχουν αντιδράσει οι υπηρεσίες του δήμου.


γ. Ο δήμος Περιστερίου, από το 1981 έως σήμερα, δεν έχει προχωρήσει στις διαδικασίες διοικητικής αποβολής των φερόμενων ως ιδιοκτητών από τις εκτάσεις αυτές και ορισμού αποζημίωσής τους σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία για τις εκτάσεις αυτές αφού το προεδρικό διάταγμα με το οποίο χαρακτηρίσθηκαν ως χώρος πρασίνου και ορίζεται η απαλλοτρίωσή τους ουδέποτε αναιρέθηκε. Όπως προβλέπει η νομοθεσία, από τη στιγμή που δεν αμφισβητήθηκε νομικά η απαλλοτρίωση, η μόνη διεκδίκηση που μπορεί να υπάρξει είναι το «ύψος» της αποζημίωσης. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι ο δήμος Περιστερίου, ουδέποτε από το 1981 έως σήμερα, κίνησε τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης της έκτασης που ορίζεται από το Π.Δ. του 1981 (ΦΕΚ 569Δ΄/1981).

δ. Ο δήμος Περιστερίου, αντί να απαλλοτριώσει μέρος της έκτασης στην οποία κατασκευάσθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο, προχώρησε στην αγορά της από ιδιώτη (σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται Λαλιώτης και ήταν κάτοικος Αιγάλεω) παρότι αυτή είχε ήδη απαλλοτριωθεί. Παλιοί δημοτικοί παράγοντες θέτουν το ερώτημα: «Ποια σχέση είχε αυτή η πράξη με γειτονικά οικόπεδα που νομιμοποιήθηκε η ιδιοκτησία τους με αυτό τον τρόπο;»

ε. Ο δήμος Περιστερίου ουδέποτε προχώρησε έως σήμερα σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων που λειτουργούν στην, χαρακτηρισμένη ως χώρο πρασίνου, έκταση στη γωνία Λάρνακος και Αγίου Βασιλείου, παρότι αυτό είναι υποχρεωτικό από την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, για άγνωστους λόγους, δεν σφράγισε τις εγκαταστάσεις εκτροφής πουλιών και σκύλων επί της οδού Λάρνακος και δεν απέτρεψε την κατασκευή παραπηγμάτων από λαμαρίνα στον ίδιο χώρο. Ακτιβιστές και οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος μιλούν ότι αυτό έχει σχέση με την αυθαίρετη και παράνομη λειτουργία του Αμαξοστασίου του δήμου που είναι δίπλα του, δηλαδή χρησιμοποιείται ως «κάλυψη» του.


στ. Ενώ το αμαξοστάσιο θεωρείται παράνομο, ο χώρος που καταλαμβάνει είναι χαρακτηρισμένος από το 1981 ως χώρος πρασίνου και η κυριότητα του δήμου επί της έκτασης που αυτό λειτουργεί βασίζεται σε αυθαίρετη καταπάτηση και «έκτακτη χρησικτησία» (όπως εγγράφως ομολογεί ο νομικός του σύμβουλος) ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε, με αφορμή την εγκατάσταση του «Λειοτεμαχιστή» των απορριμμάτων, τον Οκτώβριο του 2010 έργα σε αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αντίδραση του Δήμου

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Σιουρούνης έχει εισηγηθεί (έγγραφο 30697/25-09-2012) να προχωρήσει ο δήμος σε διπλή νομική ενέργεια για το θέμα.

α. «Άσκηση αγωγής αναγνώρισης κυριότητας του Δήμου για την έκταση που περικλείεται από τις οδούς δρόμους ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)» και

β. «Άσκηση παρέμβασης του Δήμου Περιστερίου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για την απόκρουση της από 18-01-2010 προσφυγής». Σωστή πρόταση για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου. Έως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν η πρόταση του έγινε δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει φθάσει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Το παράδοξο, όμως, είναι ότι ο νομικός σύμβουλος προτείνει την «άσκηση αγωγής αναγνώρισης κυριότητας» για το οικόπεδο που καταλαμβάνει το Εκθεσιακό Κέντρο και όχι για κάποιο άλλο τμήμα της συνολικής έκτασης που έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος πρασίνου. Δημοτικοί σύμβουλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γι’ αυτό το θέμα μας δήλωσαν ότι η έκταση του Εκθεσιακού Κέντρου έχει αγορασθεί με συμβόλαιο από το Δήμο Περιστερίου και αν πράγματι ασκηθεί τέτοια αγωγή είναι άνευ σημασίας. Εκτός βέβαια της περίπτωσης που άλλα λένε τα «χαρτιά».

Επιμύθιο

Σύμφωνα με έμπειρους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στα κοινά της πόλης του Περιστερίου, η υπόθεση αυτή έχει αρκετά σκοτεινά σημεία, διαχρονικά από το 1981 έως σήμερα. Τους προκαλεί μάλιστα εντύπωση πως δύο «άγνωστοι» σε όλους φερόμενοι ως ιδιοκτήτες εμφανίστηκαν το 2010 να διεκδικούν 18 στρέμματα, 38 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που ο δήμος με τον ένα ή άλλο τρόπο διαχειρίζεται και χρησιμοποιεί την διεκδικούμενη έκταση.

Σημειώνουν μάλιστα με έμφαση ότι ήταν λάθος ο δήμος να προχωρήσει σε αγορά έκτασης που είχε ήδη απαλλοτριωθεί και να μην προβεί σε όλες τις νομικά θεσμοθετημένες διαδικασίες για την αποβολή όλων των ιδιωτών από όλες τις ιδιοκτησίες που ορίζει το προεδρικό διάταγμα.

Κατά την άποψη τους ο δήμος, με την ενέργεια του αυτή, έδωσε νομικό «πάτημα» για την νομιμοποίηση κάθε διεκδίκησής τους πέρα από την νόμιμη αποζημίωσής τους. Η δικαιολογία που προβάλλουν όλες οι έως σήμερα διοικήσεις του δήμου ότι ουδέποτε «βρήκαν» ή τους χορηγήθηκαν κονδύλια για την αποζημίωση των φερόμενων ως ιδιοκτητών της έκτασης που έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος πρασίνου δεν ευσταθεί αφού άλλο θέμα είναι η εκταμίευση χρημάτων για απαλλοτριώσεις και άλλο οι νομικές ενέργειες για την πραγμάτωσή της, ενέργειες που ποτέ δεν έγιναν από καμία δημοτική αρχή σε όλο το χρονικό διάστημα των 32 ετών από το 1981 έως σήμερα.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα αυτή την παράλειψη ως «κακούργημα» για τον λαό του Περιστερίου αφού αν οι νομικές ενέργειες για την απαλλοτρίωση της έκτασης είχαν ξεκινήσει από το 1981 το ύψος της αποζημίωσης των ιδιωτών ιδιοκτητών της θα ήταν το 10% περίπου της σημερινής αξίας της.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι αν οι δύο εμφανισθέντες και φερόμενοι ως ιδιοκτήτες 18 στρεμμάτων αυτής της έκτασης παρ’ ελπίδα δικαιωθούν στα δικαστήρια ο δήμος Περιστερίου θα κλιθεί να τους καταβάλει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατο παράδειγμα το οικόπεδο, συνολικής έκτασης 1.5 στρέμματα περίπου, για το 28ο Δημοτικό σχολείο για το οποίο επιδικάστηκε αποζημίωση 1.270.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του από τα δικαστήρια.

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "