ΑΣΠΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ - ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ (στο Περιστέρι…)

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Πάνω στα αποκαΐδια της κατάργησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που στηρίζει και υπηρετεί, η δημοτική αρχή Περιστερίου στήνει γιορτή τοπικής «ανάπτυξης» και φτηνιάρικης ψυχαγωγίας για τα δεκάδες θύματα του ανελέητου και για την πόλη μας κοινωνικού πολέμου, σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων της πόλης μας.

Το Σάββατο 13/12 θέλουν τα εμπορικά ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ την επομένη Κυριακή 14/12 πάλι ανοιχτά! Λευκή νύχτα και αμέσως μετά μαύρη μέρα για τους εμποροϋπαλλήλους, που θα κάνουν σαββατοκυριακάτικη ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΠΛΗΡΩΤΗ βάρδια 32 ωρών με μικρά διαλλείμματα!

Η δημοτική αρχή της γκλαμουριάς, της αυτοπροβολής και της ανέξοδης διαφήμισης για τους φίλους και τους ημετέρους, με πανηγύρια τύπου «Λευκής Νύχτας», προσπαθεί να κρύψει για άλλη μια φορά τη μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση της πλειοψηφίας του Περιστεριώτικου λαού πάνω στη σκληρή εκμετάλλευση των εκατοντάδων απλήρωτων και ανασφάλιστων εργαζομένων, που υποφέρουν πίσω από τους πάγκους και τις λουσάτες βιτρίνες της τεχνητής και ψεύτικης αισιοδοξίας.

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Περιστεριού με την υπόδειξη των έμπορων της περιοχής, στέλνει την Αστυνομία να απαγορεύσει το κίνημα χωρίς μεσάζοντες στο Περιστέρι, καλεί τη φτωχή - λαϊκή οικογένεια της πόλης να συμμετέχει και να συνδράμει από το υστέρημά σε μια χαζοχαρούμενη φιέστα κατανάλωσης.

Η απόπειρα της δημοτικής αρχής και της ηγεσίας του εμπορικού συλλόγου Περιστερίου να λειτουργήσουν τα καταστήματα πέρα από το προβλεπόμενο με το νόμο ωράριο, είναι καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων , σκαλοπάτι στις εδώ και καιρό μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και εργοδοτών για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ξεκάθαρη προώθηση της εργασιακής βαρβαρότητας και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με τις ενέργειες και τη στάση της, έδειξε το δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθούσουν οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, όταν κατήγγειλε και πρωτοστάτησε ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής Μπλάκ Ροκ να δημιουργήσει υπερκαταναλωτικό κέντρο (μόλ) στις παρυφές της πόλης. Καλέσαμε τότε την ηγεσία του τοπικού εμπορικού συλλόγου σε κινητοποιήσεις και δράσεις, από τις οποίες αυτοί απείχαν επαναπαυόμενοι στις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για πρωτοβουλίες που ούτε ήθελε και ούτε επιδίωξε ποτέ να κάνει.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου:

Δηλώνει πως οι μαύρες ημέρες και οι λευκές νύχτες της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο όνομα της κρίσης, είναι μέρος του σχεδίου των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόικας για την ισοπέδωση κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος.

Καλεί τις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες να απέχουν μαζικά από τέτοιες καταναλωτικές φιέστες υπερεξόντωσης των εργαζόμενων εμποροϋπαλλήλων.

Να επιλέξουν το δρόμο της συλλογικής δράσης, της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης γιατί είναι μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και προϋπόθεση για μια κοινωνία χωρίς μνημόνια τρόικα και βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "