Περιστέρι: «Μόνο» 319.985,58 ευρώ για την «ωραιοποίηση» του «ΕΦΗ». Το «πάρτι» των «περίεργων» απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται από τη Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη του 62% (πλέον)

Κατηγορία: Περιστέρι Επιχειρήσεις


Μπορεί η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη να δήλωσε ότι δεν μπορεί να «ετοιμάσει» το Ειδικό Γυμνάσιο (ΕΕΤΕΚ) των παιδιών ΑμεΑ, μπορεί να μην συντηρεί τους δρόμους, το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, μπορεί…, διέθεσε όμως με «περίεργες» διαδικασίες 319.985,58 ευρώ για την «ωραιοποίηση» του «ΕΦΗ» προκειμένου να κάνει τα αγαπημένα της «γιορτές και πανηγύρια»… Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και επιβλητικός είναι και φωτογένεια έχει…

Στο στενό της οδού Βασιλικών και στον αριθμό 6, στον Άγιο Ιερόθεο στο Περιστέρι, υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια ένας από τα πολλά εγκαταλειμμένα και παρατημένα στην τύχη τους κτίρια που ανήκουν στο Δήμο Περιστερίου, ο «κινηματογράφος Έφη».

Στα 11.5 χρόνια της μέχρι τώρα θητείας της στο Δήμο, η διοίκηση του δημάρχου του 62% Ανδρέα Παχατουρίδη ή «Ανδρέα» όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη τύχη του. Έχοντας ανακατασκευάσει το ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ, παλιό κινηματογράφο που λόγο τίτλου παραπέμπει στην Κωνσταντινούπολη, πιθανόν θεωρούσε ότι έφθανε ένας δημοτικός κινηματογράφος στην πόλη (υπάρχει ακόμη και ο ιδιωτικός Φοίβος, αλλά πρόκειται σύντομα να δώσει την θέση του σε εμπορικό κέντρο, μετά τον αποχαρακτηρισμό του ως διατηρητέο κτίριο) για να κάνει την επικοινωνιακή «πολιτιστική» πολιτική της.

Για ανεξήγητους, όμως, λόγους η διοίκηση Παχατουρίδη εκχώρησε τη λειτουργία του ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ, αρχικά για δύο χρόνια σε ιδιώτη και πρόσφατα, με την αιτιολογία ότι η συνεργασία αυτή απέδωσε για τον δήμο, έχει κινήσει τις διαδικασίες μέσω της ΔΕΠΑΔΠ του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου να τον εκχωρήσει πάλι σε ιδιώτη, αυτή τη φορά για 4 ή 5 χρόνια.

Φαίνεται, όμως, ότι ο Δήμος Περιστερίου ή μάλλον η Διοίκηση Παχατουρίδη, ναι του επονομαζόμενου «Ανδρέα», δεν μπορεί να λειτουργήσει πολιτιστικά, χωρίς δημοτικό κινηματογράφο που να τον διαχειρίζεται και λειτουργεί αποκλειστικά η ίδια. Έτσι μετά την απόφαση για ενοικίαση του «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ», αποφάσισε να «ανακατασκευάσει» το εγκαταλειμμένο κτίριο του παλιού κινηματογράφου «Έφη» και να του δώσει την «πρέπουσα» για την πολιτική φήμη αλλά και αναλογούσα «πολιτιστική αξία» για την διοίκηση Παχατουρίδη, μορφή και «γυαλάδα».

Κι εδώ αρχίζουν τα «περίεργα» και τραγελαφικά που αν μη τι άλλο χρήζουν έρευνας από τα αρμόδια όργανα όχι μόνο του υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Λέοντος Ρακιτζή, για να μην πούμε του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντί να πράξει τα δέοντα, δηλαδή να συντάξει, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου –προΐσταται η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Τσιώτα- ολοκληρωμένη μελέτη για την ανακατασκευή του εγκαταλειμμένου κτιρίου του κινηματογράφου «Έφη» και να την «φέρει» μαζί με τον προϋπολογισμό της στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπως θα έκανε κάθε δήμαρχος και συνολικά δημοτική Αρχή που σέβεται τα χρήματα των δημοτών, προχώρησε σε άλλες διαδικασίες που επιτρέπουν το ανεξέλεγκτο των ενεργειών τους και που τελικά κατέληξαν στην κατασπατάληση δημοτικών πόρων με αδιαφανείς μάλιστα και εκτός τυπικών διαδικασιών αποφάσεις της, παρά το μανδύα των νομότυπων αποφάσεων με τις οποίες «κατάφερε» και τις επένδυσε.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

Η Απόφαση ανακατασκευής του εγκαταλειμμένου κτιρίου «Έφη»

Στις 17.2.2014 ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του «Ανδρέα» Παχατουρίδη κ. Βασίλης Παπαδόπουλος φέρνει στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης το θέμα «Λήψη απόφασης σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου του π. κινηματογράφου Έφη σε κινηματοθέατρο». Παρούσα μεταξύ άλλων μελών του Δ.Σ., στην συνεδρίαση, και η υπερδαστήρια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού και «δεξί χέρι» του δημάρχου κ. Παχατουρίδη, κ. Τσιώτα - Μάρκου Μαίρη.

Στην εισήγηση του προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., ο κ. Παπαδόπουλος, αφού παραδέχεται ότι το κτίριο «Έφη» είναι εγκαταλειμμένο για πάρα πολλά χρόνια, δηλώνει ότι αυτό θα ανακατασκευασθεί με «μελέτη» (συνδρομή το αναφέρει) των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για τις κτιριακές παρεμβάσεις και «μελέτη» των ηλεκτρομηχανολογικών από ειδικά μελετητικά γραφεία.

Καταλήγοντας στην εισήγησή του ζητά να ληφθεί απόφαση, -όπως και έγινε και μάλιστα «ομόφωνα»-, για: α) να γίνει έρευνα αγοράς για την ανάθεση των επισκευών – συντηρήσεων – προμηθειών, β) την έγκριση πίστωσης 3.800.00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων του κινηματοθεάτρου και γ) την ανάθεση της μελέτης στον μηχανολόγο κ. Πάνο Ευσταθόπουλο & Συνεργάτες.

Όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, η ανακατασκευή του κτιρίου «Έφη», ξεκίνησε χωρίς καμία μελέτη για τις κτιριακές παρεμβάσεις και συνεπώς χωρίς κανένα προϋπολογισμό του έργου, η αμοιβή της μελέτης για τα Η/Μ καθορίσθηκε αυθαίρετα (άραγε από ποιόν και με βάση ποια στοιχεία) και έγινε απευθείας ανάθεση στον «μελετητή» που κανείς δεν ξέρει με ποια κριτήρια επιλέχθηκε. Να σημειωθεί ότι το μελετητικό γραφείο «Πάνος Ευσταθόπουλος & Συνεργάτες» είναι ήδη «γνωστό» στο Δήμο Περιστερίου αφού υπογράφει την μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων του νέου Κολυμβητηρίου στον Λόφο Αξιωματικών συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ.

Οι εργασίες Ανακατασκευής του κτιρίου «Έφη» με απευθείας αναθέσεις

Μετά την αρχική απόφαση ανακατασκευής του κτιρίου «Έφη», το Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. επιδόθηκε σε ένα «όργιο» απευθείας αναθέσεων χωρίς κανένα προϋπολογισμό και χωρίς καμία τεχνική μελέτη, για ότι «πετούσε και κολυμπούσε» και μόνο με την εισήγηση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου.

Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε δημοτικό ή δημόσιο έργο του οποίου ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ γίνεται με «πρόχειρο διαγωνισμό» και εφόσον υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ με τακτικό ανοικτό διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση για να γίνει ο προϋπολογισμός ενός έργου θα πρέπει υποχρεωτικά να προηγηθεί η «μελέτη» που να καθορίζει ποιες εργασίες θα γίνουν, ποια υλικά θα χρησιμοποιηθούν, ποιες είναι οι προδιαγραφές τους και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του αναδόχου. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός λόγω του ανταγωνισμού που αναπτύσσεται δίνει και κέρδος ουσιαστικά στον φορέα που τον πραγματοποιεί, αφού οι υποψήφιοι ανάδοχοι δίνουν έκπτωση επί του προϋπολογισμού του έργου. Μελέτη για το έργο, υπήρξε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. υπήρξε μόνο για τα ηλεκτρομηχανολογικά, αν και εμείς δεν γνωρίζουμε τι προβλέπει αυτή.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης ήταν το έργο με την εισήγηση πάντα του Προέδρου κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και την σύμφωνη έως ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ., να «σπάσει» σε πάρα πολλά κομμάτια που «δίνονταν» με απευθείας αναθέσεις κατά το δοκούν.

Σε κάθε εισήγηση ή σχεδόν σε κάθε μία από αυτές, προς το Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. προκειμένου αυτό να αποφασίσει την απευθείας ανάθεση σε κάποιο ιδιώτη υπήρχε η εξής πρόταση:

«[…]. Κατόπιν αυτού προβήκαμε σε έρευνα αγοράς και σε δημοσίευση πρωτογενούς αιτήματος και μας υποβλήθηκαν … προσφορές εκ των οποίων η αρτιότερη και πλέον συμφέρουσα σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης προσφορών, κρίνεται η προσφορά….[….] η οποία προσέφερε το ποσό των…… πλέον ΦΠΑ.»

Στην έρευνα μας για το θέμα του κτιρίου «Έφη», όσο και να ψάξαμε πουθενά, τοπικές εφημερίδες, ιστοσελίδες, κλπ, ακόμη και στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., δεν βρήκαμε αγγελία ή έστω δημοσίευμα που να δηλώνει την πρόθεσή της για κάποια από τις εργασίες ή προμήθεια υλικών για την κάλυψη των αναγκών επισκευής του κτιρίου «Έφη». Ίσως, βέβαια, για να μην αδικήσουμε κανένα, η έκφραση «δημοσίευση πρωτογενούς αιτήματος» να αναφέρεται πιθανόν σε κάποιο «χαρτί» της διοίκησης της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. που έφτανε είτε ψηφιακά (Fax, e-mail, Facebook, κλπ), είτε δια χειρός υπαλλήλων της στους κατά περίπτωση εξειδικευμένους προμηθευτές. Σε κάθε περίπτωση στην ιστοσελίδα του δήμου Περιστερίου, ουδέποτε δημοσιεύθηκε κάτι αντίστοιχο ή τουλάχιστον δεν μπορέσαμε εμείς να το διαπιστώσουμε κατά την έρευνα μας.

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., με την εισήγηση πάντα του Προέδρου της κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, είναι ότι σε καμία από αυτές δεν υπάρχει αρχικός προϋπολογισμός της δαπάνης, ώστε να κριθεί ποια από τις υποβληθείσες πρόχειρες προσφορές ήταν αφενός μέσα στα όρια της δαπάνης, αφετέρου αν η επιλεγείσα ξεπερνούσε αυτό το όριο και τέλος αν ήταν ή όχι συμφέρουσα για την Εταιρία. Έτσι κανείς, εκτός ίσως από την επιτροπή προσφορών και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. δεν γνωρίζει πως και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των αναδόχων για κάθε επιμέρους εργασία.

Με τον τρόπο αυτό έγιναν 30 απευθείας αναθέσεις για εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου «Έφη» κόστους από 735 έως 19.600 ευρώ πλέον (συν) ΦΠΑ (δείτε όλες τις αναθέσεις στον πίνακα που παρουσιάζεται στο τέλος). Σε καμία, μάλιστα, από αυτές τις απευθείας αναθέσεις δεν προβλέφθηκε, σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., α). εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των εργασιών και β) εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης για τις προμήθειες υλικών. Έτσι, όπως λέει και ο λαός «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», δηλαδή αν η εργασία που ανατέθηκε ή τα υλικά που προμηθεύτηκε η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. για το Κτίριο «Έφη», δεν ήταν της πιθανόν απαιτούμενης ποιότητας, η Κοινωφελής Εταιρία δεν θα μπορεί να ζητήσει αποκατάσταση της εργασίας ή αντικατάσταση του υλικού που προμηθεύτηκε.


Οι διπλές ΑΔΑ των αποφάσεων για την ανακατασκευή του κτιρίου «Έφη»

Όπως είναι γνωστό κάθε απόφαση δημόσιου ή δημοτικού οργανισμού, νομικού προσώπου, κλπ, για να είναι εκτελεστή πρέπει να δημοσιεύεται στο Διαύγεια, όπου παίρνει ένα συγκεκριμένο αριθμό που ονομάζεται ΑΔΑ (Αριθμός Δημοσίευσης Απόφασης). Όταν μάλιστα πρόκειται για την πληρωμή κάποιας εργασίας ή προμήθειας υλικών ο αριθμός ΑΔΑ της απόφασης είναι υποχρεωτικός προκειμένου να γίνει η εκταμίευση του ποσού υπέρ του αναδόχου. Να σημειώσουμε ότι όταν για οιονδήποτε λόγο μία απόφαση π.χ. του δήμου που δημοσιευθεί στο Διαύγεια και έχει πάρει ΑΔΑ είναι λάθος, αυτή ανακαλείται και ξανα-υποβάλλεται η διορθωμένη είτε με την σημείωση «διόρθωση στο ορθόν», είτε με την επισήμανση της παλιάς με τον όρο «Ανακληθείσα». Αυτό γίνεται για να μην υπάρξει πληρωμή της ίδιας απόφασης με δύο διαφορετικές ΑΔΑ.

Σε ότι αφορά το κτίριο «Έφη», υπάρχουν δύο περιπτώσεις δύο διαφορετικών ΑΔΑ για δύο απευθείας αναθέσεις που καμία τους δεν έχει ανακληθεί. Είναι έτσι δυνατόν να πληρωθούν οι ανάδοχοι δύο φορές (δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει ή πρόκειται για λάθος των υπηρεσιών της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) για τις ίδιες εργασίες και τα ίδια υλικά.

α). Η πρώτη αφορά την «Hλεκτρολογική εγκατάσταση του θεάτρου Έφη» συνολικού ύψους 19.600 ευρώ πλέον (συν) ΦΠΑ) και οι δύο ΑΔΑ για την συγκεκριμένη απόφαση είναι: ΒΙΞΕΟΕΠΝ-Ξ3Ν & ΒΙΞΕΟΕΠΝ-ΒΑΤ (για να τις δείτε στο Διαύγεια κάντε κλικ επάνω στον αριθμό ΑΔΑ).

β). Η δεύτερη περίπτωση αφορά την «Προμήθεια μικροφωνικού συστήματος για το κινηματοθέατρο Έφη» συνολικού ύψους 19.600 ευρώ πλέον (συν) ΦΠΑ) και οι δύο ΑΔΑ για την συγκεκριμένη απόφαση είναι: ΒΙΞΕΟΕΠΝ-ΑΕ3 & ΒΙΞΕΟΕΠΝ-ΘΤΕ (για να τις δείτε στο Διαύγεια κάντε κλικ πάνω στον αριθμό ΑΔΑ).

Ο Πρόχειρος Διαγωνισμός για τα Καθίσματα του κτιρίου «Έφη»

Στις 21.3.2014 στην 8η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., ο Πρόεδρός του κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, εισηγείται προς τα μέλη του, χωρίς καμία αναφορά, όπως και για όλες τις υπόλοιπες αναθέσεις, σε κάποια έστω και υποτυπώδη μελέτη, την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια 230 καθισμάτων για το κτίριο «Έφη» συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, πλέον (συν) ΦΠΑ, όσο δηλαδή είναι και το ανώτατο όριο για να γίνει πρόχειρος και όχι τακτικός ανοικτός διαγωνισμός. Όπως ήταν φυσικό η εισήγηση του κ. Προέδρου εγκρίθηκε ομόφωνα (με τις επιφυλάξεις του μέλους κ. Παπαδόπουλου Στέφανου).

Στις 26.3.2014 και ώρα 20:57:07, πέντε ημέρες μετά, δημοσιεύεται στο Διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΙΞ9ΟΕΠΝ-ΨΦ8) η απόφαση 470/24.3.2014 του Προέδρου της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. κ. Βασίλη Παπαδόπουλου «Διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Προμήθεια Καθισμάτων για το Κινηματοθέατρο (π. Σινέ ΕΦΗ)». (Για να δείτε το κείμενο της διακήρυξης του Διαγωνισμού στο Διαύγεια κάντε κλικ εδώ).

Για να είμαστε ειλικρινής, κατά την έρευνα μας δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε αν η σχετική διακήρυξη δημοσιεύθηκε στον τοπικό ή άλλο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αν και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, πιθανόν να διέλαθε της προσοχής μας, αν και τόσο στην αρχική απόφαση (πράξη 66/2014) του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., όσο και στο κείμενο της διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού δεν υπάρχει καμία αναφορά για δημοσίευση της στον τοπικό ή υπερτοπικό εβδομαδιαίο ή ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αυτό απλή αναφορά για ενημέρωση του αναγνώστη.

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της διακήρυξης του διαγωνισμού για τα καθίσματα:

1). Δεν πρόβλεπε την κατάθεση από τους υποψηφίους προμηθευτές α) Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής και β) Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης, δηλαδή η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. δεν θα μπορούσε να ζητήσει εξηγήσεις και αντικατάσταση των καθισμάτων, από τον προμηθευτή, αν αυτά για οιονδήποτε λόγο είτε δεν πληρούσαν ακριβώς τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί, είτε αποδεικνύονταν σε κάποιο σημείο ελαττωματικά, με άλλα λόγια θα μπορούσε να πάρει «γουρούνι στο σακί» και να μην μπορεί (παρά μόνο δικαστικά) να κάνει τίποτα.

2). Όριζε ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού την Τετάρτη 2 Απριλίου, 8 μόνο ημέρες από τη δημοσίευση της στο Διαύγεια, αντί του συνηθισμένου για τέτοιου τύπου διαγωνισμούς του διαστήματος των 15 έως 20 ημερών. Για ποιο λόγο δόθηκε προθεσμία μόνο 8 ημερών (6 αν «βγάλει» κανείς το Σαββατοκύριακο που μεσολαβούσε) κανείς (ή τουλάχιστον εμείς) δεν μπορεί να το εξηγήσει… Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κατά τα λοιπά ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρία SYSTEMA EΠE που πρόσφερε έκπτωση 10% (!!!) με το τελικό ποσό να φθάνει στις 40.480 ευρώ για 230 καθίσματα.

Η προμήθεια και εγκατάσταση ηχητικών στο κτίριο «Έφη»

Εδώ τα πράγματα «ήταν απλά»: Η επιλογή του προμηθευτή της ηχητικής εγκατάστασης έγινε μετά από «αξιολόγηση» των προσφορών από τον μηχανολόγο και συντάκτη της μελέτης των Η/Μ εγκαταστάσεων κ. Ευσταθόπουλο, που είχε και ορισθεί επιβλέπων μηχανικός (παράλειψη που δεν το αναφέραμε). Τώρα αν αναρωτηθεί κάποιος πως ένας «μηχανολόγος», έστω και καταξιωμένος στο χώρο του έχει και γνώσεις ειδικού «Ακουστικής Χώρων» ας το κρίνει και αξιολογήσει μόνος του.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., η έρευνα αγοράς δεν είχε πλαφον δαπάνης, ούτε βέβαια προδιαγραφές και το σύστημα που επιλέχθηκε απλώς προτάθηκε από τον προμηθευτή. Με απλά λόγια η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι βγήκε «στη γύρα» με το σκεπτικό ότι «θέλουμε» ηχητικό σύστημα για αυτό το κτίριο», προτείνεται εσείς ποιο νομίζεται και όσο μας ζητήσετε θα το πληρώσουμε. Αυτό λέει ο κοινός νους. Συνολικά για τα ηχητικά του κτιρίου «Έφη» η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. πλήρωσε 15.705,05 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η προμήθεια και εγκατάσταση θεατρικού φωτισμού στο κτίριο «Έφη»

Ακολουθήθηκε το «ίδιο μοντέλο» με την προμήθεια των συστημάτων ήχου. Πάλι ο μηχανολόγος κ. Ευσταθόπουλος αξιολόγησε τις προσφορές και πρότεινε την συμφερότερη και πλέον κατάλληλη για το κτίριο «Έφη». Όλως τυχαίως, όμως, και απλώς το αναφέρουμε ο προμηθευτής ήταν ο ίδιος με τα ηχητικά, με συνολικό κόστος 9.988,48 πλέον ΦΠΑ.

Η προμήθεια του «προτζέκτορα»

Δεν θα σχολιάσουμε τον τρόπο προμήθειας του, αφού είναι ο ίδιος με όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, όμως το μόνο που θα αναφέρουμε είναι ότι η τελική τιμή προμήθειας του αντιστοιχεί ουσιαστικά σε επαγγελματικούς προτζέκτορες RGΒ (τριών φακών) υπερβαρέως τύπου με «άπειρη» ζωή λυχνιών προβολής, πού μεγάλη φωτεινότητα, υπερυψηλή ανάλυση (4Κ) και όχι διάρκεια ζωής λυχνιών τις 2.000 ώρες, όπως αναφέρεται στις προδιαγραφές του προμηθευτή, που και στην περίπτωση αυτή, όλως τυχαίως είναι ο ίδιος με αυτόν του ηχητικού συστήματος και των φωτιστικών θεάτρου. Παρεμπιπτόντως το σύστημα του προτζέκτορα που προμηθεύτηκε η Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., στοίχησε «μόνο» 13.323,15 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Τα κλιματιστικά του κτιρίου «Έφη»

Υποτίθεται ότι μία μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για ένα κτίριο κινηματοθεάτρου, όπως το «Έφη» θα περιλάμβανε πέραν των άλλων και το σύστημα κλιματισμού του. Για να είμαστε ειλικρινείς και επειδή δεν γνωρίζουμε την σχετική «μελέτη» του κ. Πάνου Ευσταθόπουλου μπορεί και να το περιλαμβάνει. Όμως είναι η πρώτη φορά που σε κινηματοθέατρο τοποθετούνται «κοινά» οικιακά κλιματιστικά, έστω και σε μεγάλο αριθμό. Εικοτολογούντες θα πούμε ότι κάποιος μπορεί να φαντασθεί τον υπάλληλο του δήμου με 16 χειριστήρια στο χέρι να γυρνά όλη την αίθουσα, μέσα από τον κόσμο, προσπαθώντας να ρυθμίσει τη λειτουργία τους. Φαίνεται ότι τόσο ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της, της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαίρης Τσιώτα προεξάρχουσης (λόγω αξιώματος) έχουν βαθιές γνώσεις κλιματισμού κτιρίων και μάλιστα κινηματοθεάτρων αφού ενέκριναν την εισήγηση του προέδρου για την προμήθεια 16 κλιματιστικών για το κτίριο «Έφη» συνολικού κόστους 13.300 ευρώ πλέον (συν) ΦΠΑ η αλλιώς 831,25 ευρώ κατά μέσο όρο το «τεμάχιο».

Το κερασάκι στη Τούρτα (Γιορτή &πανηγύρι)

Ένα τόσο «πανάκριβο» έργο όπως το κτίριο «Έφη» που για ορισμένους θεωρείται πλέον το «πετράδι του στέμματος» στις πολιτιστικέ δομές της πόλης, θα πρέπει να γίνει γνωστό στους δημότες της πόλης, που χρόνια τώρα το γνωρίζουν (όσοι γνωρίζουν την ύπαρξή του) σαν ένα εγκαταλειμμένο, από τη διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη, ερείπιο.

Τι ποιο κατάλληλο για να γίνει γνωστό στην πόλη ότι είναι πάλι «γυαλιστερό» για να υποδεχθεί τις «γιορτές και τα πανηγύρια» που τόσο αγαπάνε όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και η διοίκηση του δήμου, από μία πολιτιστική γιορτή μετά μουσικής (χωρίς μουσική δεν γίνεται τίποτα σήμερα στο Περιστέρι).

Το θέμα αυτό δεν θα μπορούσαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. και τα μέλη του Δ.Σ. της να το παραβλέψουν επ’ ουδενί λόγο. Για τον λόγο αυτό στις 30.4.2014 (12 συνεδρίαση) και πριν καν τελειώσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου «Έφη» αποφάσισαν (πράξη 119/2014) την διοργάνωση γιορτής σ’ αυτό (συγνώμη πολιτιστικής εκδήλωσης) με συνολικό κόστος 1.900 ευρώ από τα οποία 1.100 ευρώ για το «καλλιτεχνικό πρόγραμμα», 300 ευρώ για την φωτιστική και ηχητική κάλυψη της (άραγε οι σχετικές εγκαταστάσεις του κτιρίου γιατί έγιναν) και κρατηθείτε 350 ευρώ για προσκλήσεις και έντυπο υλικό.

Για όποιον θέλει να δει όλες τις αποφάσεις, ας τις αναζητήσει με βάση τον αριθμό ΑΔΑ που αναφέρεται στον πίνακα, στο Διαύγεια.


Επιμύθιο

Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα από την διοίκηση του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Δήμο Περιστερίου. Μπορεί να δήλωσε επίσημα ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για την διαμόρφωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Δερβενακίων) προκειμένου να λειτουργήσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο (ΕΕΤΕΚ) των παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) του Περιστερίου που αναγκάζονται να μετακινούνται στο Αιγάλεω και το Ίλιον, μπορεί να μην έχει κονδύλια να συντηρήσει τους δρόμους που πλέον είναι γεμάτοι λακκούβες, μπορεί να μην μπορεί να συντηρήσει και επισκευάσει τους αγωγούς ομβρίων υδάτων που «βρωμάνε» λόγω στάσιμων νερών, μπορεί… μπορεί…, αλλά κατάφερε και εξοικονόμησε 319.985,58 ευρώ για την ανακατασκευή του Κτιρίου «Έφη».

Γι’ αυτό της αξίζουν «συγχαρητήρια», αφού όπως φαίνεται πρώτο μέλημα της είναι η «παραγωγή» πολιτισμού, έστω κι αν αυτή παίρνει τη μορφή «πανηγυριού». Όπως λέει ο λαός είναι θέμα αισθητικής, έστω κι αν στοιχίζει μόνο 319.985,58 ευρώ.

Ας είναι καλά ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, έτσι κι αλλιώς πήρε στις τελευταίες εκλογές 62%. Όσο για τους δημότες, όπως λέει και το απόφθεγμα έχουν τον Δήμαρχο που τους αξίζει.

Όλα τα άλλα είναι συζητήσεις περί «κολοκυθόπιτας». Με τις υγείες όλων και «ο κολιός τον Αύγουστο».

Δειπνο-σοφιστής

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "