Έλη Αλεξίου & Ένωση Γονέων Περιστερίου: Συνεχίζεται ο Αγώνας για τις ανάγκες των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/10/2018 κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου για τα οξυμένα λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας Εκπαίδευσης και διαπιστώθηκε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ προκύπτει η ανάγκη για κοινή και συντονισμένη δράση Εκπαιδευτικών και Γονιών στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και διεκδίκησης του αγαθού της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας..

Η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαψεύδει την εικόνα της κανονικότητας που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, το μοίρασμα των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε πολλούς μαθητές (82 εκπαιδευτικοί για 356 μαθητές στη Γ΄ Διεύθυνση) η υπολειτουργία του ολοήμερου και η μη εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Περιστέρι χειροτερεύουν τους όρους μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση των σχολείων και η στέγαση τους σε ακατάλληλα κτίρια που στερούνται απαραίτητους χώρους για τη λειτουργία τους (το 28 Δημοτικό δεν έχει αίθουσα για τη στέγαση του Τμήματος Ένταξης) υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούμε:

 • Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς
 • 20 μαθητές ανά τμήμα στο δημοτικό και 15 στις Α’ και Β’ και στο Νηπιαγωγείο.
 • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
 • Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου. Να οριστεί υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
 • Να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Περιστέρι , ώστε όλα τα νήπια και τα προνήπια να μπορούν να εγγράφονται και να φοιτήσουν στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
 • Άμεση ανάγκη πρόσληψης των εκπαιδευτικών της «παράλληλης στήριξης» και των τμημάτων ένταξης.
 • Κάλυψη των ειδικών σχολείων με το απαραίτητο ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
 • Ίδρυση νέων σχολείων και νηπιαγωγείων. Άμεση ανέγερση σχολείων στα ήδη δεσμευμένα οικόπεδα (28ο Δημοτικό, ΕΕΕΕΚ, 10ο Λύκειο)
 • Αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων.
 • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και έκτακτη οικονομική επιχορήγηση κάθε σχολικής μονάδας.
 • Εξασφάλιση της παροχής ενός γεύματος σε κάθε παιδί με ευθύνη της πολιτείας και χωρίς την είσοδο χορηγών- ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία.

ΤΑ  Δ.Σ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ                                                                    21/10/2018

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "