Έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Για 9η χρονιά, το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο της «δια βίου μάθησης» δωρεάν προς όλους τους πολίτες, με το Χειμερινό Εξάμηνο να ξεκινά σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και να ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου (Αδριανουπόλεως και Σκρα).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 210 5716057 και τηλ/fax: 210 5716069, καθώς και στο e-mail:dvivlper.gr. Το πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου έχει ως εξής:

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ • Ώρα: 19:00 - 21:00

(Κοινωνιολογία - Ψυχολογία- Παιδαγωγική - Λαογραφία)

15/10/18 - Σακκάς Βασίλειος, Δρ. Ψυχολογίας - Κοινωνιολόγος - Ειδικός Παιδαγωγός, Θέμα: ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ: “Πώς το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά”... ΚΑΙ ΑΝ “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα”...

22/10/18 - Παγοροπούλου Άννα, Επικ. Καθηγήτρια - Τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, Θέμα: Άλλο “Πονάει” και άλλο “Τρομάζει”: Μύθοι και Αλήθειες για το Μυστήριο του Θανάτου.

29/10/18 - Κωστόπουλος Τρύφων, Καθηγητής, Τμήμα Γενικής Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θέμα: “Η Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα και η Έξοδος από τα Μνημόνια”.

05/11/18 - Τσούμπα Γεωργία, Ψυχολόγος - Επόπτρια, Θέμα: “Σχέση Μάνας - Κόρης”.

12/11/18 - Παυλόπουλος Βασίλειος, Αναπλ. Καθηγητής Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας - ΕΚΠΑ, Θέμα: “Εγώ δεν Είμαι Ρατσιστής Αλλά…” Στερεότυπα, Προκαταλήψεις και Διακρίσεις που Aγαπάμε να Mισούμε.

19/11/18 - Καππάτου Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος - Συγγραφέας, Θέμα: “Πώς Επηρεάζεται η Συμπεριφορά των Παιδιών, από τη Σχέση τους με τους Γονείς”.

26/11/18 - Χείλαρη Βασιλική, Ψυχολόγος, Θέμα: “Ο Μύθος της Ζωής μας”

03/12/18 - Παπαθεοδώρου Πάνος, Δρ. Ψυχαναλυτής, Διδάσκων Ψυχανάλυσης στο ΠΜΣ του Παντείου Πανεπιστημίου, Θέμα: “Το Όνειρο και η Σημασία του, για την Κατεύθυνση της Αναλυτικής Διαδικασίας”.

10/12/18 - Γιαννιτσιώτης Ιωάννης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Θέμα: “Ιστορίες της Γειτονιάς και της Συνοικίας στις Σύγχρονες Πόλεις: Δημόσια Ιστορία και Πόλη”.

17/12/18 - Βαρβούνης Εμμανουήλ, Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Θράκης, Θέμα: “Αρχαιοελληνικά και Βυζαντινά Λαϊκά Λατρευτικά 'Έθιμα στην Ελληνική Εθιμοταξία”.

07/01/19 - Βαρβούνης Εμμανουήλ, Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Θράκης, Θέμα: “Σύγχρονες Μορφές Αστικής Λαϊκής Θρησκευτικότητας”.

14/01/19 - Σταυροπούλου Κέλλυ, MSc. Ψυχολόγος Υγείας, Κέντρο Πρόληψης Δήμου Περιστερίου, Θέμα: “Ταξίδι στη Ζωή: Ένα Ανθρωποκεντρικό Βλέμμα στην Τρίτη Ηλικία”.

--------------------------

ΚΑΘΕ TETAΡΤΗ • Ώρα: 19:00 - 21:00

(Ιστορία - Φιλοσοφία - Τέχνες)

17/10/18 - Κοτέα Μαριάνθη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας - Πάντειο Πανεπιστήμιο Θέμα: “Προσφυγικό Πρόβλημα: Μια Ιστορική Αναδρομή στην Πολιτική του Ελληνικού Κράτους".

24/10/18 - Μανωλέα Χριστίνα - Παναγιώτα, Δρ. Ελληνικής Φιλολογίας, Θέμα: “Οι ποιητές μας για το 1940”.

31/10/18 - Αλομπέϊντ Άρεφ, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Θέμα: “Ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός: Διαστάσεις και Προκλήσεις”.

07/11/18 - Σφυρόερα Αλεξάνδρα, Δρ. Αρχαιολογίας - Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας - ΕΚΠΑ, Θέμα: “Ναξίων Πόλις: Μια Διαχρονική Ματιά”.

14/11/18 - Χατζηβασιλείου Ευάνθης, Καθηγητής Ιστορίας Μεταπολεμικού Κόσμου - Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας - ΕΚΠΑ

Θέμα: “Ελλάδα και Τουρκία στον Σύγχρονο Κόσμο, 1923 - 2018”.

21/11/18 - Μπουραζέλης Κώστας, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας - ΕΚΠΑ, Θέμα: “Από τον Μέγα Αλεξάνδρο στον Μέγα Κωνσταντίνο”

28/11/18 - Πλάντζος Δημήτριος, Αναπλ. Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας - ΕΚΠΑ, Θέμα: “Αρχαία Ελληνική Ζωγραφική - Πρόσωπα και Βλέμματα”.

05/12/18 - Λάγιος Αθανάσιος, Δρ. Φιλοσοφίας - ΕΚΠΑ, Θέμα: “Νίτσε και Φιλοσοφία ή Πώς Φιλοσοφεί κανείς με το Σφυρί”.

12/12/18 - Στραβοσκούφης Αθανάσιος, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Θέμα: “Επιπτώσεις του Εμφυλίου Πολέμου “1944-1949”, στην Ελληνική Κοινωνία”.

19/12/18 - Δούσης Αθηνόδωρος, Υπ. Διδάκτωρ Οικονομικών &Πολιτικών Επιστημών - Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θέμα: “Η Προστασία του Περιβάλλοντος ως Θεμελιώδες Δικαίωμα”.

09/01/19 - Παπάζογλου - Μανιουδάκη Ελένη, Αρχαιολόγος - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Θέμα: “Η Αναζήτηση του Αρχαίου”

16/01/19 - Μανωλέα Χριστίνα - Παναγιώτα, Δρ. Ελληνικής Φιλολογίας, Θέμα: “Μανόλης Αναγνωστάκης: Ο Ποιητής της Ήττας”.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 210 5716057 και τηλ/fax: 210 5716069 καθώς και στο e-mail:dvivlper.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "