Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο - Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Οι ΚΤ.ΥΠ., η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Απορίες που οδηγούν σε συμπεράσματα μας δημιουργήθηκαν, όταν διαβάσαμε σε διάφορες ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες του Περιστερίου:

«Σύσκεψη στην ΚτΥπ ΑΕ για την υλοποίηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Περιστερίου (ακολουθεί η κλασική- αναμνηστική-οικογενειακή φωτογραφία)

Στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) σε προγραμματισμένη σύσκεψη στις 9 Οκτωβρίου 2018, συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία υλοποίησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Περιστερίου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο νέος Πρόεδρος της ΚτΥπ Γεώργιος Μπιτάκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος και οι Διευθυντές του 7ου Λυκείου Στυλιανός Ιωάννου και του 10ου Λυκείου Μαρία Καλογέρα κ.α.

Για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή Περιστερίου ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του 28ου Δημοτικού Σχολείου και την άμεση λειτουργία του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου, στο κτίριο του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Επιπλέον, από τον κ. Θεοδωράκο τέθηκε το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου, καθώς και άλλα θέματα για τα σχολικά κτίρια της πόλης.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος της ΚτΥπ κ. Μπιτάκος αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα που προκύπτουν από τις αδυναμίες του κρατικού φορέα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στην άμεση διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων για να προχωρήσουν τα σχολικά έργα, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου

Απορία 1η: Αλήθεια βάσει ποιου καταμερισμού αρμοδιοτήτων, η επίσπευση των διαδικασιών για το 28ο Δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ ζητείται από τη Δημοτική Αρχή, ενώ το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στο προαύλιο των 7ου-10ου Λυκείων τίθεται από τον κο Θεοδωράκο;

Ας σοβαρευτούμε όμως και ας συνεχίσουμε.

Απορία 2η: Γιατί ενώ η Δημοτική Αρχή ζητάει την άμεση λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, μέχρι τις 10/10, ο κος Μπιτάκος δηλώνει στην Ένωση Γονέων ότι η μετατροπή αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος μέχρι τις 10/10 δεν είχε κάνει ΚΑΜΙΑ απολύτως ενέργεια;

Απορία 3η: Γιατί ενώ ο κος Θεοδωράκος θέτει το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στα 7ο-10ο Λύκεια, ο κος Μπιτάκος δηλώνει ότι μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Περιστερίου όφειλε να υποβάλει αίτημα έναρξης ενεργειών από τις ΚΤΥΠ, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι τις 10/10/2018;

Απορία 4η: Ποιος από όλους τους παραπάνω λέει την αλήθεια; Γιατί και στη μία και στην άλλη περίπτωση, την πληρώνουν τα παιδιά μας.

Ας έχουμε απορίες, βγάζουμε όμως και συμπεράσματα.

Συμπέρασμα 1ο: Αυτό που ενώνει όλες τις διοικήσεις είτε λέγονται ΟΣΚ είτε ΚΤΥΠ δεν είναι μία αδυναμία του κρατικού τομέα, αλλά μια συνειδητή επιλογή αδιαφορίας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ποντάροντας στο ότι αυτοί που διεκδικούν ή θα βαρεθούν ή θα στραφούν σε ατομικές λύσεις.

Συμπέρασμα 2ο: Καλό το παραμύθι με τις διεκδικητικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και του κου Θεοδωράκου, αλλά δεν έχει δράκο.

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Λεμπέσης                                 Στέφανος Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "