Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚτΥΠ

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά

 

Πραγματοποιήθηκε χθές 10/10/2018 η προγραμματισμένη, ύστερα από πολύμηνο αίτημα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΚΤ.ΥΠ. κο Μπιτάκο και τον Γενικό Δ/ντή κο Κυριαζόπουλο. 

Στη συνάντηση, τέθηκαν εκ νέου τα θέματα που είχαν τεθεί στις 26/2/2018, κατά την κινητοποίηση Φορέων του Περιστερίου και τη συνάντησή τους με τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο κο Καραγιάννη και δεν έχουν απαντηθεί έως και σήμερα. 

Κατά τη συζήτηση, από μεριάς της ηγεσίας των ΚΤ.ΥΠ. ειπώθηκαν τα εξής: 

Για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 28ο Δημοτικό Σχολείο ειπώθηκε ότι προχωράει η διαδικασία της ανέγερσης κατόπιν και σχετικής συνεννόησης με αρμόδιους φορείς για το θέμα του υφιστάμενου υποσταθμού της ΔΕΗ. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε τη μελέτη του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος από τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με την οποία η ύπαρξή του υποσταθμού δεν επηρεάζει την υγεία μαθητών και κατοίκων. Από τις ΚΤΥΠ όμως επισημαίνεται ότι θα υπάρχει αρχιτεκτονικό και αισθητικό πρόβλημα. 

Α) 10ο Λύκειο και την ανέγερσή νέου σχολικού κτιρίου στο αγορασμένο οικόπεδο ειπώθηκε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με αρμόδια υπηρεσία (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) για τον τρόπο αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου από Β’ Ζώνη πρασίνου. 

Β) Για την κατασκευή νέων αιθουσών του 10ου Λυκείου στο προαύλιο των 7ου και 10ου Λυκείων ειπώθηκε ότι μέχρι και σήμερα (10/10/2018) δεν είχε αποσταλεί από τον Δήμο Περιστερίου το σχετικό αίτημα για ανάληψη ενεργειών από τις ΚΤ.ΥΠ., παρά τις σχετικές αποφάσεις από τη ΔΕΠ και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου. 

1) Για το ΕΕΕΕΚ και την ανέγερσή νέου κτιρίου στο κτήμα Μπόθου ειπώθηκε ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια καταλληλότητας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λόγω γειτνίασης με το Δημοτικό Νεκροταφείο Περιστερίου. Ως εκ τούτου η ανέγερση του ΕΕΕΕΚ στο συγκεκριμένο οικόπεδο είναι αδύνατη. 

2) Η εναλλακτική λύση της μετατροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε ΕΕΕΕΚ ειπώθηκε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος μέχρι σήμερα (10/10/2018) δεν έχει κάνει καμία απολύτως κίνηση. 

α) Για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων δεν υπήρξε καμία απάντηση. 

β) Για το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων ειπώθηκε ότι την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει ο Δήμος. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκε από τον κο Μπιτάκο ότι τα σχολεία κτίζονται είτε από τις ΚΤΥΠ είτε από τον Δήμο, επιβεβαιώνοντας αντίστοιχη δήλωση του προηγούμενου Δ/ντα Συμβούλου κου Καραγιάννη. 

Τέλος, ο κος Μπιτάκος διαβεβαίωσε ότι θα κοινοποιηθεί στην Ένωση η αλληλογραφία μεταξύ ΚΤΥΠ και Δήμου Περιστερίου σχετικά με το 28ο Δημοτικό, το 10ο Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ. 

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας 

Κώστας Λεμπέσης                       Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "