Δύναμη Προοπτικής: «Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες…» Για τους έφηβους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Μήνυμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες…

Οι πανελλαδικές εξετάσεις παραμονεύουν και πάλι και δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους υποψηφίους, που συχνά ξεχνάμε πως πρόκειται για παιδιά.

Όλα τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά τελειώνοντας το Γυμνάσιο ίσως και νωρίτερα πλέον, μπαίνουν σε διαδικασία προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία όσο περνούν τα χρόνια χειροτερεύει. Οι ίδιοι οι γονείς αλλά και το υπόλοιπο περιβάλλον συχνά μετατρέπουν τα παιδιά σε «πολεμιστές» έτοιμους να αντιμετωπίσουν τον «παντοδύναμο εχθρό». Μεταδίδοντας την λανθασμένη αντίληψη πως οι εξετάσεις έχουν το σημαντικότερο νόημα στην ζωή των μαθητών και πως η αποτυχία όχι μόνο δεν συγχωρείται αλλά ούτε καν επιτρέπεται. Τα παιδιά όμως από την άλλη το μόνο που χρειάζονται είναι μια πελώρια αγκαλιά και ένα «είμαστε μαζί σου» δηλαδή αγάπη και υποστήριξη, όχι περισσότερο άγχος και πίεση.

Τα χρήματα που σπαταλούν τόσες οικογένειες σε φροντιστήρια για την πολυπόθητη προετοιμασία, το άγχος, η πίεση, ο μεγάλος όγκος ύλης, ο άπειρος χρόνος που απαιτείται κάνουν την μάχη να φαίνεται άνιση και ενδυναμώνουν το «τέρας» των πανελλαδικών στα μάτια των παιδιών μας.

Δεν υφίσταται όμως η αποτυχία, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους, η δύναμη και το σθένος, η προσπάθεια αυτά αξίζουν. Όχι το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι αυτό.

Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες, μόνο εσύ ο ίδιος οφείλεις να δώσεις το ποσοστό σημαντικότητας τους, κανείς άλλος δεν θα το ορίσει και κανείς δεν θα σε κρίνει! Να παλεύεις για ό,τι σε κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο και καλύτερο άνθρωπο στην ζωή σου, αυτή είναι η νίκη του πολέμου.

Μέσα από την καρδιά μου βγαίνουν μεγάλα «όχι».

Όχι, δεν χρειάζεται να φοβάσαι.

Όχι, δεν είσαι άχρηστος αν «αποτύχεις».

Όχι, η επιτυχία και η ζωή σου δεν ταυτίζονται με το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων.

Όχι, δεν παλεύεις για εμάς , παλεύεις για τα όνειρα σου!

Και ένα μεγάλο «ναι».

Ναι, είμαστε δίπλα σου!

Καλή τύχη ονειροπόλε και να θυμάσαι …

«Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη» (Ο. Ελύτης)

Στέφανος Δημ. Παπαδόπουλος

  • Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου
  • Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου
  • ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "