Μαθητές και Εκπαιδευτικοί από Ευρωπαϊκές χώρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου επισκέφθηκε στις 19 Μαρτίου 2018 η παιδαγωγική ομάδα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, η οποία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης «Erasmus+» που υλοποιεί το σχολείο, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας εκπαιδευτικής δράσης σχετική με την γλωσσική νοημοσύνη.

Τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου η οποία αφού τους συνεχάρη για την υπέροχη δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουν, τους καλωσόρισε στη πόλη μας και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες τους.

Η ομάδα που επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη αποτελείτο από 25 μαθητές και 13 Εκπαιδευτικούς από την Ουαλία, τη Νορβηγία και την Ιταλία και φυσικά μαθητές και συνοδούς Εκπαιδευτικούς από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.


 

Η ομάδα των Εκπαιδευτικών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου που υλοποιεί τη δράση είναι η Χριστίνα Στράτου (Υπεύθυνη για το Erasmus+), η Βασιλική Γιαλαμά, η Άντζελα Αλιαϊτση, η Μαρία Κορωνιά, η Γιαννούλα Λιάκου και η Λευκοθέα Σπαρτζιώτη και φυσικά ο Διευθυντής του Σχολείου Βασίλειος Ρηγόπουλος.

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση ενός συνεργατικού σχεδίου με τίτλο B.L.O.S.S.O.M. – Both Listen to our Souls and Sharpen Our Minds στα πλαίσια της δράσης Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Erasmus+.


Τα σχολεία που συμμετείχαν σε αυτή δραστηριότητα εκτός από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Ελλάδα) ήταν το Ysgol y Dderi (Ουαλία), Gjerstad Skole (Νορβηγία), Ist. Com. G. Carducci και Ist. Com. B. Sentini (Ιταλία).

Σε αυτό το project μαθητές και εκπαιδευτικοί εργάστηκαν πάνω στη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner. Μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων που έγιναν, έγινε η διερεύνηση αλλά και η ενίσχυση των οκτώ διαφορετικών τύπων νοημοσύνης που σύμφωνα με τον Gardner διαθέτει κάθε άνθρωπος.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "