Εκπληκτικό: Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's στο 3ο ΕΚ Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Θα το ομολογήσουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιες πρωτοποριακές δράσεις. Δεν είναι δυνατόν το κράτος, δηλαδή εμείς, να δίνει ένα σκασμό λεφτά για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων και αυτά να μην επιστρέφουν άμεσα στο «λαό», όταν μάλιστα αυτή η δράση και προσφορά στηρίζεται από τον Δήμο στον οποίο λειτουργεί το σχολικό συγκρότημα.

Στο θέμα μας, όμως, για να μην μείνει στην αφάνεια μία φανταστική πρωτοβουλία νέου και πολύ δραστήριου Διευθυντή Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ), προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον που η πρωτοβουλία αυτή είχε (και έχει;) την στήριξη, -όχι μόνο του Δήμου στον οποίο λειτουργεί το ΕΚ, όπως προαναφέραμε-, αλλά και αυτό είναι το πολύ σοβαρό του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.


Το συγκρότημα 2ου ΕΠΑΛ Περιστερίου (αριστερά) και 3ου ΕΚ Περιστερίου (δεξιά)  

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά για να βάλουμε την προσπάθεια αυτή στο βάθρο που της αξίζει…

Στο Περιστέρι Αττικής και στη θέση «Χωράφα» για τους δημότες του, στην έκταση που βρίθει σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων, λειτουργεί στο δυτικό τμήμα της, λίγο πριν τις παρυφές του Ποικίλου Όρους, δίπλα στο 1ο (παλιό) Δημοτικό Κολυμβητήριο το σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ – 3ου ΕΚ Περιστερίου.

Κατασκευάσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στήθηκε με πολύ μεράκι από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν σ’ αυτό. Ειδικότερα το Εργαστηριακό Κέντρο (πρώην 3ο ΣΕΚ) με στεγασμένους χώρος 2.400 περίπου τετρ. μέτρων σε δύο ορόφους, θεωρήθηκε εκείνη την εποχή σαν το ποιο σύγχρονο Εργαστηριακό Κέντρο σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δέχεται την επίσκεψη επισήμων και τεχνοκρατών της Ε.Ε. και άλλων χωρών, όταν το Υπουργείο Παιδείας ήθελε να τους δείξει πους αξιοποιούνται τα χρήματα της ΕΕ για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Διέθετε (και διαθέτει) 12 πολύ καλά εξοπλισμένα θεματικά εργαστήρια, με αυτό της ειδικότητας «Κλιματισμού & Ψύξης» να θεωρείτο εκείνη την εποχή και μέχρι τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ως το ποιο καλά εξοπλισμένο και διαρθρωμένο σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό εργαστήριο αν όχι της ΕΕ, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Στα εργαστήρια αυτά, εκπαιδεύονταν οι μαθητές όλων σχεδόν των 5 ΕΠΑΛ, -ημερήσιων και εσπερινών-, που λειτουργούσαν και λειτουργούν στο Δήμο Περιστερίου, χωρίς να υπάρξει καμία δυσλειτουργία. Η δυναμικότητα, μάλιστα του εξοπλισμού του, φαίνεται και από το γεγονός ότι για την ηλεκτρική τροφοδοσία του έχει εγκατασταθεί στα υπόγειά του Σταθμός Μέσης Τάσης της ΔΕΗ ονομαστικής ισχύος 1.2 MW.

Σ’ αυτή τη σχολική μονάδα, -μιλάμε πάντα για το 3ο ΕΚ Περιστερίου, ορίσθηκε τον Αύγουστο του 2017, -όπως και για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας-, νέος Διευθυντής, ο κος Φαντάκης, προερχόμενος από τα ΕΠΑΛ Ιλίου, με την σημείωση ότι στην μακρόχρονη θητεία του στην επαγγελματική εκπαίδευση δεν είχε ποτέ χρηματίσει σ’ αυτή την θέση, δηλαδή του Διευθυντή σχολικής μονάδας.

Εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ιδιαίτερα δραστήριος και δημιουργικός. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την αναμενόμενη ενημέρωσή του για την κατάσταση και τα τυχόν προβλήματα του σχολείου που παρέλαβε, προχώρησε σε τρείς βασικές δράσεις-ενέργειες βελτίωσης των εγκαταστάσεών του εκπαιδευτικών και μη…

α) Τοποθέτησε δίκτυο καμερών επιτήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια τους και ενισχύοντας με αυτή την ενέργειά του τα συστήματα ασφάλειας και επιτήρησης που οι προηγούμενες διευθύνσεις του σχολείου είχαν εγκαταστήσει. Να σημειώσουμε εδώ ότι το 3ο ΕΚ, είναι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα του Περιστερίου, στο οποίο ουδέποτε παρατηρήθηκαν ή συνέβησαν πράξεις βανδαλισμού, διαρρήξεων, κλοπών, κλπ, και όλα αυτά λόγω των πολύ καλών διατάξεων ασφάλειας και προστασίας του που είχαν εγκατασταθεί από τις προηγούμενες Διευθύνσεις του.

β) Διαμόρφωσε ειδικό χώρο άνεσης και ξεκούρασης αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κάνοντας ελκυστική την παραμονή τους σ’ αυτό τις ώρες που δεν έχουν διδακτικά καθήκοντα…

γ) Αξιοποίησε τον υπάρχοντα εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναδιέταξε – αναμόρφωσε τα υπάρχοντα εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους Τομείς Κομμωτικής και Αισθητικής, παρουσιάζοντας δύο πλήρης εκπαιδευτικούς χώρους, ισάξιους σχεδόν με τους αντίστοιχους επαγγελματικούς. Δεν είναι γνωστό στην στήλη, αν απλώς αξιοποίησε τον υπάρχοντα πριν τη έλευση του στο συγκεκριμένο σχολείο εξοπλισμό που πέραν των άλλων βρίσκονταν στις αποθήκες του προερχόμενος από άλλο σχολικό συγκρότημα ως πλεονάζων, ή προχώρησε και στην αγορά νέου, αν και το τελευταίο απαιτεί ειδική χρηματοδότηση που σύμφωνα με δημόσια στοιχεία δεν έχει συμβεί. Για τα υπόλοιπα 10 εκπαιδευτικά εργαστήρια, του 3ου ΕΚ, δεν υπάρχουν πληροφορίες αν βελτιώθηκαν ή όχι.

Πληροφορίες που φθάνουν στη στήλη, ότι σε αρκετά από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του 3ου ΕΚ Περιστερίου και μάλιστα αυτών που θεωρούνται «βαριά» τεχνικά, όπως των Θερμοϋδραυλικών, Αερίων Καυσίμων, Συγκολλήσεων, Κλιματισμού – Ψύξης και Εργαλειομηχανών, η διδακτική δεξιοτήτων και εργαστηριακών εκπαιδευτικών ασκήσεων έχει αντικατασταθεί μερικώς ή στο σύνολό τους, από την θεωρητική διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων, απορρίπτονται από την στήλη, αφού η ίδια έχει βαθειά γνώση για την ποιότητα, την επιστημονική και εκπαιδευτική κατάρτιση αλλά και την επαγγελματική εμπειρία και ευσυνειδησία των διδασκόντων εκπαιδευτικών.

Η Αναγνώριση και Προσφορά …

Η «Ανακαίνιση-Αναμόρφωση» των δύο εκπαιδευτικών εργαστηρίων των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Γ Αθήνας, στο Περιστέρι, δράση πολύ σημαντική κατά την άποψη της στήλης, θεωρήθηκε γεγονός με πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία, από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος για την επαγγελματική εκπαίδευση Υφυπουργός κος Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του και «αναμορφωτή» του εκπαιδευτικού συστήματος και πρώην Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, να περιλάβουν στο βαρύ ομολογουμένως πρόγραμμά τους, την επίσκεψη στο 3οΕΚ Περιστερίου προκειμένου να εγκαινιάσουν τα δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, πριν αυτά δοθούν σε χρήση.

 Το  κόψιμο της κορδέλας (εγκαίνια ανακαινισμένων εργαστηρίων)  (Από αριστερά προς τα δεξιά: 1) Παναγιώτης Φαντάκης - Διευθυντής 3ου ΕΚ Περιστερίου, 2) Θέμης Κοτσυφάκης – Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Παιδείας, 3) Δημήτρης Μπαξεβανάκης – Υφυπουργός Παιδείας, 4) Ανδρέας Παχατουρίδης-Δήμαρχος Περιστερίου)  

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ομολογουμένως «σεμνού» υφυπουργού, δόθηκε η ερμηνεία, ότι η επίσκεψη του στο 3ο ΕΚ προκειμένου να εγκαινιάσει τα δύο ανακαινισμένα εργαστήριά του, έγινε ως πράξη εκτίμησης και επιβράβευσης της προσπάθειας του νέου Διευθυντή του, πράξει που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί ότι θα πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της Χώρας.

Πληροφορίες και μάλιστα «κακόβουλες» ότι αυτό έγινε λόγο των ιδιαίτερων σχέσεων, κομματικών και συνδικαλιστικών του Διευθυντή του προσωπικού γραφείου του κ. Θέμη Κοτσυφάκη, με τον νέο Διευθυντή του 3ου ΕΚ Περιστερίου κου Φαντάκη, απορρίπτονται από την στήλη, αφού αυτό από πουθενά δεν συνάγεται και δεν αποδεικνύεται.

Το συν-κόψιμο της κορδέλας (εγκαίνια ανακαινισμένων εργαστηρίων)

Για το γεγονός των εγκαινίων των δύο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, γράφει σχετικά η ιστοσελίδα (http://3sek-g-athin.att.sch.gr) του σχολείου:

«Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των πλήρως ανακαινισμένων εργαστηρίων  των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Γ Αθήνας, στο Περιστέρι. Τα εργαστήρια εγκαινίασε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη, παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, του αντιδήμαρχου Παιδείας και Κοινωνικής  Πολιτικής Αναστάσιου Θεοδωράκου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας Αθανάσιου Αλεξόπουλου. Επίσης παρευρέθηκαν οι Διευθυντές όλων των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Περιστερίου, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Γαλατσίου, Σχολικοί Σύμβουλοι της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας  Αναστασία Παπανικολάου, πλήθος εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες του Δήμου Περιστερίου, την πρώην ΕΠΑΣ Ιλίου και το 1ο ΕΚ Γ Αθήνας καθώς  και  μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο 3ο ΕΚ.

Από αριστερά προς τα δεξιά: 1) Θέμης Κοτσυφάκης – Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Παιδείας, 2) Δημήτρης Μπαξεβανάκης – Υφυπουργός Παιδείας, 3) Ανδρέας Παχατουρίδης-Δήμαρχος Περιστερίου, 4) Παναγιώτης Φαντάκης - Διευθυντής 3ου ΕΚ Περιστερίου, Τάσος Θεοδωράκος - αντιδήμαρχος Παιδείας Περιστερίου, 5) Χρήστος Μουρατίδης – Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Περιστερίου

Ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη  τον Διευθυντή του 3ου ΕΚ Γ Αθήνας Φαντάκη Παναγιώτη, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάστηκαν εντατικά για την ανακαίνιση των δύο εργαστηρίων. Επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενεργού εμπλοκής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας που επιτελείται για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.»

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Παιδείας, γράφει για το ίδιο γεγονός στην δική του επίσημη ιστοσελίδα (https://www.minedu.gov.gr):

«19-10-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα εγκαίνια των εργαστηρίων του 3ου ΕΚ Περιστερίου

Στα εγκαίνια εργαστηρίων των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Περιστερίου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, οι Διευθυντές όλων των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Περιστερίου, Σχολικοί Σύμβουλοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών.

Ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη τον Διευθυντή του 3ου ΕΚ Περιστερίου κ. Φαντάκη Παναγιώτη καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες που εργάστηκαν εντατικά για την ανακαίνιση των δύο εργαστηρίων και το σύγχρονο εξοπλισμό τους. Επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενεργού εμπλοκής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας που επιτελείται για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Απώτερος στόχος της αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι να καταστεί από λύση ανάγκης ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή και ως προς αυτό έχουν πραγματοποιηθεί σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην αλλαγή της δομής των ΕΠΑΛ, στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών και τη συγγραφή νέων βιβλίων των ΕΠΑΛ., στη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και στην καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας», στο οποίο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν φέτος πάνω από 3000 απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ.»

Ο Δήμος Περιστερίου και η Προσφορά στην τοπική Κοινωνία…

Από τα ποιο πάνω, γίνεται απόλυτα κατανοητό και εμπεδώνεται τόσο στη εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στην Κοινωνία, η σημασία και η βαρύτητα που δίνει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις εκπαιδευτικές ειδικότητες Κομμωτικής και Αισθητικής για την κατάρτιση των νέων και την πάταξη της ανεργίας. Πιθανό, -λέει τώρα η στήλη…-, γιατί θεωρεί ότι η επαγγελματική εξειδίκευση και ενασχόληση με τις «τρίχες και την επιδερμίδα», αποτελεί καινοτομία και τα σχετικά επαγγέλματα τμήμα της νέας βαριάς βιομηχανίας που θα ωθήσει στην πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη της χώρας…

Από αριστερά προς τα δεξιά: 1) Τάσος Θεοδωράκος - αντιδήμαρχος Παιδείας Περιστερίου, 2) Θανάσης Αλεξόπουλος-Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, 3) Ανδρέας Παχατουρίδης-Δήμαρχος Περιστερίου

Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, όμως, έδειξε και ο Δήμος Περιστερίου, με τον Δήμαρχο της Πόλης κο Ανδρέα Παχατουρίδη, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας κο Τάσο Θεοδωράκο να κάνουν λαμπρή παρουσία στα εγκαίνια των δύο εργαστηρίων Κομμωτικής και Αισθητικής, με τον πρώτο μάλιστα θεσμικά να «κόβει» μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας την σχετική κόκκινη κορδέλα.

Εκ των υστέρων φαίνεται ότι η ηγεσία του Δήμου, αγκάλιασε και στήριξε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του νέου και κατά τα φαινόμενα πολύ δημιουργικού Διευθυντή του 3ου ΕΚ Περιστερίου κου Φαντάκη, πρωτοβουλία προσφοράς στην τοπική Κοινωνία.

Ποια ήταν αυτή;

«Περιποίηση σώματος & Προσώπου και hair styles women's ant men's» στα δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, προσφορά του νέου Διευθυντή και των εκπαιδευτικών στους δημότες της πόλης του Περιστερίου.

(νέο) Εργαστήριο Αισθητικής

Για να γίνει μάλιστα κατανοητή αλλά και γνωστή αυτή η «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» στους δημότες της πόλης, ο Δήμος Περιστερίου ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται λεπτομερώς οι υπηρεσίες περιποίησης σώματος, προσώπου και τριχών κεφαλής που θα προσφέρονται στους δημότες οι οποίοι θα επισκεφθούν για τον σκοπό αυτό το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Λάθος τοποθέτηση Εικόνας – Δεν υπάρχουν τέτοια επιμέρους εκπαιδευτικά αντικείμενα στο 3ο ΕΚ Περιστερίου στην περιποίηση σώματος

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι για να μην ταλαιπωρούνται με πολύωρη αναμονή μέχρι να έλθει η σειρά τους, στην ανακοίνωση του Δήμου, σε συνεργασία κατά πάσα πιθανότητα με την Διεύθυνση του 3ου ΕΚ, υπάρχουν σχετικά τηλέφωνα και αρμόδιοι εκπαιδευτικοί για το κλείσιμο των «ραντεβού».

(νέο) Εργαστήριο Αισθητικής (περιποίηση & μάικ απ προσώπου) 

Το απόλυτο της κοινωνικής προσφοράς… που αντανακλά τόσο στη διοίκηση του Δήμου, όσο κυρίως στον νέο Διευθυντή που με μία κίνηση ματ κατάφερε να φέρει κοντά εκπαίδευση και κοινωνία… Η στήλη διατυπώνει την άποψη ότι κάποια στιγμή η διοίκηση της εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δήμο θα πρέπει να τιμήσει σε δημόσια εκδήλωση τον νέο Διευθυντή του 3ου ΕΚ Περιστερίου κο Φαντάκη γι’ αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του…

(νέο) Εργαστήριο Κομμωτικής

Οι αντιδράσεις….

Όπως, συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, για τέτοιου είδους πρωτοποριακές και καινοτόμες πρωτοβουλίες που στόχο και σκοπό έχουν την προσφορά στο λαό υπήρξαν και αντιδράσεις.. Αντιδράσεις απ’ αυτούς που πιθανόν δεν μπορούν να κατανοήσουν το «μεγαλειώδες», -μην το μπλέκει ο αναγνώστης με το «γλοιώδες’, απλώς έχουν ομόηχη κατάληξη-, αυτών των δράσεων…

Πρώτη και καλύτερη η «οπισθοδρομική» κατά τα φαινόμενα τοπική συνδικαλιστική εκπαιδευτική ένωση (ΕΛΜΕ) που έθεσε θέματα νομιμότητας, αστικής και ποινικής ευθύνης εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως και προστασίας της υγείας τους (μεταδοτικές νόσοι, κλπ), θέματα και προβληματισμοί που θεωρήθηκαν ότι ήταν απλώς προσχηματικοά/οί και ενάντια στην προσπάθεια προσέγγισης του σχολείου με την τοπική κοινωνία.

Λάθος τοποθέτηση Εικόνας – Οι συγκεκριμένες κυρίες ουδέποτε επισκέφθηκαν το 3ο ΕΚ Περιστερίου για περιποίηση σώματος

Η Ανεξήγητη Διακοπή της Κοινωνικής Προσφοράς…

Παρά την θετική αποδοχή από το Υπουργείο Παιδείας (σιωπηρά) και κυρίως το Δήμο Περιστερίου, -την στήριξε εμπράκτως με ανακοίνωσή του-, της πρωτοποριακής Κοινωνικής Προσφοράς του 3ου ΕΚ στο θέμα της φροντίδας και περιποίησης «των Τριχών και της Επιδερμίδας» των κατοίκων της Πόλης, αυτή για ανεξήγητους μέχρι σήμερα λόγους, σταδιακά ατόνησε έως ότου καταργήθηκε στην πράξη…

Δεν γνωρίζει η στήλη, για τους λόγους που αυτό συνέβη και πως αυτό έγινε στην πράξη, -σταμάτησε ο καθορισμός των «ραντεβού»; ή δεν υπήρξε ενδιαφέρον απ’ τους δημότες;-, σημασία, όμως, έχει ότι διδάσκοντες και μαθητές αφοσιώθηκαν πλέον στο εκπαιδευτικό έργο τους, όπως αυτό προσδιορίζεται από το νόμο και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ.


Επιμύθιο

Γεγονός είναι ότι άλλη μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά εκπαιδευτικών έληξε άδοξα, αφού φαίνεται ότι κανείς δεν εκτιμά την διάθεση προσφοράς νέων μάλιστα Διευθυντών που έχουν διάθεση για καινοτόμες δράσεις και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και έχει βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και την εκκίνηση της οικονομίας της η ενασχόληση του εκπαιδευτικού συστήματος, σε συνεργασία πάντα με τις κοινωνικές δυνάμεις, με τις «Τρίχες και την Επιδερμίδα» των συνανθρώπων μας.

Δράσεις αυτής της μορφής, θα μπορούσαν σε συνεργασία Σχολείου και Δήμου να γίνουν π.χ. και για το πράσινο μέσα στο χώρο του, που παραμένει εδώ και 25 περίπου χρόνια «φαλακρό», αν και οι ειδήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό παραμένει έτσι για λόγους ασφάλειας των εγκαταστάσεών του.

Δράσεις αυτής της μορφής επίσης, θα μπορούσαν κατά ορισμένους να γίνουν σε συνεργασία πάντα με το Δήμο π.χ. για την πρακτική άσκηση των Θερμοϋδραυλικών που φοιτούν στο συγκεκριμένο ΕΚ, αλλά πιθανότητα αυτό προσκρούει στην άποψη ότι τα παιδιά θα πρέπει να λάβουν όλες τις επιστημονικές γνώσεις και να καλλιεργήσουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου τις προβλεπόμενες για το εργασιακό τους αντικείμενο δεξιότητες.

-------------------

Υ.Γ.: «Για όλα φταίνε οι «γκόμενες» οι πρώην και οι επόμενες, λέει ο τραγουδοποιός. Ίσως αυτή η ρύση να περικλείει και τα αίτια που μία τόσο πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση δεν προχώρησε. Ίσως, όμως, να είναι και η «ζήλια» τω άλλων…

Πως είπατε; Ναι πάντα υπάρχουν οι άλλοι που δεν εκτιμούν, έστω κι αν πρόκειται για ΤΡΙΧΕΣ… Εξάλλου πιθανόν αυτές να φέρουν την βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της χώρας, αφού ως γνωστό μαζί με τα ΚΑΦΕ, αποτελούν πλέον την βαριά βιομηχανία της.

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "