Δήμος Περιστερίου: Δημιουργία «Κέντρου Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας», παραχωρήσεις σχολικών χώρων και ο Δημοσιογράφος

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


«Κέντρο Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας»

Την δημιουργία «Κέντρου Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας» από το Δήμο Περιστερίου, προαναγγέλλει απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Συγκεκριμένα με την με αριθμ.67/28.11.2017 απόφασή της η ΔΕΠ, εκχωρεί κατά χρήση στο Δήμο κενούς χώρους του 13ου Γυμνασίου προκειμένου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, να δημιουργηθεί σ’ αυτούς «Κέντρο Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας» (για να δείτε την απόφαση της ΔΕΠ κάντε κλικ εδώ).

Οι παραχωρούμενοι κενοί χώροι (αίθουσες) του 13ου Γυμνασίου είναι ουσιαστικά όλοι οι χώροι του πρώην 18ου Γυμνασίου Περιστερίου, που το 2011 συγχωνεύτηκε με το πρώτο. Τα δύο σχολεία ήταν το ένα δίπλα στο άλλο και με την συγχώνευσή τους δημιουργήθηκε δημιουργηθεί κοινή αυλή.


Πρόκειται για νεόδμητο σχετικά κτίριο που διαθέτει 8 αίθουσες με πολύ μεγάλο χώρο υποδοχής, διαθέτει αυτόνομο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμό σε όλους τους χώρους του. Εγκαινιάσθηκε το 2009 από τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Βρίσκεται στην διεύθυνση Πελοπίδα & Αγίου Πολυκάρπου με είσοδο από την τελευταία.

Μετά την συγχώνευση των δύο σχολείων στο κτίριο του 18ου Γυμνασίου μεταφέρθηκε η υπηρεσία Πληροφορικής (ΠΛΗΝΕΤ) της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας που όπως έχει δημοσιεύσει το Vukentra.gr μεταφέρεται στο νέο κτίριο που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της στην οδό Αρκαδίας 14-16 (πρώην κτίριο 13ου ΓΕΛ Περιστερίου).


Στην παραχώρηση της χρήσης των χώρων του σχολικού κτηρίου στον Δήμο Περιστερίου, συναίνεσαν με την ψήφο τους τα μέλη της ΔΕΠ κ.κ. Θεοδωράκος Τάσος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος, Γιαννογκόνα Αθανασία μέλος, Γρέτζελος Νικόλαος μέλος, Σώμος Στυλιανός Δ/ντής 13ου ΓΕΛ Περιστερίου μέλος και Νικολόπουλος Αθανάσιος Δ/ντής 6ου ΓΕΛ Περιστερίου μέλος, με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων Περιστερίου να δίνει λευκή ψήφο.

Το «Κέντρο Δημιουργίας και Πολιτισμού Νεολαίας» υπήρξε «όραμα» της διοίκησης Παχατουρίδη και σε πρώτη φάση είχαν γίνει προσπάθειες να υπάρξει για την εγκατάστασή του, ανάπλαση του πρώην κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Δερβενακίων, πρόταση που δεν προχώρησε λόγο πολύ ισχυρής αντίδρασης της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας που προόριζε το συγκεκριμένο κτίριο για έδρα του παραρτήματος του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω ώστε να υπάρξει σ’ αυτό εκπαίδευση μαθητών ΑμεΑ.

Παραχώρηση Χώρων σχολικών κτιρίων

Με μία σειρά αποφάσεών της, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προχώρησε στην παραχώρηση χώρων σχολικών κτιρίων, κυρίως δημοτικών σχολείων, σε συλλόγους γονέων, ιερούς ναούς και στον Δήμο Περιστερίου. Δύο, προς το παρόν είναι οι ποιο χαρακτηριστικές.

Η πρώτη αφορά την παραχώρηση χώρων του 35ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου στην ομάδα του ψυχολόγου θεραπευτή Μάριου Σκιαδά κάθε Δευτέρα 18:00μ.μ. έως 19:00μ.μ. για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με ομάδα γονέων του σχολείου για το σχολικό έτος 2017 -2018 (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).


 

Η δεύτερη αφορά την παραχώρηση χώρων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και συγκεκριμένα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 17:00μ.μ. έως 21:30μ.μ. από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Ιούνιο 2018 για να πραγματοποιούνται οι διαλέξεις των Πανεπιστημιακών Καθηγητών του προγράμματος του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).


 

Η δαπάνη για πρόσληψη δημοσιογράφου

Με απόφασή του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου, ενέκρινε για το 2018 δαπάνη 24.800,00€, με απ’ ευθείας ανάθεση, για ανάθεση και εκτέλεση εργασιών ενός δημοσιογράφου σε συνεργασία με το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας. Από τη συνολική δαπάνη των 24.800,00€ το ποσό των 20.000,00€ θα είναι η καθαρή αμοιβή του δημοσιογράφου που θα προσληφθεί και το ποσό των 4.800,00€ θα διατεθεί για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

 

Σχόλια  

 
+1 #1 ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 22-01-2018 20:17
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Β/ΒΘΜΙΑΣ Γ ΑΘΗΝΑΣ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 400.000 ΚΑΤ' ΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ! Η ΘΗΒΩΝ 401 ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35.000 ΕΤΗΣΙΩΣ, ΟΙ ΔΕ ΠΛΗΝΕΤ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ (ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ)!!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "