Νέο Κτίριο για την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Γ΄Αθήνας – Πού μετακομίζει… και ποιο είναι το κέρδος για δημόσιο και εκπαιδευτικούς

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Τα καλά θα πρέπει όχι μόνο να λέγονται, αλλά και να προβάλλονται δεόντως. Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, επιτέλους μετακομίζει από το κτίριο της οδού Θηβών 401. Το τελευταίο, δυστοπικό όχι μόνο για όσους έχουν την ατυχία να εργάζονται σ’ αυτό, αλλά και τους επισκέπτες του, διευθυντές σχολικών μονάδων, απλούς εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς μαθητών είχε φθάσει εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά μετά την κατάργηση των «Γραφείων Εκπαίδευσης» και την υποχρεωτική μετακόμιση σ’ αυτό των διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούσαν σ’ αυτά, στα όριά του.


 Το (παλιό) δυστοπικό κτίριο της Θηβών 401

Οι χώροι του ελάχιστοι, ανάγκασαν την υπηρεσία να «στοιβάξει» προσωπικό και στελέχη σε μικροσκοπικούς εσωτερικούς χώρους, ακόμη και σε σημεία ακατάλληλα, όπως το «υπόγειο», το δε αρχείο απλώς να είναι στιβαγμένο σε μικροσκοπικές αποθήκες, δύσκολα προσβάσιμες και με υγρασία που κατάστρεφε σταδιακά τους φακέλους του.

Πριν μερικά χρόνια, επί θητείας του προηγούμενου Διευθυντή Εκπαίδευσης, είχε γίνει μία σημαντική προσπάθεια να αυξηθούν οι χώροι του με την ενοικίαση και του ισογείου στο οποίο λειτουργούσε (και λειτουργεί) το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, που βρίσκονταν υπό μετακόμιση, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ουδέν κακό αμιγές καλού…

Ουδέν κακό αμιγές καλού… έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και φαίνεται ότι για άλλη μία φορά το ρητό αυτό επιβεβαιώνεται.

Χρειάσθηκε να μειωθεί το μαθητικό δυναμικό της πόλης του Περιστερίου, να κατασκευασθεί το τεράστιο σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο (κοντά στο Μπουρνάζι), να συγχωνευθούν σχολικές μονάδες και να μείνουν ελεύθερα σχολικά κτίρια για να βρεθεί ελεύθερο κτίριο αρμοδιότητας του Υπουργείο Παιδείας.

Και η θέση αυτού… «Κτίριο του πρώην 13ου ΓΕΛ Περιστερίου»…

Την άνοιξη του 2017, αποφασίσθηκε από την Διεύθυνση Β/θμιας Γ΄Αθήνας η μετεγκατάσταση του 1ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Περιστερίου στο νέο συγκρότημα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, από το κτίριο που λειτουργούσε στην Πλατεία Μπουρναζίου και στην θέση του στάλθηκε το 13ο ΓΕΛ Περιστερίου, από το σχολικό συγκρότημα της οδού Αρκαδίας που από τον Σεπτέμβριο του 2017 παρέμενε πλέον ελεύθερο.

Στις 28.11.2017 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου με ομόφωνη τελικά απόφασή της (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ), αποφάσισε την μετεγκαστάσταση των Γραφείων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας από την Θηβών 401 (Αιγάλεω) στο ελεύθερο πλέον σχολικό κτίριο, στο οποίο έως τον Ιούνιο του 2017 λειτουργούσε το 13ο ΓΕΛ Περιστερίου επί της οδού Αρκαδίας 14-16, απόφαση που επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στην συνεδρίασή του στις 12 Δεκεμβρίου 2017.


Το νέο κτίριο της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας (Αρκαδίας 14-16 & Άνθιμου Γαζή)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vukentra.gr, για να «βγουν» οι δύο αυτές αποφάσεις υπήρξε διελκυστίνδα «διαπραγματεύσεων» και συζητήσεων μεταξύ δήμου πρώτος για να κάνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα του δευτέρου, «απαιτούσε» σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να του παραχωρηθεί για δική του χρήση ένα από τα σχολικά κτίρια που είτε έχουν ήδη εκκενωθεί, είτε πρόκειται από το νέο σχολικό έτος να εκκενωθούν. Δεν είναι γνωστό τελικά τι έγινε στο θέμα αυτό, αλλά τέλος καλό, όλα καλά, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κτίριο της οδού Αρκαδίας 14-16 & Άνθιμου Γαζή.


Η Είσοδος στο νέο Κτίριο της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας (Αρκαδίας 14-16)

Πρόσβαση στο νέο Κτίριο της Διεύθυνσης Β/θμιας Γ’ Αθήνας από Κηφισό και σταθμό Αγίου Αντωνίου

Τα «Κέρδη» για Διεύθυνση, υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά στελέχη και γονείς…

Πρώτο. Επειδή η Διεύθυνση Β/θμιας μεταφέρεται σε κτίριο αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, η Περιφέρεια Αττικής εξοικονομεί ή αν θέλετε γλυτώνει την ετήσια δαπάνη των 400.000 ευρώ περίπου κατέβαλε ως ενοίκιο για το κτίριο της οδού Θηβών 401.

Δεύτερο. Οι υπάλληλοι και τα εκπαιδευτικά στελέχη που εργάζονται στη Διεύθυνση, αποκτούν επιτέλους «ανθρώπινους» χώρους εργασίας.

Τρίτο, Το κτίριο λόγω της σχεδίασης του, ως σχολικό συγκρότημα, διαθέτει μία τεράστια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Διεύθυνσης για τις ενημερώσεις Διευθυντών σχολείων, αλλά και εκπαιδευτικών που μέχρι σήμερα πραγματοποιούσε σε διάφορες σχολικές μονάδες της δυτικής Αθήνας.

Τέταρτο. Στο νέο κτίριο αναμένεται να μετεγκατασταθούν και άλλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, αυτόνομες ή μη, όπως η Πληροφορική (ΠΛΥΝΕΤ), οι Σχολικοί Σύμβουλοι, κλπ, που μέχρι σήμερα λειτουργούν είτε σε σχολικά κτίρια (ΠΛΥΝΕΤ), είτε σε ενοικιαζόμενα ιδιωτικά (σχολικοί σύμβουλοι).

Πέμπτο. Το νέο κτίριο της Διεύθυνσης, διαθέτει άφθονους» χώρους στάθμευσης οχημάτων, τόσο εντός του ελεύθερου γηπέδου του, όσο και περιμετρικά στους δρόμους της Πόλης.

Έκτο. Το κτίριο είναι εύκολα προσβάσιμο, είτε με τις αστικές συγκοινωνίες (μετρό & λεωφορεία), λόγω της θέσης του κοντά στον σταθμό Άγιος Αντώνιος του Μετρό, είτε με ιδιωτικά οχήματα.


 Πρόσβαση στο νέο Κτίριο της Διεύθυνσης Β/θμιας Γ’ Αθήνας από Κηφισό και σταθμό Αγίου Αντωνίου

Λίγη Ιστορία… για το (πρώην) Κτίριο του 13ου ΓΕΛ Περιστερίου

Κατά την δεκαετία του ’80 και έως το 2000 περίπου, στη γωνία Χρυσοστόμου & Άνθιμου Γαζή λειτουργούσε το 3ο ΣΕΚ Περιστερίου, σε κτίριο που πριν λειτουργούσε μία βιοτεχνία παπουτσιών, εξ’ ού και το παρατσούκλι του «παπουτσάδικο». Την περίοδο αυτή, υπήρξε μεγάλη πίεση για την ίδρυση ενός ακόμη ΤΕΛ στην πόλη του Περιστερίου και για τον σκοπό αυτό ο τότε ΟΣΚ είχε απαλλοτριώσει και εξαγοράσει το οικόπεδο (μέσα σ’ αυτό υπήρχε και παλιό βιοτεχνικό κτίριο) στην απέναντί γωνία «Άνθιμου Γαζή & Αρκαδίας 14-16, για την στέγαση του νέου σχολείου μαί με μέρος των εργαστηρίων του 3ου ΣΕΚ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο λειτουργούσε το 3ο ΣΕΚ Περιστερίου, με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, του έκανε έξωση από αυτό, γεγονός που συνετέλεσε στην κατεπείγουσα κατασκευή του κτιρίου για το νέο ΤΕΛ.

Όταν, όμως, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Κτιρίου, ο τότε Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας κ. Νίκος Κωνσταντινίδης, επεδίωξε και κατάφερε να πετύχει την έκδοση απόφασης του τότε υπουργού Παιδείας κ. Πέτρου Ευθυμίου, με την οποία αντί του νέου ΤΕΛ (πήγε αργότερα στη Χωράφα) έγινε η έδρα ενός νέου Λυκείου του 13ου που μάλιστα εγκαινιάσθηκε από τον υπουργό εν χορδοίς και οργάνοις.

Επιμύθιο

Δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε τα εύσημα στον νυν Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας κ. Αθανάσιο Αλεξόπουλο, που κατάφερε, -γιατί για όσους γνωρίζουν πρόκειται περί κατορθώματος-, με επιμονή και υπομονή να παρακάμψει όλες τις αντιδράσεις και να πετύχει την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Διεύθυνσής του, από το δυστοπικό κτίριο της Θηβών 401 στο νέο επί της οδού Αρκαδίας 14-16 & Άνθιμου Γαζή στο Περιστέρι.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "