Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Απόλυτη Προχειρότητα στις εξετάσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Περιστερίου και Κερατσινίου

Κατηγορία: Περιστέρι Εκπαιδευτικά


Το Σάββατο-Κυριακή 17-18 Ιουνίου καθώς και το Σάββατο 24 Ιουνίου, διεξάχθηκαν οι εξετάσεις εισαγωγής στα νεοϊδρυθέντα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια) στο Περιστέρι και στο Κερατσίνι, σχολεία που προστιθέμενα στο αντίστοιχο του Γέρακα καλύπτουν όλες τις περιοχές της Αττικής.

Οι εξετάσεις αυτές, είχαν σαν χαρακτηριστικό τους την απόλυτη προχειρότητα και την έλλειψη ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ των διαγωνιζομένων μαθητών. Πιο συγκεκριμένα:

Οι εξετάσεις δόθηκαν σε σχολείο του Περάματος και όχι σε ένα (ή και στα δύο) από τα προαναφερθέντα σχολεία, με το αιτιολογικό πως: Αυτά δεν ήταν έτοιμα να φιλοξενήσουν το πλήθος των διαγωνιζομένων μαθητών

Το Υπουργείο Παιδείας δεν διέθεσε χρήματα για την πληρωμή των καθηγητών της επιτροπής εξετάσεων, αλλά αντίθετα προσπάθησε να την συμπληρώσει με εθελοντές. Τελικά, βρέθηκαν μόνο 19 εθελοντές καθηγητές, αριθμός που δεν επαρκούσε για την συμπλήρωση δύο επιτροπών.

Παρά το ότι απαιτήθηκαν e-mail και τηλέφωνα επικοινωνίας από τους γονείς των μαθητών της Γ’ Αθήνας (Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου), προκειμένου να ειδοποιηθούν για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, αυτά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα 34 παιδιά που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις, τελικά να μην συμμετάσχουν σε αυτές, επειδή δεν κατάφεραν να μάθουν την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Γίνονταν δεκτές αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η επιτροπή διενέργειας των εξετάσεων να μην μπορεί να προετοιμάσει το πρόγραμμα αυτών και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 17 Ιουνίου, να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο εξεταστικό κέντρο.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων καταστρώθηκε επί τόπου από την επιτροπή εξετάσεων.

Παρατηρήθηκαν φαινόμενα, όπως:

  • να δίνουν γραπτές εξετάσεις παιδιά που θα έπρεπε να εξεταστούν προφορικά λόγω μαθησιακών δυσκολιών
  • να υπάρχουν μαθητές που δεν μπόρεσαν να εξεταστούν στο μάθημα που είχαν δηλώσει, επειδή την ίδια ώρα έδιναν άλλο μάθημα
  • να υπάρχουν μαθητές που περίμεναν έως και 6 ώρες μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, επειδή προγραμματίστηκε να δώσουν το μάθημα επιλογής τους το απόγευμα
  • να υπάρξουν 59 μαθητές που δεν έγινε δυνατόν να δώσουν το μάθημα επιλογής τους το διήμερο 17-18/6 και στους οποίους δόθηκε υπόσχεση πως θα το δώσουν αργότερα. Τελικά το έδωσαν το επόμενο Σάββατο 24/6, με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 23/6.

Τα θέματα ήταν ίδια ή παρόμοια σε μαθήματα που δίνονταν διαφορετικές ώρες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται καλύτερα οι μαθητές που δεν έδιναν πρώτοι.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων, έγιναν καταγγελίες από γονείς στην Ομοσπονδία, ότι ΟΛΟΙ οι μαθητές γνωστής σχολής χορού στο Περιστέρι ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες και μάλιστα με άριστη βαθμολογία.Σημειωτέον πως η εν λόγω σχολή χορού, είχε στα χέρια της τα αποτελέσματα επιτυχίας, μία ημέρα πριν την ανακοίνωσή τους.

Με βάση όλα τα παραπάνω, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, μαζί με μέλη των Δ.Σ. Ενώσεων Γονέων, εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και γονείς εξετασθέντων μαθητών, επισκέφθηκε χτες, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 το Υπουργείο Παιδείας και έθεσε το θέμα της μη αποδοχής από το Υπουργείο των αποτελεσμάτων και την εκ νέου διεξαγωγή εισαγωγικών εξετάσεων με αδιάβλητους όρους.

Ταυτόχρονα, έθεσε ζητήματα που αφορούν όλα τα σχολεία Γενικής Παιδείας με στόχο την αναμόρφωση του Αναλυτικού Προγράμματος, έτσι ώστε αυτό να περιλαμβάνει μαθήματα πολιτιστικής παιδείας σε όλο το εύρος των 12 ετών (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο). Το Υπουργείο Παιδείας, δια του εκπροσώπου του κ. Κωνσταντάτου, αποδέχθηκε την πλήρη ευθύνη για την έλλειψη οργάνωσης και επιφυλάχθηκε να απαντήσει άμεσα για το θέμα της διεξαγωγής νέων εξετάσεων, δηλώνοντας πως αυτό είναι θέμα πολιτικής απόφασης της ηγεσίας του Υπουργείου, υποσχέθηκε όμως να απαντήσει σύντομα.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, πιστεύουμε πως τέτοιου είδους πρακτικές, είτε οφείλονται σε προχειρότητα είτε σε άλλους λόγους, καταρρακώνουν το κύρος της Δημόσιας Παιδείας στους μαθητές μας, οδηγούν τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση και τελικά θέτουν φραγμούς στην μάθηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών – λαϊκών οικογενειών.

Από την μεριά μας, επιφυλασσόμαστε μετά και την απάντηση του Υπουργείου, για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την ισοτιμία στην Εκπαίδευση.

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "