Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του…και τον «απολογισμό» του έργου του…(φωτό)

Κατηγορία: Περιστέρι Εκδηλώσεις


Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό", στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και Δημοτική Σύμβουλος, κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου, τόνισε ότι:

«Συνηθίζαμε να κόβουμε την πίτα στο στενό οικογενειακό κύκλο του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου. Φέτος για πρώτη φορά με πολλή χαρά δεχόμαστε εσάς τους φίλους και συνεργάτες που αποτελείτε την ευρύτερη οικογένειά μας σε μια γιορτή που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Ένας θεσμός συνάντησης ανθρώπων που μοιράζονται κοινό όραμα και πιστεύουν στην πρόληψη και στην προσπάθεια ευημερίας του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου του Περιστερίου.

Και εκ μέρους της δημοτικής αρχής μπορώ να πω ότι είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε το θεσμό με επιτυχία διαθέτοντας άρτιους, έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες που απασχολούνται καθημερινά με την ψυχική υγεία και ευημερία των δημοτών. Γιατί μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στην ψυχή που καταθέτουν καθημερινά οι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και κοινωνιολόγοι που διαθέτουμε, αλλά και στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι θεσμοί και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας.


 Συνοδοιπόροι και αρωγοί στο έργο μας είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Ένωση Ποντίων Περιστερίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου «Πολύμνια», ο Ανεξάρτητος Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου, και η ΔΕΠΑΔΠ.

Στο χώρο της εκπαίδευσης συνεργαζόμαστε σταθερά με τους φορείς της. Όπως διευθυντές και Προϊστάμενους Γραφείων Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές σχολείων, Συλλόγους εκπαιδευτικών, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κλπ.

Στο διευρυμένο δίκτυο του «Οδοιπορικού» συνεργαζόμαστε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου κλπ

Όλους τους φορείς τους ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και για την αλληλέγγυα συνεργασία.

Στόχος μας είναι να μάθουμε να στεκόμαστε ενεργητικά και αποφασιστικά στις δυσκολίες της καθημερινότητας έτσι ώστε να προωθούνται αξίες, στάσεις και συμπεριφορές ενάντια στην εξάρτηση, την παθητικότητα, την κοινωνική περιθωριοποίηση. Αυτή είναι και η έννοια της πρόληψης και αυτήν προασπιζόμαστε».

 Η γλυκύτατη και πολύ ικανή Πρόεδρος του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ κα Ουρανία Σαγιάκου, Νομικός και Δημοτική Σύμβουλος με τον εκδότη της Πρώτης κο Γιάννη Καλαντώνη

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Περιστερίου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη για την πολυετή και πολύτιμη στήριξη και προσφορά του στο Οδοιπορικό, ο οποίος με την σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στην συνεργάτη του, Πρόεδρο κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Επιστημονική Ομάδα για το σημαντικό έργο τους στη κοινότητα του Περιστερίου.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Α. Παχατουρίδης στο βήμα και η απονομή της τιμητικής πλακέτας

Στην αίθουσα, που ήταν ασφυκτικά γεμάτη από νωρίς, τίμησε με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος, κ. Παναγιώτης Λύκος, κ. Βασίλης Μπέτσης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής παρευρέθησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Κατερίνα Αδαμοπούλου, Αντιπρόεδρος Οδοιπορικού, κα Ιωάννα Πανταλάκη, πρώην Αντιπρόεδρος Οδοιπορικού και ο κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, κα Ξένη Κορόγιαννη, πρώην Πρόεδρος Οδοιπορικού, κ. Ισαάκ Ζορπίδης, κ. Αναστάσιος Καλλιάφας, κ. Πλέστης Αλέξανδρος και κ. Αθανάσιος Δημητρίου, η κα Αθηνά Δαφνομήλη, Γενική Γραμματέας & Διοικητικά Υπεύθυνη Οδοιπορικού, η Πρόεδρος του Γ’ Διαμερισματικού Συμβουλίου κα Ευγενία Πήττα, Πρόεδρος της «ΠΟΛΥΜΝΙΑ», ο κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, η κα Ζαχαρούλα Δραμισιώτη, η κα Δέσποινα Καριώτου, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου κ. Στράτος Εγγλέζος, Πολιτευτές, Διευθυντές, Υποδιευθυντές και εκπρόσωποι Σχολείων καθώς και πλήθος κόσμου.


Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας κ. Αδάμ Στάμος, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των σχολείων και των Κέντρων Πρόληψης και δήλωσε ανοιχτός στη διεύρυνση του έργου.

Η Πρόεδρος του Οδοιπορικού κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου τόνισε ότι το κέντρο αποτελεί μια σταθερή και μεγάλη αγκαλιά υποδοχής όπου κάθε συμπολίτης μας μπορεί να ακουμπήσει το πρόβλημά του και να βρει λύσεις αξιόπιστες. Είπε χαρακτηριστικά ότι στο Κέντρο μπορεί να απευθυνθεί κάθε μέλος της τοπικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και να λάβει ατομικά και με απόλυτη φροντίδα και εχεμύθεια από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό την υποστήριξη και βοήθεια που μπορεί να χρειάζεται.

 «Ετησίως τα ατομικά αιτήματα κυμαίνονται από 150 έως 180. Κάθε συμπολίτης μας μπορεί επίσης να συμμετάσχει και σε ομαδικές συναντήσεις ανάλογα με τις θεματικές ενότητες που πραγματοποιούνται και ενδιαφέρουν τον κάθε δημότη.

Παράλληλα υλοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν σε επαγγελματίες, όπως ομάδες για εκπαιδευτικούς, ομάδες ευαισθητοποίησης αστυνομικών, και δημοτικών υπαλλήλων αλλά και διαφόρων άλλων πληθυσμιακών ομάδων». Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οδοιπορικού κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργό-Ψυχοθεραπεύτρια.


 Η ομάδα του Οδοιπορικού: Από αριστερά προς δεξιά είναι η κα Δώρα Βλάχου, Ψυχολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ του Οδοιπορικού, κα Λέα Ευσταθίου, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, κα Ουρανία Σαγιάκου, Πρόεδρος Οδοιπορικού, Δημοτική Σύμβουλος, κα Ευγενία Πήττα, Μέλος ΔΣ Οδοιπορικού, Πρόεδρος του Γ’ Διαμερισματικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου «ΠΟΛΥΜΝΙΑ», κα Αθηνά Δαφνομήλη, Γενική Γραμματέας & Διοικητικά Υπεύθυνη Οδοιπορικού, Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου, Διαμερισματική Σύμβουλος Β΄ Διαμερίσματος, κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Οδοιπορικού, κ. Γιάννης Πανόπουλος, Γραμματέας Οδοιπορικού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κάλαντα και Παραδοσιακούς χορούς από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου “ΠΟΛΥΜΝΙΑ”.

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "