Διαφημιστικές Πινακίδες: Ο Εφιάλτης από το παρελθόν που επέστρεψε για Αιρετούς των ΟΤΑ και όχι μόνο…

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Ένας «εφιάλτης» από το παρελθόν επέστρεψε για τους Αιρετούς των ΟΤΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Και αναφέρουμε «εφιάλτης», γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φθάσει μέχρι το δικαστικό Συμβούλιο Εφετών, με κατηγορούμενους εκατοντάδες εκλεγμένους αιρετούς, -Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους-, με ποιο σημαντική δικογραφία αυτές του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Περιστερίου οι οποίες περιλάμβαναν, η μεν πρώτη τον δήμαρχο και όλα τα στελέχη της Οικονομικής υπηρεσίας του και η δεύτερη 36 δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Πρόκειται για την υπόθεση των «παράνομων» διαφημιστικών πινακίδων που διάφοροι, επιχειρηματίες και μη, είχαν αναρτήσει σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου ή σε ιδιωτικά κτίρια, -προσοχή όχι των κανονικών πινακίδων των καταστημάτων-, η αποξήλωση (κατέβασμα) των οποίων είχε πάρει παράταση δύο φορές με σχετικές νομοθετικές διατάξεις…

Τα πρόστιμα που θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί…

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται πολύ μεγάλη εισαγγελική έρευνα, για μεγάλο αριθμό δήμων της Αττικής, έρευνα που αφορά την επιβολή και είσπραξη των προβλεπόμενων προστίμων για τις παράνομα αναρτηθείσες διαφημιστικές πινακίδες στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, έως το 2011.

Τα «πρόστιμα» αυτά, σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί στους παραβάτες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των δήμων και να είχαν εισπραχθεί κατά τα προβλεπόμενα κατά των κώδικα δημοσίων και δημοτικών εσόδων, ανεξάρτητα από την παράταση που δόθηκε από το νόμο για την συμμόρφωση των παραβατών, δηλαδή την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων από αυτούς που τις είχαν αναρτήσει, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Η «μαγική» εμφάνιση δικογραφιών… για «παράνομες» διαφημιστικές πινακίδες

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα για τις «παράνομες» διαφημιστικές πινακίδες, είχε σαν αποτέλεσμα να ανασυρθεί από τα συρτάρια των Δήμων ή και του δικαστικού συστήματος, μεγάλος αριθμός δικογραφιών κατά συγκεκριμένης εταιρίας που παλαιόθεν δραστηροποιούνταν στην υπαίθρια διαφήμιση, δικογραφίες που κατά περίεργο τρόπο παρέμεναν εξαφανισμένες ακόμη και από το 2002.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στις δικαστικές αίθουσες του Πειραιά, έχουν προσδιορισθεί και ορισμένες ήδη δικαστεί από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα περισσότερες από 80 υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις στην υπαίθρια διαφήμιση της εταιρίας ΑΛΜΑ Διαφημιστική Κατασκευαστική ΑΤΕ.


Οι βεβαιωμένες παραβάσεις υπαίθριας διαφήμισης…

Ενδεικτικά, μόνο στον δήμο Αθηναίων, οι βεβαιώσεις «παράνομων» διαφημιστικών πινακίδων, από την ΕΛ.ΑΣ., την Τροχαία Αττικής και τη Δημοτική Αστυνομία, ξεπερνούν τις 10.000 ενώ στο Δήμο Περιστερίου, μόνο στην Λεωφόρο Θηβών ξεπερνούν σε αριθμό τις 1.500.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί και εισπραχθεί τα αναλογούντα κατά νόμο πρόστιμα από τους παραβάτες ιδιώτες ή επιχειρηματίες και σε περίπτωση αδυναμίας είσπραξής τους θα έπρεπε να είχαν σταλεί στο ΚΕΟ (Κέντρο Είσπραξης Οφειλών) του Υπουργείου Οικονομικών, για βεβαίωσή τους στους φορολογικούς φακέλους των υπόχρεων.

Αρμόδιοι και υπεύθυνοι κατά σειρά για όλα αυτά, δηλαδή την επιβολή και είσπραξη των προστίμων επί των βεβαιωμένων παραβάσεων, ήταν και είναι κατά νόμο οι α) Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων, β) Αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Εσόδων), γ) Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια, δ) Επίτροποι Ελεγκτικού Συνεδρίου με αρμοδιότητα τον έλεγχο των οικονομικών των Δήμων, ε) Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (έως τον Φεβρουάριο του 2018), στ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ΚΕΟ του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Διαφθοράς που έχει επιληφθεί της υπόθεσης έχει δώσει με έγγραφό του εντολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τα αναφερθέντα Πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, προκειμένου στην συνέχεια να προχωρήσει στα προβλεπόμενα από το νόμο εναντίον όσων αν και αρμόδιοι δεν μερίμνησαν είτε για την επιβολή τους, είτε για την είσπραξή τους.

Σχετικό έγγραφο για τη αποστολή σχετικών στοιχείων έχει ήδη διαβιβασθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης τόσο στον Δήμο Αθηναίων, όσο και στον Δήμο Περιστερίου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η στήλη έχει γράψει στο παρελθόν, για την δικαστική «περιπέτεια» 36 μελών των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Περιστερίου, των περιόδων 2007-2011 και 2011-14 που με αποφάσεις τους είχαν δώσει παράταση δύο ετών για την αποξήλωση (κατέβασμα) των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που υπήρχαν μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου, δικαστική περιπέτεια που έληξε προσωρινά με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, στο οποίο είχαν παραπεμφθεί με την κακουργηματική κατηγορία της «απιστίας προς την υπηρεσία». Η απόφαση του Συμβουλίου των Δικαστών ανάφερε επιγραμματική στο δια ταύτα «Μη Δίωξη» λόγο της διετούς παράτασης που πρόβλεπε ο νόμος για τη συμμόρφωση των παραβατών…

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

---------------

Δείτε ακόμη;

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "