Η «Πριγκίπισσα» και ο «Σταχτοπούτος»… Μία Ιστορία αγάπης στο Περιστέρι που έφερε την επιτυχία και τα πλούτη (μέρος 1ο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Η Πριγκίπισσα και ο Σταχτοπούτος…

Ο Δήμος Περιστερίου, κάτω από την σχεδόν 15χρονη ηγεσία της διοίκησή του έχει αλλάξει πρόσωπο και είναι πλέον δακτυλοδεικτούμενος από φίλους και «εχθρούς». Μαζί του και οι δημότες της Πόλης, όπως φαίνεται και από το πλήθος των νέων κυρίως που γεμίζουν τις καφετέριες στις «πιάτσες» που έχουν δημιουργηθεί.

Από την άλλη, τα χρόνια αυτά έχουν κατασκευασθεί στην πόλη ένας μεγάλος αριθμός έργων, με τελευταίο και ποιο σημαντικό το νέο κολυμβητήριο στο Λόφο Αξιωματικών, κάνοντας το Δήμο Περιστερίου μέλος μίας πολύ μικρής και κλειστής ομάδας δήμων της χώρας που διαθέτουν δύο κολυμβητήρια για τους δημότες τους. Όπως, μάλιστα είχε αναφέρει στα εγκαίνιά του ο δήμαρχος της Πόλης κος Παχατουρίδης «το είχαμε υποσχεθεί και το κάναμε»…

Δεν είναι, όμως, μόνο τα έργα που έγιναν στην πόλη, είναι και οι ιστορίες αγάπης που προέκυψαν μέσα απ’ αυτά και τη ζωή στο κλειστό σύστημα της διοίκησής της, ιστορίες που έφεραν επιτυχία και κυρίως πλούτη…

Μία τέτοια ιστορία θα σας διηγηθούμε σήμερα…

Πρόκειται για μία ιστορία που τα έχει όλα, κεραυνοβόλο έρωτα, διαπλοκή, αντιπαραθέσεις, επιτυχίες και ευτυχή κατάληξη με τα «παιδιά» να βρίσκουν τον δρόμο τους σε ορεινούς προορισμούς, όπου απέκτησαν εντός ολίγων, πολύ ολίγων μάλιστα ετών τεράστια περιουσία.

Αν θέλαμε να την συγκρίνουμε με τις κλασικές ιστορίες αγάπης, θα λέγαμε ότι μοιάζει με την ιστορία του Πρίγκιπα και της Σταχτοπούτας, από την αντίστροφη πλευρά, δηλαδή υπάρχει η «Πριγκίπισσα και ο Σταχτοπούτος».

Ας τα πάρουμε ή μάλλον ας τα διηγηθούμε με τη σειρά για να μην μπερδευτεί και ο αναγνώστης…

Η «Πριγκίπισσα» παιδί ενός πολύ επιτυχημένου οικονομικά επιχειρηματία, δεν θέλησε ποτέ να ακολουθήσει το επάγγελμα τους πατρός της και να ασχοληθεί με την επιχείρησή του, που τελικά έκλεισε.

Ζωντανός, πολύ ζωντανός άνθρωπος, δημιούργησε από μικρή ηλικία οικογένεια και παρότι υπήρξε απόγονος, επέλεξε να συνεχίσει τη ζωή μόνη της. Ούτε η πρώτη ήταν, ούτε η τελευταία και κανείς δεν μπορεί να ψέξει την «Πριγκίπισσα» της ιστορίας μας γι’ αυτό.

Απόλυτα ανεξάρτητη και εκρηκτική σαν χαρακτήρας, δραστηριοποιείται στον κλάδο των ασφαλειών, στον οποίο σημειώνει μεγάλες επιτυχίες κάτι που τις φέρνει και την πρόσκληση-πρόκληση να εισέλθει στην πολιτική, τομέα στον οποίο πάλι πετυχαίνει, έχοντας την σχεδόν καθολική αναγνώριση του κοινού της.

Μειονέκτημά της η μικρή σχετικά σωματοδομή της, που το υπερκαλύπτει με τον εκρηκτικό, αποφασιστικό και απόλυτο χαρακτήρα της, χαρακτηριστικά που της προσφέρουν την δυνατότητα να κατακτήσει όχι μία αλλά δύο θέσεις αιρετής διοίκησης. Από τις θέσεις αυτές έχει την τύχη να διαχειρίζεται τεράστιους χρηματοοικονομικούς πόρους και να παράγει έργο «για το κοινό καλό». Είναι η περίοδος που δημιουργεί φίλους και «εχθρούς», αλλά και την αναγνώριση για τις ικανότητές της.

Κι εκεί έρχεται και ο «μεγάλος» έρωτας… Κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν κεραυνοβόλος, ήταν όμως το «γλυκό πουλί της νιότης» για την «Πριγκιπέσσα» που βλέπει επιτέλους την ζωή της να παίρνει άλλο νόημα. Κανείς επίσης δεν γνωρίζει, αν η «γνωριμία» έγινε πριν ή μετά τον διορισμό του νεαρού, στο πρόσωπο του οποίου βρήκε τον έρωτα που αναζητούσε η Πριγκιπέσσα, στην δημοτική υπηρεσία, ΑΡΧΟΝΤΑΣ της οποίας ήταν η τελευταία, σημασία έχει ότι αυτή η «γνωριμία» ήταν η απαρχή μίας τυχερής ζωής που πέρα από την «ευτυχία» του έφερε και πλούτη.

Είναι χαρακτηριστικό το πόσο «τυχερός» ήταν ο νεαρός, που ο επαγγελματικός περίγυρος του στην δημοτική υπηρεσία στην οποία δραστηριοποιήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο, κάτω από την σκέπη της αγαπημένης του Πριγκιπέσσας, τον ονόμασαν «Σταχτοπούτο». Αυτό βέβαια που κόλαζε τους ζηλόφθονους συναδέλφους του, όπως κι αυτούς που γνώριζαν την τυχερή Πριγκιπέσσα, είναι ότι δεν ήταν μόνο ρωμαλέος και ευπαρουσίαστος, αλλά ήταν νέος και δροσερός με την Πριγκιπέσσα να βρίσκεται στην ωριμότητά της, όντας 14 ή και 16 χρόνια κατά μερικούς μεγαλύτερή του.

Για τους αντικειμενικούς παρατηρητές, αυτή η διαφορά ηλικίας είναι που έκανε πραγματικά τυχερό τον «Σταχτοπούτο», αφού η Πριγκιπέσσα του μετέφερε ψυχή και σώματι όλες τις εμπειρίες της ζωής της, όπως η ίδια τις είχε βιώσει.

Άραγε ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι αυτό ήταν και ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορούσε να του προσφέρει; Κι όμως η ιστορία που έχει και κοκκινοσκουφίτσα και λύκο, δείχνει ότι πέρα αυτών που υποθέτει ο αναγνώστης ότι η Πριγκιπέσσα πρόσφερε στον Σταχτοπούτο, του έδωσε ότι μπορούσε και δεν μπορούσε να πετύχει αυτό που αναζητούσε εξ’ αρχής, τον πραγματικό υλικό πλούτο, που δεν «γερνάει», αλλά δίνει σιγουριά και που ξέρει κανείς κάποια Σταχτοπούτα στο μέλλον.

Απ’ εκεί και μετά, όμως, ο νεαρός «Σταχτοπούτος», αφοσιώθηκε κυριολεκτικά στην δουλειά του έχοντας στόχο και σκοπό να βγάλει ασπροπρόσωπη την «Πριγκιπέσσα» του. Ήταν δε τόσο καλός που η τελευταία, ακόμη και τις δουλειές των διευθυντών της υπηρεσίας της του ανάθετε με τους τελευταίους να βάζουν απλώς την υπογραφή τους.

Το ποιο σπουδαίο όμως προσόν του «Σταχτοπούτου» ήταν ότι είχε ένα μαγικό τρόπο να βρίσκει «τίμιους» συνεργάτες και προμηθευτές της δημοτικής υπηρεσίας που προΐστατο η Πριγκιπέσσα με αποτέλεσμα για πρώτη φορά αυτή να είναι τόσο αποδοτική, προς όφελος πάντα βέβαια του γενικού καλού.

Για να γίνει κατανοητό, το πόσο καλές σχέσεις υπέρ της Πριγκιπέσσας είχε καλλιεργήσει με αυτούς τους συνεργάτες και προμηθευτές ο καλός της, θα πρέπει στα πλαίσια της αφήγησης να αναφερθεί ότι οι τρείς από τους ποιο σημαντικούς απ’ αυτούς, δηλαδή αυτοί που έκαναν τους μεγαλύτερους «τζίρους», όλα τα δώρα που πρόσφεραν στους πελάτες τους τα έδιναν παραγγελιά στο εδωδιμοπωλείο που η Πριγκιπέσσα λειτουργούσε με άλλο όνομα. Για την τιμή των δώρων, καμία διαφωνία, Ότι κανόνιζε ο Σταχτοπούτος το δέχονταν ασμένως και χωρίς κανένα παζάρι οι δωροθέτες.

Κι έπειτα ο έρωτας ήλθε κι έγινε πράξη. Κάπως θα έπρεπε να εξασφαλισθεί η σχέση άλλα και να στεγασθεί η μεγάλη αγάπη που πλέον δεν ήταν κρυφή, όπως πάντα συμβαίνει σε τόσο δυνατές προσωπικές σχέσεις.

Είναι κάπου στο 2006 και το ζευγάρι Πριγκιπέσσας και Σταχτοπούτου, αναζητεί τη γη που θα στεγάσει το μεγάλο έρωτά του. Το χρήμα τους, όμως είναι λίγο, -από ένα απλό μισθό έχουν ο καθένας-, και η γη στην πόλη είναι πολύ ακριβή, ακόμη και στην διπλανή πόλη στην οποία λειτουργεί το εδωδιμοπωλείο της η Πριγκιπέσσα.

Η λύση που έδωσε ο ευφυής Σταχτοπούτος και έγινε αμέσως δεκτή από την αγαπημένη Πριγκιπέσσα του ήταν τόσο απλή σαν το αυγό του Κολόμβου. Τοποθέτηση χρημάτων σε γη στην αγαπημένη τους ορεινή περιοχή, που τους είχε συνεπάρει με τη φυσική ανόθευτη ομορφιά της, στις εκδρομές που πραγματοποιούσαν για να χαρούν τον μεγάλο έρωτα που ζούσαν.

Ένα απλό οικοπεδάκι, μέσα σε δασική περιοχή, 4.5 στρεμμάτων για 1.227 ευρώ, σκέτο κελεπούρι. Για το δίκαιο του πράγματος και για να διασφαλιστεί το μακραίωνο της μεγάλης αγάπης τους, το αγόρασαν μισό μισό (50-50%) και έδωσαν από 613 ευρώ ο καθένας, από τις φτωχές αποταμιεύσεις τους. Σκέτο κελεπούρι, αντάξιο τις εξυπνάδας, που σύμφωνα με όσους τους γνώριζαν διαθέτουν σε πολλά «καντάρια» και οι δύο.

«Δουλευταράδες», και οι δύο και με βαθειά πεποίθηση ότι θα πρέπει να σκεφθούν και τα γεράματά τους αποφάσισαν να προχωρήσουν αμέσως στην κατασκευή ενός φτωχικού τσαρδιού στη γη που αγόρασαν, μην το πάρει ξαφνικά πίσω και το δασαρχείο… Μην φαντασθείτε τίποτα πολυτελές, ένα μικρό και φτωχικό τσαρδάκι, όπως λέει και ο λαός για να στεγάσει τον έρωτά τους. Μόνο 500-550 περίπου τετραγωνικά σε δύο επίπεδα με κήπο, πισίνα για τους επισκέπτες και ξύλινες κατασκευές σε αλπικό στιλ για να ταιριάζει προς το φυσικό περιβάλλον..

Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, καλά αυτά, αλλά με τι χρήματα ξεκίνησε το ζευγάρι να κατασκευάζει αυτό το φτωχό «τσαρδάκι’, αφού όπως λέει και το αφήγημα ένα μισθουλάκο είχε ο καθένας τους….

Ως εδώ, όμως, σήμερα… Ο αφηγητής κουράστηκε και υποσχέθηκε το δεύτερο μέρος αυτής της γλυκιάς ιστορίας να το διηγηθεί την επόμενη φορά που θα συναντηθεί με τον «καταγραφέα»…

Άφησε, όμως, και κάτι έτσι για να κρατήσει το ενδιαφέρον για την συνέχεια… βλέπετε η συνέχεια ήταν γεμάτη επιτυχίες για το ζευγάρι «Πριγκιπέσσας και Σταχτοπούτου», αφού με τον ιδρώτα του προσώπου τους, άρχισαν να αυξάνουν τον πλούτο τους με γεωμετρική πρόοδο. Μέχρι ξενοδοχείο αγόρασαν στην ίδια ειδυλλιακή ορεινή περιοχή… αλλά αυτό στο επόμενο επεισόδιο της ιστορίας, μαζί και με άλλες αγορές τους…

-----------------------

Υ.Γ.1: Η ιστορία της Πριγκιπέσσας και του Σταχτοπούτου, όμως, δεν έχει μόνο μεταξωτές ροζ κορδέλες, έχει και ΛΥΚΟΥΣ, που ζήλεψαν τα πλούτη που απέκτησαν οι δύο και απειλούν την ευτυχία τους. Μπορεί και οι δύο σαν πολύ έξυπνοι που είναι να νομίζουν ότι έσβησαν με «γομολάστιχα» τις λάσπες που τσαλαβούτησαν αλλά φεύ… Οι ΛΥΚΟΙ μυρίστηκαν ψητό και καθαρίζουν τα δόντια τους. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο επόμενο επεισόδιο της ιστορίας…

Έτσι κι αλλιώς, όπως λένε και οι μύστες της τεχνολογικής αλήθειας, ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο, ουδέν πλέον σβήνει από τις μνήμες…

Κι είναι και αυτοί οι κακοί που επιβουλεύονται την ευτυχία τους. Μίζεροι άνθρωποι θα πείτε… Ναι, αλλά η μπάλα γυρίζει και θα πάρει πολλούς από κάτω, ακόμη κι αυτούς που ξέρουν πολύ καλά το τόπι… Εκτός βέβαια…. αν….

-----------------------

Υ.Γ.2: Όλα τα ποιο πάνω, αποτελούν προϊόν δημιουργικής φαντασίας του αφηγητή. Εάν το μυαλό του αναγνώστη πάει σε συγκεκριμένα υπαρκτά πρόσωπα, επώνυμα ή μη, η ευθύνη ανήκει στον ίδιο και μόνο. Σε ότι αφορά την αναφορά στο Δήμο Περιστερίου, αυτή έγινε μόνο και μόνο για να θέσει το σκηνικό, όπως σε κάθε σοβαρή αφήγηση… Σε κάθε περίπτωση, οι πραγματικοί αναγνώστες γνωρίζουν ότι κάθε ιστορία περιέχει και τα μηνύματά της… Το βραβείο στον ευρόντα…

«Διογένης ο Περιστερεύς, ο κρατών και τον φανόν»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "