Ισχύουν ή όχι οι νόμοι στο Περιστέρι και μάλιστα γύρω από τα σχολεία…;

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Ανοίγουν «Καφετέρια» απέναντι από την είσοδο Σχολείου!!!

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, κλπ), σε απόσταση από την είσοδο σχολείου μικρότερη των 500 μέτρων. Το ερώτημα είναι, ξέρει κάτι διαφορετικό ο επιχειρηματίας που επενδύει το χρήμα για να λειτουργήσει τέτοιο κατάστημα δίπλα σε σχολείο…

----------------------------

Να εξηγηθούμε εξ’ αρχής. Η στήλη δεν έχει τίποτα με την επιχειρηματικότητα, πόσο μάλλον που διανύουμε την ποιο δύσκολη οικονομικά περίοδο στη χώρα μας, με τις δουλειές να εντοπίζονται με το κυάλι. Οι άνθρωποι έχουν χρήματα ή και πολλές φορές τα δανείζονται προκειμένου να στήσουν μία δουλειά που θα τους απαλλάξει από τον βραχνά της ανεργίας και θα τους προσφέρει τα προς το ζην.

Τίποτα, όμως, ούτε καν οι νέες δουλειές, -επιχειρηματικές ή όχι-, δεν μπορεί να πάνε ενάντια στο νόμο, πόσο μάλλον όταν επηρεάζονται και επιδρούν σε μικρά παιδιά και μάλιστα μαθητές που βρίσκονται είτε στις αρχές, είτε στα αποδέλοιπα της εφηβείας, ηλικιακό στάδιο ευαίσθητο σε κάθε είδους ερέθισμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η στήλη παρατηρεί ότι δίπλα σε ένα πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο σημειωτέον είναι και λειτουργεί ένα από τα αρχαιότερα Λύκεια (ΓΕΛ) του Περιστερίου, και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30 – 40 μέτρων από την είσοδό του, αναμορφώνεται ισόγειο κτίσμα για εμπορική χρήση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι ενδείξεις δείχνουν, -εκτός αν κάνουμε λάθος-, ότι πρόκειται για καφετέρια υπό κατασκευή. Μάλιστα στην «πρασιά» του κτίσματος έχει ήδη τοποθετηθεί με μόνιμη κατασκευή, το δάπεδο» για την κλειστή προέκταση στην οποία θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Θεωρητικά, ο επιχειρηματίας που διαμορφώνει τον συγκεκριμένο χώρο, είναι απίθανο να μην ξέρει τους περιορισμούς που προβλέπει ο νόμος για την λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτής της μορφής, αν και τίποτα σήμερα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά.

Σε κάθε περίπτωση, η επένδυση για την διαμόρφωση, εξοπλισμό και λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος, -επαναλαμβάνουμε αν δεν κάνουμε λάθος και πρόκειται για κατάστημα άλλης εμπορικής δραστηριότητας-, είναι σημαντική για την παρούσα χρονική περίοδο και η απλή λογική λέει, ότι κανένας σώφρων επιχειρηματίας και μη, δεν θα «τοποθετούσε» τα χρήματα που διαθέτει, αν δεν ήταν σίγουρος ότι θα λάβει άδεια λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, δηλαδή το Συμβούλιο της διαμερισματικής Κοινότητας (σύμφωνη γνώμη), την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (άδεια Λειτουργίας) και το Δημοτικό Συμβούλιο (έγκριση άδειας λειτουργίας).

Στην συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση τα πράγματα δεν είναι απλά. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, -κρατάμε μία επιφύλαξη για το αν έχει αλλάξει-, δεν επιτρέπεται η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, αναψυκτήρια, καφενεία, κλπ), σε απόσταση από την είσοδο σχολικού συγκροτήματος μικρότερη των 500 μέτρων.

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, για ποιο λόγο ο επιχειρηματίας βάζει ατ «λεφτά» του για να διαμορφώσει ένα κτίσμα σε καφετέρια ή έστω αναψυκτήριο, σε μία θέση που κατά νόμο δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα.

Το δεύτερο και εύλογο ερώτημα είναι αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ξέρει κάτι που δεν ξέρουν όλοι οι άλλοι ή ακόμη χειρότερα αν έχει πάρει διαβεβαιώσεις από κάποιον ή κάποιους ότι το κατάστημα που «στήνει» θα αδειοδοτηθεί και λειτουργήσει χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα διοικητικό ή νομικό κώλυμα…

Προς το παρόν η στήλη δεν θα αποκαλύψει ούτε την διεύθυνση του υπό «κατασκευή» και διαμόρφωση νέου καταστήματος, ούτε το σχολείο η είσοδος του οποίου είναι κυριολεκτικά στο απέναντι πεζοδρόμιο, απ’ αυτό, αν και όλα είναι σε πολύ εμφανές σημείο της Πόλης. Θα περιμένει να δει τις αντιδράσεις από τις κατά νόμο αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και θα επανέλθει…

-----------------------

Ένα δεύτερο πολύ μεγάλο θέμα νομιμότητας στο Δήμο Περιστερίου είναι οι «διαφημιστικές πινακίδες» των καταστημάτων που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε δρόμο μικρής ή μεγάλης κυκλοφορίας σ’ όλη τη Πόλη.

Δεν μιλάμε για τις επιγραφές των καταστημάτων, μικρές ή μεγάλες, που τοποθετημένες στην προμετωπίδα της κάθε επιχείρησης, δηλώνουν την εμπορική δραστηριότητα και εξειδίκευση τους, όπως επίσης και την «επωνυμία» τους. Ως γνωστόν γι’ αυτές έχει αποφασίσει δύο φορές στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο οδηγήθηκαν (με δικογραφία) όλα τα μέλη του.

Μιλάμε για τις επιγραφές και διαφημιστικές πινακίδες τύπου «ρακέτας» που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, κάθετα προς τη φορά κίνησης του δρόμου, προκαλώντας μάλιστα στις περισσότερες φορές οξύ πρόβλημα στην κίνηση των πεζών. Ως γνωστόν οι διαφημιστικές πινακίδες αυτού του τύπου, απαγορεύονται από το νόμο ρητώς και δια ροπάλου, ενώ ο δήμος έχει ελεγχθεί γι’ αυτές στο παρελθόν από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Στην ίδια κατηγορία, μπορεί κάποιος να εντάξει και τα «μπάνερ», δηλαδή τις υφασμάτινες διαφημιστικές πινακίδες που στηρίζονται σε λεπτούς μεταλλικούς ιστούς με ογκώδη και πολύ βαριά βάση, στο οδόστρωμα, εμπρός από καταστήματα και επιχειρήσεις. Πέραν από το γεγονός ότι είναι παράνομες ως διαφημιστικές κατασκευές, είναι παράνομες και σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ, επισύροντας βαριά πρόστιμα, αφού αποτελούν κινητά εμπόδια για την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων…

-------------------

Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Η στήλη θα επανέλθει σύντομα με διευθύνσεις και φωτογραφίες, αφού πρώτα δει τις αντιδράσεις των υπηρεσιών του Δήμου, εκτός αν οι τελευταίες μας πληροφορήσουν ότι όλα είναι σύμφωνα με τον νόμο και δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Ως γνωστόν κανένας αλάθητος και εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ότι κάνουμε λάθος, εφόσον βέβαια πεισθούμε…

Μένουμε, όμως, σ’ αυτό που σιγοψιθυρίζουν οι κάτοικοι της Πόλης, ότι στο Περιστέρι «ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αφού οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αλλού στραμμένα τα μάτια τους…»

------------------

Υ.Γ.1: Για την ιστορία, υπάρχει αναψυκτήριο απέναντι από είσοδο σχολείο που «σερβίριζε» μέσα από τα κάγκελα της περίφραξής του, μπύρες σε μαθητές… οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε κατάληψη όταν «αντέδρασαν» οι εκπαιδευτικοί, με τον «επιχειρηματία» να επεμβαίνει λεκτικά υπέρ των αναφαίρετων δικαιωμάτων στην «μπυροποσία» (Αναψυκτήριο και Σχολείο, βρίσκονται στην Δυτική Αθήνα…,, «η αποκάλυψη σε ποιους δήμους (είναι στο όριο) ανήκουν εν ευθαίτω χρόνο…)

------------------

Υ.Γ.2: Πολύ μεγάλη είναι η συχνότητα, τελευταία, που παθαίνει ζημιές και τίθεται εκτός λειτουργίας ο λειοτεμαχιστής που λειτουργεί στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Το περίεργο είναι ότι όλες οι ζημιές κοστίζουν συνήθως πάνω από 7.000 ευρώ… Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό ή όχι…;

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "