Περιστέρι: Μία «παράξενη» και «περίεργη» ιστορία προσπάθειας αδειοδότησης «Καφετέριας»

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Αδειοδοτούν «καφετέρια» που είχαν κλείσει μετά από έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας για «φρουτάκια»

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, ο Πρόεδρος του Σώματος έφερε κατά νόμο προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα «Χορήγηση ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ για είκοσι (20) Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» σε ισόγειο χώρο, επί της οδού Κουντουριώτου 2…, ιδιοκτησίας του κ. Μ… Π….»

Εισηγητής στο θέμα, σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Προέδρου (ημερήσια Διάταξη συνεδρίασης) ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Εσόδων κ. Τάσος Θεοδωράκος.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των έξι θεμάτων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» κ. Πάνος Παπανικολάου, παρεμβαίνοντας διαδικαστικά ζήτησε την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος και επαναφορά του σε επόμενη τακτική συνεδρία του σώματος, αφού πρώτα ελεγχθεί ο χώρος για «παράνομο» τζόγο, αναφέροντας ότι οι περίοικοι ανέφεραν ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι στον συγκεκριμένο χώρο «άγνωστα» στην περιοχή άτομα παίζουν «φρουτάκια». Δήλωσε μάλιστα ότι θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και δεν θα συμμετάσχει στην συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων, εάν η διοίκηση του Δήμου δεν το αποσύρει, όπως πράγματι και έγινε, αφού η τελευταία δια του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Θεοδωράκου, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος δεν συναίνεσε σ’ αυτό, εμμένοντας στην συζήτησή του.

Κατά την συζήτηση του θέματος, η πιθανολογούμενη χρησιμοποίηση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για πράξεις «παράνομου Τζόγου», τέθηκε, απόντος του κ. Παπανικολάου, από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στέφανο Παπαδόπουλο, από τον οποίο τέθηκε και το ζήτημα, αν προβλέπετε ή όχι αλλαγή χρήσης του χώρου, λόγο της επιπλέον λειτουργίας σ’ αυτόν των 20 υπολογιστών για υπηρεσίες διαδικτύου.

Απαντώντας ο εισηγητής του θέματος, αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωράκος, πληροφόρησε τον ερωτώντα δημοτικό σύμβουλο, ότι το θέμα είναι διαδικαστικό, και ότι οι αρμοδιότητες του Δήμου, εξαντλούνται στην έγκριση της άδειας λειτουργίας, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις από τον επιχειρηματία που την ζητά και επίσης ότι ο έλεγχος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ).

Δέχθηκε, όμως να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και να επαναφερθεί αυτό σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να προσκομισθεί βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, αν απαιτείται ή όχι «αλλαγή χρήσης» του χώρου λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης και αν ναι να προηγηθεί αυτή, πριν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει για το αίτημα του επιχειρηματία.

Η αποκάλυψη λειτουργίας παράνομου τζόγου στον ίδιο χώρο….

Στις 20.4.2016, εκδόθηκε για τον ίδιο χώρο, -Κουντουριώτου 2…, Περιστέρι-, πό το Δήμο Περιστερίου η με αρ.πρωτ.10080/20-4-2016 Άδειας Ίδρυσης & Λειτουργίας καταστήματος «ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ σε ισόγειο χώρο – ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ιδιοκτησίας του κ. Χ…….. Β………

Στις 13.7.2017, συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου, έχοντας προς συζήτηση σαν 5ο θέμα την «Ανάκληση» της Άδειας Λειτουργίας της στην προηγούμενη παράγραφο αναφερόμενης επιχείρησης συμφερόντων του κ. Χ.Β.

Στην απόφαση που λήφθηκε (ΑΔΑ: 6Ρ4ΕΩΞ2-ΧΟ1) αναφέρονται τα εξής:

-------------

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής άκουσε την κα Πρόεδρο που εισηγήθηκε το θέμα και έθεσε υπόψη της Επιτροπής το σχετικό εισηγητικό έγγραφο του Αντ/χου κ. ΘεοδωράκουΑναστασίου, που έχει ως εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι για το κατάστημα «ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» σε ισόγειο χώρο – ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ» επί της οδού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 2… ιδιοκτησίας του κ. Χ…. Β…., είχε χορηγηθεί η υπ’ αρ.πρωτ.10080/20-4-2016 Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Καταστήματος.

Με το υπ’ αρ.πρωτ. 2787/17/1367285/5-7-2017 έγγραφο Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής (εσωτερικό πρωτόκολλο στο Δήμο μας 27152/5-7-2017) με θέμα «Κοινοποίηση Υποβλητικής Αναφοράς», μας κοινοποιήθηκε «Υποβολή Δικογραφίας - Αποστολή συνοδείας» προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στο οποίο αναφέρεται ότι «στα πλαίσια διερεύνησης πληροφορίας ότι, σε κατάστημα της οδού Κουντουριώτου 2… στην περιοχή του Περιστερίου, διεξάγονται παράνομα τυχερά παίγνια, την 3/7/2017 και περί ώρα 21:00, Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας διενήργησαν έλεγχο, όπου διαπιστώθηκαν πέρα των άλλων ότι:

To εν λόγω κατάστημα, είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «μικτής επιχείρησης αναψυχής και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ιδιοκτησίας του Β….., το οποίο λειτουργεί με την υπ’ αριθ. 10080/20-4-2016 Άδεια Λειτουργίας του Δήμου Περιστερίου.

Εντός του συγκεκριμένου δωματίου, βρέθηκαν κατηγορούμενοι, οι οποίοι κάθονταν μπροστά από 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έπαιζαν έναντι ηλεκτρονικών credits το ηλεκτρονικό τυχερό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Επιπλέον, σε πολύ κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και ο υπάλληλος του καταστήματος, ο οποίος διαχειρίζονταν τις μονάδες Η/Υ, στις οποίες διενεργούνταν τα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, πέρα των άλλων κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 & 5 «Σύσταση Συμμορίας».

Κατόπιν των ανωτέρω διαπιστώσεων και λαμβάνοντας υπόψη:

1) τις διατάξεις της ΚΥΑ με αριθμ.1107414/1491/Τ.&Ε.Φ./8-12-2003 «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων, …[…]…

2) την υπ’αρ.4 (α.π. 4540/17/24-5-2017) σχετική εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που μας διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 48453/18057/30-6-2017 (εσωτ. Πρωτόκολλο Δήμου μας 26683/3-7-17) Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής παρακαλούμε όπως στο πλαίσιο της υποχρεωτικής αρμοδιότητάς μου για την παραπομπή του θέματος στο αρμόδιο όργανο (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) προκαλέσετε απόφαση ανάκλησης της με αρ. πρωτ. 10080/20-4-2016 Άδειας Ίδρυσης & Λειτουργίας καταστήματος «ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» σε ισόγειο χώρο – ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ» επί της οδού ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 2…, ιδιοκτησίας του κ. Χ… Β…, για λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται:

  • στον παράνομο στοιχηματισμό
  • απάτη με υπολογιστή
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι   τα   ε ξ ή ς:

Ομόφωνα, ανακαλεί την με αριθ. πρωτ. 10080/20-4-2016 Άδεια Ίδρυσης & Λειτουργίας καταστήματος «ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ σε ισόγειο χώρο – ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ» επί της οδού Κουντουριώτου 2…, ιδιοκτησίας του κ.Χ… Β…, για λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στον παράνομο στοιχηματισμό, απάτη με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με υπ’ αρ.πρωτ. 2787/17/1367285/5-7-2017 έγγραφο Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και όλα όσα αναλυτικά αναφέρονται στην εισήγηση.

-------------

Γίνεται πιστεύουμε κατανοητό, ότι η ποιο πάνω ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος την οδό Κουντουριώτου 2…, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στον παράνομο στοιχηματισμό, απάτη με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αφορά προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Γίνεται επίσης κατανοητό και αντιληπτό, ότι ήταν σε πλήρη γνώση της διοίκηση του Δήμου, -αντιδημάρχους κ.κ. Θεοδωράκο και Τσιώτα-Μάρκου, το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο, υπήρχαν πράξεις παράνομου τζόγου, όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, να σημειώσουμε ότι η παραβατική συμπεριφορά του προηγούμενου ιδιοκτήτη της επιχείρησης που λειτουργούσε στον συγκεκριμένο χώρο, δεν σημαίνει ότι και ο καινούργιος ιδιοκτήτης που αιτείται από τον δήμο την έκδοση άδειας λειτουργίας στο όνομά του με ίδιο αντικείμενο εργασιών με την προηγούμενη που «έκλεισε», έχει ή θα έχει κι αυτός παραβατική συμπεριφορά.

Τα ερωτήματα, που μπορεί να διατυπώσει κάποιος, με βάση όλα αυτά που αναφέρθηκαν ποιο πάνω είναι:

Γιατί η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε, μία εμβόλιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μία τακτική, όπως επεσήμανε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 19.9.2017, ο επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης κ. Πάνος Παπανικολάου;

Γιατί, αφού υπήρξαν αναφορές για «παράνομο τζόγο» στον συγκεκριμένο χώρο από τον κ. Παπανικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θεοδωράκος (εισηγητής) και Τσιώτα (Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), δεν πληροφόρησαν τους δημοτικούς συμβούλους, ότι η προηγούμενη ομοειδής επιχείρηση στον ίδιο χώρο, έκλεισε με παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας για παράνομο τζόγο;

Για όλα αυτά, ο αναγνώστης, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, όποια κι αν είναι αυτά…

--------------

Υ.Γ.1: Είναι «παράδοξο», αλλά θέματα σαν αυτά, δηλαδή συλλήψεις για παράνομο τζόγο («φρουτάκια») στο Περιστέρι ποτέ δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που αυτό συμβαίνει σε άλλους δήμους. Άραγε γιατί αυτή η διάκριση;

-------------

Υ.Γ.2: Η σήμανση (μπολντάρισμα) των λέξεων είναι του γράφοντος…

«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "