Δήμος Περιστερίου: Νέο, -αλλά από παλιά-, Πρόστιμο για υποβάθμιση του Περιβάλλοντος (Βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Ο Δήμος Περιστερίου ή μάλλον η Διοίκηση του Ανδρέα Παχατουρίδη, παρά τις αντίθετες και πολλάκις πομπώδεις διακηρύξεις της, έχει καταγεγραμμένο μακροσκελή μητρώο υποβάθμισης του Περιβάλλοντος και παράβασης της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Μόλις πρόσφατα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, είχε παραδεχθεί ότι ο Δήμος πλήρωσε και πληρώνει μία σειρά από πρόστιμα για υποβάθμιση του αστικού και όχι μόνο περιβάλλοντος. Απέδωσε μάλιστα τα πρόστιμα αυτά «στους γνωστούς κατήγορους» της πόλη που προβαίνουν συνεχώς σε καταγγελίες εναντίον της διοίκησης του Δήμου.

Απέφυγε, όμως, ηθελημένα ή όχι, η κα Τσιώτα να πει ότι πριν το 2011, έτος έναρξης του Διαύγεια, όλες οι πράξεις, τόσο του Δήμου, όσο και της Δημόσιας Διοίκησης, παρέμεναν στο σκοτάδι. Με απλά λόγια, κανένας εκτός από τους αποδέκτες των εγγράφων δεν έπαιρνε τίποτα είδηση.


Το «πρόστιμο» για Μαλατέστα….

Μία τέτοια περίπτωση είναι το βαρύ πρόστιμο που επέβαλε το 2009 η τότε Νομαρχία Αθηνών στο Δήμο Περιστερίου για περιβαλλοντικές παραβάσεις στο χώρο του «Λατομείου Μαλατέστα».


Σύμφωνα με την απόφαση 37872/08/22-12-2009 του τότε Νομάρχη Αθηνών, επιβλήθηκε σε βάρος του Δήμου Περιστερίου πρόστιμο 18.900,00 ευρώ για ρίψη μπάζων, παλαιών οικοδομικών υλικών, σιδηρών βαρελιών με χρησιμοποιημένα ελαιολιπαντικά, χρησιμοποιημένων ελαστικών οχημάτων και άλλα αδρανή υλικά, στο χώρο του πρώην λατομείου Μαλατέστα, το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια προστασίας του Ποικίλου Όρους και είναι χαρακτηρισμένο ως δασική περιοχή.

Η «προσφυγή στο δικαστήριο για διαγραφή του προστίμου… και η απόρριψη…

Η Διοίκηση Παχατουρίδη, προσέφυγε κατά της απόφασης του τότε Νομάρχη για το πρόστιμο των 18.900 ευρώ, στον Περιφερειάρχη Αθηνών κ. Λιακόπουλο, που με δική του απόφαση απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Περιστερίου.

Στην συνέχεια και σαν δεύτερο βήμα, η Διοίκηση Παχατουρίδη, στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας από αυτά πλέον την διαγραφή του προστίμου των 18.900 ευρώ.


Η προσφυγή του Δήμου, εκδικάσθηκε στο 25ο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που με την με αριθμ. 6156/2017 Απόφασή του την απέρριψε, επικυρώνοντας με την σειρά του το πρόστιμο των 18.900 ευρώ.

Για την απορριπτική απόφαση του 25ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών εκδόθηκε γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Περιστερίου κ. Βουγιούκα, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να ασκήσει ο Δήμος προσφυγή σε ανώτερο δικαστήριο, κατά της απόφασης αυτής (για να δείτε την γνωμοδότηση του κ. Βουγιούκα κάντε κλικ εδώ).

Η απόφαση της Οικον. Επιτροπής για την άσκηση έφεσης σε ανώτερο δικαστήριο

Στην 20.6.2017, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, με έγγραφό του εισηγείται προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, την λήψη ή όχι απόφασης για την κατάθεση έφεσης στην με αριθμ. 6156/2017 Απόφαση του 25ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (για να δείτε το εισηγητικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ).

Η εισήγηση του κ. Δημάρχου, έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πρόστιμα «πέφτουν» βροχή στο Δήμο Περιστερίου…

α) Ο παράνομος ΣΜΑ σε κοινόχρηστο πράσινο…

Στις 20.10.2010, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)/ Τομέας Νοτίου Περιβάλλοντος, Τμήμα Α΄, με την 4251/20.10.2010 Πράξη της, βεβαιώνει παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου και ειδικότερα σημειώνει ότι ο ΣΜΑ που λειτουργούσε μέσα σ’ αυτό δεν είχε Περιβαλλοντική Αδειοδότηση κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο, με το επιβαρυντικό ότι ο χώρος στον οποίο ο ΣΜΑ λειτουργούσε είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστο πράσινο στο οποίο δεν επιτρέπεται καμία εγκατάσταση και λειτουργία μηχανήματος αυτής της μορφής (για να δείτε το συγκεκριμένο έγγραφο κάντε κλικ εδώ).


Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ…

Στις 30.12.2010, δύο μήνες μετά τον έλεγχο Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, ο τότε Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, αποδέχεται τις διαπιστώσεις της και την με αριθμ. 4253/20.10.2010 εισήγησή της και επιβάλει στον Δήμο Περιστερίου, πρόστιμο 15.000 ευρώ για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας λόγω της λειτουργίας του «παράνομου» ΣΜΑ. Η «τύχη» του συγκεκριμένου προστίμου αγνοείται, δηλαδή δεν έχει γίνει γνωστό αν πληρώθηκε ή όχι… (για να δείτε την απόφαση του νομάρχη κάντε κλικ εδώ).

Οι σχετικές διαπιστώσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, για τις περιβαλλοντικές παραβάσεις της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου, στάλθηκαν και στην Εισαγγελία Αθηνών για τις δικές της ενέργειες. Δεν υπάρχουν γνωστές εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα (για να δείτε το έγγραφο της ΕΥΕΠ, κάντε κλικ εδώ).

β) Οι «φρέσκοι» έλεγχοι και τα νέα πρόστιμα…

Στις 31.5.2016, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), προχωρά σε έλεγχο στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, για τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του και με βάση τις διαπιστώσεις της επιβάλει πρόστιμο 1.800 ευρώ πάλι για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ).


Επιμύθιο

Η διοίκηση Παχατουρίδη, διατρανώνει διαρκώς ότι «πρώτο μέλημά της είναι η υγεία των κατοίκων» και επίσης ότι «πρώτη φροντίδα της είναι το πράσινο»… Όταν, όμως, συλλαμβάνεται να «κλέβει οπώρας» σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και γίνεται γνωστή η βροχή από τα πρόστιμα που δέχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του, τότε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Τσιώτα, φταίνε «οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι κατήγοροι της πόλης».

Η στήλη πέραν αυτού δεν έχει να αναφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο οι παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι Έργο της Διοίκησης Παχατουρίδη, τα Πρόστιμα, όμως, δεν τα πληρώνουν τα μέλη τους που ευθύνονται, αλλά όλοι οι δημότες…

Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα και σχόλια του αναγνώστη…


«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

-------------------------

Διαβάστε ακόμη:

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "