Περιστέρι - Αγορά Οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ: Άρνηση της διοίκησης Παχατουρίδη να δώσει στοιχεία στην Αντιπολίτευση!!! Καυτές Εξελίξεις… (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Στριμωγμένη στα «σχοινιά» από την αντιπολίτευση στο θέμα της αγοράς των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, αρνείται να δώσει τα στοιχεία που αυτή ζητά, όπως αρνήθηκε να απαντήσει στα όσα κατάγγειλε η πρώτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την άλλη, αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανατρέπουν τα όσα παρουσίασε για το θέμα η διοίκηση Παχατουρίδη…

Δείτε ή μάλλον διαβάστε στη συνέχεια όλα όσα αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση, που φαίνεται ότι παίρνει περίεργη τροπή, χωρίς να αποκλείονται ανατρεπτικές εξελίξεις που πιθανόν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις για μερικούς…

---------------------------------

Η αγορά των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, από το Δήμο Περιστερίου, αποφασίσθηκε από τη Διοίκηση Παχατουρίδη, η απόφαση της οποίας επικυρώθηκε με δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (για να δείτε την πρώτη κάντε κλικ εδώ και για να δείτε την δεύτερη κάντε κλικ εδώ).

Η αγορά αυτή, αμφισβητήθηκε έντονα από το σύνολο σχεδόν της οργανωμένης αντιπολίτευσης, όχι για την σκοπιμότητά της, στην οποία συμφώνησαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αλλά κυρίως για τον τρόπο και το ύψος της κοστολόγησής τους που φθάνει και ξεπερνά τα 850.000 ευρώ, όσο και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, για το οποίο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Βουδούρης δήλωσε εγγράφως ότι έχει προβεί σε έλεγχο τίτλων (συμβολαίων) και ότι τα έχει βρει όλα καλά (για να δείτε όλη τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και όλα τα παραστατικά της υπόθεσης κάντε κλικ εδώ).

Φαίνεται, όμως, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία υπόθεση, που αν μη τι άλλο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τους χειρισμούς της Διοίκησης Παχατουρίδη, αυξάνοντας τις αιτιάσεις ότι πρόκειται για «περίεργη» περίπτωση…

Η άρνηση του νομικού συμβούλου να δώσει στην αντιπολίτευση αντίγραφα των Τίτλων (συμβολαίων) των δύο Οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ

Όπως αναφέρθηκε από την σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για Την Ανατροπή στο Περιστέρι» κα Σοφία Αλεξοπούλου, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κος Βουδούρης, την είχε διαβεβαιώσει ότι θα τις χορηγήσει ο ίδιος τα «αντίγραφα» των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, που δεν είχαν προσκομισθεί στο δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος της αγοράς τους.

Την Τετάρτη, 20.6.2017, η κα Αλεξοπούλου, κατάγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο αναφερόμενος νομικός σύμβουλος, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική αρνήθηκε ουσιαστικά να εκπληρώσει αυτό που ο ίδιος την είχε προσωπικά διαβεβαιώσει, δηλαδή να της δώσει τα αντίγραφα των Τίτλων των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ που ο ίδιος είχε προσωπικά διαβεβαιώσει εγγράφως, προς το δημοτικό συμβούλιο, ότι είχε ελέγξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η κα Αλεξοπούλου, είχε αρχικά απευθυνθεί στην αρμόδια υπάλληλο του δήμου που τηρεί τους φακέλους των θεμάτων που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας της, αντίγραφα των Τίτλων των δύο αναφερόμενων οικοπέδων που κατά νόμο θα έπρεπε υποχρεωτικά να υπάρχουν μέσα σ’ αυτόν.

Η απάντηση που πήρε ήταν ότι «τα δύο συμβόλαια των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ δεν υπάρχουν μέσα στον φάκελο του θέματος, αλλά έχουν παρακρατηθεί από το νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Βουδούρη.

Δεν έχει γίνει γνωστό, για ποιο ή ποιους λόγους ο νομικός σύμβουλος «κατακρατεί» τους δύο Τίτλους των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, αντί αυτοί να βρίσκονται στους φακέλους των σχετικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει ο νόμος, και παρά την «υπόσχεσή» του δεν χορηγεί αντίγραφα στην αντιπολίτευση, ούτε γιατί η διοίκηση Παχατουρίδη δεν έδωσε καμία απάντηση στην καταγγελία γι’ αυτό το θέμα της κας Αλεξοπούλου (βλέπε σχετικό βίντεο).

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, κα Ηρώ Ζερβάκη, έθεσε μία σειρά καίρια ερωτήματα για την υπόθεση και για τις απαντήσεις της Διοίκησης Παχατουρίδη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, οι απαντήσεις, όμως, που έλαβε ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», πρακτική που ακολουθούν οι εκπρόσωποι της δεύτερης, όταν θέλουν να «στρίψουν, χωρίς φανερή αλλαγή πορείας» (βίντεο).

σ.σ.: Επειδή, για άγνωστους λόγους η ένταση των μικροφώνων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πολύ χαμηλή, και στο βίντεο που ακολουθεί, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να γίνουν αντιληπτά όσα λέγονται, για να δείτε την ερώτηση της κας Ζερβάκη κάντε κλικ εδώ.


Η καταγγελία των Ενεργών Πολιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής…

Στις 25.4.2017, 14 ημέρες μετά τη λήψη των δύο 95 & 96/11.4.2017 αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητώντας «Έλεγχο Νομιμότητας» για αυτές με το σκεπτικό ότι πάσχουν ως προς την διαδικασία λήψης τους και αναφέροντας μεταξύ άλλων, στην καταγγελία, ότι:

«Οι με Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου του Δήμου για το εύλογο της Τιμής Αγοράς των ακινήτων, αναφέρεται σε άλλες τιμές, από αυτές που ορίσθηκαν με τις δύο αποφάσεις του Δ.Σ. ενώ δεν προσκομίσθηκαν για την λήψη των δύο αποφάσεων και τα εξής απαραίτητα στοιχεία και τα οποία ούτε καν αναφέρονται στην εισήγηση και στα συνοδευτικά της έγγραφα: 1). Τίτλοι Ιδιοκτησίας, 2). Εκθέσεις Ελέγχου Τίτλων Ιδιοκτησίας & 3). Πρακτικά καθορισμού Τιμήματος αγοράς των δύο ακινήτων από την προβλεπόμενη ρητά, για τον σκοπό αυτό, Επιτροπή των άρθρων 191 & 186 του νόμου N. 3463/06/ΦΕΚ 114 Α'/2006» (για να δείτε όλη την καταγγελία των Ενεργών Πολιτών, κάντε κλικ εδώ).

Η απάντηση της Διοίκησης Παχατουρίδη… που προκαλεί πολλά ερωτηματικά… !!!

Λίγες ημέρες πριν το δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, της 20ης.6.2017, έγινε γνωστή η απάντηση της Διοίκησης Παχατουρίδη, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στα όσα ανάφεραν στην καταγγελία τους, οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου (για να δείτε την απάντηση της διοίκησης Παχατουρίδη κάντε κλικ εδώ).

Για όποιον έχει μελετήσει τα εισηγητικά της Διοίκησης Παχατουρίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτό να αποφασίσει τη αγορά των Οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, προκαλούν ΣΟΚ όσα αναφέρονται στην απάντηση προς τα όσα αναφέρει η καταγγελία των Ενεργών Πολιτών (για να δείτε τα εισηγητικά κάντε κλικ εδώ).

Η πλήρης άρνηση των δικών της εισηγητικών από τη Διοίκηση Παχατουρίδη και η αλήθεια…

Πράγματι προκαλούν ΣΟΚ, τα όσα αναφέρονται στην απάντηση της Διοίκησης Παχατουρίδη, αφού η ίδια «απαρνείται» περιέργως τα δικά της έγγραφα…

Κάνοντας συνοπτική αναφορά στα όσα η απάντηση περιλαμβάνει, η Διοίκηση Παχατουρίδη αναφέρει ότι:

1) Διοίκηση Παχατουρίδη: Δεν είναι υποχρεωτικές από το νόμο και δεν έχουν καμία σημασία οι αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων, αλλά απλά λήφθηκαν στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών που η Διοίκηση Παχατουρίδη εφαρμόζει…

2) Διοίκηση Παχατουρίδη: Δεν είναι υποχρεωτικές από το νόμο και δεν έχουν καμία σημασία οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά απλά αυτές, όπως και οι αντίστοιχες των Δημοτικών κοινοτήτων λήφθηκαν στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών που η Διοίκηση Παχατουρίδη εφαρμόζει… αν και δεν ήταν αναγκαίες…

  • Η αλήθεια…

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αποφασίζει υποχρεωτικά κατά τον «Καλλικράτη» για την καταλληλότητα ή όχι των προς αγορά ελεύθερων οικοπέδων, όχι όμως για την τιμή τους. Οι δημοτικές Κοινότητες, εκφράζουν την ΓΝΩΜΗ τους, για την αγορά οικοπέδων που βρίσκονται μέσα στα όρια τους, εφόσον αυτό τους το ζητήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Συνεπώς, η αναφορά στην έγγραφη απάντηση της διοίκησης ότι οι αποφάσεις τους για την αγορά των οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, δεν είναι υποχρεωτική και δεν επηρεάζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είναι αν μη τι άλλο παραπλανητική και παρελκυστική στην απόδοση της αλήθειας…

3) Διοίκηση Παχατουρίδη: Ο έλεγχος των Τίτλων ιδιοκτησίας των οικοπέδων που αγοράζει ο Δήμος, δεν είναι υποχρεωτικός προκειμένου να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά τους. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μόνο λίγο πριν την υπογραφή των «συμβολαίων» αγοράς τους.

  • Η αλήθεια…

Είναι γεγονός ότι στην νομοθεσία δεν υπάρχει καμία αναφορά για Έλεγχο Τίτλων Ιδιοκτησίας των προς αγορά οικοπέδων από τους δήμους, ούτε πριν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ούτε πριν τη υπογραφή των σχετικών συμβολαίων μεταβίβασης. Σύμφωνα, όμως, με τους νομικούς που ασχολούνται με το Αστικό Δίκαιου, ο Έλεγχος των Τίτλων Ιδιοκτησίας ενός ακινήτου είναι υποχρεωτικός, σε δύο μάλιστα στάδια. Το πρώτο πριν την λήψη οιασδήποτε απόφασης για την αγορά ενός ακινήτου, και το δεύτερο πριν την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο Έλεγχος Τίτλων θα πρέπει να γίνεται σε βάθος 20-30ετίας, προκειμένου να αποφευχθεί η αγορά ακινήτου/ων που είτε δεν ανήκουν στο φερόμενο ως πωλητή, είτε έχουν αποκτηθεί με μη νόμιμους τίτλους, είτε τέλος βαρύνονται με κατασχέσεις, κλπ. (για να δείτε τι ακριβώς λένε οι ειδικοί νομικοί και πως συντάσσεται το φύλο ελέγχου Τίτλων των ακινήτων, κάντε κλικ εδώ).

4) Διοίκηση Παχατουρίδη: Ο/οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των ακινήτων, μπορούν μέχρι την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς τους, να τα μεταβιβάσουν σε τρίτους, να τα ενεχυριάσουν σε τράπεζα για δάνειο ή ακόμη να υπάρξουν και πράξεις κατάσχεσης σ’ αυτά.

  • Η αλήθεια…

Πράγματι, είναι έτσι όπως αναφέρει η Διοίκηση Παχατουρίδη στην απάντησή της, με ένα όρο, όμως, ότι πρόκειται για οικόπεδα που είναι ελεύθερα, δηλαδή χωρίς κανένα χαρακτηρισμό δέσμευσής τους, από το Δήμο ή άλλο δημόσιο φορέα. Η πραγματικότητα είναι ότι το ένα τουλάχιστον απ’ αυτά, το μεγαλύτερο των 3 περίπου στρεμμάτων, είναι δεσμευμένο ως κοινόχρηστο πράσινο με ΦΕΚ και η τυχόν δικαιοπραξίες πάνω σ’ αυτό, όπως πώληση σε τρίτους, ενεχυρίαση για δάνεια ή ακόμη και κατάσχεση υπέρ τρίτου για τυχόν χρέη των φερόμενων ιδιοκτητών, είναι πράξεις ποινικά κολάσιμες και μάλιστα με πολύ βαριές ποινές.

5) Διοίκηση Παχατουρίδη: Σε ότι αφορά την προτεινόμενη τιμή αγοράς των δύο συγκεκριμένων οικοπέδων, η απάντηση δίνεται από τον «Πιστοποιημένο Εκτιμητή» που απαντά λέξη προς λέξη στις αιτιάσεις των Ενεργών Πολιτών. Ο τελευταίος επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι αν και τα προς αγορά οικόπεδα είναι δεσμευμένα με ΦΕΚ, ως χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και για τον λόγο αυτό είναι ουσιαστικά μηδενικής αξίας, η εκτίμηση της αξίας τους γίνεται ως χώροι γενικής κατοικίας, κατά τα καθορισμένα πρότυπα.

  • Η αλήθεια…

Η πραγματικότητα είναι ότι σύμφωνα με τα φορολογικά πρότυπα που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις και σύμφωνα με τις σχετικές φορολογικές ΠΟΛ που δημοσιεύονται στα ΦΕΚ 549/Β/98, 825/Β95, 1152/96 & 851/Β/98, η αξία αγοράς οικοπέδων που έχουν δεσμευθεί απομιώνεται κατά 20% τουλάχιστον (για να δείτε το σχετικό έγγραφο του Πιστοποιημένου Εκτιμητή κάντε κλικ εδώ).

Ακόμη, σύμφωνα με την «Ελ.Συν.Κλιμ.Τμ.7 Πράξη 130/2015» για την εκτίμηση της τιμής αγοράς ακινήτων από Πιστοποιημένο Εκτιμητή ακινήτων, των δύο αναφερόμενων οικοπέδων, απαιτούνται συγκριτικά στοιχεία από τις τιμές πώλησης αντίστοιχων οικοπέδων της περιοχής, όπως αυτές αποτυπώνονται στα συμβόλαια αγοραπωλησίας τους και όχι με βάση τα συγκριτικά στοιχεία της τοπικής κτηματαγοράς που αφορούν μόνο σε τιμές, από τις σχετικές αγγελίες, που ζητούν οι πωλητές ακινήτων της περιοχής, όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση του Πιστοποιημένου Εκτιμητή, για τον καθορισμό της τιμής αγοράς από το Δήμο των δύο οικοπέδων «ΦΥΤΙΖΑ».

6) Διοίκηση Παχατουρίδη: Οι δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (95 & 96/11.4.2017) είναι καθόλα νόμιμες και όλες οι αντίθετες αιτιάσεις των Ενεργών Πολιτών (σ.σ. αυτές που αναφέρονται στην καταγγελία τους), είναι αβάσιμες και απορριπτέες.

  • Η αλήθεια…

Η στήλη δεν θα κρίνει και δεν μπορεί να κρίνει αν οι δύο αυτές αποφάσεις είναι νόμιμες ή όχι. Σύμφωνα, όμως, με την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου  αριθ. 122/2011 τμ. 7,
«κατ' εξαίρεση  είναι δυνατή, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  η απευθείας (χωρίς διαγωνισμό) αγορά ακινήτου από Δήμο ή Κοινότητα, 
μετά από  προηγούμενη  έκδοση ειδικά αιτιολογημένης όμοιας απόφασης  που προσδιορίζει τους λόγους, για τους οποίους το  ακίνητο είναι το μόνο κατάλληλο για την εκπλήρωση του δημοτικού ή κοινοτικού σκοπού  για τον οποίο προορίζεται». 

Επίσης σύμφωνα με την Ελ.Συν.Κλιμ.Τμ.7 Πράξη 130/2015, «Η απόφαση του Δ.Σ. για την απευθείας αγορά ακινήτου θα πρέπει να διαλαμβάνει ειδική και πλήρη αιτιολογία, ως προς το ότι το εν λόγω ακίνητο είναι το μόνο κατάλληλο για το σκοπό που προορίζεται. Απλώς και μόνο η γενική και αόριστη αναφορά στην πιο πάνω απόφαση ότι «είναι το μοναδικό διαθέσιμο προς αγορά κτίριο, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για τη στέγαση γραφείων του Δήμου» δεν αρκεί, αφού ο απαιτούμενος, από το νόμο, χαρακτηρισμός ως «μόνου κατάλληλου»  δεν εξειδικεύεται και δεν προσδιορίζεται με βάση συγκεκριμένες ιδιότητες, στις οποίες η εν λόγω κρίση του Δ.Σ. θα έπρεπε να τεκμηριώνεται».

Με απλά λόγια, ο Δήμος Περιστερίου, πριν τις δύο αποφάσεις 95 & 96/11.4.2016, αγοράς των δύο οικοπέδων «ΦΥΤΙΖΑ», όφειλε να πάρει προηγουμένως δύο όμοιες αποφάσεις, χωρίς να αναφέρετε ή αποφασίζει για αγοραία αξία τους, με τις οποίες θα αιτιολογούσε επαρκώς και ειδικώς την καταλληλότητα τους για τον σκοπό που προορίζονται μετά την αγορά τους.

Επιμύθιο

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο και με υπαιτιότητα της Διοίκησης Παχατουρίδη, η υπόθεση της αγοράς των Οικοπέδων «ΦΥΡΙΖΑ» αρχίζει να παρουσιάζει περίεργες, αν μη τι άλλο, προεκτάσεις…

Και αυτό συμβαίνει γιατί:

α) Παρουσίασε και χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, προκειμένου αυτό να αποφασίσει, αποφάσεις «Σύμφωνης Γνώμης» των Δημοτικών Κοινοτήτων και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που με την αναφερθείσα απάντησή της αρνείται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και σε κάθε περίπτωση τις απαξιώνει ως στοιχεία της απόφασης…

β) Παρουσίασε και χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, προκειμένου αυτό να αποφασίσει, δύο γνωμοδοτήσεις Ελέγχου των Τίτλων ιδιοκτησίας των δύο οικοπέδων «ΦΥΤΙΖΑ» του νομικού συμβούλου της κ. Βουδούρη, που με την αναφερθείσα απάντησή της αρνείται πάλι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και σε κάθε περίπτωση τις απαξιώνει ως στοιχεία της απόφασης…

γ) Ταυτίζεται με τον Πιστοποιημένο Εκτιμητή και όσα αυτός αναφέρει για τον τρόπο και την τιμή εκτίμησης της αγοραίας αξίας των δύο ακινήτων, παρότι τόσο οι φορολογικές διατάξεις, αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν συμφωνούν με αυτές…

δ) Αν και όφειλε να γνωρίζει, αφού διαθέτει πολυπληθή νομική υπηρεσία, δεν προχώρησε στην λήψη των δύο αρχικών αποφάσεων επαρκούς και ειδικής αιτιολόγησης της αγοράς των δύο ακινήτων, πριν την λήψη των δύο αποφάσεων 95 & 96/11.4.2016, με τις οποίες καθορίζεται και η αγοραστική τους αξία.

Όλα, όσα αναφέρθηκαν ποιο πάνω, σε συνδυασμό με το αρχικό δημοσίευμα του Vukentra.gr και τα στοιχεία που αυτό περιέχει, για την αγορά των δύο οικοπέδων ΦΥΤΙΖΑ, αποτελούν το «ζουμί» όλης της υπόθεσης..

Οι εξελίξεις, όμως τρέχουν και σύντομα αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την νομιμότητα των μέχρι σήμερα δύο αποφάσεων 95 & 96/11.4.2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου. Το θέμα, όμως, δεν θα σταματήσει, όπως φαίνεται σ’ αυτό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπολίτευση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για πλήρη έλεγχο όλων των εγγράφων που χρησιμοποίησε η Διοίκηση Παχατουρίδη, όπως επίσης και όλων των πράξεων της για την αγορά των δύο οικοπέδων, προκειμένου όλα να γίνουν γνωστά στους δημότες και προς όφελος του Δήμου πάντοτε, όπως αναφέρουν τα στελέχη της.

Στην όλη υπόθεση, πάντως, δύο πράγματα εντυπωσιάζουν τον παρατηρητή: 1) Η ανεξήγητη και ουσιαστική άρνηση του νομικού συμβούλου κ. Βουδούρη να δώσει αντίγραφα των Τίτλων Ιδιοκτησίας των δύο οικοπέδων στην αντιπολίτευση, παρά την αρχική υπόσχεση και διαβεβαίωσή του και 2) η απαξίωση όλων των σχετικών συνοδευτικών παραστατικών που χρησιμοποιήθηκαν και έγινε επίκλισή τους για την λήψη των δύο αποφάσεων αγοράς των δύο ακινήτων από το δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν καταφατικά γι’ αυτές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σύμβουλος της αντιπολίτευσης κα Ηρώ Ζερβάκη…

Για όλα αυτά η στήλη δεν παίρνει καμία θέση… απλώς παρέθεσε τα γεγονότα και τα στοιχεία… Η κρίση στον αναγνώστη…

«Δημ-άρχης»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "