Ενεργοί Πολίτες: Τιμούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Περιστερίου για όσα προσφέρουν – Η Διοίκηση Παχατουρίδη να πάψει να τους φέρνει σε δύσκολη θέση (Βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Ενεργοί Πολίτες: «Να πάψει επιτέλους το παραμύθι, τα Διοίκησης Παχατουρίδη, ότι «η αντιπολίτευση στρέφεται κατά των υπαλλήλων του Δήμου, τους πολεμά και τους υποτιμά». Γνωρίζει η ίδια ότι είναι δικό της εφεύρημα και μόνο. Εκείνο που είπαμε και το ξαναλέμε είναι ότι οι επιλογές της Διοίκησης φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους.»

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πόλης την Πέμπτη 2.2.2017, στις ερωτήσεις για το στέγαστρο του ΣΜΑ Περιστερίου και τις αυθαίρετες κατασκευές στις οποίες είναι τοποθετημένος, που ακολούθησαν της τοποθέτησης του κ. Φ. Κουγιουμτζή, η παραβρισκόμενοι αντιδήμαρχοι δεν έδωσαν καμία ουσιαστική απάντηση, όπως φαίνεται και από το βίντεο που παρουσιάζεται στη συνέχεια.

-------------------------

Σε αντιπαράθεση μεταξύ Ενεργών Πολιτών και παραβρισκόμενων Αντιδημάρχων, εκπροσώπων της Διοίκησης Παχατουρίδη, εξελίχθηκε η διαδικασία των «Ερωτήσεων» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 2.2.2017. Αφορμή η τοποθέτηση του κ. Φώτη Κουγιουμτζή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξής τους, για την πρακτική συγκεκριμένων Υπηρεσιών του Δήμου να μην απαντούν σε έγγραφα αιτήματά τους, άρνηση που όπως ανάφερε οφείλεται στην «ποδηγέτησή» τους από την Διοίκηση Παχατουρίδη, η οποία όπως είπε διακινεί «το παραμύθι ότι «η αντιπολίτευση στρέφεται κατά των υπαλλήλων του Δήμου, τους πολεμά και τους υποτιμά», ζήτησε δε να πάψει αυτό να διακινείται σ’ αυτούς, αφού η ίδια η Διοίκηση του Δήμου «Γνωρίζει η ίδια ότι είναι δικό της εφεύρημα και μόνο».

Για την προσπάθεια της Διοίκησης Παχατουρίδη να «φορτώσει» και επιρρίψει στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στους Ενεργούς Πολίτες, προθέσεις έργο και πράξει στοχοποίησης των υπαλλήλων του Δήμου Περιστερίου ανάφερε επί λέξει τα εξής:

«Λυπούμαστε, γιατί εμείς δεν υποβαθμίζουμε το έργο των Υπηρεσιών του Δήμου και των στελεχών τους, όπως προσπαθεί με τα λεγόμενά της η διοίκηση να «περάσει», κάθε φορά που θέτουμε παρόμοια θέματα, αλλά η ίδια η Διοίκηση του Δήμου γιατί εκ του αποτελέσματος γεννιόνται εύλογα πολλά ερωτηματικά.

Δεν ζητήσαμε απαντήσεις από τη Διοίκηση του Δήμου, αλλά από τις Υπηρεσίες του και επιτέλους η πρώτη εφαρμόζοντας το νόμο θα πρέπει αν όχι να υποχρεώσει, τουλάχιστον να παροτρύνει τις Υπηρεσίες να μας τις δώσουν.

Θωρούμε ότι όλοι οι υπάλληλοι, όλων των βαθμών και θέσεων, που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, και έμπειροι είναι και καλά καταρτισμένοι στο αντικείμενο τους και πολύ καλά κάνουν την δουλειά τους. Τους τιμούμε γι’ αυτό.

Να πάψει επιτέλους το παραμύθι ότι «η αντιπολίτευση στρέφεται κατά των υπαλλήλων του Δήμου, τους πολεμά και τους υποτιμά». Γνωρίζει η ίδια ότι είναι δικό της εφεύρημα και μόνο. Εκείνο που είπαμε και το ξαναλέμε είναι ότι οι επιλογές της Διοίκησης φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους».

Αφορμή για όλα αυτά, η προσπάθεια της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κας Μαίρης Τσιώτα-Μάρκου, να «χρεώσει» κοινοποίηση απάντησης του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ως συνολική απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) του Δήμου, προς τις οποίες οι Ενεργοί Πολίτες είχαν υποβάλλει έγγραφα αιτήματα για την νομιμότητα των ενεργειών της Διοίκησης Παχατουρίδη ως προς την Τοποθέτηση Στεγάστρου στον ΣΜΑ μέσα στο Αμαξοστάσιο.

Τέλος και πριν υποβάλλει επίσημα τα τρείς ερωτήσεις της παράταξής του για το Στέγαστρο του ΣΜΑ Περιστερίου, ο κ. Κουγιουμτζής, απευθυνόμενος στη Διοίκηση Παχατουρίδη, δήλωσε τα εξής:

«Τέλος να ενημερώσουμε το σώμα, γιατί η Διοίκηση του Δήμου τις ξέρει, ότι, όπως αναφέρουμε στην έγγραφη καταγγελία μας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οι εγκαταστάσεις του ΣΜΑ Περιστερίου μέσα στο Αμαξοστάσιο του και το περίφημο Πράσινο Σπίτι, στην οδό Αγίου Βασιλείου, έχουν κριθεί με τρεις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αυθαίρετες και παράνομα κατασκευασμένες. Η τελευταία μάλιστα στο Συμβούλιο Επικρατείας δικάσθηκε ΕΡΗΜΗΝ του Δήμου Περιστερίου, που παρότι είχε καταθέσει σχετική ΠΡΟΣΦΥΓΗ δεν παρουσιάσθηκε στην δίκη να την υπερασπιστεί.

Το αυθαίρετο αυτών των κατασκευών βεβαιώνει και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Περιστερίου με το με αριθμ. πρωτ. 154/23.1.2017 έγγραφό της, που δεν μας δίνετε εκθέτοντάς την και τελικά πήραμε. Καταθέτουμε για τα πρακτικά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις και το έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης.

Για όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας και η Διοίκηση του Δήμου, αν δεν έχει μπορεί να συμβουλευθεί την δική της Υπηρεσία Δόμησης, απαγορεύεται ρητά, οιανδήποτε σταθερή ή κινητή κατασκευή επί κατασκευών που έχουν κριθεί αυθαίρετες.»

Διαβάστε στη συνέχεια την τοποθέτηση και τις ερωτήσεις της Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», όπως κατατέθηκαν στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

------------------------------

Ερώτηση: Απαντήσεις Υπηρεσιών Δήμου σε Αιτήματα – Ερωτήματά μας

Κύριε Πρόεδρε,

στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θέσαμε ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα για την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών του και κυρίως την διαφάνεια και τις σχέσεις τους τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και με τους απλούς δημότες.

Στην απάντησή της η αντιδήμαρχος κα Μαίρη Τσιώτα, μας πληροφόρησε ότι έπρεπε να προηγηθεί πρώτα η απάντηση των Υπηρεσιών του Δήμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ζητούσε στοιχεία για το ίδιο θέμα και θα ακολουθούσαν οι απαντήσεις προς την παράταξή μας, τονίζοντας μάλιστα ότι ήδη είχαν αποσταλεί… Μας εγκάλεσε δε γιατί όπως ανάφερε «στρεφόμασταν» κατά έμπειρων, έχουν άπειρες γνώσεις όπως είπε, υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων του Δήμου που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους… προσφέροντας τα μέγιστα…

Πράγματι την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου λάβαμε ένα έγγραφο από τη Διοίκηση του Δήμου, το οποίο υπογράφει η ίδια η κα αντιδήμαρχος, το οποίο όμως, δεν είναι οι απαντήσεις των Υπηρεσιών που εμείς εγγράφως ζητήσαμε, αλλά κοινοποίηση των απαντήσεων της διοίκησης του Δήμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Να γραφεί παρακαλώ στα πρακτικά, κύριε Πρόεδρε, ότι ερωτήσεις προς τη Διοίκηση του Δήμου, τις υποβάλουμε εδώ μέσα στην αίθουσα και τις απαντήσεις τις παίρνουμε, όπως τις παίρνουμε, πάλι μέσα σ’ αυτή την αίθουσα.

Λυπούμαστε, γιατί εμείς δεν υποβαθμίζουμε το έργο των Υπηρεσιών του Δήμου και των στελεχών τους, όπως προσπαθεί με τα λεγόμενά της η διοίκηση να «περάσει», κάθε φορά που θέτουμε παρόμοια θέματα, αλλά η ίδια η Διοίκηση του Δήμου γιατί εκ του αποτελέσματος γεννιόνται εύλογα πολλά ερωτηματικά.

Δεν ζητήσαμε απαντήσεις από τη Διοίκηση του Δήμου, αλλά από τις Υπηρεσίες του και επιτέλους η πρώτη εφαρμόζοντας το νόμο θα πρέπει αν όχι να υποχρεώσει, τουλάχιστον να παροτρύνει τις Υπηρεσίες να μας τις δώσουν.

Σε ότι αφορά τα όσα αναφέρει το έγγραφο που υποτίθεται, το επαναλαμβάνω υποτίθεται, ότι είναι η απάντηση των υπηρεσιών του δήμου προς εμάς, και το οποίο καταθέτουμε για τα πρακτικά, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

α). Απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και απαντά στα ερωτήματα που αυτή θέτει. Σ’ εμάς απλώς κοινοποιείται, χωρίς μάλιστα να έχει συνημμένα τα 4 σχετικά έγγραφα που επικαλείται και κυρίως χωρίς το σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης στο οποίο αναφέρονται τα ερωτήματά της προς το Δήμο Περιστερίου.

β). Αναφέρει στην παρ. «α» ότι η μονάδα του ΣΜΑ Περιστερίου, Λειοτεμαχιστή όπως τον αναφέρει, λειτουργεί νόμιμα με βάση το άρθρο 60 του νόμου 4155/2008 που μεταξύ άλλων ορίζει ότι «εγκαταστάσεις διάθεσης υγρών και αερίων καυσίμων, συνεργείων οχημάτων, πλυντηρίων−λιπαντηρίων και χώρων στάθμευσης…[….]… των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των επιχειρήσεών τους, καθώς και υφιστάμενες μονάδες τεμαχισμού και συμπίεσης ογκωδών αντικειμένων και βιομάζας,που χωροθετούνται εντός των αμαξοστασίων τους, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων παραμένουν και λειτουργούν ως έχουν, επί πέντε (5) έτη από την ισχύ του παρόντος, εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας.» Καταθέτουμε τη σχετική διάταξη του Νόμου για τα πρακτικά.

- Να σημειώσουμε εδώ ότι γίνεται φανερό και αντιληπτό ότι η σχετική διάταξη αναφέρεται σε ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ μονάδες ΣΜΑ ή αν θέλετε όπως τον αναφέρει η Διοίκηση του Δήμου ΛΕΙΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ.

γ). Στην παρ. «β» γίνεται αναφορά στην 4412/7.6.2013 Απόφαση του τότε Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, την οποία καταθέτουμε για τα πρακτικά, με την οποία ορίζονται τα εξής:

«Η ανωτέρω διάταξη (αρθ. 60 του Ν. 4155/13) νομιμοποιεί την λειτουργία της μονάδας για το χρονικό διάστημα μέχρι 29/05/2018, μόνο εφόσον παραμένει και λειτουργεί ως έχει (απαραίτητα στον ίδιο χώρο, με την ίδια δραστηριότητα και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και χωρίς την δημιουργία δυσμενών καταστάσεων στο περιβάλλον και στους περιοίκους) και διαθέτει πιστοποιητικό πυροπροστασίας.

Η διαπίστωση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, επέκτασης ή αλλαγής της δραστηριότητας ή δημιουργίας δυσμενών καταστάσεων στο περιβάλλον και τους περιοίκους, κατά παράβαση της ανωτέρω διάταξης (αρθ. 60 του Ν. 4155/13), θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας της μονάδας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν.3325/05, Ν. 3982/11, κλπ)».

-Γίνεται κατανοητό ότι οποιαδήποτε προσθήκη ή επέκταση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή δημιουργία δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον και τους περιοίκους, συνεπάγεται αυτόματη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας.

δ). Στην ίδια παράγραφο του εγγράφου ομολογείται από τη Διοίκηση του Δήμου ότι η λειτουργία του ΣΜΑ, «λειοτεμαχιστή» κατά την διοίκηση, προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον και επιβαρύνει την υγεία των περιοίκων.

ε). Αναφέρετε επίσης, στο έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε ως απάντηση στις αιτήσεις μας, ότι οι «Τεχνικές Προδιαγραφές» του Στεγάστρου του ΣΜΑ, που περιλαμβάνονται στην διακήρυξη «Προμήθειά» του, συμβαδίζουν με τα όσα ορίζουν το άρθρο 22 του Νόμου 3536/2007 και του άρθρου 54 του νόμου 4412/2016. Καταθέτουμε τη διακήρυξη για τα πρακτικά.

-Να σημειώσουμε εδώ ότι ο μεν νόμος 3536/2007 καταργήθηκε με τον νόμο 4412/2016 και δεν ισχύει από την δημοσίευση του τελευταίου, το δε άρθρο 54 του νόμου 4412/2016 άλλα ορίζει.

στ). Ισχυρίζεται η Διοίκηση και το αναφέρει στο έγγραφό της ότι οι όροι του συνοπτικού διαγωνισμού για το Στέγαστρο του ΣΜΑ, ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ από την ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, πριν την Έγκρισή τους από την Οικονομική Επιτροπή.

-Εφόσον λοιπόν ελέγχθηκαν από την Νομική Υπηρεσία, θα υπάρχει και σχετική γνωμοδότησή της, γιατί στο δημόσιο τομέα, νομικές γνωμοδοτήσεις και προφορικές εγκρίσεις τους δεν υπάρχουν. Αν αυτό συμβαίνει είναι πρωτοφανές για όλο τον δημόσιο τομέα.

ζ). Σε ότι αφορά την υποχρέωση των οικονομικών φορέων που εκτελούν Δημόσια και δημοτικά έργα και εν προκειμένου του Δήμου Περιστερίου, να τηρούν σ’ αυτά την Περιβαλλοντική Νομοθεσία, η Διοίκηση του Δήμου με το έγγραφό της παραπέμπει στην υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου.

Ας μας έλεγε τουλάχιστον πότε και που η νομοθεσία ορίζει ότι οι Περιβαλλοντικοί Όροι ορίζονται από τον κατασκευαστή ενός έργου και όχι από τον Φορέα του με την διακήρυξή. Να σημειώσουμε ότι ο ανάδοχος ενός έργου απλώς είναι υποχρεωμένος από το νόμο να τηρεί κατά τις εργασίες που κάνει την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Τέλος να ενημερώσουμε το σώμα, γιατί η Διοίκηση του Δήμου τις ξέρει, ότι, όπως αναφέρουμε στην έγγραφη καταγγελία μας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οι εγκαταστάσεις του ΣΜΑ Περιστερίου μέσα στο Αμαξοστάσιο του και το περίφημο Πράσινο Σπίτι, στην οδό Αγίου Βασιλείου, έχουν κριθεί με τρεις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αυθαίρετες και παράνομα κατασκευασμένες. Η τελευταία μάλιστα στο Συμβούλιο Επικρατείας δικάσθηκε ΕΡΗΜΗΝ του Δήμου Περιστερίου, που παρότι είχε καταθέσει σχετική ΠΡΟΣΦΥΓΗ δεν παρουσιάσθηκε στην δίκη να την υπερασπιστεί.

Το αυθαίρετο αυτών των κατασκευών βεβαιώνει και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Περιστερίου με το με αριθμ. πρωτ. 154/23.1.2017 έγγραφό της, που δεν μας δίνετε εκθέτοντάς την και τελικά πήραμε. Καταθέτουμε για τα πρακτικά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις και το έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης.

Για όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας και η Διοίκηση του Δήμου, αν δεν έχει μπορεί να συμβουλευθεί την δική της Υπηρεσία Δόμησης, απαγορεύεται ρητά, οιανδήποτε σταθερή ή κινητή κατασκευή επί κατασκευών που έχουν κριθεί αυθαίρετες.

Ακόμη, να σημειώσουμε το πρωτοφανές οι δύο αιτήσεις μας προς την Νομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου να καταχωρούνται με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και να μην στέλνονται όπως ορίζει ο νόμος σ΄ αυτές αλλά, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος στην αντιδημαρχία Περιβάλλοντος.

Λυπούμαστε γιατί η Διοίκηση του Δήμου εκτρέπεται σε ενέργειες που δεν συνάδουν με το νόμο, προκειμένου να μην έχει η αντιπολίτευση του Δήμου, την σωστή πληροφόρηση για να εκπληρώσει το θεσμικό ρόλο της που είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών.

Για όλα αυτά

ΡΩΤΑΜΕ την ΔΙΟΙΚΗΣΗ

1ον). Τι προτίθεται να πράξει ώστε η Νομική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου να μας δώσουν τις απαντήσεις τους σε όσα ζητήσαμε εγγράφως;

2ον). Θα συμμορφωθεί η Διοίκηση του Δήμου, στα όσα ορίζει η Νομοθεσία για το Στέγαστρο του ΣΜΑ ή θα συνεχίσει τους «βυζαντινισμούς» και τις νομικίστικες «σοφιστίες» της, προκειμένου να πετύχει το στόχο της που είναι η παράνομη και ρυπογόνος λειτουργία του;

3ον). Θα συμβάλλει η Διοίκηση του Δήμου για την ανεμπόδιστη επικοινωνία της Αντιπολίτευσης, με τις Υπηρεσίες του Δήμου, για όποιο θέμα η τελευταία κρίνει ότι έχει σχέση με το θεσμικό ρόλο της;

Τελειώνοντας θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Θωρούμε ότι όλοι οι υπάλληλοι, όλων των βαθμών και θέσεων, που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, και έμπειροι είναι και καλά καταρτισμένοι στο αντικείμενο τους και πολύ καλά κάνουν την δουλειά τους. Τους τιμούμε γι’ αυτό.

Να πάψει επιτέλους το παραμύθι ότι «η αντιπολίτευση στρέφεται κατά των υπαλλήλων του Δήμου, τους πολεμά και τους υποτιμά». Γνωρίζει η ίδια ότι είναι δικό της εφεύρημα και μόνο. Εκείνο που είπαμε και το ξαναλέμε είναι ότι οι επιλογές της Διοίκησης φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους.

Η επίκλησή μας, της Νομιμότητας και της Αλήθειας, υπερκαλύπτει και δεν αντιπαρατίθεται της δικής σας επίκλησης για τους εργαζόμενους, το λαό και το ωραίο, που από μόνα τους όμως δεν φθάνουν.

Φώτης Κουγιουμτζής

Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "