Αποκάλυψη: Α. Παχατουρίδης & Μαίρη Τσιώτα κατέστρεψαν χώρους πρασίνου και διέθεσαν δημοτικό χρήμα, για τα φτιάξουν τα ΓΗΠΕΔΑ του σωματείου της κας Μαίρης (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Πρόκειται για καραμπινάτο «σκάνδαλο» διασπάθισης δημοτικού χρήματος, «διαπλοκής» και ιδιότυπου νεποτισμού ή όχι;

Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Πόλης και όχι μόνο, ότι ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης είναι μέγας ρέκτης του αστικού και περιαστικού Πρασίνου και της κυρίως της ΟΜΟΡΦΙΑΣ… του ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ…

Ενίοτε μάλιστα και ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η «ΟΜΟΡΦΙΑ», όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος, υπερισχύει του αστικού και περιαστικού πρασίνου.

Τελευταίο κατόρθωμά του, η διάθεση περισσότερων από 300.000 ευρώ, -όπως εκτιμούν έμπειροι αυτοδιοικητικοί-, για την κατασκευή γηπέδων Τένις, σε χώρο Πρασίνου (για να γίνουν τα γήπεδα καταστράφηκε το πράσινο) χωρίς καμία απόφαση,οιουδήποτε αξιωματούχου, αιρετού ή μη, ή συλλογικού οργάνου του Δήμου.

Πρόκειται για τα πέντε (3+2) νέα γήπεδα Τένις, που οι κ.κ. Ανδρέας Παχατουρίδης (Δήμαρχος Περιστερίου) και Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου (αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος) κατασκεύασαν στην Τσαλβούτα και τα παραχώρησαν χωρίς καμία απόφαση το σωματείο της κας Μαίρης (είναι Πρόεδρος) «Παλάσκας Τένις Clump».


Για την δημιουργία τους οι δύο αιρετοί του Δήμου, δηλαδή το δίδυμο Ανδρέας Παχατουρίδης – Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, κατέστρεψαν κοινόχρηστο πράσινο και χώρους του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ, καταλαμβάνοντας το 1/3 περίπου του τετραγώνου Κρυστάλλη-Σικύωνος-Ευρίπου-Τσαλαβούτα, που είχε αναπλασθεί με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, ήπιας ψυχαγωγίας και κοινωνικής άθλησης, προκειμένου να προικίσουν το «ιδιόκτητο» αθλητικό σωματείο της κας Τσιώτα «Παλάσκας Τένις Clump».

Για να το πετύχουν διέθεσαν, άγνωστο πως, δημοτικό χρήμα χωρίς καμία απόφαση, είτε δική τους, είτε της Οικονομικής Επιτροπής, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου και συνέχισαν με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο, αυξάνοντάς τα πάλι κατά δύο, αφού η «πελατεία» είχε αυξημένες ανάγκες…

Για να μην επιβαρύνουν, μάλιστα, το σωματείο της κας Προέδρου (λέγε με Μαίρη Τσιώτα), πληρώνουν (;) με δημοτικό χρήμα και το ηλεκτρικό του ρεύμα και το νερό, την στιγμή που τα ετήσια έσοδα του προϋπολογίζονται στο ταπεινό ποσό των 168.500 ευρώ.

Τυπικά, αυτά τα γήπεδα δεν υπάρχουν στο Δήμο Περιστερίου και όσο και να ψάξει κανείς στα αρχεία του δεν θα βρει, ούτε ένα έγγραφο, που να τα ορίζει ως περιουσιακό στοιχείο του και κυριολεκτικά την ύπαρξή τους.

Και όπως λέει και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Αλέξανδρος Πλέστης, όλα αυτά συντελούν στην αναβάθμιση της περιοχής, γεγονός που δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη από τον λαό της πόλης, ως έργο της Διοίκησης Παχατουρίδη…


Και για να προλάβουμε τα «παπαγαλάκια», αλλά και την επικοινωνιακή «προπαγάνδα» του Δημάρχου της Πόλης περί «ΟΜΟΡΦΙΑΣ», όταν στριμώχνεται σε τέτοιες καταστάσεις, ναι οι νέες εγκαταστάσεις είναι όχι μόνο όμορφες, αλλά και «πολυτελέστατες» σε ότι αφορά την κατασκευή τους, αφού οι υπηρεσίες του Δήμου δεν λυπήθηκαν όχι μόνο υλικά, αλλά και κάθε είδους σύστημα που κάνει τη ζωή των νέων «ιδιοκτητών» εύκολη.

Το ίδιο, όμως, «ΟΜΟΡΦΗ» θα ήταν και κάθε υποβαθμισμένη και εγκαταλειμμένη από τον κ. Παχατουρίδη περιοχή της Πόλης, -Νέα Ζωή, Ρουπάκι,Αγίου Βασιλείου, κλπ-, εάν διέθετε ο κ. Δήμαρχος το ίδιο δημοτικό χρήμα και την ίδια εμμονή, επιμονή και φροντίδα για την ανάπλασή της. Αυτά για να πάψει πλέον το παραμύθι της μη αποδοχής της «ΟΜΟΡΦΙΑΣ» που εκπέμπουν τα έργα Παχατουρίδη.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ότι τα γήπεδα του Τένις στη Τσαλαβούτα, κατασκευάσθηκαν με ανύπαρκτες αποφάσεις, δηλαδή χωρίς καμία απόφαση είτε του Δημάρχου, είτε της Οικονομικής Επιτροπής, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου, χρηματοδοτήθηκαν «άγνωστο» πως με περισσότερα από 300.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στα δημοτικά έργα αυτοδιοικητικών, παραχωρήθηκαν χωρίς κανένας να γνωρίζει πως και με ποιες αποφάσεις στο ευγενές αθλητικό σωματείο «Παλάσκας Τένις Clump», στο οποίο πρόεδρος είναι η κ. Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα…

Ακόμη, όπως προαναφέρθηκε, φέρεται και φαίνεται, να συνεχίζεται η πληρωμή των λειτουργικών εξόδωντου σωματείου της κας Τσιώτα (ρεύμα & νερό) από το Δήμο, την στιγμή που τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα του σύμφωνα με δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του θα φθάσουν το ποσό των 168.500 ευρώ.

Από κοντά, όμως, και ο εκκλησιαστικός παράγοντας, πιστός στους βυζαντινισμούς της «συντεχνίας» του, που βρήκε «τρούπα και τρούπωσε», κατά την λαϊκή αργκώ.

 Καταπάτησε κοινόχρηστο χώρο (άραγε με ποιανού ανοχή…) αναγείρωντας αυθαίρετο διπλό ναό που ονόμασε μάλιστα (προς τιμή άραγε των «άγνωστων» δωρητών δημοτικής γης…;) σε «Αγίων Θεοδώρων» και «Άγιος Ανδρέας» (αν πάει το μυαλό σας κάπου μην το πείτε φωναχτά, γιατί «άγνωστες οι βουλές του κυρίου, κατά την ευαγγελική ρύση που χρησιμοποιείτε κατά κόρο για «πάσα νόσο και πάσα μαλακία»…). Και για να προλάβω καταστάσεις, ας μην αρχίσει ο εκκλησιαστικός παράγοντας το «ψάλσιμο» περί «βλασφημίας», γιατί άλλο «τα επί γης αγαθά» και άλλο τα πνευματικά αγαθά της θρησκείας και μάλιστα της ορθοδοξίας…

----------------------------------------

Ας δούμε, όμως, με τη σειρά,

όλα αυτά που αποτελούν άλλο ένα έργο «διαπλοκής» και νεποτισμού, του διδύμου Παχατουρίδη – Τσιώτα, ανεξάρτητα αν έγινε με νόμιμες ή «παράνομες» ενέργειες και χωρίς καμία κατά νόμο απόφαση…

Πρόκειται για καραμπινάτο «σκάνδαλο» διασπάθισης δημοτικού χρήματος και ιδιότυπου νεποτισμού ή όχι;

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο και κρίνετε μόνοι σας…

----------------------------------------

«Φτιάξε» και εσύ ένα «αθλητικό σωματείο», μπορείς αν είσαι αντιδήμαρχος της πόλης… θα «μπορούσε να είναι ο τίτλος του παρόντος σημειώματος…

Με την συμπαράσταση, μάλιστα του Δημάρχου σου, μπορείς να του προσφέρεις (του ϊδιόκτητου» σωματείου σου) στο πιάτο και μάλιστα δωρεάν και κατ’ αποκλειστικότητα νέα γήπεδα, να του χρηματοδοτήσεις την λειτουργία του και κυρίως να διαθέσεις δημοτικό χρήμα, έτσι επειδή σου αρέσει, πέρα από όσα ορίζουν οι νόμοι.

Το να καταστρέψεις μάλιστα κοινόχρηστο πράσινο και χώρους προορισμένους για κοινωφελείς σκοπούς, είναι κάτι που δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στον στόχο σου, δηλαδή την ενίσχυση του σωματείου σου, αφού μπορείς να το «περάσεις» και ως προσφορά στο λαό σου, λαό που αν μη τι άλλο πληρώνει…


Το λέμε και το γράφουμε μετά λόγου γνώσεως. Εάν ήμασταν σε μία ευνομούμενη χώρα, η επέμβαση του εισαγγελέα θα ήταν άμεση και οι υπαίτιοι δράστες θα είχαν οδηγηθεί «σιδηροδέσμιοι» στα «κάγκελα» για διασπάθιση δημοτικού χρήματος, απιστία και παράβαση καθήκοντος με την επιβαρυντική περίπτωση της «συναυτουργίας».

Μαζί τους και ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης γιατί ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει διασπάθιση και ανεξέλεγκτη διάθεση δημοτικού χρήματος και όχι μόνο, δεν πράττουν τίποτα κατά τα καθήκοντά τους που ορίζει ο νόμος.

--------------------------------------------

Είναι ο Δήμαρχος της Πόλης και η κορυφαία αντιδήμαρχος, δεξί χέρι του Δημάρχου και η αντ’ αυτού, όταν αυτός απουσιάζει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται, βέβαια, για τον διαχρονικό δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου.

Η τελευταία διαθέτει και «ιδιόκτητο» αθλητικό σωματείο, το Παλάσκας Τένις Clump ή Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας, που ασχολείται κυρίως με το άθλημα των «ταπεινών», το Τένις, στο οποίο σωματείο η κα Τσιώτα είναι εδώ και μία 10-12ετία τουλάχιστον Πρόεδρος. Μαζί της και ο σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του κ. Δημάρχου Σωτήρης Γκίκας, δημοσιογράφος και συντάκτης όλων των δελτίων τύπου του Δήμου, αμειβόμενος με μόνο 2.000 ευρώ το μήνα.

Όταν έχεις κάτι «δικό σου» και ταυτόχρονα έχεις και την εξουσία, δεν μπορείς να μην το στηρίξεις με κάθε τρόπο, ακόμη και αν τα χρήματα δεν είναι δικά σου, αλλά των δημοτών, πόσο μάλλον αν αυτό μπορείς να το «σερβίρεις» ως προσφορά στον λαό της πόλης.

Τρώει η κατσίκα ταραμά; Όχι βέβαια και σ’ αυτό δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν οι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου και Ανδρέας Παχατουρίδης. Ως γνωστόν διαθέτουν και εξουσία (δημοτικοί άρχοντες γαρ) και χρήμα (δημοτικό χρήμα, διαθέσιμο κατά βούληση). Από κοντά, βέβαια, και ο αντιδήμαρχος Περιουσίας του Δήμου κ. Παναγιώτης Λύκος, κέρβερος της δημοτικής περιουσίας και ύπατος προστάτης της...

Οι ΔΩΡΗΤΕΣ...;

Και τα δύο τα διέθεσαν, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων τους νόμους και τους κανόνες διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας και του δημοτικού χρήματος, προκειμένου να στηρίξουν το καμάρι τους και γιατί όχι «ιδιόκτητο» αθλητικό σωματείο Παλάσκας Τένις Clump, προκειμένου να αποκτήσει «Γήπεδα» (προσοχή γήπεδα και όχι γήπεδο) και μέσω αυτών ανεξέλεγκτους πόρους, πληρώνοντας ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα του με δημοτικό χρήμα.

Για να το πετύχουν, κατέστρεψαν και καταπάτησαν χώρους χαρακτηρισμένους ως κοινόχρηστο πράσινο και εκτάσεις διαμορφωμένες για την κοινωνική ένταξη ανεξαρτητοποιημένων χρηστών ουσιών, κατασκευάζοντας ανύπαρκτα (νομικά) γήπεδα, χωρίς καμία απόφαση, που τα διέθεσαν στην συνέχεια στο «σωματείο» τους, πάλι χωρίς καμία απόφαση. 

----------------------------------------------

Οι νόμοι και όσα αυτοί προβλέπουν, είναι φαίνεται για τους «κουτούς» ή αν θέλετε για τον απλό λαό.

Εάν είσαι δήμαρχος, ή αντιδήμαρχος και έχεις «δικό» σου αθλητικό σωματείο και μάλιστα ευγενούς αθλήματος, όπως το Τένις, μπορεί να κάνεις ότι θέλεις γράφοντας τους νόμους στα παλιά σου παπούτσια.

Εάν, όμως είσαι επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορείς: να δηλώνεις ότι οι δημότες της πόλης, δυστυχώς αγνοούν το μεγάλο έργο του Δημάρχου και τέλος να κάνεις ότι δεν «βλέπεις και δεν ακούς», για όλες αυτές τις παράνομες ή αλλιώς μη νόμιμες ενέργειες του κ. Δημάρχου…

Για την υπόλοιπη αντιπολίτευση του δήμου, η στήλη δεν έχει να σχολιάσει τίποτα. Με μικρές εξαιρέσεις αγωνίζονται να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, το Περιστέρι και η γειτονιά τους είναι απλώς μία κουκίδα στον χάρτη. Με αυτή θα ασχοληθούν;

Αφήστε που οι περισσότεροι είναι «αγράμματοι» ή κατά το ορθόν «αδιάβαστοι» και στην καλύτερη περίπτωση, απλώς θεσιθήρες για τη κοινωνική προβολή τους και μόνο… ξέρετε τι είναι ο λαός της πόλης να σε αποκαλεί «κύριε δημοτικέ σύμβουλε…» (!!!)

----------------------------------------------

Αναλυτικά, για να έχουν γνώση οι δημότες,

που και με ποιους τρόπους διατίθεται το δημοτικό χρήμα …

και οι δημοτικοί σύμβουλοι,

τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης

πως μπορείς να στηρίξεις ένα δικό σου σωματείο

και μάλιστα με δημοτικό χρήμα…

χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα…

-------------------------------------------------

1). Το πρόγραμμα URBAN «Περιστερίου», το ΚΥΒΕ, το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» και η ανάπλαση της Τσαλαβούτα

Εγκρίθηκε, το 1994, επί δημαρχίας του γιατρού Θ. Δημητρακόπουλου με συνολικό ύψος χρηματοδότησης του Προγράμματος 4,5 δις δραχμές, ποσό τεράστιο για εκείνη την εποχή.

Συνδυάσθηκε και συνδέθηκε οργανικά με το «Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης» για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην τοπική αγορά εργασίας που είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, λόγω της σταδιακής «καταστροφής» του τοπικού βιοτεχνικού δυναμικού.

Πρόβλεπε πέραν των άλλων, την κατασκευή του ΚΥΒΕ, ως Κέντρο Υποστήριξης των Βιοτεχνών, την ανάπλαση της Τσαλαβούτα και την κατασκευή και λειτουργία του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ, ως «εργαλείου» παρέμβασης και επανένταξης χρηστών ουσιών που την συγκεκριμένη εποχή αποτελούσε την επιδημία για τους νέους της πόλης.

Σύμβουλος Διαχείρισης του προγράμματος, είχε ορισθεί από την ΕΕ, η εταιρία συμβούλων ΟΜΙΚΡΟΝ, του σημερινού αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, με αμοιβή, αν δεν κάνουμε λάθος και δεν μας απατά η μνήμη μας, το ποσό των 600 εκατ. δραχμών.

Απ’ όλα αυτά:

α) το ΚΥΒΕ, ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2002 και παραλήφθηκε από την νέα δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, την άνοιξη του 2003. Για την κατασκευή του έχουν σημειωθεί πολλά περίεργα με ποιο βασικά:

1) την κατά 2.500 τετρ. μέτρα μικρότερη επιφάνεια του σε σχέση με αυτή που πρόβλεπε η σχετική σύμβαση, όπως και ότι ακόμη και σήμερα παραμένει σε αρκετούς χώρους του μη ολοκληρωμένο, όπως π.χ. το υπόγειο «πάρκινγκ», παρότι φέρεται ότι τιμολογήθηκε και πληρώθηκε η διαμόρφωσή του και

2) την μη διαμόρφωση των χώρων του σε «γραφεία» Βιοτεχνικών επιχειρήσεων, όπως πρόβλεπε το αρχικό σχέδιο.


Αντίθετα, ο νέος τότε Δήμαρχος Περιστερίου (πρώτη θητεία), κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, κατασκεύασε στον 1ο όροφο του κτιρίου, -εκεί που σύμφωνα με την μελέτη – σύμβαση κατασκευής του ΚΥΒΕ, έπρεπε να γίνουν τα γραφεία των βιοτεχνών-, σύμφωνα με μαρτυρίες, προσωπικό γραφείο μετά χώρων ανάπαυσης έκτασης μεγαλύτερης των 100 τετρ. μέτρων (το διατηρεί ακόμη), ενώ οι χώροι συσκέψεων στον ίδιο όροφο μισθώθηκαν σε εξειδικευμένη εταιρία «ΑΡΙΩΝ», θυγατρική του ΔΙΟΓΕΝΗ, για την διεξαγωγή γάμων και άλλων εκδηλώσεων.

β) η ΑΝΑΠΛΑΣΗ της Τσαλαβούτα περιορίσθηκε στην διαμόρφωση του «τετραγώνου» που ορίζεται από τις οδούς Τσαλαβούτα-Κρυστάλλη-Σικυώνος-Ευρίπου, σε χώρους πρασίνου και ήπιας αθλητικής ψυχαγωγίας, ενώ τα παλιά κτίρια «Σωτηρόπουλου» επί της Τσαλαβούτα, ουδέποτε κατεδαφίσθηκαν και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα ως εργαστήρια και αποθήκες του ηλεκτρολογικού τμήματος του Δήμου Περιστερίου. Στην πάροδο μάλιστα του χρόνου, «προικοδοτήθηκαν με αύλιους χώρους, που αποκόπηκαν από το κοινόχρηστο πράσινο.

Επίσης κατασκευάσθηκε στο συγκεκριμένο «τετράγωνο» το διπλό κτίριο στο οποίο σήμερα λειτουργούν οι Υπηρεσίες Επιτρόπου (Ελεγκτικό Συνέδριο) και το ΚΔΑΠ Δήμου Περιστερίου, υπόθεση που γνώρισε πολύ μεγάλη δημοσιότητα και οδήγησε μεγάλο αριθμό δημάρχων στα δικαστήρια για κακοδιαχείριση (τελικά αθωώθηκαν όλοι) και ταυτόχρονα έγινε η παράνομη και αυθαίρετη ανέγερση του ναού των Αγίων Θεοδώρων σε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Κρυστάλλη, χωρίς στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πολεοδομία του Δήμου να κάνει οτιδήποτε («αγνοεί» το θέμα) ακόμη και σήμερα…


 Σήμερα με ενέργειες της Διοίκησης Παχατουρίδη, ο παράνομα καταπατημένος χώρος της, αναβαθμίσθηκε, ενώ της παραχωρήθηκε επιπλέον πρόσθετη έκταση που «αφαιρέθηκε» από το κοινόχρηστο πράσινο…(!!!)

γ) το κτίριο που σήμερα έχει ως έδρα το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ κατασκευάσθηκε στην γωνία Κρυστάλλη και Σικυώνος (περισσότερα, αναλυτικά στην συνέχεια) μαζί με έκταση 3,5-5 στρεμμάτων περίπου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαστήριο (η έκταση) κατάρτισης σε επαγγέλματα φυτοκαλλιεργειών και διαμόρφωσης κήπων και επανένταξης στον κοινωνικό ιστό των χρηστών ουσιών μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων απεξάρτησής τους.

δ) οι Χώροι και οι εγκαταστάσεις ήπιας άθλησης, που κατασκευάσθηκαν στο διαμορφωμένο «οικοδομικό τετράγωνο», ήταν 1) παιδική χαρά για μικρά παιδιά και 2) τέσσερα (4) ανοικτά γήπεδα μπάσκετ για νέους κάθε ηλικίας. Σήμερα έχει απομείνει μόνο ένα, αν και αυτού η τύχη δεν είναι σίγουρη αφού υπάρχουν σκέψεις κατασκευής γηπέδων ποδοσφαίρου 5x5 με παράλληλο νέο περιορισμό του κοινόχρηστου πράσινου.

--------------------------------------------------

2). Το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» - Τι είναι, τι «κάνει», που βρίσκεται και ποιοι είναι οι αρχικοί χώροι του…

Το «Οδοιπορικό», είναι για όσους γνωρίζουν, είναι το Κέντρο Πρόληψης και πληροφόρησης για χρήση «ουσιών» του Δήμου Περιστερίου με έδρα το κτίριο της οδού Κρυστάλλη 49 (Περιοχή Τσαλαβούτα).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Περιστερίου (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ), το "Οδοιπορικό" ιδρύθηκε το 1998 και λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Πραγματοποιεί δραστηριότητες σχετικά με την πρόληψη της χρήσης ουσιών και την εν γένει προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Αρχικά λειτούργησε σε δημοτικό κτίριο στο συγκρότημα των εργατικών πολυκατοικιών, απέναντι από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην Πλατεία Δημοκρατίας (ή Δημαρχείου).


Σήμερα αποτελεί, μέρος αλυσίδας, σχετικών οργανισμών, για την Δυτική Αθήνα και το σημερινό κτίριο του κατασκευάσθηκε, μαζί με το κτίριο του Κέντρου Στήριξης Εργαζόμενων Γυναικών (σήμερα λειτουργεί ως έδρα των υπηρεσιών του Επιτρόπου) και του ΚΔΑΠ Περιστερίου, σε έκταση της περιοχής Τσαλαβούτα, που από το 2000 περίπου έχει διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου, ήπιας ψυχαγωγίας και κοινωνικής άθλησης, έχοντας ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το «περίφημο» πρόγραμμα URBAN.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το URBAN Περιστερίου, στο κτίριο της Κρυστάλλη 49, θα έπρεπε να λειτουργήσει το Κέντρο Στήριξης Απεξαρτοποιημένων Χρηστών Ουσιών

Προικοδοτήθηκε, για τον σκοπό αυτό, με περιβάλλοντα χώρο έκτασης 3,5-5 περίπου στρεμμάτων» προκειμένου σ’ αυτόν να γίνουν κήποι καλλιέργειας φυτών και βοτανικός κήπος, ως «εργαστήρια» εργασιοθεραπείας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης για όσους χρήστες ουσιών θα εντάσσονταν στα προγράμματα πρόληψης και κοινωνικής ένταξης, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του, θα υλοποιούσε.

Αυτό, όμως, ουδέποτε έγινε, αφού, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης που ανέλαβε Δήμαρχος την 1.1.2003, διαφωνώντας με την λειτουργία, στην συγκεκριμένη περιοχή και συνολικά στην πόλη του Περιστερίου, του Κέντρου Στήριξης Απεξαρτοποιημένων Χρηστών Ουσιών, ουδέποτε το ενεργοποίησε καιμετέφερε στο κτίριο που προορίζονταν για την λειτουργία του το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ».

Τον περιβάλλοντα χώρο έκτασης 3,5-5 περίπου στρεμμάτων», όμως, δεν τον «πείραξε» μέχρι το 2013, κι αυτό έγινε, σύμφωνα με παλαιούς τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, γιατί πιθανόν υπήρχε δέσμευση μη αλλαγής της χρήσης του, από το Πρόγραμμα URBAN από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση όλου του τετραγώνου «Τσαλαβούτα-Κρυστάλλη-Σικυώνος- Ευρίπου».

Η διοίκησή του, σήμερα ως «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», και ειδικότερα ο Πρόεδρος και ένα λαϊκό μέλος της ορίζονται από το Δήμο Περιστερίου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου.

Πρόεδρος του από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι η κ. Ουρανία Σαγιάκου, νομικός, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου της πόλης, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη…

--------------------------------------------

3). Παλάσκας Τένις Clump ή Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας: Το αθλητικό σωματείο της αντιδημάρχου κας Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, η δωρεά των γηπέδων και η «κονόμα» των 40 ευρώ ανά αθλητή

Αποτελεί το αθλητικό σωματείο της πόλης του Περιστερίου που έχει την προνομιακή και «υψηλή» φροντίδα της Δημοτικής Αρχής Παχατουρίδη και της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κας Μαίρης Τσιώτα-Μάρκου, και όχι μόνο.

«Αθλητικά», πρόκειται για ένα από τα σωματεία του Περιστερίου που ασχολείται με τον α) με το Τένις, β) με το Στίβο και γ) με το Πίνγκ-Πόνγκ.

Ιδρύθηκε σαν σωματείο στίβου και σταδιακά δημιούργησε τα δύο άλλα τμήματα τένις και πίνγκ-πόνγκ, με την φροντίδα τελικά να πέφτει στο Τένις, που γιγαντώθηκε, γνωρίζοντας μάλιστα επιτυχίες στα τοπικά τουρνουά και χρηματοδοτήθηκε κατά καιρούς από την αμαρτωλή, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Εθνική Ομοσπονδία Τένις. Πρώτη Αθλητική έδρα του, τα 4 γήπεδα Τένις στο σημερινό "πάρκινγκ" του Κολυμβητηρίου Λόφου Αξιωματικών.


Να σημειώσουμε ότι, στο Περιστέρι λειτουργεί και ο «Όμιλος Αντισφαίρισης Περιστερίου» στον οποίο ο ΟΠΑΑΔΠ με την 146/2015 απόφασή του, -απόφαση που ανανεώθηκε πρόσφατα-, παραχώρησε το Δημοτικό Γήπεδο Άλσους, -αυτό που βρίσκεται δίπλα από τον ΣΜΑ στην βοριανατολική πλευρά του Αμαξοστασίου-, για τις προπονήσεις των αθλητών του από 18 Οκτωβρίου 2015 και έως 30 Ιουνίου 2016 και μόλις πρόσφατα ανανεώθηκε για άλλο ένα έτος.

Αντίθετα το σωματείο Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας, είχε επί σειρά ετών, για την εκγύμναση των αθλητών Τένις, χωρίς καμία επίσημη, απόφαση προς χρήση τα γήπεδα του αθλήματος που βρίσκονταν στον νότια πλευρά του νέου Κολυμβητηρίου Περιστερίου στον Λόφο Αξιωματικών.

-----------------------------------------

4). Οι πρωτεργάτες του σωματείου Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας και ο νοών νοείτο…

Ανατρέχοντας, στην ιστοσελίδα του σωματείου στη διεύθυνση…. και στην στήλη «Οργανόγραμμα», κάποιος διαβάζει την διοίκηση του.

η αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Μαίρη Τσώτα – ΜάρκουΠρόεδρος είναι η αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Μαίρη Τσώτα – Μάρκου     και

Α΄ Αντιπρόεδρος, η κ. Τσουκλίδη Σοφία, που κατά παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ενεργός αθλήτρια του Τένις του συλλόγου.

Ακόμη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και έφορος του τμήματος Πίνγκ – Πόνγκ, είναι ο κ. Γκίκας Σωτήρης, δημοσιογράφος, διαχρονικά προσλαμβανόμενος στο Δήμο Περιστερίου, από τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη ως συνεργάτης του Γραφείου Τύπου του Δήμου, με μηνιαία αντιμισθία 2.000 ευρώ.

Αυτά τα ωραία για τα πεπραγμένα της διοίκησης Παχατουρίδη, καμωμένα με την διαφάνεια που αρμόζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Και προς θεού να μην ισχυριστεί κανένας ότι όλα όσα αναφέρθηκαν ποιο πάνω, συνέβηκαν γιατί πρόκειται για αθλητικό σωματείο που διοικεί η δραστήρια αντιδήμαρχος και στενή συνεργάτης του κ. Παχατουρίδη, κ. Μαίρη Τσώτα – Μάρκου…(!!!) «Θεού φύλαττε το στόματί του…»

--------------------------------------------------

5). Η δημιουργία των νέων γηπέδων Τένις στην Τσαλαβούτα με «άγνωστες» και ανύπαρκτες αποφάσεις, άγνωστα κονδύλια και άγνωστο κατασκευαστή

Στο τέλος της άνοιξης του 2015, τα γήπεδα Τένις που υπήρχαν στην νότια πλευρά του «νέου Κολυμβητηρίου Χωράφας», καταστράφηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης (πάρκινγκ) οχημάτων του νέου Κολυμβητηρίου, σύμφωνα με την μελέτη κατασκευής του. Η καθυστέρηση, μάλιστα της παράδοσης του συγκεκριμένου χώρου στον ανάδοχο κατασκευής του Κολυμβητηρίου, είχε σαν συνέπεια την καθυστέρηση διαμόρφωσης του σε χώρο στάθμευσης οχημάτων.


Τα γήπεδα του Τένις που καταργήθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, οριοθετήθηκαν, άγνωστο με ποια απόφαση στα τέλη του 2013 και κατασκευάσθηκαν ως νέα, στην βόρεια πλευρά του τετραγώνου που βρίσκεται στην Τσαλαβούτα, σημείο που σύμφωνα με τις καλοκαιρινές (2015) εξαγγελίες του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη, διαμορφώνεται το 3ο Άλσος της Πόλης, και συγκεκριμένα στην γωνία των οδών Κρυστάλλη και Σικύωνος.

Η τελική διαμόρφωση, μάλιστα απέδωσε τρία γήπεδα Τένις, ενώ για τις ανάγκες των αθλητών, προπονητών και συλλόγων τοποθετήθηκαν και τρεις λυόμενοι οικίσκοι (ibox), με πλήρη συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, εξ αρχής.

Μέχρι τώρα δεν έχουν δημοσιευθεί στοιχεία στο Διαύγεια για την Κατασκευή και την χρηματοδότηση αυτών των τριών γηπέδων Τένις. Πιθανόν να έγιναν με δαπάνες του «αμαρτωλού» κατά πολλούς Τομέα Αυτεπιστασίας του Δήμου… στον οποίο όλες οι δαπάνες, είναι απλώς γενικού χαρακτήρα και λειτουργούν ως «πασπαρτού» για το κλείσιμο κάθε «δημοσιονομικής τρύπας» στα δημοτικά έργα που κατασκευάζονται… και «αρχιτεκτονικής» παρέμβασης στη Πόλη…

 

--------------------------------------------------------

6). Η Καταστροφή των χώρων Εργασιοθεραπείας του «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ» προκειμένου να γίνουν τα νέα γήπεδα Τένις του Παλάσκας Τένις Clump 

Η «στήριξη» του σωματείου της Προέδρου κας Τσιώτα, απαιτεί θυσίες και στην προκείμενη περίπτωση, μη υπάρχουσας άλλης έκτασης, αλλά και το μεγαλεπήβολο σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής Τσαλαβούτα, -εξάλλου τι δουλειά έχουν εκεί οι χρήστες ουσιών-, φαίνεται ότι προκρίθηκε, από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, η «καταστροφή» του υπαίθριου χώρου Εργασιοθεραπείας του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ, στην γωνία Κρυστάλλη & Σικύωνος, έτσι κι αλλιώς τα επιστημονικά στελέχη του ουδέποτε σχεδόν υλοποίησαν ανάλογα προγράμματα, για να λέμε και του στραβού την αλήθεια.


Το ποιος, όμως, κατασκεύασε τα τρία αρχικά νέα γήπεδα Τένις, στον συγκεκριμένο χώρο και με ποια κονδύλια, παραμένει ακόμη και σήμερα, βαθύ κρατικό, συγνώμη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, της Διοίκησης Ανδρέα Παχατουρίδη, αν και σύμφωνα με αναρτημένη πινακίδα στην περίφραξη του νέου δίδυμου γηπέδου Τένις, που μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε στη θέση του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, κατασκευαστής του τελευταίου είναι η Εταιρία «Actionplay» με έδρα τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Το αν είναι άλλος ένας χορηγός στην προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Παχατουρίδης «να βελτιώσει», όπως πομπωδώς εξαγγέλλει και διακηρύσσει διαρκώς, δεν το γνωρίζουμε, όπως δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η «προσφορά» της έχει τιμολογηθεί και σε τι ύψος…

--------------------------------------------------------

7). Το κόστος κατασκευής των δύο τελικά γηπέδων Τένις και οι «ανύπαρκτες αποφάσεις έγκρισης…

Το κόστος κατασκευής των δύο τελικά γηπέδων Τένις, στην γωνία των οδών Κρυστάλλη και Συκεώνος (ενός τρίδυμου και ενός δίδυμου), των δύο λυόμενων οικίσκων (ibox) που χρησιμοποιούνται ως Γραφεία και Αποδυτήρια του σωματείου «Παλάσκας Τένις Clump», της διπλής περίφραξης βαριάς κατασκευής, της διαμόρφωσης του πρασίνου, του  νυκτερινού φωτισμού και του αυτόματου ποτίσματος, σύμφωνα με επαγγελματίες της αγοράς φθάνει και πιθανόν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, για την κατασκευή των δύο γηπέδων Τένις(ενός τρίδυμου και ενός δίδυμου, όπως προαναφέρθηκε), δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει και έγκριση του προϋπολογισμού τους.

Γνώστες της πρακτικής που ακολουθεί, ο νυν δήμαρχος της πόλης κ. Παχατουρίδης, εικάζουν ότι τόσο η χρηματοδότηση των έργων, όσο και η κατασκευή τους, πέρασαν μέσα από το «αμαρτωλό», όπως το ανάφεραν, Τμήμα Αυτεπιστασίας του Δήμου, στα έργα του οποίου κανείς ουσιαστικά δεν μπορεί να «βρει άκρη».


Σε ότι αφορά τις κατά νόμο Αποφάσεις, (Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου, Πολεοδομίας, κλπ) για την χωροθέτηση και κατασκευή των τριών (3) νέων γηπέδων Τένις, μην ψάξετε να τις βρείτε, γιατί απλά δεν υπάρχουν, δηλαδή είναι ανύπαρκτες… Ουσιαστικά, αυτά τα γήπεδα Τένις, δεν «υπάρχουν» κατά τύπο, δηλαδή είναι νομικά ανύπαρκτα και συνεπώς καμία υπηρεσία ή συλλογικό όργανο διοίκησης του δήμου, δεν μπορεί να αποφασίσει για την διοικητική και οικονομική διαχείρισή τους, όπως π.χ. η διάθεσή τους, είτε στον ΟΠΑΑΔΠ, είτε σε κάποιο σωματεία, είτε σε ιδιώτη….

Τυπικά, ο Δήμος κατασκευάζει τα «αθλητικά έργα» και στην συνέχεια τα παραχωρεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του, στον ΟΠΑΑΔΠ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής & Άθλησης Δήμου Περιστερίου).

Ο τελευταίος, αφού προχωρήσει στην «αδειοδότηση» και έγκριση καταλληλότητάς τους, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, τα «παραχωρεί» στην συνέχεια σε ενδιαφερόμενα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί ερωτήματα, πως αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις «αδειοδοτήθηκαν» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπως προβλέπει ο νόμος, αν και τίποτα δεν υπάρχει δημοσιευμένο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

---------------------------------------------------------

8). Η παράνομη παραχώρηση των τριών γηπέδων Τένις, (νομικά «ανύπαρκτων»), στον σύλλογο… της κας Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου, «Παλάσκας Τένις Clump» 

Μετά την ολοκλήρωση των τριών γηπέδων και την μεγάλου ύψους και βαριάς κατασκευής περίφραξη του χώρου, ως είθιστε γι’ αυτού του είδους τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αυτά άρχισαν να χρησιμοποιούνται από ικανό αριθμό αθλητών χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά σε οποιαδήποτε αθλητικό σύλλογο που πιθανόν αυτοί ήταν μέλη του.

 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σωματείου «Παλάσκας Τένις Clump», αυτά άρχισαν να λειτουργούν σαν αθλητική έδρα του στα τέλη του 2014 (!!!) 

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, στην σελίδα του Facebook που διατηρεί ο σύλλογος Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας και στη διεύθυνση  www.facebook.com/hashtag, γίνεται ανάρτηση ενός βίντεο, με το οποίο αυτός παρουσιάζει και ουσιαστικά διαφημίζει τις νέες του αθλητικές εγκαταστάσεις με το σλόγκαν «εμπνευστείτε από τις νέα υπέροχες εγκαταστάσεις του Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας».

To Video που διαφημίζει τις νέες εγκαταστάσεις Τένις του Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας, στην γωνία Κρυστάλλη & Σικύωνος (περιοχή Τσαλαβούτα), από τις 9 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν πρόκειται για σύμπτωση, αφού πρόκειται για τις ίδιες αθλητικές εγκαταστάσεις με αυτές που είχε στο συγκεκριμένο σημείο κατασκευάσει, άγνωστο με ποιες διαδικασίες ο Δήμος Περιστερίου.

Την ίδια περίοδο ο σύλλογος «Παλάσκας Τένις Clump»  τοποθέτησε μικρή και μεγάλη πινακίδα με τίτλο «Παλάσκας Τένις Clump», στην είσοδο των εγκαταστάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι έχει την αποκλειστικότητα της χρήσης τους, ή αν θέλετε κανείς δημότης της πόλης δεν μπορεί να μπει μέσα στο στίβο τους για να αθληθεί χωρίς την άδεια τω υπευθύνων του σωματείου.


 Σε κάθε περίπτωση, τόσο η είσοδος στην συνολική έκταση που καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις, όσο και αυτή στο καθαρό αγωνιστικό χώρο, παραμένουν κλειδωμένες και ανοίγουν μόνο όταν υπάρχουν στελέχη του σωματείου της κας Μαίρης Τσιώτα, «Παλάσκας Τένις Clump».

---------------------------------------------------

9). Το περίεργο της «ανύπαρκτης» παραχώρησης… «μη υπαρχόντων» γηπέδων… από «άγνωστα» μέλη της Διοίκησης Παχατουρίδη

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, ως γνωστό, ανήκουν και διαχειρίζονται από τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Άθλησης ή ΟΠΑΑΔΠ.

Οι συγκεκριμένες, όμως, αθλητικές εγκαταστάσεις Τένις, που φαίνεται από τα πράγματα ότι έχει «καπαρώσει» ο σύλλογος Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας πριν ακόμη κατασκευασθούν, τυπικά και νομικά είναι ανύπαρκτες, αφού δεν έχουν καταχωρηθεί με καμία απόφαση είτε του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης, είτε με του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΑΔΠ, είτε στον τελευταίο ως περιουσιακό στοιχείο, είτε στο Δήμο Περιστερίου.

Τυπικά πρόκειται ακόμη για κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και ψυχαγωγικής άθλησης, όπως δηλαδή ήταν καταχωρημένος με την παλιότερη διαμόρφωσή του.

Με βάση, όλα αυτά ο σύλλογος Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας, προχώρησε σε αυθαίρετη κατάληψη των νέων εγκαταστάσεων Τένις.

Σημειωτέον ότι όσο και να ψάξει κανείς στο Διαύγεια του Δήμου Περιστερίου, δεν θα βρει (τουλάχιστον εμείς δεν βρήκαμε) κάποια απόφαση, είτε του δημάρχου, είτε κάποιου αντιδημάρχου, είτε του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου, είτε του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΑΔΠ που να παραχωρεί τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στο σωματείο που φαίνεται ότι έχει πλέον την αποκλειστική χρήση τους, όπως συμβαίνει για όλους τους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους της πόλης.

-------------------------------------------------------

10). Τα δύο (2) ΝΕΑ (παράνομα) ΓΗΠΕΔΑ Τένις και το νέο «χάρισμα» στο σωματείο της κας Τσιώτα χωρίς καμία απόφαση

Γεγονός επαναλαμβανόμενο, παύει να είναι σύμπτωση, κάτι που επιβεβαιώνεται με την νέα «άτυπη» παραχώρηση δύο ακόμη νέων γηπέδων Τένις, δίπλα στα προηγούμενα τρία, στον σύλλογο της κας Τσιώτα, «Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας». Για την «δημιουργία» τους, καταστράφηκαν αντίστοιχα δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, στα οποία γυμνάζονταν η νεολαία της περιοχής.

 

α) Η επιβεβαίωση δια στόματος του «δεξιού χεριού» της κας Τσιώτα

«Η Διοίκηση Παχατουρίδη κράτησε το λόγο της», λέει η Γενική Γραμματέας του συλλόγου «Γ.Ο.ΠΓ. Παλάσκας», κα Μαρία Πετροπούλου, αναφερόμενη στις νέες προσθήκες που «αναβάθμισαν» τον αθλητικό χώρο της Τσαλαβούτα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ». Δεν δίνει, όμως, καμία εξήγηση για ποιες «αθλητικές εγκαταστάσεις», ποιος τις εκμεταλλεύεται και πώς, με ποιο τρόπο και ποιες αποφάσεις παραχωρήθηκαν στο «σωματείο» της…

Ακόμη η κα Πετροπούλου, δεν διευκρινίζει (πιθανόν γιατί δεν ρωτήθηκε) σε ποιόν ή ποιους η Διοίκηση Παχατουρίδη ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ την δημιουργία νέων γηπέδων Τένις και το «χάρισμά» τους στο σωματείο της. Ούτε βέβαια, αναφέρει ότι Πρόεδρος του σωματείου της είναι το κορυφαίο στέλεχος της Διοίκησης Παχατουρίδη, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου. Με άλλα λόγια ξέχασε να πει ότι «Γιάννης Κερνάει και Γιάννης πίνει» με ανύπαρκτες μάλιστα αποφάσεις και μετά από καταστροφή κοινόχρηστου χώρου πρασίνου…


β) Η συνέχιση των «καταστροφών» του χώρου προς χάριν δημιουργίας και άλλων νέων γηπέδων Τένις

Θα γίνουν και άλλες διαμορφώσεις του χώρου; Ρωτά ο δημοσιογράφος και η κα Πετροπούλου αποκαλύπτει ότι τώρα που η Διοίκηση Παχατουρίδη ξεκίνησε, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από κανέναν, τίποτα δεν τη σταματά στην «παρανομία» της…

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το campus tennis που δημιουργείται στο Περιστέρι δύσκολα θα συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο σε κάποια άλλη περιοχή. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που αναβαθμίζουν ριζικά την περιοχή της Τσαλαβούτας (!!!) και μέρα με τη μέρα θα γίνονται ακόμα πιο όμορφες. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη αλλά με τις κατάλληλες διαμορφώσεις στο χώρο που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται (!!!) θα μιλάμε σε λίγο καιρό για ένα πραγματικό στολίδι άθλησης με πολύ πράσινο.

Και πράγματι είναι, αφού ο άγνωστος «αρχιτέκτονας, φρόντισε για όλα:

i) Διαμόρφωσε το πράσινο μέσα στους συγκεκριμένους περιφραγμένους χώρους, στους οποίους το σωματείο «Παλάσκας Τένις Clump» έχει παρανόμως κάνει κατάληψη, προχώρησε στο φύτεμα αρκετών θάμνων και δένδρων, τοποθέτησε σύστημα αυτόματου ποτίσματος γι’ αυτά και δημιούργησε διαδρόμους από κόκκινο βιομηχανικό τσιμέντο.

 

ii) Τοποθέτησε δύο λυόμενων οικίσκων (ibox) που χρησιμοποιούνται ως Γραφεία και αποδυτήρια του σωματείου, φροντίζοντας και για την άνεσή τους, με τη τοποθέτηση κλιματιστικών σ’ αυτά.

 

iii) Κατασκεύασε «μεταλλική «πέργκολα»-σκίαστρο για την άνεση όσων περιμένουν εκτός αγωνιστικών χώρων και τέλος..

 

iv) Σύνδεσε τις εγκαταστάσεις αυτές και τους λυόμενους οικίσκους με το δίκτυο της ΔΕΗ, αφού το σωματείο «Παλάσκας Τένις Clump», της αντιδημάρχου κας Μαίρης Τσιώτα-Μάρκου δεν θα μπορούσε, σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ να το κάνει, λόγω ότι δεν έχει κανένα «παραχωρητήριο» από το δήμο για τις «εγκαταστάσεις» αυτές, εκτός βέβαια αν παρουσίασε κάποιο σχετικό έγγραφο αυτής της μορφής.

γ) Η «επιβράβευση» των παρανομιών της Διοίκησης Παχατουρίδη, αντί της καταγγελίας όλων των παράνομων ενεργειών της

Πιθανόν, όλα αυτά τα γνώριζε ο «επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Περιστέρι με Όλους – Ανατροπή» κος Αλέξανδρος Πλέστης που σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη αναβάθμισε την περιοχή της Τσαλαβούτα και είναι κρίμα που ο λαός της πόλης δεν της το έχει ακόμη αναγνωρίσει (!!!). 

-----------------------------------------------------

11). Τα «τυχερά» έσοδα και τα «μηδέν έξοδα» του σωματείου της κας Μαίρης Τσιώτα –Μάρκου

Ο Δήμος Περιστερίου, παραχωρεί αθλητικούς χώρους στα τοπικά αθλητικά σωματεία, μέσω του ΟΠΑΑΔΠ της κας Κορόγιαννη, έναντι συνήθως ενός μικρού σχετικά αντιμισθίου. Αυτό συμβαίνει και με το γήπεδο Τένις που βρίσκεται πίσω από το Αμαξοστάσιο του Δήμου, που έχει παραχωρηθεί στο σωματείο Τένις Ο.Α.Περιστερίου. Πρόκειται δεν για ένα μόνο γήπεδο άθλησης Τένις και μάλιστα στο ποιο επιβαρυμένο περιβαλλοντικά σημείο της πόλης… δίπλα ακριβώς από το χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων….

α) Η μη «παραχώρηση» κατ’ αποκλειστικότητα των πέντε (3+2) γηπέδων Τένις στο Παλάσκας Τένις Clump της κας Τσιώτα

Λέμε «μη παραχώρηση», αφού όσο και να ψάξει κανείς για κάποια επίσημη απόφαση είτε του Δήμου Περιστερίου, είτε του ΟΠΑΑΔΠ, με την οποία να παραχωρούνται πρώτα τα τρία γήπεδα Τένις και στην συνέχεια τα άλλα δύο που κατασκευάσθηκαν τελευταία, στο σωματείο της κας Τσιώτα, δεν θα τη βρει, αφού δεν υπάρχει… όπως δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αγορά και τοποθέτηση στον συγκεκριμένο χώρο, των δύο προκατασκευασμένων «οικίσκων» που αποτελούν τα γραφεία του.

Εικάζεται, όμως, ότι η «παραχώρηση», άτυπη, παράνομη ή όπως αλλιώς θέλει κάποιος να την ονομάσει έχει γίνει με «εντολή», τόσο του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, όσο και της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Προέδρου του σωματείου κας Μαίρης Τσιώτα-Μάρκου, όπως και η προμήθεια και τοποθέτηση των δύο προκατασκευασμένων οικίσκων.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το Παλάσκας Τένις Clump, έχε προχωρήσει παρανόμως σε αυθαίρετη κατάληψη των γηπέδωνεν αγνοία μάλιστα της ίδιας της Προέδρου του (!!!).Τόσο καλά είναι τα πράγματα…


β) Το ηλεκτρικό ρεύμα και ποιος πληρώνει το βαρκάρη… συγνώμη τους λογαριασμούς…;

Ο χώρος είναι φωτιζόμενος, ημέρα και νύκτα προκειμένου οι «αθλούμενοι» να γυμνάζονται και ασκούνται στο αγαπημένο άθλημά τους, έως αργά…

Ηλεκτρικό ρεύμα και φωτισμός υπάρχει επίσης και στους δύο προκατασκευασμένους οικίσκους που χρησιμοποιούνται σαν γραφεία και αποδυτήρια του σωματείου Παλάσκας Τένις Clump, ενώ έχει τοποθετηθεί σ’ αυτά και σύστημα κλιματισμού…


Τυπικά και λέμε τυπικά γιατί στην Ελλάδα των θαυμάτων όλα γίνονται, το «ιδιόκτητο» σωματείο της κας Τσιώτα, δεν έχει την δυνατότητα να ζητήσει την σύνδεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα, με το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ. Κι αυτό γιατί δεν έχει το απαραίτητο «παραχωρητήριο» από το Δήμο Περιστερίου.

Στελέχη του Ηλεκτρολογικού Τμήματος του Δήμου Περιστερίου, που κατασκεύασαν το δίκτυο φωτισμού των νέων, αλλά ανύπαρκτων νομικά, εγκαταστάσεων Τένις, στην Τσαλαβούτα, δήλωσαν στην στήλη ότι όλη η ηλεκτρική εγκατάστασή τους συνδέεται με το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και η κατανάλωσή τους σε ηλεκτρικό ρεύμα, πληρώνεται από το Δήμο Περιστερίου. Αν αυτό αληθεύει, πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση διασπάθισης δημοτικού χρήματος προς όφελος ιδιωτών με ότι κι αν αυτό σημαίνει…

Ηλεκτρολόγοι της αγοράς, στους οποίους απευθύνθηκε η στήλη, εκτιμούν ότι η μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τις εγκαταστάσεις Τένις στην Τσαλαβούτα φθάνει ή ακόμη και ξεπερνά σε αξία τις 5.000 ευρώ το μήνα…

γ) Τα «τυχερά» έσοδα του σωματείου της κας Μαίρης Τσιώτα –Μάρκου

Όπως ανάφερε στην συνέντευξή της στα Δυτικά Νέα, η κα Πετροπούλου, Γενική Γραμματέας του σωματείου Παλάσκας Τένις Clump, αυτό έχει 220 αθλητές(δεν υπολογίζονται τα παιδιά) που με την προσθήκη των δύο νέων γηπέδων Τένις, αναμένεται να φτάσουν τους 350.

Σε ότι αφορά δε τις τιμές που πρέπει αυτοί να καταβάλουν, πάντα κατά την κα Πετροπούλου, για τα παιδιά τα οποία προπονούνται για μία ώρα, 2 φορές την εβδομάδα, η μηνιαία συνδρομή είναι 35 ευρώ, ενώ για τους ενήλικες, η μηνιαία συνδρομή είναι 40 ευρώ.

Με απλά λόγια, το σωματείο Παλάσκας Τένις Clump, εισπράττει μηνιαίως και χωρίς φορολογικές ή άλλου είδους επιβαρύνσεις σήμερα ποσό 8.800 ευρώ, που αναμένεται σύμφωνα με όσα αναφέρει η Γενική Γραμματέας να φθάσει στο ποσό των 14.000 ευρώ, μηνιαίως και σε ετήσια βάση τα 168.000 ευρώ, ποσό όχι ευκαταφρόνητο.

δ) Οι διαφημίσεις στα γήπεδα … και ποιος λαμβάνει το αντιμίσθιο…

Από το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2015. στην περίφραξη των νέων γηπέδων Τένις, έχουν αναρτηθεί τεράστια ημιδιαφανή πανό με διαφήμιση. Το ποιος λαμβάνει ή έλαβε το αντιμίσθιο για την συγκεκριμένη διαφήμιση, είτε σε είδος, είτε σε χρήμα, δηλαδή ο Δήμος, ο ΟΠΑΑΔΠ ή το σωματείο είναι άγνωστο…

 

---------------------------------------------

12). Υποστήριξη στις αδύνατες Κοινωνικές ομάδες της πόλης, μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου (!!!)

«Είναι πάγια τακτική του συλλόγου μας να βοηθάει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της πόλης», λέει η κα Πετροπούλου, γενική γραμματέας του σωματείου Παλάσκας Τένις Clump και διευκρινίζει: «Ο ΓΟΠ Παλάσκας στέκεται δίπλα στους αδύναμους και το αποδεικνύει με πράξεις στηρίζοντας μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου όσους το έχουν ανάγκη». Με απλά λόγια η κ. Πετροπούλου λέει ότι το σωματείο στο οποίο είναι Γενική Γραμματέας η ίδια και βέβαια Πρόεδρος του η αντιδήμαρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, υποδεικνύει και ουσιαστικά «εντέλει» στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ποιους αυτή θα πρέπει να στηρίξει και βοηθήσει…

Γίνεται απόλυτα κατανοητό, ότι πάλι με «ξένα κόλυβα» κάνει κοινωνική πολιτική και στηρίζει τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, το συγκεκριμένο σωματείο, αφού ακόμη και στην ερώτηση για τυχόν μειωμένες συνδρομές σε όσους θέλουν να αθληθούν στις «εγκαταστάσεις» του, αλλά δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα, η κα Πετροπούλου, απλώς τους παραπέμπει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου

----------------------------------------------

Επιμύθιο

Οι νόμοι και όσα αυτοί προβλέπουν, είναι φαίνεται για τους «κουτούς» ή αν θέλετε για τον απλό λαό.

Εάν είσαι δήμαρχος, ή αντιδήμαρχος και έχεις «δικό» σου αθλητικό σωματείο και μάλιστα ευγενούς αθλήματος, όπως το Τένις, μπορεί να κάνεις ότι θέλεις γράφοντας τους νόμους στα παλιά σου παπούτσια.

Ενδεικτικά μπορείς: 

 • να καταστρέφεις χώρους που προορίζονται για την εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη χρηστών ουσιών, χώρους που έχει πληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση…
 • να φτιάχνεις στη θέση τους γήπεδα, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα, στο Δήμο που διοικείς…
 • να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου ή άγνωστους κατασκευαστές για να φτιάξεις τα γήπεδα…
 • να διαθέτεις χρήματα του δήμου, χωρίς καμία κατά νόμο απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο τη δική σου, για την κατασκευή αυτών των γηπέδων…
 • να μην δηλώνεις την ύπαρξη των γηπέδων, ως περιουσιακό στοιχείο του δήμου, προκειμένου να μην έλθει κανένα απρόσκλητο σωματείο και τα «ζητήσει»…
 • να διαθέτεις τα γήπεδα στο σωματείο που είσαι εσύ Πρόεδρος χωρίς καμία απόφαση και για άγνωστο χρόνο…
 • να «πληρώνει» ο δήμος για το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό που καταναλώνει το σωματείο ΣΟΥ…
 • να έχεις το «θράσος» να δηλώνεις ότι όλα αυτά αποτελούν αναβάθμιση της περιοχής και προσφορά σου στον λαό της πόλης, αντί του σωστού «προσφορά στους κολλητούς σου»… 

Εάν, όμως είσαι επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορείς: 

 • να δηλώνεις την χαρά και τον θαυμασμό σου για τον Δήμαρχο της πόλης που αναβάθμισαν την αγαπημένη σου περιοχή
 • να δηλώνεις ότι οι δημότες της πόλης, δυστυχώς αγνοούν το μεγάλο έργο του Δημάρχου και τέλος
 • να κάνεις ότι δεν «βλέπεις και δεν ακούς», για όλες αυτές τις παράνομες ή αλλιώς μη νόμιμες ενέργειες του κ. Δημάρχου… 

Για την υπόλοιπη αντιπολίτευση του δήμου, η στήλη δεν έχει να σχολιάσει τίποτα. Με μικρές εξαιρέσεις αγωνίζονται να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, το Περιστέρι και η γειτονιά τους είναι απλώς μία κουκίδα στον χάρτη. Με αυτή θα ασχοληθούν;

Αφήστε που οι περισσότεροι είναι «αγράμματοι» ή κατά το ορθόν «αδιάβαστοι» και στην καλύτερη περίπτωση, απλώς θεσιθήρες για τη κοινωνική προβολή τους και μόνο… ξέρετε τι είναι ο λαός της πόλης να σε αποκαλεί «κύριε δημοτικέ σύμβουλε…» (!!!)

Το δημοτικό χρήμα, όμως, κανείς δεν μπορεί να το διαθέτει όπως θέλει, ακόμη κι αν είναι ο Δήμαρχος, όπως κανείς δεν μπορεί να καταστρέφει κοινόχρηστο πράσινο προκειμένου να «βολέψει» τους δικούς του… Κι εδώ την ευθύνη την έχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης…

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα…

--------------------------------------------------------

Υ.Γ.: Τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 και το «κυλικείο»: Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φήμες, ότι μετά τα γήπεδα Τένις για το σωματείο «Παλάσκας τένις κλαμπ», πρόκειται να κατασκευασθούν και δύο τουλάχιστον γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5, μέσα στο οριοθετημένο κοινόχρηστο πράσινο, απέναντι ακριβώς από το γήπεδο του ΑΟ Περιστερίου προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Ακαδημίας ποδοσφαίρου που διαθέτει το ίδιο ποδοσφαιρικό σωματείο.


Κατά τις ίδιες φήμες, υπάρχει πρόθεση της διοίκησης Παχατουρίδη, να παραχωρηθεί σε ιδιώτη (!!!) το μικρό πέτρινο «περίπτερο» που υπάρχει στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο ίδιο σημείο (προς την πλευρά της Τσαλαβούτα) προκειμένου να λειτουργήσει ως κυλικείο ή καφετέρια για τους γονείς των παιδιών, τους φιλάθλους του ΑΟ Περιστερίου και τους επισκέπτες της περιοχής.

Τελευταία μάλιστα , διακινούνται πληροφορίες ότι το «κυλικείο» θα παραχωρηθεί στο σωματείο ΑΟ Περιστερίου, προκειμένου αυτό να ενισχύσει τα έσοδά του… Αυτό το ενδεχόμενο εξηγεί πολλά για τις πολιτικές συμπεριφορές ορισμένων αυτοδιοικητικών, εφόσον βέβαια οι φήμες αληθεύουν…


Το αν όλα αυτά πραγματοποιηθούν…, θα το δούμε σύντομα…

Έως τότε σε αναμονή…

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

------------------------------

Διαβάστε ακόμη:

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "