Παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου, στις 13.10.2016

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι κ. Φώτη Κουγιουμτζή,

μετά τη μη παραλαβή από την Περιφέρεια Αττικής της Α΄ Παιδικής Χαράς, λόγω παρατυπιών.

«Επανειλημμένα και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και με συνεντεύξεις τύπου προχωρήσαμε σε προειδοποιητικές ενημερώσεις, προκειμένου η διοίκηση του Δήμου να άρει ένα ατόπημα που προσπάθησε να κάνει στην Α΄ Παιδική Χαρά, να άρει μια παράνομη καταχρηστική πράξη. Να φτιάξει, δηλαδή, μπάρ μέσα σε μια παιδική χαρά.

Εξηγήσαμε τους λόγους, την νομοθεσία που υπάρχει και τον τρόπο που έπρεπε να χειριστεί το θέμα η διοίκηση. Ξεκινήσαμε καλοπροαίρετα παρόλο που μας κατηγορήσατε ότι είμαστε κακοπροαίρετοι. Τα τεκμηριωμένα υπομνήματα που έκανε η παράταξη μας στις υπηρεσίες του Δήμου, έφεραν τελικά σε πολύ δύσκολη θέση τους εργαζόμενους, γιατί δεν μπορούσαν να απαντήσουν, ξέροντας ότι η διοίκηση προχώρησε σε ένα ατόπημα, με αποτέλεσμα να διχαστούν οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες του δήμου να μην απαντήσουν επί της ουσίας πάνω στο ζήτημα αυτό. Και έρχεται, λοιπόν η Περιφέρεια μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης και λέει, ότι δεν τηρήθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις σε σχέση με το έργο που έπρεπε να εκτελεστεί και ότι έχουν γίνει μια σειρά από παραβάσεις, μεταξύ των οποίων είναι το μπαρ και τα τραπεζοκαθίσματα. Και αντί να τηρηθεί μια προσέγγιση χαμηλών τόνων, βγαίνετε δια στόματος του κ. Λύκου και ξαναμιλάτε πάλι για την ομορφιά του χώρου.

Μ΄ αυτό τον τρόπο εκθέτετε καταρχήν την συνεργασία με την Περιφέρεια. Μιλάτε για πολιτική σκοπιμότητα.

Πολιτική σκοπιμότητα είναι το γεγονός ότι εντοπίστηκαν τραπεζοκαθίσματα, ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία; Υπάρχει σκοπιμότητα όταν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας και στην ουσία καταστρατηγείται η αρχική μελέτη βάσει της οποίας χρηματοδοτήθηκε το έργο και καταργείται η χρησιμότητα του ; Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε αυτό. Είναι βέβαιο το ατόπημα της διοίκησης, αυτό το είχαμε πει από την πρώτη φορά!

Έχετε μια τάση κ. Παχατουρίδη να εκμισθώνετε χώρους σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Πριν από λίγες μέρες παραβρέθηκα σε μια εκδήλωση του δήμου Χαϊδαρίου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σ΄ αυτή την αίθουσα της Παιδικής Χαράς, δεν υπήρχε χώρος από την πλευρά της διοίκησης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, για να μπορέσουν να δράσουν σαν ισότιμοι πολίτες και όχι σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ; Κατά τα αλλά υπάρχει μια κοινωνική προσέγγιση και ευαισθησία, αλλά περιορίζεται μόνο στο να φωτογραφίζεστε  με παιδιά μικρά απόρων οικογενειών, δίνοντάς τους μια σχολική τσάντα.

Τα παιδιά μας με ειδικές ανάγκες αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Δήμο Χαϊδαρίου, ενώ εσείς επιδίδεστε σε εκμισθώσεις δημόσιων χώρων, όπως στην παιδική χαρά ή στα ψαράδικα, ενώ και το Πολυϊατρείο που μένει κενό δεν το εκμεταλλεύεστε. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν κατά την γνώμη μας και πρέπει έστω την ύστατη στιγμή να καταλάβετε ότι πρέπει να συμμορφωθείτε και να μην προκαλείτε το περί δημοσίου αίσθημα. Γιατί κ. Παχατουρίδη δεν είναι τα πάντα σε αυτή την πόλη για εκμετάλλευση ιδιωτικών συμφερόντων, υπάρχει και δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, αυτό πρέπει να κατανοήσετε…»

 Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος ρώτησε για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο αντιπεριφεριάρχης κ. Τζόκας σε δήλωσή του είπε ότι «δεσμευτήκαμε σε όλους τους δήμους καθώς και σε άλλους εμπλεκομένους φορείς ότι όλες οι μελέτες που αντιμετωπίζουν επιμέρους προβλήματα και βασίζονται στον βασικό σχεδιασμό που εκπονήσαμε, θα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Το έχουμε και στο παρελθόν τονίσει ότι κάθε ώριμο αντιπλημμυρικό έργο που κατατίθεται από τους δήμους στην περιφέρεια Αττικής εγκρίνεται άμεσα». Άρα ως Δήμος Περιστερίου δεν έχουμε καταθέσει μελέτες στην Περιφέρεια κ. Δήμαρχε, έχουμε ανακαλύψει μόνο την… αντιπλημμυρική ασφαλτόστρωση.

Για το θέμα της παιδικής χαράς ρώτησε «αν είναι να ξηλωθούν εκεί κάποια πράγματα ποιος θα το επιβαρυνθεί το κόστος; Εμείς ως Δήμος; Μέσα σε αυτή την αίθουσα κ. Δήμαρχε μας έχετε ειρωνευτεί άπειρες φορές και πραγματικά έχετε δείξει πολύ μεγάλο θράσος όσον αφορά τη Α Παιδική Χαρά. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση που χρησιμοποιούν οι Περιστεριώτες «αέρας στη διπλή» και ο νοών νοείτο. Σας ρωτώ λοιπόν, θα ανακαλέσετε την άδεια λειτουργίας της καφετέριας;»

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ζούτσος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση στο θέμα των πλειστηριασμών. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο θίγει την Α΄ κατοικία, είναι κάτι το οποίο καθημερινά το βλέπουμε στα ειρηνοδικεία του Περιστερίου και του Ιλίου. Πολλές συλλογικότητες ανά την Ελλάδα έχουν κάνει μια πολύ σοβαρή παρέμβαση, ένα κίνημα πολιτών το οποίο ουσιαστικά προσπαθεί να προστατεύσει όχι τις πολυκατοικίες του γνωστού χρεωφειλέτη που έχει τα 12 εκατομμύρια στο Εύοσμο, αλλά και εκείνων των ανθρώπων που όλη τους την ζωή έχουν προσπαθήσει να βάλουν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους, όπως έλεγε και ο Αντώνης Τρίτσης. Θεωρώ ότι και ο Δήμος θα πρέπει να κάνει μια παρέμβαση».

18 Οκτωβρίου 2016

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "