Νέο Κολυμβητήριο Περιστερίου: Εξελίσσεται σε νέο Γιοφύρι της Άρτας με Νέα «παράνομη» παράταση εργασιών, «ανύπαρκτες» εγγυητικές και ευχολόγια… αντί…(έγγραφα)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Είναι γνωστή και διαπιστωμένη πλέον η πρακτική της Διοίκησης Ανδρέα Παχατουρίδη, όταν τα πράγματα «στριμώχνονται» γι’ αυτή να μεταθέτει το μπαλάκι των ευθυνών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι ο μεν Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, φέρεται να κυβερνά χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, αφού έχει εκχωρήσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες του στους αντιδημάρχους, η υποτιθέμενη σωτηρία των τελευταίων περνά μέσα από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αφού οι τελευταίοι ψηφίζουν ότι κι αν τους σερβίρουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ξεπλένοντας ουσιαστικά τις «αμαρτίες» της ηγετικής ομάδας και του ιδίου του Δημάρχου, που μπορούν κάθε φορά να επικαλούνται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό επιχειρείται γι άλλη μία φορά, σε ότι αφορά την λαίλαπα των παρανομιών που έχουν μέχρι σήμερα, με απόλυτη ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη, στο νέο Κολυμβητήριο της Πόλης, για το οποίο έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα 5.500.000 ευρώ περίπου, στην αυριανή (26.7.2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την Περιφέρεια Αττικής, απλώς να παρακολουθεί, αν μη τι άλλο αμήχανη μην και χρεωθεί το ναυάγιο της μη ολοκλήρωσης και λειτουργίας του…

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά…

1). Η συνολική χρηματοδότηση της Κατασκευής του: Το νέο Κολυμβητήριο Περιστερίου, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 5.499.416,41 ευρώ συνολικά, από τα οποία το ποσό του 1.017.989,18 ευρώ είναι ο ΦΠΑ, σημειώνοντας υπέρβαση 1.399.416,41 ευρώ από το αρχικά εγκεκριμένο ποσό.

2). Η Προσωρινή παραλαβή του Έργου που τα βρήκε όλα καλά: Στις 10.3.2015, το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε με τους 25 ψήφους της συμπαγούς ομάδας Παχατουρίδη και μόνο, το Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του Νέου Κολυμβητηρίου. Η Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής, αποτελούμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής, καταγράφει στο πρακτικό της ότι ο ανάδοχος εργολάβος κατασκεύασε και παρέδωσε το νέο Κολυμβητήριο, -στο Λόφο Αξιωματικών-, ολοκληρωμένο και σύμφωνα με όσα προέβλεπε η σύμβασή του…

3). Η πρώτη οριστική παραλαβή του νέου κολυμβητηρίου και οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν: Στις 22.12.2015, ένα σχεδόν χρόνο μετά, η Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του Έργου, συντάσσει Πρακτικό για το τι διαπίστωσε κατά την οριστική παραλαβή του έργου. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής, που δεν διαπίστωσε καμία έλλειψη από πλευράς αναδόχου – εργολάβου, διαπίστωσε μία σειρά ελλείψεων, μεταξύ των οποίων α) την παντελή έλλειψη του αθλητικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικός πίνακας χρονομέτρησης, βατήρες αθλητών, κλπ), β) την παντελή έλλειψη εξοπλισμού στο Ιατρείο του Κολυμβητηρίου (νοσοκομειακός εξοπλισμός, κλπ), γ) την παντελή έλλειψη εξοπλισμού για γραφεία και αποδυτήρια αθλητών (έπιπλα, κλπ), δ) την παντελή έλλειψη καθισμάτων για τους φιλάθλους, και τις δομές ΑΜΕΑ και ε) την παντελή έλλειψη της προβλεπόμενης διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης οχημάτων, πέραν της επικάλυψης του με ασφαλτοτάπητα… καθώς και ουσιαστικές λειτουργικές ελλείψεις… (συνολικά καταγράφηκαν 27 παρατηρήσεις – ελλείψεις).

1.2.2016 - Κατάσταση Κολυμβητηρίου στάσιμη… καμία βελτίωση ή μεταβολή

4). Η μη έγκριση του Πρακτικού Οριστικής παραλαβής του Κολυμβητηρίου: Στις 29.12.2015, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης με την 375/29.12.2015 Απόφασή του, αναβάλλει την έγκριση του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του Έργου μέχρι ο ανάδοχος να αποκαταστήσει τα ελαττώματα που διαπιστωθήκαν από την Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής.

5). Η Ένσταση του Αναδόχου του Έργου και η αποκάλυψη…: Την 7.1.2016, η ανάδοχος εταιρεία του έργου «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ», υπέβαλε ένσταση κατά του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου και αιτείται την τροποποίησή του με διαγραφή μέρους των παρατηρήσεων που αναγράφονται επ’ αυτού. Αποκαλύπτει δε ότι μετά την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου και συγκεκριμένα την 16.6.15 κατόπιν προφορικού αιτήματος (!!!) του αρμόδιου Αντιδημάρχου (Παναγιώτης Λύκος;) και προκειμένου να λειτουργήσει το κολυμβητήριο, ο ανάδοχος παρέδωσε τα κλειδιά του κτιρίου και ο Κύριος του Έργου ανέλαβε την φύλαξη του έργου.

6). Η Άρνηση της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του Έργου να αποδεχθεί την Ένσταση του αναδόχου του Έργου: Η επιτροπή οριστικής παραλαβής του έργου, διά της προέδρου της και με το με αρ. πρ. οικ.2437/16-01-16 έγγραφό της, αφού διατυπώνει τις απόψεις της επί της ενστάσεως του αναδόχου, δεν κάνει δεκτή την ένσταση και δεν δέχεται να τροποποιήσει το από 21/12/2015 πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου. Επισημαίνει δε ότι, δεν έχει εγκριθεί από το δήμο Περιστερίου πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής για χρήση, παρά το από 31.7.14 (αρ. πρ. 30590/31-7-14) αίτημα του αναδόχου (για να δείτε το έγγραφο της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής, κάντε κλικ εδώ-1).

7). Η υπεράσπιση των συμφερόντων του Αναδόχου εργολάβου σε βάρος αυτών του Δήμου από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η απόκρυψη της «απάντησης» της Επιτροπής στην Ένσταση του Αναδόχου.: Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Περιστερίου με την με αρ. πρ. οικ. 7218/26-2-16 εισήγησή της ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ένσταση της αναδόχου εταιρείας «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ» κατά του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και διατύπωσε τις απόψεις της, αποκρύπτοντας (!!!), όμως, από τους δημοτικούς συμβούλους την έγγραφη απάντηση της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του Έργου, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του αναδόχου σε βάρος αυτών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται (αναληθώς;) στην ακροτελεύτια παράγραφό του, ο υπογράφων το έγγραφο κ. Φαρόγιαννης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι ελλείψεις στο έργο, που κατέγραψε στο πρακτικό της η Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής, δηλαδή α) την παντελή έλλειψη του αθλητικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικός πίνακας χρονομέτρησης, βατήρες αθλητών, κλπ), β) την παντελή έλλειψη εξοπλισμού στο Ιατρείο του Κολυμβητηρίου (νοσοκομειακός εξοπλισμός, κλπ), γ) την παντελή έλλειψη εξοπλισμού για γραφεία και αποδυτήρια αθλητών (έπιπλα, κλπ), δ) την παντελή έλλειψη καθισμάτων για τους φιλάθλους, και τις δομές ΑΜΕΑ και ε) την παντελή έλλειψη της προβλεπόμενης διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης οχημάτων, πέραν της επικάλυψης του με ασφαλτοτάπητα…, δεν αποτελούν συμβατική υποχρέωση (!!!) του αναδόχου (για να δείτε το έγγραφο του κ. Φαρόγιαννη, κάντε κλικ εδώ-2).

23.2.2016 - Κατάσταση Κολυμβητηρίου στάσιμη… καμία βελτίωση ή μεταβολή

8). Η αποδοχή της εισήγησης του κ. Φαρόγιαννη, από το Δημοτικό Συμβούλιο: Στις 10.3.2016, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης αποδέχεται την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Λύκου και εγκρίνει τα όσα ο κ. Φαρόγιαννης εισηγήθηκε εγγράφως και κατά των συμφερόντων του Δήμου (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ-3).

Ο κ. Φαρόγιαννης και το Δημοτικό Συμβούλιο πλέον με την συγκεκριμένη απόφαση, αποδέχονται ότι οι στην προηγούμενη παράγραφο σημειωθείσεςε ελλείψεις του έργου δεν αποτελούν συμβατική υποχρέωση του. Χαρακτηριστικά στην απόφαση υπάρχει η καταγραφή: «Αναφορικά με την υποσημείωση για τον απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου, επισημαίνουμε ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν συμβατικό αντικείμενο του αναδόχου, όπως προκύπτει από την υποβληθείσα Προσφορά Τεύχος Τεχνική Περιγραφή – Τεχνικές Προδιαγραφές».

9). Η επισήμανση της Αλήθειας από την Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του Έργου και η απόκρυψή της από το Δημοτικού Συμβούλιο: Στις 26.4.2016, η Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του Έργου συντάσσει νέο πρακτικό (το 2ο) για τα όσα συμπληρωματικά έγιναν από τον ανάδοχο στο εύλογο διάστημα που του δόθηκε κατά νόμο, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ελλείψεις που είχαν καταγραφεί από την ίδια στις 22.12.2015 και στο οποίο αφού καταγράφει τις «διορθώσεις – αποκαταστάσεις» που έγιναν από τον ανάδοχο, αντικρούει τα όσα «ισχυρίσθηκε» ο κ. Φαρόγιαννης και έγιναν αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο, παραθέτοντας με στοιχεία ότι οι βασικές ελλείψεις, δηλαδή α) την παντελή έλλειψη του αθλητικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικός πίνακας χρονομέτρησης, βατήρες αθλητών, κλπ), β) την παντελή έλλειψη εξοπλισμού στο Ιατρείο του Κολυμβητηρίου (νοσοκομειακός εξοπλισμός, κλπ), γ) την παντελή έλλειψη εξοπλισμού για γραφεία και αποδυτήρια αθλητών (έπιπλα, κλπ), δ) την παντελή έλλειψη καθισμάτων για τους φιλάθλους, και τις δομές ΑΜΕΑ και ε) την παντελή έλλειψη της προβλεπόμενης διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης οχημάτων με στέγαστρα, κλπ, πέραν της επικάλυψης του με ασφαλτοτάπητα…, αποτελούν συμβατική υποχρέωση (!!!) του αναδόχου, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών (για να δείτε το έγγραφο της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής, κάντε κλικ εδώ-4).

Το συγκεκριμένο Πρακτικό, της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής, ουδέποτε παρουσιάσθηκε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Λύκο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτό να αποφασίσει, ως έχων την αποφασίζουσα, κατά νόμο, αρμοδιότητα όπως ορίζει ο νόμος, αλλά αντίθετα, όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις δόθηκε, χωρίς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, νέα παράταση εργασιών στον Ανάδοχο του Έργου, έως 26.7.2016 προκειμένου αυτός να αποκαταστήσει όλες τις ελλείψεις που καταγράφηκαν.

13.4.2016 - Κατάσταση Κολυμβητηρίου στάσιμη… καμία βελτίωση ή μεταβολή

10). Η νέα και παρά το νόμο παράταση εργασιών στον Ανάδοχο εργολάβο με εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Λύκου: Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, έχει εισαχθεί προς συζήτηση (θέμα 29ο) το Θέμα: Λήψη απόφασης επί του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.1786 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ».

Με αυτό παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο:

α) Το από 26-04-2016 Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής (2ο) που μέχρι σήμερα είχε αποκρυφτεί από τους δημοτικούς συμβούλους, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος.

β) Το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 16125/12-05-2016 έγγραφο της αναδόχου εταιρείας με θέμα: Παρατηρήσεις - αντιρρήσεις επί του από 26-04-2016 Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου». Είναι πρωτοφανές το Πρακτικό της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του Έργου να γνωστοποιείται στον ανάδοχο εργολάβο, όπως βέβαια προβλέπει ο νόμος, αλλά όχι στο δημοτικό Συμβούλιο, όπως πάλι προβλέπει ως υποχρεωτική ενέργεια ο νόμος.

γ). Το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 23464/04-07-2016 αίτημα της αναδόχου εταιρείας για παράταση προθεσμίας παράδοσης εξοπλισμού. Το περίεργο στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι ότι τελικά ο Ανάδοχος ζητά εγγράφως παράταση προθεσμίας παράδοσης εξοπλισμού, δηλαδή των ελλείψεων που διαπιστώνονται και καταγράφονται από την Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του Κολυμβητηρίου στο 2ο στη σειρά Πρακτικό της, χωρίς να του έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση από το Δήμο Περιστερίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την (δεύτερη) Ένσταση που υπέβαλε κατά του 2ου Πρακτικού της Επιτροπής, χωρίς μάλιστα να αναφέρεται η προηγούμενη τελική ημερομηνία που του είχε παράτυπα δοθεί από το Δήμο Περιστερίου.

δ). Την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 23464/07-07-2016 έγγραφο της Δ/νουσας Υπηρεσίας για παράταση παράδοσης εξοπλισμού έως τις 26-07-2016: Προκαλεί απορίες το γεγονός ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Διευθύνουσα Υπηρεσία του Έργου), χωρίς να εισαγάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου αυτό να αποφασίσει κατά νόμο, όπως έγινε στις 29.12.2015 και στις 10.3.2016, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της δίνει νέα επιπλέον παράταση στον ανάδοχο, αντί να ζητήσει την οριστική έκπτωσή του.

ε). Το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 25843/21-07-2016 έγγραφο της αναδόχου εταιρείας με το οποίο δηλώνει ότι θα έχουν αποκατασταθεί οι παρατηρήσεις του (2ου) Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής έως τις 26-07-2016. Άξιο προσοχής, ότι ο Ανάδοχος εργολάβος, αυτοβούλως δεσμεύεται να ολοκληρώσει όλες τις ελλείψεις έως 26.7.2016, κάτι που όπως φαίνεται από τις εξελίξεις δεν κατόρθωσε (!!!).

13.5.2016 - Κατάσταση Κολυμβητηρίου στάσιμη… καμία βελτίωση ή μεταβολή

11). Η άνευ λόγου και αιτίας νέα παράταση περαίωσης εργασιών αποκατάστασης ελλείψεων στον Εργολάβο, χωρίς μάλιστα αίτημά του: Στην εισήγησή του για το θέμα, στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Λύκος, ζητά, οίκοθεν, δηλαδή χωρίς να το έχει ζητήσει ο Ανάδοχος Εργολάβος, «Την αναβολή έγκρισης του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής μέχρι την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ελλείψεων και την εντολή στην Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής να ελέγξει έως τις 10-09-2016 την αποκατάσταση των ελλείψεων που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο».

Αυτό, θεωρείται πρωτοφανές στα χρονικά των δημοσίων και δημοτικών έργων, φορέας έργου, δηλαδή ο Δήμος Περιστερίου, να δίνει συνεχείς και αναιτιολόγητες παρατάσεις εργασιών στον ανάδοχο εργολάβο του έργου, χωρίς αυτός μάλιστα να τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του, αντί να ζητήσει την έκπτωση του από το έργο και την κατάπτωση των «Εγγυητικών Επιστολών Καλής Εκτέλεσης» που έχει κατά νόμο καταθέσει και καταλογισμό Ποινικών Ρητρών, σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει, όπως επίσης να του καταλογισθούν οι δαπάνες που θα προκύψουν για την αποκατάσταση των ελλείψεων. Το γιατί το πράττει ο κ. αντιδήμαρχος διαβάστε το στην επόμενη παράγραφο.

12). Οι Εγγυητικές Επιστολές Καλής Εκτέλεσης του έργου, ως αίτιο της μη κήρυξης του αναδόχου εργολάβου ως κατά νόμο Έκπτωτο για παράβαση συμβατικών υποχρεώσεων και ημερομηνιών ολοκλήρωσης των εργασιών: Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες, που βέβαια, απομένει να επιβεβαιωθούν, η διαφαινόμενη αγωνία της Διοίκησης του Δήμου να πετύχει την ολοκλήρωση του έργου, δίνοντας συνεχώς και παρά το νόμο και αναιτιολόγητα παρατάσεις σ’ αυτόν για την ολοκλήρωση των ελλείψεων που έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του Έργου, αντί με συνοπτικές διαδικασίες να τον κηρύξει έκπτωτο προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου, οφείλεται στο ότι οι «Εγγυητικές Επιστολές Καλής Εκτέλεσης του έργου», που σύμφωνα με το νόμο είχε καταθέσει ο ανάδοχος κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης δεν υπάρχουν πλέον στας «χείρας» των υπηρεσιών του, ή αν υπάρχουν έχουν απομειωθεί σε εξαιρετικά μικρά ποσά που δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του Δήμου…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι «Εγγυητικές Επιστολές Καλής Εκτέλεσης», μεταφέρθηκαν στον Φάκελο του Έργου, αντί του χώρου που είθισται να φυλάσσονται με αποτέλεσμα σήμερα να μην «ανευρίσκονται». Η στήλη, εκτιμά, ότι απλώς υπάρχει σύγχυση των υπηρεσιών του Δήμου και οι «Εγγυητικές Επιστολές καλής εκτέλεσης του Έργου», κάπου θα βρίσκονται, αφού πρόκειται για πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο. Σε αντίθετη περίπτωση τα «πράγματα» θα έχουν εκτραπεί προς αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα…

13). Η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης των εργασιών του Νέου Κολυμβητηρίου και οι Ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής: Σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 12: ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - ΡΗΤΡΕΣ της προγραμματικής σύμβασης του έργου (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ-5) «Η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους αυτής της σύµβασης, από οποιοδήποτε από τα συµβαλλόµενα µέρη, παρέχει στον έτερο το δικαίωµα να αξιώσει αποκατάσταση των αντισυµβατικών ενεργειών σε εύλογο χρόνο και σε περίπτωση αδυναµίας ή αµέλειας της αποκατάστασης, έχει το δικαίωµα να καταγγείλει τη σύµβαση, σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία αξιώνοντας κάθε θετική ή αποθετική ζηµία του».

Όπως δε καταγράφεται στο Πρακτικό της κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, πρόεδρος στην οποία είναι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Βλάχος, «η από 28/5/2013 προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια 3 έτη, ήτοι λήγει την 28/5/2016».

Σύμφωνα με αυτά και με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που έχει αποδώσει στην Επιτροπή με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και η επικεφαλής του κ. Ρένα Δούρου, η συγκεκριμένη Επιτροπή, όφειλε κατά νόμο να ενημερώσει άμεσα στο Περιφερειακό Όργανο για την μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του Δήμου Περιστερίου, σε ότι αγορά την ολοκλήρωση του Νέου Κολυμβητηρίου, προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν θα καταγγείλει την σχετική σύμβαση ή όχι, πράγμα που μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει κάνει… (για να δείτε το σχετικό πρακτικό κάντε κλικ εδώ-6).

Επιμύθιο

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε ότι «όλους μας κρίνει η κοινωνία». Σε ότι, όμως, αφορά το συγκεκριμένο έργο και την μέχρι τώρα, στρεβλή, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, πορεία του, δεν το κρίνει η κοινωνία αλλά η πολιτεία.

Πολιτεία θεωρείται τόσο η συμπολίτευση του Δήμου, όσο και η αντιπολίτευσή του που καλούνται αύριο να αποφασίσουν για νέα και ουσιαστική άφεση αμαρτιών, τόσο στον ανάδοχο εργολάβο που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξοφληθεί πλήρως για όλες τις εργασίες του, όσο και στις υπηρεσίες του Δήμου και γιατί όχι στην διοίκησή του, που αντί να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα περιουσιακά στοιχεία του, αντίθετα φαίνεται ότι «πραγματοποιούν χάρες» στον ανάδοχο του έργου και ενίοτε υπερασπίζονται τα δικαιώματά του σε βάρος αυτών του Δήμου.

Για τις Επιτροπές παραλαβής του έργου που έχουν δώσει αντικρουόμενα πορίσματα και πρακτικά, η στήλη φρονεί ότι θα έπρεπε ήδη το θέμα να έχει ερευνηθεί κατ’ αρχή από την Δημοτική Αρχή της Πόλης, αν και αυτή συνήθως είναι απασχολημένη στις γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνει.

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα για τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και όσα επίσημα αναφέρει στα εισηγητικά έγγραφά του, χώρια που συνετέλεσε να λάβει το δημοτικό συμβούλιο αποφάσεις (εν αγνοία του;) κατά των συμφερόντων του Δήμου. Σημασία έχει ότι συνεχίζει να παραμένει στην θέση του…

Τελικά το ερώτημα που παραμένει είναι:

«Μήπως θα πρέπει να επέμβει κάποιος Εισαγγελέας προκειμένου να ολοκληρωθεί και λειτουργήσει επιτέλους το νέο Κολυμβητήριο Περιστερίου», προσμετρώντας μάλιστα σε κάθε εμπλεκόμενο, πρόσωπο, φορέα ή συλλογικό όργανο την κατάλληλη αμοιβή του…;»

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "