Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


«Κύριε Δήμαρχε Περιστερίου, οι υπηρεσίες του Δήμου σας, είναι ανίκανες να προασπίσουν τα συμφέροντα του Δήμου, είναι διαπλεκόμενες ή κάποιος τα «παίρνει» μέσα από το διοικητικό σύστημά του;»

Το ερώτημα δεν είναι ούτε «κίτρινο», ούτε αντιπολιτευτικό, ούτε τέλος κατά το κοινώς λεγόμενο «διασπορά ψευδών ειδήσεων» με σκοπό να πλήξει την φήμη του πλέον λαοπρόβλητου Δημάρχου της Αττικής και πιθανόν όχι μόνο.

Κι αυτό γιατί για δεύτερη φορά, «άγνωστος» ή «άγνωστοι» εκμεταλλεύονται περιουσιακά στοιχεία του δήμου χωρίς ο Δήμος να εισπράττει τίποτα από αυτό. Αν αυτό δεν αποτελεί αδίκημα και μάλιστα κακουργηματικό, τότε ή εμείς «στραβά αρμενίζουμε» ή έχει αλλάξει το δίκαιο της χώρας ή και αυτό μπορεί να μας «ξεφεύγει», ο δήμος έχει παραχωρήσει, κρυφά και χωρίς καμία γραπτή απόφαση οποιουδήποτε διοικητικού, αρμόδιου κατά νόμου, οργάνου του, περιουσιακά στοιχεία του σε τρίτους ιδιώτες να τα εκμεταλλεύονται εμπορικά.

Το ωραίο είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, συνεπώς φαίνεται ότι «κάποιος» εντός του δήμου, υπάλληλος, υπηρεσιακός παράγοντας ή ακόμη και αιρετός της διοίκησής του έχει γνώση και το επιτρέπει ή σε κάθε περίπτωση κάνει τα στραβά μάτια.

Το αν, για όσα θα αναφερθούν στη συνέχεια, υπάρχουν «ανταλλάγματα» σε χρήμα, είδος ή άλλης μορφής χορηγίες, κλπ, και ποιος είναι ο «δικαιούχος», είναι δουλειά, αρμοδιότητα και καθήκον του δημάρχου της Πόλης κ. Ανδρέα Παχατουρίδη να το ξεκαθαρίσει, άμεσα μάλιστα, αφού αφορά περιουσία του Δήμου και όχι κάποιου άλλου. Όπως λέει ο λαός « η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι τίμια και όχι απλώς να φαίνεται»…

Πόσο μάλλον που στο δημοτικό συμβούλιο σε κάθε αίτημα ή επισήμανση της αντιπολίτευσης για διορθωτικές παρεμβάσεις στα προβλήματα της πόλης η επωδός της διοίκησης είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και η αυτοδιοίκηση τα οικονομικά του δήμου είναι περιορισμένα…

Το γεγονός…

Ο δήμος, -όπως και οι άλλοι δήμοι της χώρας-, διαθέτει κατά τα οριζόμενα από το νόμο, διαφημιστικούς χώρους στα στέγαστρα των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας που αποτελούν τους μόνους χώρους ή σημεία στα οποία επιτρέπεται υπαίθρια διαφήμιση.

Τα σημεία αυτά ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και σύμφωνα με το νόμο, αυτός μπορεί να τα εκχωρεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες, επί αμοιβή (μίσθιο) προκειμένου αυτοί να τα εκμεταλλευθούν διαφημιστικά. Με τον τρόπο αυτό η Πολιτεία έδωσε στους δήμους το προνόμιο να αποκτούν έσοδα από άλλες πηγές εκτός από τα αντισταθμιστικά που επιβάλουν στους δημότες τους και τους φόρους που τους αναλογούν από την Κεντρική Κυβέρνηση (Κρατικές επιχορηγήσεις δήμων).

Διαφημιστικά Ταμπλό στα Στέγαστρα των Στάσεων της Αστικής Συγκοινωνίας

Δεν είναι του παρόντος, να αναφερθεί το πώς ο δήμος Περιστερίου απέκτησε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και αν τα έχει καταγεγραμμένα στο περιουσιολόγιο του, σημασία έχει ότι σύμφωνα με επίσημο έγγραφό του, διαθέτει 120 στέγαστρα στάσεων της αστικής συγκοινωνίας με πάνελ ή αλλιώς ταμπλό τοποθέτησης διαφημιστικών υπαίθριων καταχωρήσεων, τα οποία μάλιστα είναι και φωτιζόμενα κατά τις νυκτερινές ώρες.

Σύμφωνα με το νόμο, επιτρέπεται ο δήμος να τα εκχωρεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες έναντι αντιτίμου εισπράττοντας πέραν του μισθώματος και «ειδικό διαφημιστικό τέλος» για κάθε διαφημιστική καταχώρηση.

Το παρελθόν… και το μέλλον…

Μέχρι τον Αύγουστο του 2014, αυτοί οι διαφημιστικοί χώροι είχαν εκχωρηθεί μετά από διαγωνισμούς σε δύο διαφημιστικές εταιρίες με μίσθωμα 1.050 και 1.065 ευρώ το μήνα, ανά στέγαστρο στάσης και για ένα μόνο διαφημιστικό ταμπλό 1,2χ2,00 μέτρα περίπου. Στο ποσό αυτό προσθέτονταν και το ειδικό διαφημιστικό τέλος για κάθε διαφήμιση.

Οι δύο εταιρίες, κηρύχθηκαν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, τον Αύγουστο του 2014 έκπτωτες λόγω μη αποδιδόμενων οφειλών και έκτοτε όλα τα διαφημιστικά ταμπλό στα στέγαστρα των στάσεων της πόλης έμεναν κενά διαφημιστικών καταχωρήσεων, αφού ο δήμος δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια να τα εκχωρήσει εκ νέου σε κάποιον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, διαφημιστή ή διαφημιστική εταιρία.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Δήμος προχώρησε σε διαγωνισμό ενοικίασης ή αν θέλετε μίσθωσης όλων των διαφημιστικών ταμπλό στα στέγαστρα των στάσεων, με ημερομηνία ανοίγματος των προσφορών την 21.12.2015. Ο διαγωνισμός αυτός ολοκληρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με συνοπτικές διαδικασίες στις 30.12.2015 και ανέδειξε μειοδότη με μίσθιο 120 ευρώ το χρόνο (!!!), ανά στέγαστρο στάσης με την διαφορά ότι ο χώρος των διαφημιστικών καταχωρήσεων από 2 τετρ. μέτρα σε κάθε στέγαστρο έγινε 8 τετρ. μέτρα, με την σχετική απόφαση (679/2015) να αναρτάται στο Διαύγεια δύο φορές με δύο διαφορετικές ΑΔΑ (!!!), στις 1 Φεβρουαρίου 2016.

Για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, η συγκεκριμένη απόφαση 679/2015 της Οικονομικής Επιτροπής, δεν έχει φθάσει ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί κατά νόμο με αποτέλεσμα να μην έχει μέχρι σήμερα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό.

Η (παράνομη) εκμετάλλευση των διαφημιστικών ταμπλό των στεγάστρων στάσεων από «αγνώστους»

Παρότι, όπως προαναφέρθηκε, τα διαφημιστικά πάνελ στα στέγαστρα των στάσεων, απέμεναν ανενεργά και κενά διαφημιστικών καταχωρήσεων, αφού δεν είχαν εκχωρηθεί σε κανέναν ιδιώτη ή σε κάθε περίπτωση δεν είχε δοθεί άδεια σε κανένα να προβάλει διαφημιστικές καταχωρήσεις σ’ αυτά, «άγνωστοι» δράστες το έκαναν δύο φορές μέσα σε διάστημα εννιά μηνών.

Και στις δύο περιπτώσεις,

α) δεν υπάρχει καμία απόφαση, είτε κάποιου από τα αποφασίζοντα όργανα του δήμου, -Οικονομική Επιτροπή ή Δημοτικό Συμβούλιο-, είτε από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ανδρέα Παχατουρίδη που έχει την αρμοδιότητα, είτε από τους δύο (!!!) αντιδημάρχους Οικονομικών κ.κ. Αλέξη Σταυρούλια και Ευάγγελο Τάτση που έχουν κατ’ εκχώρηση αρμοδιότητες και αυτοί, που να επιτρέπει σε «κάποιον» να κάνει διαφημιστικές καταχωρήσεις στα στέγαστρα έναντι ή όχι κάποιου αντιτίμου και

β) το πολυπληθές υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου «δεν πήρε είδηση» και δεν έκανε τίποτα για να τις «κατεβάσει»… Το ωραίο είναι ότι την πρώτη φορά (η δεύτερη βρίσκεται σε εξέλιξη) κατέβασαν τις διαφημιστικές καταχωρήσεις οι «άγνωστοι» που τις είχαν αναρτήσει…

Η πρώτη φορά ανάρτησης από «αγνώστους» των διαφημιστικών καταχωρήσεων στα «κενά» ταμπλό των στεγάστρων

Στις 10 Ιουνίου 2015, ανέβηκε από «αγνώστους» σε επιλεγμένο αριθμό διαφημιστικών ταμπλό στα στέγαστρα των στάσεων του Δήμου Περιστερίου (25 περίπου σημεία), διαφημιστική καταχώρηση για την «Μεγαλύτερη Συναυλία του Καλοκαιριού» στον Άγιο Κοσμά – Ελληνικό που παρέμενε σ’ αυτά για ένα ολόκληρο μήνα (έως τις 10 Ιουλίου περίπου), οπότε πάλι «κατέβηκε» από τους αγνώστους. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως και η διοίκησή του, δηλαδή ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του (επτά το αριθμό), δεν έπραξαν τίποτα, παρότι οι διαφημιστικές καταχωρήσεις είχαν γίνει σε πολύ επίκαιρα και πολυσύχναστα σημεία της πόλης (Άγιος Αντώνιος, 1η Παιδική Χαρά, κλπ). Για το θέμα της πρώτης καταχώρησης διαφημιστικών αφισών η ιστοσελίδα μας είχε κάνει σχετικό δημοσίευμα αλλά η διοίκηση του Δήμου δεν αντέδρασε μέχρι τώρα (για να δείτε το σχετικό άρθρο κάντε κλικ εδώ).

Ιούνιος 2015 – Διαφημιστικές Καταχωρήσεις στα Στέγαστρα των Στάσεων του Δήμου Περιστερίου από “αγνώστους”

Με απλούς υπολογισμούς και με βάση ότι οι δύο εταιρίες που εκμεταλλεύονταν έως τον Αύγουστο του 2014 τα ταμπλό των στάσεων, κατέβαλαν μόνο για το κάθε ένα από αυτά 1.060 ευρώ το μήνα, οι «άγνωστοι» θα έπρεπε να καταβάλουν στον Δήμο 53.000 ευρώ (25x2x1.060 ευρώ) και επιπλέον το προβλεπόμενο διαφημιστικό τέλος.

Αυτό το ποσό ουδέποτε μπήκε στα ταμεία του δήμου Περιστερίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στο Διαύγεια, εκτός αν υπήρξε άλλος τρόπος είσπραξής του, αν και ουδέποτε αναφέρθηκε κάποιο ποσό αυτής της κατηγορίας και ύψους στα δημοσιευμένα τρίμηνα δελτία απολογισμού των Οικονομικών του Δήμου.

Γίνεται απόλυτα κατανοητό και με απλή κοινή λογική, ότι κάποιος ωφελήθηκε από αυτό ή αλλιώς κάποιος κέρδισε σε χρήμα, αφού ο Δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από το ποσό των 53.000 ευρώ που έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να καταβάλει αυτός που έκανε τις διαφημιστικές καταχωρήσεις. Το ποιος είναι αυτός, ας τον αναζητήσει η διοίκηση του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη. Και ικανότητες και μέσα διαθέτει για τον σκοπό αυτό και σε κάθε περίπτωση μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του διαφημιζόμενου που όπως φαίνεται στην προβληθείσα αφίσα είναι ο/η «WarmupDJSet».

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή την μη αναζήτηση του «δράστη» που ωφελήθηκε, τα συμπεράσματα είναι του αναγνώστη… για τις προθέσεις ή την ικανότητα ή αν θέλετε την «ανικανότητα» της διοίκησης του Δήμου να ελέγχει τα του οίκου της και να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου…

Η δεύτερη φορά ανάρτησης από «αγνώστους» των διαφημιστικών καταχωρήσεων στα «κενά» ταμπλό των στεγάστρων

Η δεύτερη φορά, που συμβαίνει το ίδιο γεγονός, βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναρτήθηκαν διαφημιστικές αφίσες στα διαφημιστικά πάνελ των ίδιων σχεδόν στεγάστρων, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και συνεχίζουν να παραμένουν ακόμη σήμερα 13 Φεβρουαρίου που γράφεται το παρόν σημείωμα, εκτός από συγκεκριμένα στέγαστρα που πάλι από «αγνώστους» αφαιρέθηκαν οι τοποθετημένες διαφημιστικές καταχωρήσεις την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και αφού πρώτα το είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου (για να δείτε το άρθρο κάντε κλικ εδώ).

Φεβρουάριος 2016 – Διαφημιστικές Καταχωρήσεις στα Στέγαστρα των Στάσεων του Δήμου Περιστερίου από “αγνώστους”

Υπάρχει, όμως, μία διαφορά σε σχέση με την πρώτη «ανάρτηση». Πρόκειται πλέον για δύο διαφημιστικές καταχωρήσεις, δηλαδή δύο διαφημίσεις με αναλογία τοποθετήσεων στα στέγαστρα 80/20 για την κάθε μία.

Φεβρουάριος 2016 – Οι δύο διαφορετικές διαφημιστικές αναρτήσεις στα στέγαστρα των στάσεων

Και σ’ αυτή την περίπτωση, καμία υπηρεσία του δήμου δεν ασχοληθεί με το θέμα, ενώ όσο και να ερευνήσει κάποιος το Διαύγεια του Δήμου δεν θα βρει καμία απόφαση είτε της Οικονομικής Επιτροπής, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε του Δημάρχου, είτε των αρμόδιων αντιδημάρχων του Δήμου Περιστερίου που να επιτρέπει την «ανάρτηση» των αυτών διαφημιστικών καταχωρήσεων στα διαφημιστικά ταμπλό των συγκεκριμένων στεγάστρων των στάσεων.

Ακόμη, δεν υπάρχει καμία απόφαση των ποιο πάνω αρμοδίων, δημοσιευμένη στο Διαύγεια που να καθορίζει το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο «άγνωστος» προς το παρόν επιχειρηματίας στο Δήμο για την ευκαιριακή, όπως φαίνεται από τα γεγονότα ανάρτηση των διαφημιστικών καταχωρήσεων.

Με άλλα λόγια κάποιος κερδίζει εκμεταλλευόμενος περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (Διαφημιστικά ταμπλό στεγάστρων στάσεων) με τη διοίκηση του δήμου να φαίνεται ότι αγνοεί το γεγονός και σε κάθε περίπτωση να αδρανεί…

Επιμύθιο

α) Το γεγονός ότι ο Δήμος, χάνει έσοδα ή τουλάχιστον φαίνεται από τα υπάρχοντα στοιχεία ότι δεν εισπράττει τα νόμιμα από την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων του, από αγνώστους ιδιώτες, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

β) Το γεγονός ότι η Διοίκηση του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη δεν αντιδρά στην «παράνομη» κατά τα φαινόμενα εκμετάλλευση αυτών των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως:

1). Ανικανότητα των στελεχών της να προασπίσουν τα συμφέροντα του Δήμου,

2). Ανικανότητα των υπηρεσιών του Δήμου να εντοπίσουν, καταγράψουν και επέμβουν στις «παράνομες» αναρτήσεις διαφημιστικών καταχωρήσεων στα στέγαστρα των στάσεων,

3). Υπάρχει κάποιου είδους απόφαση της διοίκησης του δήμου για την παραχώρηση των συγκεκριμένων διαφημιστικών ταμπλό στα στέγαστρα των στάσεων σε «άγνωστο» ιδιώτη, απόφαση που μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί στο Διαύγεια,

4). Υπάρχει συνεργασία και συνέργεια «άγνωστων», υπηρεσιακών ή όχι, στελεχών του δήμου με τον «άγνωστο» ιδιώτη που κάνει τις διαφημιστικές καταχωρήσεις στα στέγαστρα,

5). Ο «άγνωστος» που κάνει τις διαφημιστικές καταχωρήσεις στα στέγαστρα έχει διαπιστώσει το «μπάχαλο» που επικρατεί στο Δήμο Περιστερίου και κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα… ή τέλος…

6). Κάποιος ή κάποιοι τα «παίρνουν», -κατά την λαϊκή έκφραση-, κάτω από το τραπέζι χωρίς κανένας από το δήμο Περιστερίου, -διοίκηση και υπηρεσίες-, να παίρνουν είδηση…

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, νόμιμος κατά νόμο εκπρόσωπός της και απόλυτα υπεύθυνος για την διοίκηση και την οικονομική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις, καταλογίζοντας και τις ευθύνες σε όσους τους αναλογούν…

Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και ποιεί τη νήσσα, δηλαδή σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει…

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση του Δήμου, και αναφερόμαστε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που την απαρτίζουν, πιστεύουμε ότι θα κάνουν το καθήκον που τους έχει τάξει ο νόμος…

Σε αναμονή λοιπόν…

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "