Ανδρέας Παχατουρίδης, ο «Άρχων» των βραβεύσεων της Δυτικής Όχθης…. που βλέπει ...τη Φωτιά να έρχ...

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο

Άλλη μία συμπαράσταση και βράβευση του κ. Δημάρχου...

Για τον Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Δήμαρχο Περιστερίου, είχαμε και έχουμε πολλά να πούμε για το έργο που έχει «προσφέρει» κλαι «προσφέρει» στην πόλη του Περιστερίου.

Πώς έλεγε και το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν «από έξω εμφάνιση και άνεση και από μέσα….;». Κάπως έτσι είναι και ο δημόσιος βίος του δημάρχου των δημάρχων…

Αφού αναμόρφωσε το Περιστέρι, -άτιμη κρίση που δεν επέτρεψες να γίνει Παρίσι των Βαλκανίων-, τον τελευταίο καιρό έχει αφοσιωθεί κυριολεκτικά στην άνοδο του πολιτισμού στην πόλη, που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από το κιτς Μπουρνάζι και τώρα από την Αιμιλίου Βεάκη. Βέβαια κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη, πόσο μάλλον που οι καφετέριες έχουν γίνει πλέον και η πρώτη βιομηχανία της πόλης.

Για να επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας, ο Δήμαρχος της Πόλης, έχοντας εντοπίσει ότι η τοπική κοινωνία χωλαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό σε θέματα πολιτισμού, έχει καταρτίσει, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, στρατηγικό σχέδιο ανόδου του πολιτισμού. Πως είπε η αυτοκράτειρα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα για τους φτωχούς και πειναλέους υπηκόους της που διαμαρτύρονταν γιατί δεν είχαν αρκετό ψωμί να φάνε; «Μα γιατί αφού δεν έχουν ψωμί δεν τρώνε παντεσπάνι;».

Κάπως έτσι φαίνεται σκέφτεται μεγαλόψυχα για τους δημότες του και ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης. Έχοντας, πλέον, το προνόμιο να συνδυάζει δημοτικούς πόρους και κονδύλια του ΑΣΔΑ, διοργανώνει γιορτές και πανηγύρια, -πολιτιστικές εκδηλώσεις ονομάζονται κατά τον κ. Δήμαρχο-, ξοδεύοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ μόνο και μόνο για να βρεθεί φωτογραφούμενος τις στιγμές που προσφέρει το βραβείο της πόλης σε επώνυμους, που κατά σατανική συγκυρία δεν έχουν καμία σχέση με το Περιστέρι, έχουν, όμως, μεγάλο επικοινωνιακό βάρος. Κι όπως λέει και ο λαός «κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα», έτσι και ο κ. Παχατουρίδης πασπαλίζεται κι αυτός με την λάμψη των βραβευόμενων.

Τελευταίο κατόρθωμα του, οι εορτές πους στήθηκαν στο Άλσος για την βράβευση του ελληνογάλλου σκηνοθέτη Κώστα Γραβά, βράβευση που είχε την ατυχία να μην λάμψει λόγω της βροχής. Ένα βραβείο, όμως, δεν έχει πολυχρονική διάρκεια, δεν λαμβάνει διαχρονική σημασία και συνήθως καταλήγει σε κάποιο ράφι ή ακόμη και κουτί των αναμνήσεων αυτού που το λαμβάνει. Η πόλη χρειάζεται κάποιο σημείο αναφοράς που να δείχνει την τιμή στον βραβευμένο και να τονίζει το ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου για τους ανθρώπους του πολιτισμού. Αφού, λοιπόν έχει «τελειώσει» εδώ και πάρα πολλά χρόνια το διαχρονικό πολιτιστικό όνομα «Μελίνα Μερκούρη», η επιλογή δεν ήταν δύσκολη.

Μετά τη βράβευση, ένα σοφός δήμαρχος, θάπρεπε να προβλέψει και την διαχρονική τιμή. Κι αυτό θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου, στο δημοτικό συμβούλιο της Πόλης.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της διαχρονικά «αμαρτωλής» ΔΕΠΑΔΠ, προτείνεται η μετονομασία του νέου «πολιτιστικού κέντρου» της πόλης, του κινηματογράφου ΕΦΗ σε Πολιτιστικό Κέντρο «Κώστα Γραβά». Έτσι απλά και ωραία, άσε που θα υπάρξουν τελετές, ανάγκη για νέες δηλώσεις και φωτογραφήσεις.

Και μην ρωτήσει κανείς ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος γι’ αυτά… γιατί πιθανόν θα θεωρηθεί ηλίθιος.

Βέβαια, το γεγονός ότι προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες «βράβευσης» και ονοματοδοσίας, του πολύ άξιου κατά τα άλλα ελληνογάλλου σκηνοθέτη, στήθηκαν πανηγυράκια που στοίχισαν μέχρι τώρα στον Δήμο Περιστερίου και τον ΑΣΔΑ, περισσότερα από 70.000 ευρώ, δεν έχει καμία σημασία. Εξάλλου, όπως ανέφερε και ο μεγάλος «Σώκρατες»ο πολιτισμός στην Ελλάδα χρειάζεται θυσίες.

Κι από θυσίες ο λαός του Περιστερίου, γνωρίζει πολύ καλά, ειδικά αν αυτές αντιφεγγίζουν στο πρόσωπο του Δημάρχου του… μόνο που τώρα φέρουν και την υπογραφή του.

Έτσι δεν είναι κύριε Δήμαρχε…

Τώρα, βέβαια, για τα “τρεχάματά” σου, καλοκαιριάτικα που σ' έβαλαν να κάνεις για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, πιθανόν φταίνε αυτοί που δεν εκτιμούν το έργο σου. Εμείς τα έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, είχαμε προηφοποιήσει για την καταιγίδα που έρχονταν.

Δεν έχουμε το κληρονομικό χάρισμα, αλλά τα “κιτάπια”, αν κάποιος ξέρει την σωστή ανάγνωση και γραφή, πάντα λένε την αλήθεια...

Υ.Γ.: Δεν ξέρουμε αν πράγματι έτσι συμβαίνει, αλλά όπου υπάρχιε καπνός υπάρχει και φωτιά. Το κακό ειναι ότι οι πυροσβεστήρες και οι αρχιπύραχρχοι έχουν “τελειώσει” εδώ και καιρό, άσε που τα δύο καλά παιδιά, ναι αυτός ο διαρκώς θλημένος γιατλί δεν εκλέχθηκε και ο άλλος που πρεσβέβει τους δεινοπαθούντες, δερν τολμούν να βγάλουν το τιγάνι από τη φωτιά, μπας και τσουρουφλιστούν οι ίδιοι.

Came Over, όπως λένε και οι λάτρεις της ελληνικής γλώσσας. Στον αθλητισμό οι νίκες και οι ήττες, ακόμη και τα ατυχήματα υπάρχουν μέσα στο παιιχνίδι. Στην πολιτική, όμως, όταν σε πάρει η κάτω βόλτα, άστα για να μην πούμε κλάφτα Χαράλαμπε...

Ο Σχολάζων και Κολάζων”

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "