Άρνηση πληρωμής Εργαζόμενων και Δέσμευση τραπεζικών Λογαριασμών του Δήμου Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δυστυχώς οι φόβοι μας και οι προβλέψεις μας για το οξύ πλέον οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Περιστερίου δικαιώθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Σε συνέχεια της δικαστικής διαμάχης με τους απλήρωτους εδώ και χρόνια εργαζόμενους της πρώην ΔΑΤΕΠ, χθεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την διοίκηση να εξοφλήσει τα ποσά που οφείλονται σε αυτούς.

Λόγω της ΑΡΝΗΣΗΣ και της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ της Διοίκησης του Δήμου να συμμορφωθεί με τη δικαστική εντολή, με απόφαση του Δικαστηρίου ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ οι λογαριασμοί του Δήμου (!!!).

Η επανεξέταση και συζήτηση του θέματος, -μετά την προθεσμία που είχε δοθεί προκειμένου αυτό να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο-, στη χθεσινή συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου δυστυχώς δεν οδήγησε σε λύση, λόγω της ουσιαστικής άρνησης και κωλυσιέργειας του Δήμου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απουσία της διοίκησης και απλή εκπροσώπησή της από άλλο και όχι τον αρχικό, νομικό σύμβουλο του Δήμου, γεγονός που οδήγησε την Έδρα σε απόφαση εκ νέου ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ των λογαριασμών μισθοδοσίας του Δήμου Περιστερίου έως και την 7/1/2015.

Η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 18/12/2014, αλλά και στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, απαίτησε την εξεύρεση άμεσης λύσης για τους σκληρά δοκιμαζόμενους και αδικημένους εργαζόμενους, όμως η περίεργη αδιαλλαξία της διοίκησης και η αποδεδειγμένη πλέον αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία, την ομαλή οικονομική διαχείριση και ως φαίνεται εκ των πραγμάτων τον ουσιαστικό μηδενισμό της ρευστότητας του Δήμου.

Πρέπει πλέον η σημερινή διοίκηση να πάψει να φέρεται ως να έχει κληρονομήσει τον Δήμο και να σταματήσει εδώ και τώρα τα επικίνδυνα παιχνίδια με τις ταμειακές υποχρεώσεις της, καθώς και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ και με ακριβή στοιχεία το ύψος των οφειλών της και το πιθανό τρόπο λύσης των προβλημάτων που οι αλαζονικές και άστοχες επιλογές της δημιούργησαν.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων της πρώην ΔΑΤΕΠ είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου και σωρεία παρόμοιων υποθέσεων θα ακολουθήσουν και θα απαιτηθεί και για αυτές λύση. Η συνεχιζόμενη τακτική του εσκεμμένου στρουθοκαμηλισμού και ο σκόπιμος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και των δημοτών, μαζί με τους άστοχους χειρισμούς της νομικής υπηρεσίας του Δήμου που φέρει ευθύνη και αυτή για τις δυσλειτουργίες αυτές, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τον Δήμο Περιστερίου σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και όλοι μας σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες φαινομένων αδυναμίας εξυπηρέτησης των ταμειακών υποχρεώσεων του.

Τέλος πρόσφατη είναι η έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε ο Δήμος Περιστερίου για άμεση εξόφληση υποχρεώσεων σε τρίτους (προμηθευτές), ύψους 800.000 ευρώ περίπου που είχαν δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Δήμου και δυστυχώς εδώ είναι η κατάφωρη αδικία σε βάρος των εργαζομένων που δεν είναι προμηθευτές ή εταιρείες, παρότι όπως και για τους πρώτους έχουν κι αυτοί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πληρωμής τους.

Τα γεγονότα δείχνουν το αληθινό “πρόσωπο” της Διοίκησης Παχατουρίδη, αυτό της φροντίδας των μεγαλο-εργολάβων και των προμηθευτών με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των ενδιαφερόντων της, αυτό της εγκατάλειψης.

Η “Πόλη που Αγαπάμε” για να θυμηθούμε την αγαπημένη “μοτό” του κ. Δημάρχου, είναι για τους πρώτους, ενώ για τους δοκιμαζόμενους και μακροχρόνια άνεργους πρώην εργαζόμενους της ΔΑΤΕΠ, φαίνεται ότι προορίζεται η “ελεημοσύνη” του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αν κι αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί...

Περιστέρι 20/12/2014

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΛΑΦΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "