Δήμος Περιστερίου: Σε «Τρούμπα» εξελίσσεται η Αιμιλίου Βεάκη με τις «Πλάτες» της Διοίκησης Παχατουρίδη – Ένταση στα όρια της Σύρραξης στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Μεγάλη ένταση στο Δ.Σ με αφορμή το θέμα της Αιμ, Βεάκη. Η επιτροπή κατοίκων με παρέμβασή της κατάγγειλλε ότι οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων σ’ αυτό τον δρόμο έχουν γίνει αφόρητες από την ηχορύπανση και τους μπράβους που κάνουν κουμάντο στη περιοχή και υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή κάνει τα στραβά μάτια στα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Α. Παχατουρίδη, σε μια επίδειξη τραμπουκισμού και αυταρχισμού απείλησαν και έβρισαν κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης που έθεσαν το θέμα προς συζήτηση, κάτι που η διοίκηση του δημάρχου του 62+%, ή άλλως του δημάρχου της «πόλης που αγαπάμε», όπως ο ίδιος είπε, αρνήθηκε.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη οδός, αναπλάθεται για δεύτερη φορά με σχέδια της διοίκησης Παχατουρίδη, αυξάνοντας στην πράξη τα πεζοδρόμια προκειμένου να απλώσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα οι διασκεδαστές της πόλης.

Από την άλλη η διοίκηση του δήμου, -λέγεμε Ανδρέας Παχατουρίδης-, αρνείτε ότι έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη οδό και έχει υποβαθμισθεί η ποιότητα ζωής όσων κατοικούν σ’ αυτή, μιλώντας για ουσιαστική συναίνεση της πλειοψηφίας τους και υποβαθμίζοντας, ειρωνικά μάλιστα, τον αριθμό των διαμαρτυρόμενων σε πολύ λίγους που δεν αντιστοιχούν καν στον αριθμό των δακτύλων του ενός χεριού.

 

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, προκλήθηκε μεγάλη Ένταση και ακούστηκαν κουβέντες βαριές, όπως το «καουμπόικο» ή μάλλον το «νταβατζίδικο «βγες ρε έξω να τα πούμε» που απεύθυνε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παχατουρίδη σε σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Δείτε το βίντεο και θα κατανοήσετε για ποιο λόγο υπήρξε ο τόσο έντονος εκνευρισμός, που χωρίς την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων θα έφθανε σε καταστάσεις συμπλοκής και χειροδικίας..

 

Για το θέμα υπήρξε πολύ σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» (παρατίθεται στη συνέχεια) που μιλά για ΚΑΤΟΧΗ της Αιμιλίου Βεάκη από την ΜΑΦΙΑ της ΝΥΚΤΑΣ, όπως επίσης και της έταιρης παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Στις δύο αυτές ανακοινώσεις που καταγγέλλουν την ανοχή της διοίκησης Ανδρέα Παχατουρίδη στην κατάσταση που έχει πλέον δημιουργηθεί στην Αιμ. Βεάκη, η τελευταία ποιεί τη νήσσα, δηλαδή σιωπά, για ανεξήγητους λόγους…

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Περιστερίου το τελευταίο χρονικό διάστημα «μοιράζει» αφειδώς άδειες παράτασης της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες και καφέ Μπάρ) και ειδικότερα την χρήση μουσικής από αυτά έως τις 3 π.μ. , ώρα που ι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν τηρείται, ενώ συμπληρώνουν στην καταγγελία τους ότι δέχονται προπηλακισμούς και χειροδικίες από ανθρώπους (μπράβους;) αυτών των καταστημάτων…

Η παράταξη Παχατουρίδη, έχει ιστορικό δημιουργίας Εντάσεων για θέματα που θέτει η αντιπολίτευση και για διαφόρους λόγους δεν θέλει να τεθούν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Συνήθως τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον αναλαμβάνουν σύμβουλοί της που «υποτίθεται» ότι θίγονται προσωπικά, όπως ακριβώς έγινε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η Ανακοίνωση - καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου


«ΤΡΟΥΜΠΑ Η ΒΕΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Τετάρτη 26/11 - Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κέντρου - οδού Βεάκη ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο να διαμαρτυρηθεί για την ΑΒΙΩΤΗ κατάσταση που υπάρχει στην γειτονιά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, της φτηνής διασκέδασης, έχει κάνει κανονικότατη ΚΑΤΟΧΗ. Η παράνομη και προκλητική ηχορρύπανση διαρκεί όλη τη νύχτα με την ανοχή της αστυνομίας. Χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους δεν υπάρχουν, ενώ εγείρονται σοβαροί προβληματισμοί για την εξέλιξη και τον σχεδιασμό των έργων ανάπλασης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο διάδρομος πεζών για τον οποίο έχει δεσμευθεί από μήνες ο ίδιος ο δήμαρχος. Οι κάτοικοι δέχονται ανοικτά ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΠΡΑΒΟΥΣ για τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, ενώ έχει αναφερθεί ακόμα και επεισόδιο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ σε βάρος κατοίκου.

Η Επιτροπή υπενθύμισε πως εδώ και 5 μήνες ο δήμαρχος σε συνάντηση μαζί της είχε δηλώσει πως "αγνοούσε" την πρακτική της πλειοψηφίας στο 4ο διαμερισματικό να δίνει ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ άδειες "παράτασης ωραρίου μουσικής" ως τις 3 και 4 πμ, και πως θα "έπαιρνε μέτρα". Όμως, ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ δεν έχει παρθεί ως σήμερα και το ΑΙΣΧΟΣ συνεχίζεται.

Παρ όλα τα παραπάνω, δυστυχώς η δημοτική αρχή ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ στους κατοίκους. Μάλιστα, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι της πλειοψηφίας ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ κι από πάνω στους κατοίκους με ΥΒΡΕΙΣ, ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ και ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ !

Τα πράγματα είναι πλέον ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Η δημοτική αρχή κάνει ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ που έχει "καταλάβει" την Βεάκη. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε ...

Αν κάποιοι νομίζουν πως οι κάτοικοι και όσοι τους συμπαραστεκόμαστε θα "μασήσουμε" από τις ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ, τους ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ, τις ΒΡΙΣΙΕΣ, τους ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ και θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να στηρίζουν αυτήν την ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, είναι ... "βαθειά νυχτωμένοι".

Οι κάτοικοι επιτόπου αποφάσισαν να κλιμακώσουν παραπέρα τον αγώνα τους με παράσταση διαμαρτυρίας στο 4ο διαμερισματικό συμβούλιο και με άλλες ενέργειες που θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες.

Να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα χέρια μας !

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου

«Ανάλγητη η Διοίκηση του Δήμου στο πρόβλημα των κατοίκων της Αιμιλίου Βεάκη!»

Η παράταξη Παχατουρίδη δεν δέχτηκε να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων, όπως ζήτησε η Επιτροπή Κατοίκων!

Η αντιμετώπιση που επεφύλαξε η Διοίκηση στους κατοίκους που παρέστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/11/14 ήταν απαράδεκτα αλαζονική, αφού, επικαλούμενη την ισχυρή της πλειοψηφία, αρνήθηκε να συζητήσει το πρόβλημα και στέρησε και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη εφαρμόζοντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011-2014, που η ίδια ψήφισε, προωθεί και υποστηρίζει τη δημιουργία «υπερτοπικού κέντρου εστίασης και αναψυχής» στην Αιμιλίου Βεάκη. Επεκτείνει δηλαδή το «μοντέλο Μπουρναζίου» και σε άλλες περιοχές προκαλώντας σημαντική όχληση και σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης και ασφάλειας στους κατοίκους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου υποστηρίζει το δικαίωμα των κατοίκων να διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι τους και κυκλοφορία με άνεση και ασφάλεια στη γειτονιά τους, και τους καλεί να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους.

Δημο-κράτης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "