Περιστέρι: Σκάνδαλο με νέες κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας ή εξαπάτηση των δημοτών; – Ο δήμος αρνείται να τις «κατεβάσει» και ταυτόχρονα δίνει άδειες για νέες Κεραίες (οι αποφάσεις)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικό Συμβούλιο


Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι το Περιστέρι είναι η πόλη στην οποία συμβαίνουν «μαγικά» πράγματα σε ότι αφορούν τη διοίκησή του από την παράταξη Παχατουρίδη η οποία ως γνωστόν θριάμβευσε στις τελευταίες εκλογές με 62+%. Συνήθως, κάνει ότι θέλει παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των δημοτών και στην συνέχεια βρίσκει τρόπο και «βγαίνει» πολιτικά κι από πάνω. Πρόκειται για πραγματικά μαγική εικόνα στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού η δημοτική αρχή ενώ εμφανίζεται ως διαπρύσιος υπερασπιστής των συμφερόντων και της υγείας των κατοίκων στην πράξη κάνει τα ακριβώς αντίθετα.

Χαρακτηριστική περίπτωση οι «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας»

Κάθε αίτημα εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας απορρίπτεται από τα συμβούλια των κοινοτήτων πρώτα και το ίδιο συμβαίνει και με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στο οποίο αυτές εισάγονται προς έγκριση ή απόρριψη. Σε όλες μάλιστα τις συζητήσεις τέτοιων αιτημάτων στο δημοτικό συμβούλιο οι εισηγήσεις του αρμόδιο πρώην αλλά και νυν αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Λύκου είναι πάντα αρνητικές, ανεξάρτητα αν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες ή όχι.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι εγκατεστημένες από παλιά κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων έχουν πλέον «μεταμφιεσθεί» είτε σε όρθιους ηλιακούς θερμοσίφωνες, είτε σε καμινάδες τζακιών. Μία τέτοια, μάλιστα, είναι εγκαταστημένη στην ταράτσα κτιρίου στη γωνία Καραθοδωρή και Εθνικής Αντιστάσεως απέναντι ακριβώς από το νέο δημαρχείο. Για όλες αυτές, όπου κι αν είναι τοποθετημένες, υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους, αντιδράσεις που κορυφώνονται όταν βρίσκονται δίπλα ή κοντά σε σχολεία.

Τα παράπονα των δημοτών και η συζήτηση

Τελευταίο επεισόδιο στο ευαίσθητο αυτό θέμα, η εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (Πέμπτη 2.10.2014) και μετά από σχετικό αίτημα δημοτών για την απομάκρυνση δύο Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, η μία στο Μπουρνάζι και η άλλη πίσω από τη Βιαμάξ.

Η συζήτηση ήταν ήρεμη και η απάντηση που δόθηκε από τη διοίκηση και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Λύκο ήταν ότι το θέμα μελετάται από τη διοίκηση του Δήμου προκειμένου να βρεθεί τρόπος απομάκρυνσης τους, σε κάθε δε περίπτωση δεν εγκρίνονται νέες. Οι διευκρινίσεις του κ. Λύκου στους παραπονούμενους δημότες συνεχίστηκαν και εκτός αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, όπου για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση.

Στη συζήτηση παρενέβει και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος γιατρός κ. Μπεκίρης που ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε ότι θα πρέπει κάποτε να γίνει επιλογή ανάμεσα στα οφέλη της κινητής τηλεφωνίας και στις επιβαρύνσεις της υγείας που αυτή προκαλεί, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι και τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν βλάβες στην υγεία των ανθρώπων.

Η αναβάθμιση Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας χωρίς έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου

Το «κόλπο» που εφαρμόζουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είναι γνωστό από την εποχή των πρώτων αντιδράσεων των περιοίκων στα σημεία εγκατάστασή τους.

Συνίσταται στο εξής: Εγκαθιστούν στο σημείο που έχουν επιλέξει μία πολύ χαμηλής ισχύος διάταξη κεραίας, ώστε τόσο η περιβαλλοντική μελέτη, όσο και τυχόν μετρήσεις εκπεμπόμενης ακτινοβολίας να «δείχνουν» το ακίνδυνο της εγκατάστασης. Μετά από ένα διάστημα, ζητείται από τις υπηρεσίες του δήμου στον οποίο είναι εγκαταστημένη η κεραία να εγκρίνουν εργασίες αναβάθμισης. Συνήθως παίρνουν την έγκριση χωρίς να ενημερωθούν οι αιρετοί του δήμου, οπότε όλα καλά και χωρίς μάλιστα να «πάρουν είδηση» οι περίοικοι.

Ένα δεύτερο «κόλπο» είναι να ζητούν την εγκατάσταση «Δομικών Κατασκευών» Σταθμού Κινητής Τηλεφωνίας. Εδώ η μαγικές λέξεις είναι οι «Δομικές Κατασκευές». Δεν ζητείται άδεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας αλλά η τοποθέτηση ορισμένων «δομικών κατασκευών» στο δώμα κάποιου κτιρίου. Όπως είναι φυσικό η σχετική αίτηση απασχολεί μόνο τις Υπηρεσίες Δόμησης του Δήμου (Πολεοδομία) που εφόσον το αίτημα συμβαδίζει με την υπάρχουσα νομοθεσία και επιτρέπεται από αυτή το εγκρίνουν.

Η έγκριση που δίνεται, σημαίνει ότι η ενδιαφερόμενη εταιρία μπορεί να εγκαταστήσει στο σημείο που έχει επιλέξει όλο το δομικό σύστημα της Κεραίας. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης η τροφοδότηση της Κεραίας με ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να λειτουργήσει περνά στην αρμοδιότητα της ΔΕΗ, χωρίς καμία ανάμιξη πλέον του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Η έγκριση δομικών Κατασκευών Σταθμού Ραδιοεπικοινωνίας (Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας)

Για όποιον δεν γνωρίζει τι ονομάζεται «Σταθμός Ραδιοεπικοινωνίας» αρκεί μία επίσκεψη στη διαδικτυακή διεύθυνση www.emf.mcw.gov.cy προκειμένου να ενημερωθεί για το έγγραφο www.emf.mcw.gov.cy/Eggrafo_Politiks_Kereon.pdf και θα κατανοήσει πλήρως το θέμα, τις επιπτώσεις, όπως επίσης και τις διαδικασίες έγκρισης εγκατάστασης του σε κάποιο κτίριο του αστικού ιστού μίας πόλης.

Δεν γνωρίζουμε αν η με αριθμ. πρωτ. 1161/10.9.2014 απόφαση της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Περιστερίου (υπογράφων: Χορήγας Νικόλαος, αρχιτέκτων μηχανικός) είναι σε συνέχεια εγκριτικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για εγκατάσταση Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας, αφορά παρά τον όρο «Σταθμός Ραδιοεπικοινωνίας» που χρησιμοποιείται την εγκατάσταση των δομικών στοιχείων Κεραίας αυτής της χρήσης και εκδόθηκε μετά από αίτηση εταιρίας Κινητής Τηλεφωνίας που υποβλήθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου στις 25 Απριλίου 2014 (όλη η απόφαση παρατίθεται στο τέλος).

Σε κάθε περίπτωση και απ’ ότι γνωρίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Περιστερίου δεν έχει εγκρίνει καμία νέα εγκατάσταση Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας μέσα στα όρια της πόλης για το 2014. Επίσης γνωρίζουμε, ότι και οι υπόλοιποι δημότες της πόλης, δηλαδή ότι η διοίκηση του δήμου είναι αντίθετη στην εγκατάσταση οιασδήποτε νέας Κεραίας αυτού του τύπου στα όρια της πόλης ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται και διατυμπανίζει προς κάθε κατεύθυνση η ίδια…

Η σύνδεση των δομικών Κατασκευών Σταθμού Ραδιοεπικοινωνίας (Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας) με τα δίκτυα κοινωφελών οργανισμών

Όπως προαναφέραμε για να λειτουργήσει μία Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας θα πρέπει να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Κι αυτό το προβλέπει η απόφαση του κ. Χορήγα Νικόλαου της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Περιστερίου αφού αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«3. Η σύνδεση των εγκαταστάσεων με τα δίκτυα κοινωφελών οργανισμών θα επιτραπεί ύστερα από βεβαίωση της υπηρεσίας μας».

Για την ιστορία η νέα Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας στο Περιστέρι θα εγκατασταθεί στο δώμα κτιρίου που βρίσκεται στην διεύθυνση Ζέας 2 & Σικάγου (πρώην πλατεία Αγίου Γεωργίου 10) στον Άγιο Ιερόθεο.

Για όποιον έχει την καλή ή και γιατί όχι την κακή διάθεση να επαληθεύσει όσα αναφέραμε ποιο πάνω, αρμόδιες υπηρεσίες είναι η Δ/νση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Περιστερίου και το γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Λύκου.


Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "