Δύναμη Προοπτικής: Το σημερινό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου

Κατηγορία: Περιστέρι Δημ. Παρατάξεις


Η σπουδαιότητα αυτής της ημέρας δεν φαίνεται μόνο μέσα από τις παρελάσεις, τις εκδηλώσεις ή τους φόρους τιμής. Εκείνα που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι οι εικόνες και τα ιστορικά στοιχεία. Εκείνα που μιλούν και μαρτυρούν την αλήθεια, την μια και μοναδική, αυτή που δεν κρύφτηκε πίσω από την ημιμάθεια και την αδιαφορία.

Αμετάθετο χρέος έχουμε να προβάλλουμε αυτή την αλήθεια στα παιδιά μας και να μεταφέρουμε εικόνες που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Η επιβολή της κατοχής από τις γερμανικές δυνάμεις και οι πιέσεις από τις ιταλικές δυνάμεις επέφεραν αντιδράσεις και ανάγκη για αλλαγή. Έτσι, δεν άργησαν να φανούν τα πρώτα σημάδια της αντίστασης και του αγώνα. Δημιουργήθηκαν οι αντιστασιακές οργανώσεις ΕΛΑΣ, ΕΑΜ, που στόχο δεν είχαν μόνο την αποδυνάμωση των γερμανικών δυνάμεων και την απελευθέρωση της χώρας, αλλά λειτούργησαν ως ξεκίνημα ενός μεγάλου φωτεινού κοινωνικού παραδείγματος αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να λησμονούμε τις ανθρώπινες απώλειες τόσων αμάχων, αντιστασιακών όσο και στρατιωτών που ήταν τεράστιες και πάντα φέρνουν ανείπωτη οδύνη. Εξίσου ανυπολόγιστες και οι υλικές καταστροφές.

Ο λαός όπως τότε έτσι και σήμερα αντιδρά, μάχεται και παλεύει εναντίον της αδικίας. Ήταν πάντοτε ο κινητήριος μοχλός πίεσης, αγώνα και αντίστασης σε οποιαδήποτε μορφή «καταπίεσης». Συνεπώς, με όλες αυτές τις πράξεις δεν χωράει αμφιβολία στο ποιος είπε το περιβόητο «όχι». Φυσικά ο λαός. Ο λαός του τότε και ο λαός του σήμερα, οι αγωνιστές, ο απλός κόσμος, εμείς! Αξίζει να λέμε καθημερινά τα δικά μας «όχι» και τα δικά μας «ναι» και να δίνουμε τις δικές μας μάχες, όχι για εμάς ή για προσωπικά συμφέροντα, αλλά αν μη τι άλλο, για την ελευθερία και το καλύτερο αύριο της πολύτιμης νέας γενιάς.

Της το χρωστάμε άλλωστε!

Στέφανος Δημ. Παπαδόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

«ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "