Δημοτική Αρχή και Αστυνομία εναντίων κατοίκων στον Πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κατηγορία: Περιστέρι Δημ. Παρατάξεις


Η κατάσταση στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου από Επικούρου ως Δημοσθένους (Μπουρνάζι) έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους. Η κινητή μπάρα που υπήρχε από την μεριά της Επικούρου ώστε να επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων μόνο για τους κατοίκους και για την τροφοδοσία των τριών εστιατορίων έχει σπάσει από «αγνώστους» εδώ και πολύν καιρό και οι αρμόδιοι του δήμου αρνούνται επίμονα να την αντικαταστήσουν. Το ιδιωτικό κολυμβητήριο που στεγάζεται στο κομμάτι αυτό του δρόμου και που διαθέτει πάρκινγκ στην αυλή ΑΡΝΕΙΤΑΙ να χρησιμοποιεί τις ΔΥΟ φαρδύτατες και επαρκέστατες εισόδους οχημάτων που διαθέτει το συγκεκριμένο κτίριο προς την οδό Σπετσών και αναγκάζει τους θαμώνες του να μπαινοβγαίνουν από τον πεζόδρομο με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής διέλευση αυτοκινήτων που καταργεί κάθε έννοια πεζοδρόμου.

Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. Οι μεν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής (συνεργάτες του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Λύκου) ισχυρίζονται πως «για όλα φταίει η αστυνομία», η δε αστυνομία ισχυρίζεται πως «για όλα φταίει ο δήμος». Δηλαδή για άλλη μια φορά έχουμε το σύνηθες, οι κάτοικοι να γίνονται μπαλάκι μεταξύ δήμου και αστυνομίας χωρίς να βρίσκουν άκρη για το τελείως αυτονόητο : να εφαρμόζεται η ισχύουσα από παλιά ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δικαίωμα εισόδου αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχουν μόνο τα ΙΧ των κατοίκων, τα οχήματα τροφοδοσίας των εστιατορίων και φυσικά τα οχήματα ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική κλπ), και που ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ο δήμος είχε τοποθετήσει την κινητή μπάρα. Μάλιστα πολλές μέρες η κατάσταση είναι τόσο ασφυκτική με δεκάδες σταθμευμένα ΙΧ άσχετων με τον δρόμο που ακριβώς αυτή η πρόσβαση οχημάτων ανάγκης, ασθενοφόρων ή πυροσβεστικής, είναι αδύνατη. Επιπρόσθετα είναι αδύνατη ακόμα και η είσοδος – έξοδος ΠΕΖΩΝ από εισόδους πολυκατοικιών καθώς σταθμευμένα αυτοκίνητα τις φράζουν, και προκαλούν ζημιές ακόμα και σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου δημιουργώντας εύλογους κινδύνους που (αν ό μη γένοιτω) προκύψουν δεν θα μπορεί να προσεγγίσει η ούτε πυροσβεστική.

Άρα εκτός από την συνήθη αδιαφορία για τους κατοίκους που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, την οποία έχουμε ξαναδεί σε πολλές περιοχές (π.χ. Βεάκη), οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΖΩΗΣ που δημιουργεί η κατάσταση την οποία όχι μόνο ανέχονται αλλά σκόπιμα διατηρούν.

Επειδή σε άλλα θέματα που «βολεύουν» υμέτερους έχει αποδειχτεί πως η συνεργασία δημοτική αρχής και αστυνομίας είναι ΑΡΙΣΤΗ και ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ, καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή Περιστερίου να αφήσει τις ψευτοδικαιολογίες και την αποποίηση ευθυνών.

Να ξανατοποθετηθεί η κινητή μπάρα στην από Επικούρου είσοδο του πεζόδρομου με το ίδιο καθεστώς που προβλέπει η ακόμα ισχύουσα παλιά ρύθμιση.

Να χρησιμοποιεί μόνο τις από Σπετσών εισόδους του κτιρίου το ιδιωτικό κολυμβητήριο για την είσοδο και έξοδο αυτοκινήτων των θαμώνων του.

28/3/2018

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "