Νίκος Ζούτσος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συναινέσει στην κατασκευή του Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος;

Κατηγορία: Περιστέρι Δημ. Παρατάξεις


Κυριακή 25 Φεβρουαρίου!! Το πρωί στο ΚΥΒΕ. Πρόσκληση ραντεβού από το Συντονιστικό για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνος ενάντια στο Mall της Artume.

Μπορεί οι κυβερνώντες να έβαλαν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των κατοίκων της περιοχής ανεβάζοντας πράσινο φως στην Blackrock για την κατασκευή του φαραωνικού κτιρίου στο οικόπεδο ΜΟΥΖΑΚΗ, ωστόσο το φρόνημα των κατοίκων και των συλλογικοτήτων της περιοχής παραμένει υψηλό και έντονα αγωνιστικό. Αυτό αποτυπώθηκε στις εισηγήσεις των μελών του συντονιστικού που αναφέρθηκαν διεξοδικά στους αγώνες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση της περιοχής Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνα και Σεπολίων.

Οι εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Αρχαιοτήτων και Αρχιτεκτόνων πολύ παραστατικοί απέδειξαν ότι πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα που καταστρέφει την τοπική οικονομία και προσβάλλει την ιστορική μνήμη. Τόνισα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κάμφθηκαν οι αντιστάσεις από το ΚΑΣ και το Στ Επικρατείας που μέχρι τώρα έβαζαν φρένο στις απαιτήσεις του τυχοδιωκτικού κεφαλαίου που κερδοσκοπεί μέσα και από διαδικασίες φορο-αποφυγής.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση υπαγορεύτηκε από την δυναστεία των μνημονίων και τους συνεχιστές τους: προκαλεί την κοινή λογική ότι ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, προσπάθησε στην αντιπροσωπεία των Δημάρχων που τον συνάντησε για να εκφράσει την έντονη αντίθεση τους, να αντιτείνει ότι το έργο είναι νόμιμο. Και θέλησε να προσφέρει «καθρεφτάκια» σε ιθαγενείς καλώντας τους ΟΤΑ να συναινέσουν στην αποδοχή αντισταθμιστικών έργων. 


Ο Δήμαρχος Περιστερίου κινήθηκε στην ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκάλεσε τον  κ. Σταθάκη για την προκλητική του στάση και φυσικά αρνήθηκε κάθε λογική ανταποδοτικώνέργων στο Περιστέρι. Στο ίδιο έργο θεατές: καταστροφή του περιβάλλοντος, υποβάθμιση την ποιότητα της ζωής, δουλική συμπεριφορά απέναντι στους «επενδυτές». Eldorado – Χαλκιδική, Ελληνικό, Γουδή, Ακαδημία Πλάτωνα αποκαλύπτουν την θέση με την οποία προχωρούν τερατώδεις επενδύσεις που προκαλούν βάναυσα.

Πάνω από την χώρα υπάρχει ένα τεράστιο ΠΩΛΕΙΤΑΙ και στα πλαίσια της γ΄ αξιολόγησης και της εκταμίευσης της δόσης γίνονται τερατώδεις υποχωρήσεις, ουσιαστικά ξεπούλημα στις πολυεθνικές εταιρείες που έρχονται να διαλύσουν τις τοπικές οικονομίες και να προσβάλουν βάναυσα την ιστορία και το πολιτισμό. Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις στη  περίπτωση του Ελληνικού και αντίστοιχες οι παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας στην Ακαδημία Πλάτωνα: αλλαγή των όρων δόμησης μόνο για το συγκεκριμένο Ο.Τ. και περιορισμός του ύφους προς τον αρχαιολογικό χώρο. 

Αντίστοιχες απόπειρες ώστε να ικανοποιηθούν τα σχέδια της συγκεκριμένης πολυεθνικής υπήρξαν από το 2009, στις οποίες είχαν μερίδιο ευθύνης οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ο περιφερειάρχης Αττικής. Επειδή την Πέμπτη θα γίνει συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για το Mall παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής: θα συναινέσει και θα στρώσει το δρόμο για το περιβαλλοντικό έγκλημα εξανδραποδίζοντας τους κατοίκους ή θα σταθεί στο πλευρό τους όπως τόσα χρόνια διακήρυσσε και ήταν αρωγός συναγωνιστής και συμπαραστάτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση στην συζήτηση και την ψηφοφορία των Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέγονται στη Δυτική Αθήνα (Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Χαϊδάρι). Ελαφρά τη καρδία θα υπερψηφίσουν διευκολύνσεις για κατασκευή και λειτουργία του ΜΑLL που θα σημάνει το ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ, την περιβαλλοντική καταστροφή  σ’ όλους τους γειτονικούς Δήμους? ΟΙ ευθύνες ΔΕΝ αφορούν γενικά το όργανο αλλά τον κάθε αιρετό ξεχωριστά που θα κληθεί να λογοδοτήσει στους πολίτες… 


Κάποιοι στραγγαλίστηκαν από τα μνημόνια και κάποιοι άλλοι έκαναν ευλύγιστη τη μέση τους… Οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η αξίνα σκοντάφτει στα μάρμαρα… 300.000 χιλιάδες ευρήματα από την περιοχή παραμένουν φυλακισμένα σε αποθήκες… Προεκλογικά υπήρχε η υπόσχεση για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, κατασκευή μουσείου.. Όλα λησμονήθηκαν..

Οι κάτοικοι όμως ορθοστατούντες θα υπερασπιστούν τη ζωή, την Ιστορία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον!  Άμεσα απαιτείται ο Δήμος να κηρύξει την Πόλη σε διωγμό και να προχωρήσει σε κινητοποίηση στη γέφυρα της Κολοκυνθούς και σε αποκλεισμό. Απόλυτα θετική υπόσχεση του Δημάρχου και του ΑΣΔΑ για οικονομική και νομική στήριξη της επιτροπής των κατοίκων.  

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "