«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Κατηγορία: Περιστέρι Δημ. Παρατάξεις


Με αφορμή το άθλιο δημοσίευμα της «ενημερωτικής» σελίδας pitsounicity.gr, με τίτλο «Γάτος… σκούζει στο Περιστέρι…» θέλουμε να θέσουμε ορισμένα σχόλια για την επιλεκτική μνήμη του συντάκτη και την ακόμα επιλεκτικότερη δημοσιογραφική αποτύπωση του γεγονότος.

Ο εν λόγω συντάκτης, προσπερνά με πολύ φανερό τρόπο ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη έχει εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς που «τρέχουν» στο Δήμο του. Λέει ότι δε μιλάει για την υπόθεση αλλά κι αυτό το κάνει επιλεκτικά. «Κιχ» για την ουσία, ότι δηλαδή υπάρχει μια πολιτική που προετοιμάζει και καλλιεργεί το έδαφος για μίζες και παράτυπους διαγωνισμού ενώ παράλληλα, ψάχνει ο δημοσιογράφος τάχα σωτήρες σε συνεδριάσεις με εισηγητικά fast track.

Ψάχνουν να ρίξουν τις ευθύνες αλλού! Γι’ αυτό ούτε λέξη για την ταμπακιέρα!

Γνωρίζουν τις θέσεις μας, ότι με κάθε αφορμή καταγγέλλουμε πλατιά στο Περιστεριώτικο λαό τα πάρε δώσε της διοίκησης με ντόπιους και όχι μόνο επιχειρηματίες, που απ’ ότι φάνηκε μόνο έξω δεν πέσαμε.

Δε μας ξαφνιάζει! Αυτό το δημοσίευμα θέλει να λερώσει το ποιόν των εκλεγμένων με το ΚΚΕ, να μοιράσει από εδώ και από εκεί τις ευθύνες, βγάζοντας τη βρώμικη δουλειά της διοίκησης που έχει την ευθύνη!

Γνωρίζουν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουν καταγγείλει επανειλημμένα την προσφιλή μέθοδο να στέλνονται κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση των επιτροπών και του συμβουλίου τα εισηγητικά των θεμάτων στους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη των επιτροπών, αποκλείοντας τη δυνατότητα μελέτης και συζήτησης των θεμάτων. Αυτό κάνει μια διαδικασία τυπική και επιπλέον δυσκολεύει την άσκηση ολοκληρωμένου πολιτικού ελέγχου της εκάστοτε διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα από το Δημοτικό συμβούλιο και την Οικονομική επιτροπή προκρίνει και ενθαρρύνει τη διεξαγωγή διαγωνισμών για τις ανάγκες προμηθειών του δήμου έναντι της «βιομηχανίας» απ' ευθείας αναθέσεων που κυριαρχεί. Ψηφίσαμε και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τη διεξαγωγή διαγωνισμών και την κατάρτιση μελετών από τις υπηρεσίες του δήμου εκφράζοντας έτσι και την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν σε δύσκολές συνθήκες να κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλεία τους. Έχει καταγραφεί σε πλήθος σελίδων των πρακτικών της οικονομικής επιτροπής η αρνητική θέση και ψήφος όταν διαπιστώνουμε μονοπώληση της αγοράς στην εξέλιξη των διαγωνισμών. Όπως επίσης μπορεί να δει κανείς και την αποφασιστική μας παρέμβαση μας όταν η κυβέρνηση ζήταγε να παραδώσουν οι δήμοι το ταμείο τους.

Επιπλέον, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, δεν έχουν επιχειρήσεις και εργοστάσια, λειτουργούν με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον όχι μονάχα εκείνων που τους στηρίζουν αλλά εκπροσωπούν τους εργάτες και εργαζόμενους της περιοχής, τους χιλιάδες Περιστεριώτες ανέργους και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι γνήσιοι εκφραστές των αναγκών τους και των δικαιωμάτων τους.

Για μία ακόμη φορά καταγγέλλουμε ανοιχτά στο λαό του Περιστερίου, την πολιτική που γεννά και αναπαράγει τη μίζα και τη διαφθορά, καταγγέλλουμε και τα παπαγαλάκια τους που σήμερα με τέτοια δημοσιεύματα μόνον να λάμψει η αλήθεια δε βοηθούν αντίθετα επιδιώκουν με το ζόρι να μη μιλά κανείς για το κύριο!

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

---------------------------

Vukentra.gr: Για λόγους δεοντολογίας παραθέτουμε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας pitsounicity.gr, που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή διεύθυνση:

http://www.pitsounicity.gr/peristeri/13179-mainetai-o-gatokavgas-sto-peristeri 

«Γάτος» σκούζει... στο Περιστέρι..!

Δημιουργηθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2017


 

''Parapolitic Annotation'' 

Θα μπορούσε να πει κανείς...«Γάτος γ@μ.. Γάτος σκούζει» και θα καταλάβετε τι εννοούμε παρακάτω.

Δεν είχαμε καμία διάθεση να γράψουμε το παραμικρό έως ότου ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση και φυσικά, εννοούμε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Οικονομική Επιτροπή και που κάνει λόγο για «φωτογραφικό» διαγωνισμό στο Δήμο Περιστερίου. Όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με δελτία τύπου κλπ και καλά έκαναν, αλλά δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, όπου ουσιαστικά, ζητάει τα «ρέστα» και κάνει λόγο για μίζες, «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς, διαφανείς και αδιαφανείς διαδικασίες. Ουσιαστικά ζητάει τα «ρέστα» και αυτός που ψήφισε το συγκεκριμένο θέμα και που θα μπορούσε να προλάβει όλο αυτό το «κακό» αν είχε διαβάσει το εισηγητικό και δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Μαργανέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Τα μέλη της διοίκησης που το ψήφισαν το καταλαβαίνουμε, είναι συνηθισμένο να μην διαβάζουν τα εισηγητικά και να λένε ναι σε όλα και αυτό δεν γίνεται μόνο στο Περιστέρι αλλά σε όλους τους Δήμους. Ο κύριος Μαργανέλης όμως, που υποτίθεται ασκεί έλεγχο στην διοίκηση και έχει τοποθετηθεί για αυτό τον λόγο στην Οικονομική Επιτροπή, δεν το διάβασε; Σαφώς και δεν το διάβασε και αυτό καταδεικνύει ότι η παρουσία του είναι για το θεαθήναι σε μια «τυπική» διαδικασία για να περάσει η ώρα. Εδώ μιλάμε πλέον, για τραγελαφικές καταστάσεις που το «αυτορεζίλεμα» πάει σύννεφο και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα πρακτικά της συνεδρίασης. 

Όσο για τον «γατοκαβγά» που έχει ξεσπάσει και όσο αν επιμένουν κάποιοι, θα μας επιτρέψετε να μην πάρουμε καμία θέση για την ώρα, επειδή η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού ως γνωστό, ο Δήμαρχος Περιστερίου κατέφυγε στον Εισαγγελέα οπότε αναμένονται εξελίξεις. 

Τέλος, όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται από δω κι από εκεί, για το ποιος φταίει και γιατί έγινε, το μόνο που εξυπηρετούν είναι η αμαύρωση της εικόνας του Περιστερίου, γιατί ότι και να γίνει, ο Παχατουρίδης σήμερα είναι, αύριο δεν είναι και το μόνο που μένει, είναι η «μουντζούρα» στο πρόσωπο και στο όνομα της πόλης και υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που δεν κάνουν αυτό για το οποίο τους έχει δώσει εντολή με την ψήφο του ο Περιστεριώτικος λαός, είτε είναι Συμπολίτευση, είτε είναι Αντιπολίτευση...

http://www.pitsounicity.gr/peristeri/13179-mainetai-o-gatokavgas-sto-peristeri

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "