Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Όχι στις απολύσεις στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Δημ. Παρατάξεις


Για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 31/10 θα απαιτήσει την έκδοση απόφασης – ψηφίσματος ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των δύο γιατρών που στηρίζουν ανελλιπώς και με αυτοθυσία την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περιστερίου από το 2011 ως και σήμερα, καθώς και των νοσηλευτών που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.

Με την ευκαιρία, θα τεθούν και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΚΥ και γενικά την δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι.

Επισυνάπτεται η σχετική πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

--------------------

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 12/10/17

Η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από δύο συναδέλφους που εργάζονται στο Κ.Υ Περιστερίου. Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2011, ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που λήγουν τους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για συναδέλφους οι οποίοι στήριζαν αδιάκοπα το Κ.Υ Περιστερίου από την αρχή της λειτουργίας του το 2011 έως σήμερα.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που διαιωνίζουν το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας, της απαξίωσης έμπειρου αξιόμαχου επιστημονικού δυναμικού.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της τόσο στους δύο συναδέλφους όσο και στους νοσηλευτές του Κ.Υ Περιστερίου που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στο λαό της περιοχής.

Απαιτούμε:

  • Να δοθεί άμεσα λύση από τους αρμόδιους της 2ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.
  • Να μην απολυθούν οι συνάδελφοι.
  • Τη στελέχωση του Κ.Υ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρέτζιου Αφροδίτη                                          Παπανικολάου Πάνος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "