Βαλτωμένο το Αντιπλημμυρικό στο Περιστέρι με ευθύνη της Διοίκησης Παχατουρίδη – Να ληφθούν άμεσα μέτρα…

Κατηγορία: Περιστέρι Δημ. Παρατάξεις

 

Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το Περιστέρι και έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Δ. Αθήνας κ. Σ. Τζόκας από την πρώτη στιγμή ζήτησε από τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας να συντάξουν μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας και δεσμεύτηκε να τις χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. 

Η δημοτική μας παράταξη «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» επανειλημμένα με ερωτήσεις ζητάει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν εξηγήσεις από τη Διοίκηση του Δήμου για τους λόγους που δεν έγιναν σχετικές μελέτες για το Περιστέρι, προκειμένου να προχωρήσουν στην Πόλη αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για μια ακόμη φορά μας «καθησύχασε» απαντώντας ότι γίνεται μια μελέτη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα έχουν αφετηρία το βουνό και θα καταλήγουν στη Λ. Αθηνών, αλλά δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης. 

Συνοπτικά υπογραμμίζουμε τα εξής: 

  • Όλοι οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας –πλην Περιστερίου- έκαναν μελέτες και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντίστοιχα έργα.
  • Ήδη ολοκληρώθηκε ένα από τα έργα αυτά, που έγινε μετά από σχετική μελέτη του Δήμου Ιλίου, το οποίο αφορά και μέρος του Περιστερίου στα σύνορα με το Δήμο Ιλίου (περιοχή Ζωοδόχου Πηγής-Φιλιππιάδος κλπ. ).
  • Ο Δήμαρχος Περιστερίου από το 2002 είχε εξαγγείλει την «άμεση λύση» στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι.
  • Υπάρχουν περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως η περιοχή Τσαλαβούτα, Θηβών έως Δωδεκανήσου και πέριξ δρόμοι, Λόφος Αξιωματικών-περιοχή γηπέδων Ατρόμητου και κλειστό «Α. Παπανδρέου», Ν. Ζωή(Μακαρίου-Αγ. Ελευθερίου-Καρυάτιδος) και δεκάδες άλλες περιοχές στην Πόλη που αντιμετωπίζουν κινδύνους πλημμυρών.
  • Η αλόγιστη χρήση γης και η καταστροφή του περιβάλλοντος έχουν ως αποτέλεσμα κλιματολογικές αλλαγές με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

Η ΒΑΛΤΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. 

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων, από τη Δημοτική Αρχή, για: 

  • ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. (Σχολεία, Δημόσια κτίρια και γειτονιές).
  • ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ (Εμβάθυνση της κοίτης του, έλεγχος παρανόμων παροχετεύσεων κλπ.)
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΚΟΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Κυβερνητικών, Τ.Α κλπ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.

Τέλος, καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς της Πόλης μας, καθώς και όλους τους συνδημότες μας, που συμφωνούν στα πιο πάνω μέτρα, σε κοινό μέτωπο για να δοθούν επιτέλους λύσεις. Για μια Πόλη που διασφαλίζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της και παράλληλα φροντίζει για καλύτερες συνθήκες ζωής στις γειτονιές της. 

Ο επικεφαλής 

Κουγιουμτζής Φώτης

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "