Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Περιστερίου προ των «Ευθυνών» της

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Η καταγγελία του Πολίτη για αυθαίρετα δημοτικά κτίρια και κατασκευές έφθασε στην Πολεοδομία του Δήμου Περιστερίου, που πρέπει πλέον να αποφασίσει αν υπάρχουν ή όχι. Εάν πράγματι υπάρχουν αυθαίρετες δημοτικές κατασκευές και κτίρια, -αφού υπάρχει και το ενδεχόμενο οι τυχόν υπάρχουσες να έχουν νομιμοποιηθεί με τον νόμο περί αυθαιρέτων-, και δεν τα καταγράψει και δηλώσει, τα στελέχη της θα διαπράξουν το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος» που διώκεται και πειθαρχικά και ποινικά.

-------------------------

Διαβιβάσθηκε στην Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Περιστερίου, από την αρμόδια υπηρεσία (Γ.Δ.Χ.Π.Π.) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η καταγγελία του πολίτη με την οποία ζητούσε τον έλεγχο των δημοτικών κτιρίων και κτισμάτων του Δήμου Περιστερίου για τυχόν αυθαίρετες κατασκευές.

Να θυμίσουμε, όπως κατ’επανάληψη έχει αναφέρει με παρουσίαση σχετικών εγγράφων το Vukentra.gr, η ίδια η υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Περιστερίου, έχει χαρακτηρίσει με Πράξεις της ως αυθαίρετα συγκεκριμένα κτίρια μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, ενώ με το τελευταίο έγγραφό της που είδε το φως της δημοσιότητας, διαπίστωσε αυθαίρετες κατασκευές μέσα στην ανακαινισμένη 1η Παιδική Χαρά, την επονομασθεία -Παιδική Χαρά «Εννέα Μούσες»-.

Να σημειωθεί ότι ο καταγγέλλων, ο οποίος συνοδεύει την καταγγελία του με μία σειρά σχετικών εγγράφων, ζητά, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη αυθαίρετων δημοτικών κτιρίων και κατασκευών στο Περιστέρι, να εφαρμοσθεί για λόγους ισονομίας, ίσης μεταχείρισης και ίσης εφαρμογής των νόμων, ότι και στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκιδώνας, δηλαδή η Πολιτεία να προβεί στην κατεδάφισή τους.

Το τι θα ακολουθήσει, εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στους αρμόδιους της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, η οποία θα πρέπει να αναφερθεί είναι τελείως ανεξάρτητη από την Διοίκηση του Δήμου, δηλαδή δεν υπάγεται διοικητικά σ’ αυτήν και δεν λαμβάνει εντολές απ’ αυτήν σε ότι αφορά το έργο και τις αρμοδιότητές της.

Εάν πράγματι υπάρχουν αυθαίρετες δημοτικές κατασκευές και κτίρια, -αφού υπάρχει και το ενδεχόμενο οι τυχόν υπάρχουσες να έχουν νομιμοποιηθεί με τον νόμο περί αυθαιρέτων-, και δεν τα καταγράψει και δηλώσει, τα στελέχη της θα διαπράξουν το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος» που διώκεται και πειθαρχικά και ποινικά.

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανό»

Vukentra.gr

------------------

Δείτε ακόμη:

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "