Περιστέρι: Ανάπτυξη Κρεμμύδι» - Το λαμπερό κέντρο, οι γειτονιές, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πρασιές και άλλα τινά…

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Αν, κάποιος παρακολουθεί τακτικά το δημοτικό συμβούλιο, θα διαπιστώσει ότι οι αναφορές από την αντιπολίτευση, αλλά και την Διοίκηση του Δήμου, για τα πεζοδρόμια, τις πρασιές, τις πυλωτές και τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες είναι από ελάχιστες έως μηδενικές. Αυτή είναι η πόλη, αυτοί είναι οι δημότες της κι αυτοί είναι οι δημοτικοί άρχοντες που οι ίδιοι ψηφίζουν…

-------------------------------

Τεχνικά, ο όρος «ανάπτυξη Κρεμμύδι», εκφράζει την ανάπτυξη που προσομοιάζει με την φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα «ξερό» κρεμμύδι. Τα εξωτερικά στρώματά του, είναι γερασμένα και ξερά, από τον ήλιο και τις φυσικές συνθήκες, προστατεύοντας το εσωτερικό του, που παραμένει τρυφερό και ζουμερό, αφού σύμφωνα με την φυσιολογία του, ο βολβός του φυτού, αναπτύσσεται από το κέντρο προς τα έξω.

Ενίοτε, όμως, η πολύ φροντίδα του φυτού, προκειμένου αυτό να αυξηθεί σε όγκο, και η διαρκής περιποίησή του με πρόσθετες ουσίες, λιπάσματα και φυτοφάρμακα, έχει σαν αποτέλεσμα ο βολβός του ξεραμένου πλέον φυτού να σαπίζει στο κέντρο του πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας οικονομικά τον καλλιεργητή του, που εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να αλλάξει καλλιέργεια για να επιβιώσει.

Έχει, το φαινόμενο αυτό και η αντίδραση αυτή της φύσης, αντικατόπρισμα στην σημερινή κατάσταση του Δήμου Περιστερίου; Άγνωστο, γιατί εμπλέκονται όλοι οι «καλλιεργητές» και οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διοίκηση και ανάπτυξή του. καιρός σε κάθε περίπτωση θα δείξει…

-------------------------------

Ο Δήμος Περιστερίου, τυγχάνει πλέον δείγμα και υπόδειγμα ανάπτυξης και ανάπλασης για όλους σχεδόν τους άλλους δήμους της χώρας, με πολλούς δημάρχους να αναζητούν «τεχνογνωσία», από την διοίκηση Παχατουρίδη.

Είναι γεγονός και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην διάρκεια της πολύχρονης θητείας του, στα δημαρχιακά δρώμενα της πόλης, από το 2003 που ανέλαβε πρώτη φορά Δήμαρχος, ελέω ψηφοφόρων και μέχρι σήμερα, ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, είναι ο βασικός υπαίτιος για μία σειρά έργα και αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων που αν μη τι άλλο άλλαξαν σταδιακά την μορφή της πόλης.

Έχοντας παραλάβει, όλες τις βασικές υποδομές της πόλης, όπως δρόμους, δίκτυα αποχέτευσης και όμβριων, εξαγορές, δεσμεύσεις και καθορισμούς ορίων κοινόχρηστων χώρων, βασικούς πεζόδρομους και πρόγραμμα ΟΥΡΜΠΑΝ, από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου, ο ίδιος εστίασε στην ωραιοποίηση της λειτουργικής πλέον πόλης, το 2003 που ξεκίνησε η πρώτη θητεία του.

Η (νέα) Αιμιλίου Βεάκη

Ανάμεσα σε όσα έκανε, προς αυτή την κατεύθυνση, μπορεί κανείς να βάλει στη σειρά την υλοποίηση κατασκευής του νέου Δημαρχείου Περιστερίου στην πλατεία Δημοκρατίας, την ανάπλαση της τελευταίας, την ανάπλαση του Άλσους της πόλης, την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Παρασκευής που γνώρισε μεγάλες δόξες με τα καφέ του Μπουρναζίου, την δεύτερη ανάπλαση της οδού Αιμιλίου Βεάκη που γέμισε πλέον καφέ για νέους, την ανάπλαση της Χωράφας με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, την ανάπλαση της εμβληματικής για την πόλη 1ης Παιδικής χαράς που λειτουργεί πλέον ως ένα ενιαίο καφέ για μικρούς και μεγάλους, την ανάπλαση και αναμόρφωση της πλατείας Δέγλερη, την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στον Ιερόθεο, την αναμόρφωση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην Τσαλαβούτα με ταυτόχρονη εγκατάσταση σ’ αυτούς των γηπέδων τένις και την σταδιακή ανέγερση του «εμβληματικού ναού» των Αγίων Ανδρέα και Αγίων Θεοδώρων και τέλος την κατασκευή και ολοκλήρωση του νέου Κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών.

Τένις Τσαλαβούτα – οι αναπλασμένοι χώροι άθλησης

Τέλος σε ότι αφορά τον πολιτισμό, διαμόρφωσε το Άλσος Περιστερίου σε χώρο μουσικών και άλλων παραστάσεων, συντήρησε και διατήρησε το Θέατρο Πολιτών στο «ολυμπιακό» κέντρο Γ. Στεφανόπουλος στο Μαζαράκη, ανάπλασε, αναμόρφωσε και λειτούργησε μετά από πολλά χρόνια τον πάλαι ποτέ κινηματογράφο ΕΦΗ και σήμερα Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς, που παρέμενε κλειστός από την εποχή των σεισμών του ’98, ενίσχυσε την Δημοτική Βιβλιοθήκη, ίδρυσε και λειτούργησε το Ανοικτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο, διοργάνωσε πανελλήνια φεστιβάλ στα θεατράκια του Άλσους και το σημαντικό γέμισε την πόλη με αγάλματα σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν άμεση ιστορική σχέση με τις κοινωνικές τοπικίστικες ομάδες δημοτών της.

Εκδήλωση το Άλσος Περιστερίου

Στην παιδεία, συνέδραμε στην αύξηση νέων σχολικών μονάδων, κυρίως για αυτές που αφορούν την φοίτηση των νηπίων (νηπιαγωγεία) που σχεδόν καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης πλέον.

Τέλος σε ότι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, προχωρά την τελευταία δημαρχιακή περίοδο σε εξαγορές νέων οικοπέδων, αν και δεν έχει η διοίκησή του προχωρήσει σε νέες δεσμεύσεις ελεύθερων οικοπέδων.

Βιοκλιματικές εγκαταστάσεις Χωράφας

Είναι, όμως, όλα λαμπερά, στην «Πόλη της Καρδιάς μας», όπως την αναφέρει κατ’ επανάληψη και μετ’ επιτάσεως ο Δήμαρχος κος Ανδρέας Παχατουρίδης ή η εικόνα της είναι σκοπίμως ωραιοποιημένη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση του Δήμου;

Ας τα δούμε με τη σειρά…

Συνολικά, αν κάποιος εντρυφήσει στον χάρτη της Πόλης (εικόνα), θα διαπιστώσει ότι η ανάπτυξη, ανάπλαση και αναμόρφωση της έχει εστιαστεί σε επτά συγκεκριμένα σημεία της, ενώ όλες κανείς την περιστασιακή ανανέωση μικρών τμημάτων δρόμων.

Για τους τελευταίους και την αντικατάσταση του καταστρεμμένου ασφαλτοτάπητα και την αποκατάσταση των πολύ σημαντικών φθορών του, θέμα που αποτέλεσε και επίσημο «mayculpa» του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο του 2014, αν και πράγματι γίνονται προσπάθειες από την διοίκησή του, αν και μέχρι τώρα υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έργα αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα σε πολλούς δρόμους, ύψους 4 εκατ. ευρώ περίπου, εστιάζονται κι αυτά κυρίως στο κέντρο της πόλης, τους κεντρικούς δρόμους και κατά παράδοξο τρόπο, σε πολύ μικρά τμήματα δρόμων, που συνήθως δεν ξεπερνούν τα 60 ή 100 μέτρα, με την επισήμανση ότι η κυκλοφορία οχημάτων σ’ αυτά είναι σχεδόν μηδενική και αφορά μόνο τους κατοίκους των συγκεκριμένων τμημάτων που επαν-ασφαλτοστρώνονται.

Τα επτά σημεία ανάπλασης και επ-ανάπλασης της Πόλης

Αυτά, όμως, που είναι απολύτως διακριτά, ως προς την φροντίδα της Διοίκησης του Δήμου, είναι τα πεζοδρόμια της πόλης. Πανέμορφα και πολύ καλά συντηρημένα στα 7 προαναφερθέντα σημεία διαρκούς ανάπλασης, με συνεχείς μάλιστα κατά περίπτωση διαπλατύνσεις, αδιαμόρφωτα και εγκαταλειμμένα στην τύχη τους, σε όλες τις άλλες περιοχές της πόλης, αν και υπάρχουν σημεία, όπως στο Λόφο Αξιωματικών, στο Μπουρνάζι ή στο Ρουπάκη, που αυτά ήταν ήδη διαμορφωμένα από τις διοικήσεις Δημητρακόπουλου.

Ακόμη, όμως και έτσι, αυτό που προέκυψε είναι η «εξαφάνιση», όλων, όσων απ’ αυτά έχουν διαμορφωθεί πάνω στις επονομαζόμενες τεχνικά «πρασιές» των κτιρίων που βλέπουν σ’ αυτά, με μόνιμες κατασκευές που τα εξαφανίζουν από την χρήση των κατοίκων.

Βέβαια είναι γεγονός, ότι ο νέος ΓΟΚ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που διαθέτουν «πρασιές» στα πεζοδρόμια που βλέπουν μετωπικά, να τοποθετούν λυόμενες κατασκευές οριοθέτησής τους και κινητά σκέπαστρα (τέντες) που υποχρεωτικά πρέπει να στηρίζονται στο κτίριο, όπως επίσης τα ίδια ορίζει και ο σχετικός κανονισμός που έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και έχει επικυρωθεί κατά νόμο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Πρασιά στην οδό Τζών Κένεντυ με μόνιμη πακτωμένη κατασκευή που καλύπτει όλο το πεζοδρόμιο

Όπως, όμως, συνήθως συμβαίνει, στη χώρα μας, οι νόμοι εφαρμόζονται κατά τις επιθυμίες των επιχειρηματιών και τελευταία των ιδιοκτητών και όχι με την ακρίβεια των όσων αυτοί ορίζουν, υπεύθυνη δε γι’ αυτό είναι αποκλειστικά η Υπηρεσία Δόμησης ή αλλιώς Πολεοδομία του Δήμου. Ο λόγος είναι απλός. Ο νόμος, όπως προαναφέρθηκε, ορίζει ότι όλες οι κατασκευές που μπορούν να τοποθετηθούν στις πρασιές, αλλά και τις «πυλωτές» δεν επιτρέπεται να είναι σταθερές, ενώ το ελεύθερο πλάτος πεζοδρομίων από την άκρη του δρόμου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο του 1.5 μέτρου. Αυτό μάλιστα το 1.5 μέτρα, πρέπει υποχρεωτικά να είναι απόλυτα ελεύθερο από οποιαδήποτε κατασκευή, ακόμη και των στύλων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, αστική συγκοινωνία, κλπ) που πρέπει να τοποθετούνται στα όρια της πρασιάς.

Πινακίδα (βάση) επί πεζοδρομίου (το καλύπτει όλο) – Παραμένει χρόνια στη θέση της

Αντί, λοιπόν αυτών, οι ιδιοκτήτες και κυρίως οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τα κτίρια, προχωρούν στην τοποθέτηση μόνιμα πακτωμένων κατασκευών στις πρασιές, τελευταία δε κλείνουν και τις πυλωτές, όπου αυτές υπάρχουν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επιχειρηματίες έχουν τοποθετήσει μόνιμες κατασκευές σε πεζοδρόμια πλατειών, ακόμη και εντός των πλατειών στήνοντας μόνιμους «πάγκους σερβιρίσματος» των πελατών τους, με το Δήμο και την Πολεοδομία, απλώς είτε να κάνουν ότι δεν βλέπουν, είτε να μην το «παίρνουν» χαμπάρι.

Εδώ, να αναφέρουμε μία μοναδική στα χρονικά των αστικών ελληνικών περιοχών περίπτωση. Επιχειρηματίας, έστησε σε χώρο χαρακτηρισμένο ως πρασιά κτιρίου, οχλούσα και ιδιαίτερα ρυπαίνουσα εγκατάσταση (φαναρτζίδικο και βαφείο αυτοκινήτων), χωρίς καμία όχληση από τις υπηρεσίες του δήμου, παρότι ο νόμος θέτει πολύ σκληρές προϋποθέσεις για τέτοιες δραστηριότητες. Τέλος σε ότι αφορά τις πρασιές και τις μόνιμες κατασκευές που τοποθετούνται σ’ αυτές, η νέα ανεξέλεγκτη τάση είναι όχι μόνο το κλείσιμό τους, αλλά και η τοποθέτηση μόνιμων ξύλινων ή συνθετικών πατωμάτων, στον χώρο τους, πατωμάτων που πακτώνονται σταθερά πάνω στο δάπεδο.

Τεράστια διαφημιστική πινακίδα σε τοίχο της οδού Τζών Κένεντυ – Απαγορεύεται ρητά από τον νόμο και τον ΚΟΚ

Σε ότι αφορά την κατάσταση των πεζοδρομίων, εκτός των 7 σημείων διαρκούς ανάπλασης, αυτή είναι απλώς τραγική. Ακόμη και εκεί που αυτά είτε είναι αδιαμόρφωτα, είτε είναι διαμορφωμένα με δαπάνες των ιδιοκτητών των κτιρίων που εφάπτονται σ’ αυτά, σταδιακά αυτά ή τα ρείθρα τους έχουν «εξαφανισθεί» με τσιμεντάρισμα προκειμένου να είναι εύκολη η άνοδος των αυτοκινήτων σ’ αυτά, φαινόμενο που έχει γενικευθεί σε όσες θέσεις υπάρχουν οριοθετημένες επίσημα ή ακόμη και άτυπα θέσεις στάθμευσης.

Φρέσκια ανάπλαση πεζοδρομίου, στο ιστορικό κέντρο, στην διασταύρωση Παρασκευοπούλου και Κ. Βάρναλη

Σε ορισμένες, μάλιστα περιπτώσεις, είτε επιχειρήσεων, είτε σε οικίες, αντί για πεζοδρόμια έχουν κατασκευασθεί μόνιμες επικλινείς ράμπες ανόδου οχημάτων, εξωθώντας τους πολίτες στο οδόστρωμα στο οποίο κινούνται τα αυτοκίνητα, με αυτό να συμβαίνει ακόμη και σε δρόμους με πολύ πυκνή κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Κατάσταση πεζοδρομίου κοντά στον σταθμό Αγίου Αντωνίου (υπάρχει πεζοδρόμιο;)

Μία ακόμη παράμετρος, που υποβαθμίζει σε τραγικό βαθμό την πόλη και κυρίως την ασφάλεια όσων περπατούν στα πεζοδρόμιά της ή κινούνται στους δρόμους της, είναι οι σταθερές ή κινητές πινακίδες διαφήμισης.

Διαφημιστική πινακίδα «ΡΑΚΕΤΑ» - Απαγορεύεται αλλά συνεχίζει να υπάρχει

Παρότι ο νόμος απαγορεύει ρητά κάθε σταθερή ή κινητή διαφήμιση, πέραν απ’ αυτές που ορίζουν το είδος και τον τίτλο των επιχειρήσεων, που σημειωτέων θα πρέπει να τοποθετούνται στην πρόσοψη των κτιρίων και κατά μήκος τους, η Πόλη, εδώ και αρκετά χρόνια έχει περιπέσει σε μία άναρχη κατάσταση, στην οποία όποιος θέλει κάνει ότι θέλει.

Πέντε είναι οι κατηγορίες των διαφημιστικών πινακίδων που έχουν στηθεί παράνομα σε όλη σχεδόν την πόλη, κυρίως, όμως στους κεντρικούς δρόμους της.

α) Ρακέτες στα πεζοδρόμια: Απαγορεύονται ρητά από το νόμο, θεωρούνται σκουπίδια και το Τμήμα Πρασίνου έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και υποχρέωση να της αποκαθηλώνει και απομακρύνει. Είναι δε χαρακτηριστική η περίπτωση, φωτιζόμενης μάλιστα επιγραφής που η βάση της είναι τοποθετημένη στο πολύ στενό πεζοδρόμιο κεντρικής οδού, εξαναγκάζοντας τους πολίτες να βαδίζουν στο οδόστρωμα, μαζί με τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

β) Τεράστιες επιτοίχειες διαφημίσεις: Καλύπτουν ολόκληρες προσόψεις αν και απαγορεύονται ρητά από το νόμο. Η μη αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου σ’ αυτές, έχει σαν συνέπεια την συνεχή αύξησή τους σε διάφορα σημεία της πόλης.

γ) Κάθετες διαφημιστικές πινακίδες καταστημάτων: Όπως και οι προηγούμενες, απαγορεύονται ρητά.

δ) Πινακίδες επί στέγης: Απαγορεύονται από το νόμο, και παρόλο που πολλές από τον φόβο των μεγάλων προστίμων και των ποινικών κυρώσεων έχουν πλέον αφαιρεθεί, υπάρχουν ακόμη αρκετές που παραμένουν στην θέση τους.

στ) Κινητές: Είναι κινητές και τοποθετούνται εμπρός από τις επιχειρήσεις οριοθετώντας την πρόσοψή τους, χρησιμοποιούνται δε και ως απαγορευτικά στάθμευσης οχημάτων. Απαγορεύονται, τόσο σαν διαφημιστικά πανώ, όσο και από τον ΚΟΚ που δεν επιτρέπει τοποθέτηση σταθερών ή κινητών αντικειμένων στο οδόστρωμα κίνησης των οχημάτων. Παρόλα αυτά όλη η πόλη έχει γεμίσει απ’ αυτές.

Επιμύθιο

Σε κάθε δήμο, σύμφωνα με τους νόμους, η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναπτύσσει και φροντίζει ισομερώς όλες τις περιοχές του και την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών, αφού κανένας απ’ αυτούς δεν εξαιρείται από την καταβολή των δημοτικών τελών και φόρων, πέραν των άλλων υποχρεώσεων του.

Συνήθως, στις αιτιάσεις προς αυτήν, γιατί δεν μεριμνά για όλες τις περιοχές της πόλης το ίδιο, η Διοίκηση του Δήμου, αντιτείνει ότι έχει τον προγραμματισμό της που τον υλοποιεί ανάλογα με τους χρηματοδοτικούς πόρους που εξασφαλίζει.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση του δήμου της καταλογίζει ότι σχεδιάζει, επιλέγει και υλοποιεί, μόνο λαμπερά έργα γύρω από το κέντρο της πόλης, με τελευταίο την ανάπλαση της Σοφοκλή Βενιζέλου που την θεωρεί ως μη αναγκαία και σπατάλη χρημάτων, που θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες ανάγκες της πόλης.

Αν, όμως, κάποιος παρακολουθεί σε τακτικό επίπεδο το δημοτικό συμβούλιο, θα διαπιστώσει ότι οι αναφορές από την αντιπολίτευση, αλλά και την Διοίκηση του Δήμου, για τα πεζοδρόμια, τις πρασιές, τις πυλωτές και τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.

Διαπίστωση: Αυτή είναι η πόλη, αυτοί είναι οι δημότες της κι αυτοί είναι οι δημοτικοί άρχοντες που οι ίδιοι ψηφίζουν…

------------------

Ενδεικτικά μερικά από τα καλύτερα συντηρημένα πεζοδρόμια στις γειτονιές της πόλης, μακριά από τα επτά σημεία ανάπλασή της και δύο που μόλις αναπλάσθηκαν στο ιστορικό κέντρο της
Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "