Δυτική Αθήνα & Περιστέρι: Κίνδυνοι καταστροφών, από τις πλημμύρες, παρά τα έργα (βιτρίνας) της Περιφέρειας Αττικής – Τα «στραβά» μάτια των υπηρεσιών (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα

 

Με αφορμή τις τραγικές συνέπειες των πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής, η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας, πληροφορεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται δύο αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αθήνα. Δεν κάνει καμία αναφορά στους υπάρχοντες κινδύνους, στα γνωστά σημεία των δήμων για νέες καταστροφές, στην παντελή έλλειψη μελετών και στο τι θα πρέπει να γίνει για την οριστική αντιμετώπιση αυτού του πολύ κρίσιμου θέματος. 

Το Vukentra.gr για να μην χαθεί η «μνήμη», παραθέτει ένα μικρό ερασιτεχνικό βίντεο, από τις πλημμύρες του 2014 στο Περιστέρι, στην οδό Έλλης της Χρυσούπολης, σημείο που λόγω λάθους ή μάλλον πρόχειρης «μελέτης» και κακοτεχνιών στο αντιπλημμυρικών έργων, κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, πέρα από τις πολύ σημαντικές υλικές καταστροφές. 

Το σημαντικότερο, όλων είναι ότι ενώ η Περιφέρεια Αττικής, με εισήγηση του κ. Τζόκα, αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, χρηματοδότησε την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2014, ακόμη και τις πέτρινες βρύσες που ξεφύτρωσαν μέσα στο Άλσος Περιστερίου, δεν έκανε καμία παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο. 

 

Τις επόμενες ημέρες, το Vukentra.gr, θα δημοσιεύσει μεγάλη έρευνα για τα ΡΕΜΑΤΑ της πόλης του Περιστερίου, που όλοι, υπηρεσίες και δημοτικοί άρχοντες, γνωρίζουν από την περίοδο 1992-94, όπως γνωρίζουν επίσης ότι έχουν καταπατηθεί ή πωληθεί (!!!) σε ιδιώτες, με την ΕΥΔΑΠ να το γνωρίζει (εμπλέκεται κι αυτή στις παραχωρήσεις), χωρίς κανείς μέχρι τώρα να κάνει τίποτα. 

Το σημαντικό όλων είναι ότι ακόμη και τα σημεία των ΡΕΜΑΤΩΝ που δεν έχουν εκχωρηθεί, έχουν πλέον καταπατηθεί και σε πολλά σημεία οικοπεδοποιηθεί με ανέγερση είτε κτισμάτων, είτε λυόμενων κατασκευών, κατασκευές για τις οποίες συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, αιτήματα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν στις πλημμύρες του 2014.


 Διαβάστε στην συνέχεια την ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας δυτικού Τομέα Αθήνας για το υπό εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα που η ίδια χρηματοδοτεί… 

------------------------- 

Περιφέρεια Αττικής: Ενημέρωση για την πορεία τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα 

Με αφορμή ερωτήματα συμπολιτών μας, ενημερώνουμε σχετικά με την πορεία των τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα: 

Αντιπλημμυρικό Λεωφόρου Αθηνών


 Το 2015, στην περιοχή προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετώπισε το θέμα, δημοπράτησε ένα μεγάλο έργο, το οποίο και έχει ανάδοχο από τον Αύγουστο του 2016. Έπειτα από πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχουμε φτάσει στο εξής σημείο: η κυκλοφοριακή μελέτη που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία λόγω των έργων, είναι κατατεθειμένη προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχουμε αποστείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη για το επείγον της κατάστασης. 

Εφόσον η μελέτη αυτή εγκριθεί, θα υποβληθεί στην οικεία Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία θα λάβει και την απόφαση για την εφαρμογή της. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο. 

Αντιπλημμυρικό Ιλίου – Περιστερίου


 Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή όπου το 2014 μετά από έντονες βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ρυθμοί που πραγματοποιείται είναι έντονοι. Πρόσφατα προέκυψε πρόβλημα στην οδό Χανίων με αρχαιολογικά ευρήματα. Απασχολούνται δύο εργάτες και ένας αρχαιολόγος. Σύμφωνα με την Α εφορεία Αθηνών, οι εκκρεμότητες – στην παρούσα φάση - της αρχαιολογικής υπηρεσίας τελειώνουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (24/11) οπότε και θα πάψουν οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τα ευρήματα αυτά.. Το έργο συνεχίζεται σε άλλα σημεία κανονικά και πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη. 

Αντιπλημμυρικό Αγίας Βαρβάρας - Γέφυρα Σαράφη 

Πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου σημειώθηκαν έντονα φαινόμενα το Φθινόπωρο του 2015. Το έργο είχε προσωρινά διακοπεί. Οι λόγοι που προκάλεσαν τη προσωρινή αυτή διακοπή, ξεπεράστηκαν, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η δεύτερη φάση του έργου και ξεκινά η τρίτη. 

Vukentra.gr

 ---------------------- 

Διαβάστε ακόμη:  

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "