Πολεοδομία Περιστερίου & Νομιμότητα: Ανάκληση «Άδειας Οικοδομής» λόγο δικαστικής απόφασης

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


«ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 358/2006 & 453/2009 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ»

Δύο δικαστικές αποφάσεις, φανερώνουν τον τρόπο που εκδίδονται οι Άδειες ανέγερσης οικοδομών, από την Πολεοδομία Περιστερίου, και κυρίως ο απαιτούμενος έλεγχος νομιμότητας, πριν αυτές εγκριθούν.

Στην πράξη, γίνεται απόλυτα κατανοητό, ότι είτε κάποιος θιγόμενος κάνει καταγγελία στην Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Περιστερίου, είτε όχι, για να βρεί το «δίκιο» του και να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες θα πρέπει υποχρεωτικά να καταφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως συνέβη και στην αναφερόμενη στην συνέχεια υπόθεση.


Ειδικότερα, με έγγραφό της (Απόφαση) που δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια του Δήμου Περιστερίου, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Περιστερίου με το οποίο ανακαλεί, όχι μία άδεια, αλλά δύο άδειες της ίδιας οικοδομής αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ε Π Ε Ι Δ Η η Υπηρεσία Δόμησης ενημερώθηκε για την Απόφαση Σ.Τ.Ε. 91/2016 σε συνέχεια της Απόφασης Διοικητικού Εφετείου 102/2014 και : Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι και Ανακαλεί τις: § 358/2006 Οικοδομική Άδεια στο όνομα Τσιαμούλη Ιωάννη που αφορά “Προσθήκη κατ’ επέκταση ισογείου και καθ’ ύψος 5 ορόφων και δώματος”, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 55 στο Περιστέρι Ο.Τ.85. § 453/2009 Οικοδομική Άδεια στο όνομα Τσιαμούλη Ιωάννη που αφορά “Αναθεώρηση της 358/06 Ο.Α. α) για αποκατάσταση υπαρχόντων περιμετρικών τοίχων κτίσματος προ ’55, β)αλλαγή τοπογραφικού διαγράμματος και γ) τροποποίηση μελετών”, που βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 55 στο Περιστέρι Ο.Τ.85. Για τον λόγο της Απόφασης Σ.Τ.Ε. 91/2016 και θεωρούνται ως μηδέποτε εκδοθείσες».

Από τα στοιχεία της συγκεκριμένης απόφασης, συμπερασματικά εξάγεται ότι η Πολεοδομία του Δήμου, όχι μόνο δεν έλεγξε την νομιμότητα των στοιχείων της 1ης άδειας, αλλά το ίδιο έπραξε και στην 2η (αναθεώρηση της 1ης).

Όλη η απόφαση έχει ως εξής:
Δημ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "