1,9 εκατ. ευρώ στο Δήμο Περιστερίου για Ασφαλτόστρωση δύο δρόμων από την Περιφέρεια Αττικής!!!

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Συνεχίζεται η έγκριση έργων πολύ υψηλού προϋπολογισμού για τον Δήμο Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής!!!

Όπως γνωστοποιήθηκε με δελτίο τύπου από την Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας, η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο Περιστερίου με 1,9 εκατ. ευρώ για την ασφαλτόστρωση της οδού Θηβών και της Λεοφ. Κωνσταντινουπόλεως. Για τους ίδιους δρόμους, ο Δήμος Περιστερίου έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πάλι η Περιφέρεια Αττικής (επί διοίκησης Γ. Σγουρού) είχε χρηματοδότηση το 2009-10 το Δήμο Περιστερίου για την Ανάπλαση της Θηβών από Τζ. Κένεντι έως την διασταύρωση της Ανθούπολης με 2.5 εκατ. ευρώ!!!.

Την ίσια στιγμή, οι περισσότεροι δρόμοι της Πόλης, εκτός του κέντρου της και συγκεκριμένων επιλεγμένων μικρών δρόμων (!!!) και παρά το πρόγραμμα α ασφαλτόστρωσης που εκτελείται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πάλι με κύρια χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, παραμένουν εγκαταλειμμένοι, γεμάτοι λακκούβες και χωρίς πεζοδρόμια.

Καταγγελίες που φθάνουν στη στήλη, μιλούν για επιλεκτική ασφαλτόστρωση μικρών τμημάτων δρόμων, στην περιφέρεια του Δήμου Περιστερίου, παρότι υπάρχουν άλλοι που διασχίζουν ολόκληρες συνοικίες της πόλης σε πολύ κακή κατάσταση που παραμένουν ως έχει χωρίς καμία φροντίδα και συντήρηση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Διαβάστε στην συνέχεια όλη την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθήνας για τη νέα χρηματοδότηση της προς το Δήμο Περιστερίου

------------------------------

«Ασφάλεια στους δρόμους και ποιότητα ζωής για το Περιστέρι»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 26η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο για το Περιστέρι, που έρχεται να συμπληρώσει ένα προηγούμενο, επίσης χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής, με τίτλο «Συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων οδικού δικτύου Δήμου Περιστερίου», το οποίο και μόλις ολοκληρώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου, για την κατασκευή του έργου με τίτλο:

«Συντήρηση ασφαλτικού τάπητα οδού Θηβών και Λ. Κωνσταντινουπόλεως Δήμου Περιστερίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000,00 ευρώ.

Πρόκειται για δύο από τους πιο σημαντικούς οδικούς άξονες του Περιστερίου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1. Χωματουργικά – καθαιρέσεις κατεστραμμένων ρείθρων, κρασπέδων και ραμπών. Εξυγίανση της υπόβασης τοπικά, στα σημεία που απαιτείται.

2. Τεχνικά έργα – κατασκευή νέων ρείθρων , κρασπέδων και ραμπών, καθώς και υψομετρική προσαρμογή φρεατίων.

3.Οδοστρωσία σε βάθος έως 8 εκατοστά, ανάλογα με τις επι τόπου συνθήκες.

4. Ασφαλτικά (εργασίες ασφαλτόστρωσης)

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

«Ανάρχης»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "