Αποκάλυψη – Βόμβα για την 1η Παιδική Χαρά: Άκυρη η Προσωρινή Παραλαβή της γιατί έγινε από μη νόμιμα συσταθείσα Επιτροπή

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Η 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου ή μάλλον η Βιοκλιματική Ανάπλασή της, έχει τελικά εξελιχθεί στο πιο αμφιλεγόμενο έργο που κατασκευάσθηκε από τη Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη.

Κι αυτό γιατί η μεν πλευρά της Διοίκησης του Δήμου και κυρίως ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, μιλούν για ένα πανέμορφο έργο που δίνει λάμψη στο κέντρο της, από την άλλη σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση μιλά για ένα δημοτικό έργο που ξεκίνησε σαν βελτίωση του πρασίνου και της ιστορικής 1ης Παιδικής Χαράς, για να καταλήξει τελικά σε τσιμεντένια πλατεία με ένα τεράστιο Αναψυκτήριο, ελάχιστο πράσινο και ολίγη παιδική χαρά.

Πολύ ενέργεια έχει καταναλωθεί και από τις δύο πλευρές προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατασκευής και παραλαβής του, ως έχει, (Διοίκηση Δήμου) ή να επανέλθει στην μορφή που ορίζει η μελέτη του έργου, χωρίς αναψυκτήριο και με κανονική Παιδική Χαρά, βάση της οποίας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής (αντιπολίτευση).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας (Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης), αναφέρει με πρακτικό της ότι υπάρχουν πρόσθετες, αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές στο έργο που πρέπει να αφαιρεθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί και παραληφθεί, κατά όπως ορίζει ο νόμος, με ιδιαίτερα σημαντικές τις «τσιμεντοστρώσεις» για τα τραπεζοκαθίσματα.

Στη θέση αυτή, συνεπίκουρη είναι η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, που με γνωμοδότησή της, αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει νόμιμη παραλαβή των έργων στη 1η Παιδική Χαρά, εάν αυτή δεν επανέλθει στην μορφή που ορίζει η Μελέτη, βάση της οποίας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αθήνας.

Η «μη» νόμιμη Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής

Στις 30-6-2016 με την με αριθμ. 179/30.06.2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, ορίσθηκε η Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής του Έργουκαι «συμπληρώθηκε» με την με αριθμ. 57/23.2.2017 απόφαση του ίδιου Οργάνου στην συνεδρίαση του στις 23.2.2017 (για να δείτε την τελευταία απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ του Προέδρου της Επιτροπής και η Καταγγελία στην Αποκεντρωμένη

Στην συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι, πρόβαλαν πολύ ισχυρές αντιρρήσεις για το μη νόμιμο της σύνθεσης της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του Έργου και ειδικότερα, όπως ανάφεραν για το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ του ορισθέντος ως Προέδρου της κ. Αθ. Κολοβού, που σαν Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων είτε συμμετάσχει στις διαδικασίες κατασκευής του. Προειδοποίησαν μάλιστα τη Διοίκηση του Δήμου, ότι αν αυτή επέμενε στην άποψή της και όριζε τον κ. Κολοβό Πρόεδρο, παρά τις ενστάσεις που διατύπωσε θα προσέφευγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος νομιμότητας.

Η απάντηση του παριστάμενου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και εισηγητή του θέματος κ. Παναγιώτη Λύκου, βερμπαλιστική, ως συνήθως: «Να πάτε όπου θέλετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Ενεργούς Πολίτες, η αίτηση-καταγγελία στην Αποκεντρωμένη κατατέθηκε την 1.3.2017, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Περιφέρεια Αθηνών που χρηματοδότησε το έργο. Η απάντηση της Αποκεντρωμένης αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Το (2ο) μη νόμιμο της Σύνθεσης της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής – Τα μέλη ΠΕ & ΤΕ

Δεν είναι, όμως μόνο το «ασυμβίβαστο» του Προέδρου της Επιτροπής κ. Κολοβού, που κάνει τη σύνθεσή της μη νόμιμη. Όπως αναφέρουν στελέχη της αντιπολίτευσης, όλη η σύνθεσή της, τόσο για τα τακτικά μέλη, όσο και τα αναπληρωματικά πάσχει νομικά.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το νόμο, για έργα προϋπολογισμού μεγαλύτερου του 1.000.000 ευρώ, όπως είναι το συγκεκριμένο έργο «Βιοκλιματική Ανάπλαση 1ης Παιδικής Χαράς», η Επιτροπή συγκροτείται από δύο τουλάχιστον μέλη κατηγορίας ΠΕ και ένα κατηγορίας ΤΕ.

Όπως, όμως φαίνεται από τη σύνθεση της Επιτροπής που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, με εισήγηση του κ. Παναγιώτη Λύκου, το ένα μόνο μέλος της είναι κατηγορίας ΠΕ (κ. Κολοβός) κι αυτό με «ασυμβίβαστο», ενώ τα άλλα δύο μέλη είναι κατηγορίας ΤΕ. Το ίδιο συμβαίνει και στην σύνθεση των αναπληρωματικών μελών.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στοιχεία φωτιά για την νομιμότητα της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής και τον τρόπο που αυτή πραγματοποίησε την παραλαβή της 1ης Παιδικής Χαράς, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, διαθέτει και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, στοιχεία που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να τις δημοσιοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τι μέλλει γενέσθαι…

Όπως αναφέρουν στελέχη της αντιπολίτευσης, η Διοίκηση του Δήμου, στην «βιασύνη» της να κλείσει το θέμα, προχώρησε σε σπασμωδικές ενέργειες χωρίς να ελέγξει την νομιμότητά τους, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται προ εκπλήξεων, που σαν κατάληξη μπορούν να οδηγήσουν τα στελέχη της ακόμη και σε ποινικές περιπέτειες.

Σε ποινικές και πειθαρχικές περιπέτειες θα εμπλακούν και τα μέλη της Επιτροπής, εάν προσυπογράψουν τις πράξεις της, αφού η συμμετοχή τους σ’ αυτή είναι «μη νόμιμη».

Σε κάθε περίπτωση, οι «πράξεις» τις Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του Έργου, είναι λόγω της μη νόμιμης σύνθεσής της «μη νόμιμες» και δεν παράγουν κανένα ενοχικό νομικό αποτέλεσμα, δηλαδή είναι άκυρες και πρέπει να επαναληφθούν από νέα Επιτροπή που θα συγκροτηθεί με νέα νόμιμη σύνθεση.

--------------

Υ.Γ.: Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραλαβή από την Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής, της 1ης Παιδικής Χαράς, παραβρίσκονταν και οι α) Παναγιώτης Λύκος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και β) Μ. Κλεάνθης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και φυσικός Προϊστάμενος των μελών της Επιτροπής.

Αν, αυτό πράγματι συνέβη, πρόκειται για «μη νόμιμη» ενέργεια, που από μόνη της επιφέρει ακυρότητα των πράξεων της Επιτροπής.

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "