«Μεγάλος Αδελφός» - 48 κάμερες παρακολουθούν και καταγράφουν ότι περπατάει και πετάει στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου (!!!)

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Την Πέμπτη 9.2.2017, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Περιστερίου η έγκριση διάθεσης κονδυλίου 2.800 ευρώ για την συντήρηση του συστήματος καμερών που υπάρχει στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου.

Όπως αποκαλύπτεται από το σχετικό εισηγητικό έγγραφο του αντιδημάρχου και Προέδρου της ΟΕ κ. Παναγιώτη Λύκου, στο νέο Δημαρχείο έχουν τοποθετηθεί εσωτερικά και εξωτερικά 48 κάμερες που είναι συνδεδεμένες με τέσσερα (4) καταγραφικά της εικόνας που λαμβάνουν (για να δείτε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ).

Στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στην Ο.Ε. από σύμβουλο της αντιπολίτευσης, α) «αν διατηρείται στα «καταγραφικά» η εικόνα που λαμβάνουν οι κάμερες του συστήματος και για πόσο χρόνο», β) «ποιος ή ποιοι διαχειρίζονται το σύστημα των καμερών του Δημαρχείου» και γ) «αν στο σύστημα των καμερών του Δημαρχείου περιλαμβάνονται και οι τρεις κάμερες που βρίσκονται στο αναψυκτήριο του υπογείου, στην είσοδο του θεάτρου που λειτουργεί στο υπόγειο του κτιρίου», οι εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου, δήλωσαν ουσιαστικά άγνοια, παραπέμποντας στο υπεύθυνο των υπολογιστών του Δημαρχείου, όπως ανάφεραν κ. Νικολ….α».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Για πόσο χρόνο διατηρείται στους σκληρούς δίσκους των τεσσάρων καταγραφικών η εικόνα που λαμβάνουν οι κάμερες από το εσωτερικό και εξωτερικό του Νέου Δημαρχείου και αν ναι ποιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη γι’ αυτό;
  • Ποιος (ή ποιοί) διαχειρίζεται το οπτικό υλικό που συλλέγεται στα καταγραφικά στου συστήματος των καμερών του Δημαρχείου και αν είναι πιστοποιημένος/οι από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου;
  • Υπάρχει άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες που καταγράφουν εικόνα, στους εξωτερικούς χώρους (τουλάχιστον) και στο Αναψυκτήριο που λειτουργεί στο υπόγειο του κτιρίου;
  • Υπάρχει εξασφάλιση ότι το οπτικό υλικό των καμερών που συλλέγεται στα καταγραφικά του συστήματος δεν έχει ή δεν πρόκειται να διαρρεύσει σε αναρμόδια πρόσωπα;

Η ιστοσελίδα μας, έχει λάβει πληθώρα καταγγελιών για αναρμόδια πρόσωπα επίβλεψης και χρήσης των καταγραφικών του συστήματος, όπως και χρήσης του υλικού που αποθηκεύεται σ’ αυτά. Θεωρεί ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ερευνά το θέμα κι εφόσον αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες έχουν βάση και δεν είναι είτε απλές φαντασιώσεις, είτε ψευδείς και σκόπιμες, θα επανέλθει με τα τυχόν στοιχεία που θα συλλέξει.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με όσα εννοεί και υπονοεί το λατινικό ρητό «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται», η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να προβεί σε αναλυτική ενημέρωση προς τους δημότες, ώστε να πάψουν να «σέρνονται» (τουλάχιστον) και να πολλαπλασιάζονται οι φήμες για το συγκεκριμένο σύστημα καμερών, φήμες που αν μη τι άλλο κάνουν κακό στην πολιτική και όχι μόνο εικόνα της.

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

--------------------

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ: «Παράνομες» παρακολουθήσεις και καταγραφές πολιτών, στο Δήμο Περιστερίου, χωρίς άδεια καμιάς Αρχής

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "