Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Αποκατάσταση του χώρου της 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου και την χρήση του ως Παιδικής Χαράς και μόνον

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Σχετικά με την 9μηνη παράταση παραλαβής του έργου της 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου

Η δημοτική κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου» είναι αυτή που πρώτη διαπίστωσε και κατήγγειλε τις παράτυπες και παράνομες παρεμβάσεις της διοίκησης του Δήμου στο χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, που με πρόσχημα την «Βιοκλιματική ανάπλαση» αποσκοπούσαν στην μετατροπή της σε χώρο πλατείας για τη δημιουργία αναψυκτηρίου –καφετέριας στο μεγαλύτερο τμήμα της και τον περιορισμό της πραγματικής Παιδικής Χαράς και ένα μικρό τμήμα ολίγων τετραγωνικών.

Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου έχουν πάρει από την αρχή σαφή θέση ζητώντας την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας που χρηματοδότησε το έργο, την αποκατάσταση του χώρου και την χρήση του ως Παιδικής Χαράς και μόνον.

Η θέση μας αυτή δεν έχει να κάνει με την αισθητική του χώρου με την οποία προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες ο κ. Παχατουρίδης, αλλά με την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό στα παιδιά και την ασφάλειά τους, όπως ακριβώς προβλέπει ο νομοθέτης που δεν επιτρέπει την αλλαγή χρήσης των χώρων που είναι χαρακτηρισμένοι ως «Παιδικές Χαρές».

Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου ήταν και είναι υπέρ της πραγματικής βιοκλιματικής ανάπλασης της Α’ Παιδικής Χαράς, ώστε όλος ο χώρος της να γίνει πιο πράσινος και περιβαλλοντικά ανθρώπινος, πιο όμορφος και πιο ασφαλής για τα παιδιά. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΜΟΝΟΝ όμως!

Με πλήθος ενεργειών της μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, η κίνησή μας υποστήριξε αυτή της τη θέση και χαιρέτησε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής για την παραλαβή του έργου που δικαίωνε τις καταγγελίες μας και σύμφωνα με την οποία: «σημαντικοί δημόσιοι πόροι επενδύθηκαν για την αλλοίωση του χαρακτήρα της 1ης Παιδικής Χαράς, η δε διοίκηση του Δήμου οφείλει να αφαιρέσει από το χώρο, πρόσθετες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα και να αντιστοιχηθεί με την μελέτη για την οποία χρηματοδοτήθηκε».

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και την τελευταία γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής που μας δικαιώνει επίσης -η οποία δεν δόθηκε έγκαιρα στην παράταξή μας ενώ είχε επιλεκτικά διαρρεύσει- οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην 9μηνη παράταση παραλαβής του έργου, που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, κ. Σ.Τζόκα.

Θεωρούμε ότι η πρωτοφανής σε διάρκεια παράταση θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαιώνιση των παρανομιών του κ. Παχατουρίδη στο χώρο, με ορατό τον κίνδυνο της απόπειρας νομιμοποίησης εκ των υστέρων του έργου και θα του ανοίξει την όρεξη για την περαιτέρω υλοποίηση της μόνης πολιτικής που ακολουθεί με συνέπεια, αυτής της εμπορευματοποίησης κάθε δημόσιου χώρου, αδιακρίτως.

Ζητάμε η Περιφερειακή Διοίκηση να μην επιτρέψει την οριστική αλλοίωση του χαρακτήρα της 1ης Παιδικής Χαράς, για την οποία επενδύθηκαν σημαντικοί δημόσιοι πόροι και να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των νόμων ώστε να κηρυχτούν αυθαίρετες οι πρόσθετες κατασκευές στο κτίριο της 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου και να επιβληθούν οι συνέπειες και τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Καλούμε επίσης τις άλλες δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο για την από κοινού αντιμετώπιση του θέματος στην κοινωνία, με παράλληλη προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για το σκοπό αυτό η κίνησή μας θα πάρει τις επόμενες ημέρες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Περιστέρι 26/1/2017

Η συντονιστική επιτροπή των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "