Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών: Τask Force και «κρυφοί» διορισμοί για να λειτουργήσει το «στοιχειωμένο» αθλητικό διαμάντι του Περιστερίου

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Το νέο Κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών εξελίχθηκε με τα χρόνια σε παράδειγμα δημοτικού έργου που αν και έχουν ξοδευτεί περισσότερα από 5.5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του έχει εξελιχθεί σε «γιοφύρι της Άρτας» που ολιμερής το κτίζανε, αλλά ουδέποτε λειτούργησε.

Αφού ο νυν Δήμαρχος της Πόλης κ. Παχατουρίδης είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2014, έφθασε τελικά το 2016 για να παραδοθεί μετά πολλών βασάνων ολοκληρωμένο και έκτοτε από τον Ιούλιο του περασμένου έτους σχεδόν 10 μήνες μετά παραμένει κλειδωμένο χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε επιτέλους θα ανοίξει για κοινό και αθλητές.

Τον Νοέμβριο του 2016, μεταβιβάσθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Άθλησης του Δήμου (ΟΠΑΑΔΠ), προκειμένου αυτός να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την αδειοδότησή του από την πολιτεία και επιτέλους τη λειτουργία του, μεταβίβαση που έγινε δεκτή με την 240/14.12.2016 απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού.


Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά, η συγκρότηση ειδικής Τask Force ή κατά το ελληνικό «ομάδας δράσης» από αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους και δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και διοικητικές ενέργειες που θα επιτρέψουν την λειτουργία του νέου Κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Πρόεδρος του ΟΠΑΑΔΠ κ. Κορόγιαννη, με δικό της εσωτερικό έγγραφο, όρισε Ομάδα Δράσης για την αδειοδότηση και λειτουργία του νέου Κολυμβητηρίου, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αλέξανδρο Πλέστη, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, ως Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Ποθητό, αντιδήμαρχο Ηλεκτρολογικού, Θανάση Δημητρίου, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και Γεώργιο Αυγουστίδη, δημοτικό σύμβουλο.

Από τους τέσσερεις δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Πλέστης, πρώην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Περιστέρι με Όλους – Ανατροπή», έχει ήδη ορισθεί από τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ως υπεύθυνος για τον Λαϊκό Αθλητισμό του Δήμου, ο δε κ. Δημητρίου Θανάσης, ανεξαρτητοποιήθηκε κι αυτός από την ίδια δημοτική παράταξη. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ήταν μέλος της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του νέου Κολυμβητηρίου.

Να σημειώσουμε ότι η «ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ» του νέου Κολυμβητηρίου, έχει περάσει μέχρι τώρα πολλά στάδια και πολλές αναγγελίες από πλευράς διοίκησης Παχατουρίδη. Στις 18 Απριλίου 2015, ο τότε αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Ευάγγελος Τάτσης σε συνέντευξή του σε τοπική ιστοσελίδα (βίντεο) δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει η αδειοδότησή του με πρώτο βήμα το πιστοποιητικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Έκτοτε βέβαια, όλα τα ίδια μένουν, αν και πλέον η αρμοδιότητα πέρασε τον ΟΠΑΑΔΠ.

Το πότε θα λειτουργήσει, πλέον, το νέο Κολυμβητήριο, είναι άγνωστο, αν και σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα αυτή θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου, ανεπίσημα και στις 20 Σεπτεμβρίου επίσημα. Το γιατί η νεοσυγκροτηθείσα ειδική ΤaskForce θα χρειασθεί έξη ολόκληρους μήνες για να ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες προκειμένου το νέο κλουμβητήριο να μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα, δηλαδή με επίσημη άδεια λειτουργίας, κανείς προς το παρόν δεν μπορεί είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα να δώσει εξηγήσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο ορισμένες βασικές διοικητικές ενέργειες είχαν ήδη προχωρήσει.

Εντυπωσιάζει, όμως το γεγονός, ότι η διοίκηση του ΟΠΑΑΔΠ έχει ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με ωρομίσθια αποζημίωση, για την υλοποίηση του προγράμματος «Άθληση για όλους (Π.Α.γ.Ο.)».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσλήψεις του ωρομισθίου προσωπικού θα γίνει, -κατ’ άλλους ήδη έχει γίνει-, με απευθείας επιλογές χωρίς σχετική προκήρυξη, προκειμένου να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες σε προσωπικό του νέου κολυμβητηρίου. Το γιατί προσλαμβάνονται τώρα και όχι όταν ξεκινήσει η λειτουργία του, είναι προς το παρόν άγνωστο, εκτός βέβαια, αν ο ΟΠΑΑΔΠ έχει σε εξέλιξη και άλλα προγράμματα λαϊκού αθλητισμού, εκτός από αυτά που θα τρέξουν στο Κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών, όταν και όποτε αυτό λειτουργήσει.

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "