Νέο Περιβαλλοντικό Σκάνδαλο στο Δήμο Περιστερίου; Κατασκευάζουν υπαίθριο «Πάρκινγκ» σε έκταση χαρακτηρισμένη ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου…

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Για την γωνία Αναπαύσεως και Λάρνακος, έχουμε γράψει αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Την τελευταία φορά είχαμε επισημάνει την συνεχή ρίψη «μπαζών» και την ισοπέδωσή τους κατά τις νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα την δημιουργία επίπεδης πλατφόρμας και την αλλοίωση του εδαφικού ανάγλυφου παρανόμως και χωρίς καμία μελέτη και άδεια.

Για το θέμα αυτό ουδέποτε σημειώθηκε καμία αντίδραση από πλευράς της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση φαίνεται να το αγνοεί, για δικούς της λόγους.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε καμία απάντηση ή αντίδραση από τη διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη. Οι άνθρωποι έχουν μάθει να κάνουν τη δουλειά τους, όπως νομίζουν, χωρίς να δίνουν λόγω σε κανένα, πόσο μάλλον στην ιστοσελίδα μας, έστω κι αν αυτά που θίγουμε με τις αναρτήσεις μας και το κράτος δικαίου στο οποίο πρέπει να κινούνται.

Η αντιπολίτευση, όμως, του δήμου, 4 δημοτικές παρατάξεις, μπορεί να μην διοικεί, αλλά θεσμικά έχει κυρίαρχο ρόλο στα δημοτικά δρώμενα της πόλης, αφού ο νομοθέτης της έχει ορίσει το ρόλο να ελέγχει την διοίκηση για κάθε μη νόμιμη ενέργεια της. Βέβαια, για όλα υπάρχει εξήγηση και πιθανόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν την αντιπολίτευση, από την αξιωματική έως την τελευταία που έχει μόνο δύο συμβούλους, να είναι απασχολημένες με τα αιτήματα των δημοτών που φτάνουν σ’ αυτές και να μην «προκάμουν» να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο. Ίσως κι αυτός να είναι ο λόγος που αρκετοί από τους συμβούλους της, σπάνια παραβρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο, αφού οι άνθρωποι να τρέχουν να δουν ιδίοις όμμασι όσα τους αναφέρουν οι πολίτες.

Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα…

Όπως αναφέρθηκε, στην έκταση που υπάρχει στην γωνία Αναπαύσεως και Λάρνακος, ακριβώς απέναντι από τα λουλουδάδικα του δημοτικού νεκροταφείου, γίνεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ένα διαρκές «μπάζωμα» που αλλοιώνει το ανάγλυφο του εδάφους και το φέρνει στο ίδιο επίπεδο με την οδό Λάρνακος. Κατά τις νυκτερινές μάλιστα ώρες, χωματουργικό μηχάνημα, αγνώστου ιδιοκτήτη, προχωρούσε σε τακτικό ισοπέδωμα των «μπάζων» εκσκαφής που μεταφέρονταν στο σημείο με ανοικτά φορτηγά οχήματα.

Μετά το σχετικό δημοσίευμά μας, σταμάτησε για ένα διάστημα η εναπόθεση υλικών εκσκαφής στον συγκεκριμένο χώρο, για να επανέλθει η σχετική δράση εδώ και λίγο καιρό, πάλι.

Ο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου

Όπως έχει αναφερθεί, το τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Λάρνακος – Αγίου Βασιλείου, Δωδεκανήσου – Αναπαύσεως, είναι χαρακτηρισμένος από το 1981 με το ΠΔ 81, ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, στον οποίο δεν επιτρέπεται καμία μεταβολή χρήσης ή κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Ακόμη και η εναπόθεση υλικών εκσκαφής (μπάζων) μέσα στο χώρο αυτό επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και άδεια από την υπηρεσία δόμησης (Πολεοδομία) για την διαμόρφωσή του ως χώρου κοινόχρηστου πρασίνου.

Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου, πήρε από το Πράσινο Ταμείο το ποσό των 4.800.000 ευρώ για την αγορά από το υπουργείο Οικονομικών, της έκτασης στην οποία ήταν τοποθετημένοι οι οικίσκοι των σεισμοπλήκτων, έχει δε τοποθετήσει και σχετική πινακίδα (φωτό)

Η πινακίδα εξαγοράς του οικοπέδου του υπουργείου Οικονομικών (χρηματοδότηση Πράσινο «Ταμείο») για την δημιουργία κοινόχρηστου πρασίνου

Η δημιουργία υπαίθριου «Πάρκινγκ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «μπάζωμα» και η διαμόρφωση του χώρου στην γωνία Αναπαύσεως και Λάρνακος, γίνεται γιατί η διοίκηση Παχατουρίδη έχει σχεδιάσει την κατασκευή στο σημείο αυτό υπαίθριου ανοικτού σταθμού αυτοκινήτων. Για τον σκοπό αυτό, πέρα από υλικά εκσκαφών έχει αρχίσει να εναποθέτονται και διαμορφώνονται επιφανειακά στα αρχικά και συμπιεσμένα πλέον σημεία του χώρου, ποσότητες ασφάλτου, σαν τελική επίστρωση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την μελέτη κατασκευής του «Πάρκινγκ» στο συγκεκριμένο σημείο έχει αναλάβει με απευθείας ανάθεση ο γνωστός αποκλειστικός εργολάβος μελετών διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στο δήμο Περιστερίου, αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Κωνστ….. Απόφαση γραπτή, προς το παρόν δεν υπάρχει και ο μελετητής έχει παραδώσει στις υπηρεσίες του Δήμου την προμελέτη προκειμένου να υπάρχει ένας οδηγός εργασιών.

Το «μπάζωμα» στο γωνιακό τμήμα της έκτασης (φαίνεται η υψομετρική διαφορά από το αρχικό ανάγλυφο του εδάφους που δημιουργεί η ισοπέδωση των «μπάζων»)

Το πότε, το συγκεκριμένο «έργο» θα πάρει και τυπικά το δρόμο του, θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Μηχανικοί και πολεοδόμοι εκτιμούν ότι η πρόθεση του Δήμου να κατασκευάσει υπαίθριο «Πάρκινγκ» αυτοκινήτων, έχει σχέση με την αδυναμία του να κατασκευάσει το υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων, επί της οδού Θηβών (Γήπεδο Μπάσκετ & Παιδική χαρά), για την εξυπηρέτηση των κατοίκων που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ, από το σταθμό «Ανθούπολη», όπως ορίζεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του που έχει εγκριθεί.

Γωνία Λάρνακος και Αναπαύσεως – Το «μπάζωμα» και η ισοπέδωση τους αποδίδουν νέο επίπεδο, κατάλληλο για «χώρο στάθμευσης οχημάτων». Προς το παρόν όλα γίνονται χωρίς άδεια

Όπως συμβαίνει και για τον υπόλοιπο χώρο που έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστο πράσινο, ο κίνδυνος να γίνει τσιμέντο το συγκεκριμένο σημείο είναι απόλυτα ορατός… αν και κατά καιρούς ο Δήμαρχος της Πόλης αναπτύσσει και κοινοποιεί μεγαλεπήβολα σχέδια για ένα απέραντο πράσινο που θα περιλαμβάνει ακόμη και το Εκθεσιακό Κέντρο.

Το τι τελικά θα γίνει…; Κοντός Ψαλμός Αλληλούια… συν της αντιπολίτευσης τη χείρα συνδράμοντος…

Εξάλλου γι’ αυτό νομοθέτης «έπλασε» την αντιπολίτευση…

Γενική άποψη: Εν αρχή η είσοδος από Λάρνακος. Τα «μπάζα» έχουν φέρει την επιφάνεια του οικοπέδου στο ίδιο επίπεδο με το πεζοδρόμιο

…………………..

Υ.Γ.1: Ερώτημα που χρήζει απάντησης: Αληθεύει ή όχι ότι το επικαθήμενο φορτηγό και το «κοντέινερ» μεταφοράς συμπιεσμένων απορριμμάτων που πήρε φωτιά και επέστρεψε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου έγινε και η κατάσβεσή του, είναι το ίδιο στο οποίο καταγράφηκαν πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενεργούς ακτινοβολίας κατά τον έλεγχο του στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ;

Υ.Γ.2:Αληθεύει ή όχι ότι στέλεχος της αντιπολίτευσης, που συνδιαλλάσσεται επαγγελματικά με τις υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου, στην ερώτηση «αν θα τεθεί, στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, το θέμα της φωτιάς στο όχημα και το κοντέινερ μεταφοράς απορριμάτων, μέσα στο Αμαξοστάσιο», απάντησε ότι η παράταξη δεν γνωρίζει το θέμα και δεν έχει καμία ενημέρωση επίσημη για το γεγονός;

Γενική άποψη των δύο συνεχών οικοπέδων (γωνιακό και πρόσφατα αγορασθέν από το υπουργείο Οικονομικών)

Η ρίψη νέων «μπάζων» συνεχίζεται (!!!)

Το ύψος της νέας επιφάνειας μετά την ισοπέδωση των «μπάζων» έχει ανεβεί στο ένα μέτρο περίπου από το παλιό φυσικό ανάγλυφο του οικοπέδου

Γωνία Λάρνακος και Αναπαύσεως – Το «μπάζωμα» και η ισοπέδωση τους αποδίδουν νέο επίπεδο, κατάλληλο για «χώρο στάθμευσης οχημάτων». Προς το παρόν όλα γίνονται χωρίς άδεια

Μπάζα, Μπάζα, Μπάζα. Προς το παρόν «κανείς» δεν γνωρίζει ποιος τα μεταφέρει και τα εναποθέτει και με ποιανού άδεια (ο χώρος ανήκει στο Δήμο Περιστερίου)

Μπάζα, Μπάζα, Μπάζα. Προς το παρόν «κανείς» δεν γνωρίζει ποιος τα μεταφέρει και τα εναποθέτει και με ποιανού άδεια (ο χώρος ανήκει στο Δήμο Περιστερίου)

Εν αρχή η είσοδος από Λάρνακος. Τα «μπάζα» έχουν φέρει την επιφάνεια του οικοπέδου στο ίδιο επίπεδο με το πεζοδρόμιο (η διαφορά από το πεζοδρόμιο της Αναπαύσεως έχει «ανεβεί» στα 80 εκατοστά έως ένα μέτρο περίπου)

Σταδιακή και επιλεκτική επίστρωση με «άσφαλτο» της νέας υπερυψωμένης και διαμορφωμένης επιφάνειας

Γενική άποψη: Εν αρχή η είσοδος από Λάρνακος. Τα «μπάζα» έχουν φέρει την επιφάνεια του οικοπέδου στο ίδιο επίπεδο με το πεζοδρόμιο

Πάρκινγκ βαρέων οχημάτων τεχνικών έργων και όχι μόνο (εξαγορασθέν οικόπεδο υπουργείου Οικονομικών)

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "