Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

Κατηγορία: Περιστέρι Δημοτικά Έργα


Δεν υλοποιούν το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης γιατί «βολεύεται»… ο ανώτατος αιρετός άρχοντας και το ακίνητό του.

Πλήρωσαν πολύ ακριβά οικόπεδα αλλά τα αφήνουν στους πρώην ιδιοκτήτες τους

Αρκετά χρόνια πριν, πριν ακόμη την «άνοδο» του Ανδρέα Παχατουρίδη στη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, ο Δήμος ενέκρινε το «νέο» πολεοδομικό σχέδιο της πόλης. Με βάση αυτό, προχώρησε σε μία σειρά απαλλοτριώσεων οικοπέδων και ακινήτων παράπλευρων κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, για τους οποίους υπήρχε η πρόβλεψη να διανοιχθούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι σήμερα γίνει γνωστά, το ίδιο συνέβη και για περιουσιακά στοιχεία αιρετών του δήμου ή καλύτερα για περιουσιακά στοιχεία συμφερόντων ατόμων της ευρύτερης οικογένειας τους.

Το σημαντικότερο από αυτά, ήταν τμήμα ακινήτου της οικογένειας Παχατουρίδη, αυτό που σήμερα βρίσκεται μπροστά στο εμπορικό κέντρο «Μέρα Νύχτα» επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Οι παλιοί κάτοικοι της πόλης θα θυμούνται το χαρακτηριστικό χαμηλό οίκημα της ευρύτερης οικογένειας Παχατουρίδη, εμπρός από το σημείο που σήμερα είναι το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, στο οποίο μέχρι σχεδόν την απαλλοτρίωση και κατεδάφησή τοιυ λειτουργούσε ημιυπόγειο παραδοσιακό κατάστημα πώλησης κρασιού. Μαζί με αυτό, σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της πόλης, εκείνης της εποχής απαλλοτριώθηκε και τμήμα οικοπέδου που βρίσκονταν στην γωνία Παναγή Τσαλδάρη & Σαρανταπόρου. Οι ίδιοι παράγοντες, δήλωσαν στην ιστοσελίδα μας ότι για τις συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις καταβλήθηκε, σχεδόν άμεσα, το προσδιορισθέν τίμημα (αποζημίωση) στους δικαιούχους.

Το απαλλοτριωμένο τμήμα εμπρός από το ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ που «λειτουργεί» σαν υπαίθριο «Πάρκινγκ» του εμπορικού κέντρου

Η "προσωρινή" διαμόρφωση των απαλλοτριωμένων χώρων (που τείνει να γίνει οριστική)

Λίγο πριν ή μετά την ολοκλήρωση των έργων του Σταθμού του ΜΕΤΡΟ, στην Πλατεία Δημοκρατίας (σταθμός Περιστέρι), έγινε η διαμόρφωση της διασταύρωσης Παναγή Τσαλδάρη και Σαρανταπόρου, και η διάνοιξη της Αγίου Βασιλείου, όχι σύμφωνα με όσα καθορίζει το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης για το συγκεκριμένο σημείο, αλλά σε διαφορετική πλάγια γραμμή, χωρίς να φθάνει στο σημείο της Τσαλδάρη που αυτό ορίζει, δηλαδή εμπρός από το εμπορικό κέντρο Μέρα Νύχτα.

Ταυτόχρονα διαμορφώθηκαν οι εναπομείναντες, στο συγκεκριμένο σημείο απαλλοτριωμένοι χώροι, ο μεν που έχει επαφή με την Σαρανταπόρου και την προέκταση της Αγίου Βασιλείου σε Πεζοδρόμιο και χώρο πρασίνου, δίνοντας στις εμπρός από αυτή ιδιοκτησίες προνομιακή όψη και αυξημένη εμπορική αξία, ο δε εμπρός από το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, σε χώρο στάθμευσης, με είσοδο μάλιστα από την παράπλευρη και κάθετη στην Π. Τσαλδάρη οδό.


Η ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι απαντήσεις των κ.κ. Παναγιώτη Λύκου και Ανδρέα Παχατουρίδη

Για το θέμα αυτό, δηλαδή της μη συμμόρφωσης των δύο απαλλοτριωμένων χώρων, σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, υποβλήθηκε, την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Λύκο, από τον τότε δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριακόπουλο Δημήτρη, της τότε παράταξης Λαλένη.

Η απάντηση του κ. Λύκου ήταν ότι τελική διαμόρφωση των συγκεκριμένων απαλλοτριωμένων χώρων θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και παραδοθεί ο σταθμός ΜΕΤΡΟ «Ανθούπολη», ενώ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εκείνη τη χρονική στιγμή διαμόρφωση τους ήταν προσωρινού χαρακτήρα.

Τα επίδικα απαλλοτριωμένα τμήματα

Στην συζήτηση παρενέβει και ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Παχατουρίδης που δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που τον αφορά και με σεβασμό σε όσα άκουσε δηλώνει «ό,τι όπως είπε και ο κ. Λύκος, η τελική μορφή του συγκεκριμένου σημείου θα πάρει σάρκα σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την γραμμή ΜΕΤΡΟ «Περιστέρι – Ανθούπολη», που (εκείνη την χρονική περίοδο) βρίσκονταν στη φάση της ολοκλήρωσή τους».

Το απαλλοτριωμένο τμήμα εμπρός από το ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ που «λειτουργεί» σαν υπαίθριο «Πάρκινγκ» του εμπορικού κέντρου

Η νέα (και οριστική;) πλέον κατάσταση στο σημείο αυτό της πόλης που βολεύει τους παλιούς ιδιοκτήτες

Σήμερα, δύο σχεδόν χρόνια μετά τη συζήτηση και 1,5 περίπου χρόνια από την λειτουργία του σταθμού «Ανθούπολη», τίποτα από τα ποιο πάνω δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά αντίθετα πρόσφατες ενέργειες της διοίκησης Παχατουρίδη δείχνουν ότι πρόθεσή της είναι η παγίωση της υφιστάμενης κατάστασης, γεγονός που προδικάζει ότι ο δήμος, αν και «πλήρωσε» δεν θα έχει στην διάθεσή του τους δύο χώρους.

Ειδικότερα ο Δήμος και η διοίκησή του:

α). Τοποθέτησαν σειρά φωτιστικών στίλων στα δύο τμήματα των απαλλοτριωμένων οικοπέδων που προορίζονται κατά τα προβλεπόμενα από το πολεοδομικό σχέδιο για την σωστή διάνοιξη της οδού Αγίου Βσιλείου. Ταυτόχρονα στο ένα τμήμα από αυτά (Σαρανταπόρου και Αγίου Βασιλείου Γωνία) φύτεψαν σειρά οικιστικών δενδριλίων παγιώνοντας την μορφή που αυτό έχει πάρει. Η τοποθέτηση των φωτιστικών στίλων είχε αιτιολογηθεί από την τότε αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Τσιώτα, στον κ. Κυριακόπουλο, ως προσωρινού χαρακτήρα και μέχρι την τελική διαμόρφωση του σημείου, λόγω των παραπόνων που υπήρχαν από τους περιοίκους για παραβατικές συμπεριφορές την νύχτα λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού.

Το «περίπτερο (2) και η στάση λεοφωρείων (1) πριν τη αναγκαστική μεταφορά τους

β). Μετακίνησαν χωρίς απόφαση το «περίπτερο» και το στέγαστρο της στάσης που βρίσκονταν εμπρός από το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, επί του απαλλοτριωμένου τμήματος σε νέα θέση ποιο δυτικά και το τοποθέτησαν πάλι επί του χώρου στην γωνία Σαρανταπόρου και Αγίου Βασιλείου. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο αλλά και από τις σχετικές διατάξεις λειτουργίας του δήμου, απόφαση του δημοτικού διαμερίσματος, όπως και απόφαση της ποιότητας ζωής και του δημοτικού συμβουλίου για την μετακίνηση του περιπτέρου (είτε αναγκαστική, είτε με αίτηση του δικαιούχου). Ταυτόχρονα μετακίνησαν στην γωνία του υφιστάμενου πεζοδρομίου, το στέγαστρο της στάσης των λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ελέυθερος χώρος εμπρός από την είσοδο του εμπορικού κέντρου ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, ιδιοκτισίας του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και της οικογένειας του.

Η παλιά και νέα θέση της στάσης και του στεγάστρου των λεωφορείων προκειμένου να ελευθερωθεί η είσοδος του ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ

γ). Διαμόρφωσαν τον απαλλοτριωμένο χώρο εμπρός από το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, καλύπτοντας με συνεργείο της αυτεπιστασίας του Δήμου, τα φθαρμένα σημεία της ασφάλτου του «πάρκινγκ» και τις «τρύπες» που άφησε η μετακίνηση του περιπτέρου. Ταυτόχρονα προχώρησαν σε σήμανση (κίτρινη απαγορευτική διαγράμμιση) της πρόσβασης στην είσοδο του (δίπλα από την υπάρχουσα στάση) απευθείας από την οδό Παναγή Τσαλδάρη, τοποθετώντας μάλιστα πινακίδα που δηλώνει ότι αποτελεί το σημείο εισόδου των ασθενοφόρων προς το βιοχημικό ιατρικό εξεταστικό ιδιωτικό κέντρο που λειτουργεί στο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ.

Το «περίπτερο» στην νέα θέση του

Τι λένε τα στελέχη της υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) του Δήμου

Το Vukentra.gr, αναζήτησε τα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, όπως έχει μετονομασθεί σήμερα η Πολεοδομία και υπέβαλε τα ερωτήματα:

1) αν πράγματι το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης προβλέπει την διάνοιξη της Αγίου Βασιλείου, όπως περιγράφηκε ποιο πάνω και

2) γιατί έως σήμερα αυτό δεν έχει γίνει.

Το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο (απόσπασμα ΟΤ 320)

Η απάντηση που μας δόθηκε είναι:

α) πράγματι έτσι προβλέπει το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου το γνωρίζει και

β) σαν υπηρεσία δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την τελική διαμόρφωση του σημείου αυτού της πόλης, εκτός αν λάβει σχετική εντολή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Λύκο.

Τα τμήματα που απαλλοτριώθηκαν μαζί με την περιβάλλουσα έκταση

Τι τελικά γίνεται στα δύο απαλλοτριωμένα και πληρωμένα οικόπεδα

Συνολικά δεν γνωρίζουμε και δεν μπορέσαμε, παρά την έρευνά μας, να πληροφορηθούμε για ποιο λόγο η διοίκηση Παχατουρίδη δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα στην τελική διαμόρφωση του συγκεκριμένου σημείου της πόλης και σύμφωνα με όσα ορίζει το υφιστάμενο σε ισχύ πολεοδομικό σχέδιο της. Πόσο μάλλον, αφού από τη φύση του αγγίζει τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, στην ιδιοκτησία του οποίου, σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στην ιστοσελίδα του δήμου στοιχεία, ανήκει το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ.

Η ευθεία που καθορίζει την προέκταση της Αγίου Βασιλείου και οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις (αυτές που έχουν μείνει) μεταξύ Σαρανταπόρου, Ξενοφώντος και Ηροδότου που “παραμένουν” ως είχαν στην χρήση των πρώην ιδιοκτητών τους

Πληροφορίες, όμως, που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι τελικά το απαλλοτριωμένο τμήμα εμπρός από το αναφερόμενο εμπορικό κέντρο θα διαμορφωθεί σε χώρο προσωρινής στάθμευσης για τους πελάτες «σούπερ μάρκετ» γνωστής αλυσίδας που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο ισόγειο και το υπόγειο του «εμπορικού κέντρου».

Η νέα διαμόρφωση εμπρός από το ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ με την κίτρινη διαγράμμιση και τη πινακίδα εισόδου των «ασθενοφόρων»

Το αν αυτές θα επιβεβαιωθούν θα το γνωρίζουμε σε λίγο καιρό. Σημασία έχει ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί «διαχρονικό σκάνδαλο», αφού περιουσία του δήμου που μάλιστα έχει πληρωθεί σε ιδιώτες πολύ ακριβά συνεχίζει να παραμένει ουσιαστικά στην διάθεσή τους εξυπηρετώντας ανάγκες όχι των δημοτών αλλά επιχείρησης συμφερόντων τους, αναβαθμίζοντας τες μάλιστα εμπορικά και αυξάνοντας την αξία τους.

Η νέα διαμόρφωση εμπρός από το ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ με την κίτρινη διαγράμμιση και τη πινακίδα εισόδου των «ασθενοφόρων»

Η αντιπολίτευση και η «άγνοια» της

Γεγονός είναι ότι τα περισσότερα μέλη (δημοτικοί σύμβουλοι) της αντιπολίτευσης του δήμου, είναι νέα και δεν γνωρίζουν το θέμα, το σύνολο δε από αυτά δεν ήταν εκλεγμένοι στα κοινά της πόλης, την χρονική περίοδο της έγκρισης του Πολεοδομικού σχεδίου της πόλης και της απαλλοτρίωσης των δύο οικοπέδων.

Υπάρχουν, όμως, σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, στην οποία συζητήθηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο θέμα. Ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς είναι και γνώστες των περιορισμών που θέτει το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, όπως και την αυστηρότητα της ισχύουσας νομοθεσίας για την τελική χρήση των απαλλοτριούμενων περιουσιών ιδιωτών που περνάνε στην ιδιοκτησία και περιουσία του Δήμου, όντας ενεργοί πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες στο επάγγελμα.

Το αν «θυμούνται» ή όχι, όμως, είναι άλλο θέμα. Εξάλλου ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να «θυμάται» γεγονότα και κυρίως να ελέγχει την εξουσία του δήμου. Το τι, όμως, κάνει πραγματικά, κρίνεται από το λαό και μόνο, αν και ενίοτε η γνώση και η ταυτόχρονη αδράνεια της οδηγεί στον έλεγχο της δικαιοσύνης, όπως συνέβη με τις διαφημιστικές πινακίδες…

Το απαλλοτριωμένο τμήμα εμπρός από το ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ που «λειτουργεί» σαν υπαίθριο «Πάρκινγκ» του εμπορικού κέντρου

 

Επιμύθιο

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για άλλη μία συνηθισμένη «δυσλειτουργία» της διοίκησης Παχατουρίδη και όχι για σκόπιμο γεγονός, αν και η έως τώρα διοικητική διαγωγή της δείχνει ότι δεν υπερασπίζεται με θέρμη τους κοινόχρηστους και σε πολλές περιπτώσεις απαλλοτριωμένους χώρους παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κοινόχρηστου ιδιοκτησία του Δήμου, που έχει κλεισθεί με περίφραξη (τοιχίο και κάγκελα) από παρακείμενο ιδιοκτήτη, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει στην δενδροφύτευσή του και στην μεταβίβασή του σε συγγενή του πρώτου βαθμού. Για τον συγκεκριμένο μάλιστα χώρο έχει παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για άσκηση ενδίκων μέσων διοικητικής αποβολής του “καταπατητή”, αλλά μέχρι σήμερα η διοίκηση Παχατουρίδη και η νομική υπηρεσία του δήμου δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν σε καμία ενέργεια, αν και έχουν περάσει από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, περισσότερα από δύο χρόνια. Το ότι ο “καταπατητής” είναι πρώην υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Δημάρχου Περιστερίου, πιθανόν να μην έχει καμία σημασία για την ολιγωρία των υπηρεσιών του να υλοποιήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό, όμως είναι ένα άλλο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε προσεχώς… μαζί με άλλες περιπτώσεις ιδιόκτητων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, που περιέργως εκχωρούνται τμηματικά σε διαφορετικούς ιδιώτες και στην συνέχεια εμφανίζονται ενοποιημένα ως νέο και μοναδικό οικόπεδο – φιλέτο...

Να είστε καλά και να προσέχεται…. Όπως εξάλλου κάνουμε κι εμείς… καμία φορά ακόμη και τα απαλλοτριωμένα πεζοδρόμια έχουν λακκούβες…

…………………………..

Υ.Γ.: Όποιος, αιρετός του Δήμου, μέλος της διοίκησης Παχατουρίδη, δημοτικός Σύμβουλος, Κοινωνιστής, στέλεχος της Μητρόπολης Περιστερίου ή δημότης, γνωρίζει σε ποιόν ανήκει το οικόπεδο στο οποίο έχει στηθεί ο «αυθαίρετος» ναός των Αγίων Θεοδώρων στην οδό Κρυστάλλη (Τσαλαβούτα) και γιατί αυτός δεν μπορεί να πάρει άδεια νομιμοποίησης ούτε καν από την περίφημη «ναοδομία», θα αμειφθεί με γραπτό έπαινο του Δήμου αλλά και της Μητρόπολης.

Ο αυθαίρετος ναός των Αγίων Θεοδώρων στην οδό Κρυστάλλη (Τσαλαβούτα)

 

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε…, -ρητορικό είναι το ερώτημα-, κανείς από τις υπηρεσίες σου δεν πήρε χαμπάρι ότι η σεπτή τοπική εκκλησία «φύτεψε» το συγκεκριμένο κατασκεύασμα σε χώρο που έχει πληρωθεί αδρά με κρατικά και ευρωπαϊκά χρήματα (λέγε με Ourban) ως κοινόχρηστος χώρος και σημείο στάθμευσης των οχημάτων;

Το πεζοδρόμιο του χώρου στάθμευσης που δεν «καταπλακώθηκε» (Βόρεια πλευρά) – Να μην διαμορφωθεί και είσοδος - ράμπα για τις ανάγκες μεταφορές υλικών στον ναό;

Σεβασμιότατε…, -πάλι ρητορική είναι η αφήγηση-, καλή είναι η «πίστη», αλλά οι καταπατήσεις κοινόχρηστων χώρων που ανήκουν στους δημότες έχουν και τα όρια τους…

Το πεζοδρόμιο του χώρου στάθμευσης που δεν «καταπλακώθηκε» (Νότια πλευρά) - Ίσως ο Δήμος πρέπει να φτιάξει νέο πεζοδρόμιο για την προστασία του αυθαίρετου.

 

Η ανατολική πλευρά (Τα κάγκελα και το τοιχίο βάσης είναι πολύ πρόσφατα)

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "