ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΔΝΤ προς Τσίπρα: Νέα Οικονομικά μέτρα, (νέο μνημόνιο;), ξεχάστε τα πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους

" Αντιμέτωπη με όλα όσα ξόρκιζε βρίσκεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η πρώτη ανάγνωση είναι ότι και νέα μέτρα θα απαιτηθούν, και η ανάπτυξη θα είναι ασθενική τα επόμενα έτη και το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους πηγαίνει στις καλένδες. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Για βραβείο Νόμπελ; Χρωστάνε της Μιχαλούς, αλλά παρουσιάζουν τεράστιο πλεόνασμα – Το μέγα κόλπο τους…

" Η κυβέρνηση πολιτεύεται μόνο για (με) τα πλεονάσματα. Είναι το μόνο μέγεθος που ενδιαφέρει την τρόικα και είναι το μόνο ποσό που μπορεί να μοιράσει για την διαχείριση της κομματικής της απήχησης (επιδοματική πολιτική). Από την άλλη τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, κλπ, έχουν οδηγήσει την οικονομία στο χείλος του γκρεμού… "

Οκτ
05
Περισσότερα »
Επιστροφή στο παρελθόν με σταθερά «πηδηματάκια» από το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου

" Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των χρεών μας θα παραμένουμε σε εποπτεία. Πως θα ονομαστεί αυτή η εποπτεία -μνημόνιο, σύμβαση, συμφωνία, κλπ.- δεν έχει σημασία και δεν αλλάζει το απλό γεγονός ότι η ομάδα που θα μας εποπτεύει -τρόικα, κουατρίγκα, τεχνοκράτες Α.Ε.- θα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στις αποφάσεις μας.  "

Σεπ
29
Περισσότερα »
«Άτυπη» ενημέρωση στο Υπουργείο Οικονομίας «ταράζει» … το Μαξίμου

" Η μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην «επίσημη ενημέρωση» ή, εάν προτιμάτε τη συνέντευξη τύπου και την «άτυπη ενημέρωση» είναι ότι ο υπουργός που ενημερώνει δεν μεταφέρεται στα ΜΜΕ ως υπουργός, αλλά ως… κυβερνητικός αξιωματούχος. Και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να λέει ανέκδοτα (που δεν τα καταλαβαίνει κανείς) και να βάζει στοιχήματα με ουίσκι (τα οποία ουδείς τα δέχεται). "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Ο καπιταλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος από των «άλλων»…

" Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπάστρεψαν την Αριστερά στο όνομα της οποίας καβάλησαν το άρμα για την εξουσία για να υπογράψουν δύο μνημόνια, τώρα παραδίδουν μαθήματα στο ΠΑΣΟΚ για το πώς πρέπει να είναι ο σωστός σοσιαλδημοκράτης και υπόσχονται ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι καπιταλιστές από τους «προηγούμενους». "

Σεπ
07
Περισσότερα »
ΕΝΦΙΑ 2017: Ένας «σοσιαλιστικός» φόρος... που σαρώνει μόνο τους φτωχούς…

" Ιδιοκτήτης βίλας στην Μύκονο επιφάνειας 500 τετραγωνικών και αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 1350 ευρώ που σημαίνει περίπου 2,7 ευρώ το τετραγωνικό. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Κυψέλη που η τιμή πώλησής του δεν ξεπερνά τις 50-70.000 ευρώ, θα πληρώσει μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ που θα αντιστοιχεί γύρω στα 3,5-3,7 ευρώ το τετραγωνικό. Με δυο λόγια, όπως έγραψε χθες και ο σύντροφος Παπαδημούλης στο τουίτερ «Συνεχίζουμε για σοσιαλισμό με δημοκρατία»! "

Αυγ
30
Περισσότερα »
«Μακροπρόθεσμα όλοι είμαστε νεκροί» - Πως πτωχεύσαμε την περίοδο 1981-1989

" Δυστυχώς, οι Νεοέλληνες δεν διδάσκονται απολύτως τίποτε από την Ιστορία, προφανώς γιατί λόγω παντογνωσίας …την αγνοούν! Όμως, οι λαοί που δεν διαθέτουν ιστορική μνήμη, ατυχώς γι’ αυτούς, δεν πάνε μακριά. Αλλά, θα μού πείτε, ποιος ενδιαφέρεται για τέτοιες λεπτομέρειες την στιγμή που, όπως έλεγε και ο Τζων Μαίηναρντ Κέϋνς, «μακροπρόθεσμα όλοι είμαστε νεκροί»… "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Η «έξοδος»… από τις ξένες αγορές ομολόγων και τα ομόλογα «Τσίπρα»…

" Δεν προσέλκυσαν ξένους επενδυτές! Ουσιαστικά δεν είχαμε «έξοδο» της Ελλάδας στις αγορές. Η κυβέρνηση Τσίπρα βγήκε ουσιαστικά στη «δευτερογενή» αγορά για να αντικαταστήσει παλαιά ομόλογα, ενώ τον Απρίλιο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βγει απευθείας στην «πρωτογενή» αγορά για να προσελκύσει ξένους επενδυτές σε νέα Ελληνικά ομόλογα. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
«Ανισότητα για όλους» - Το λάθος του σύγχρονου καπιταλισμού

" Η «Ανισότητα για Όλους» είναι ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ και με την πάροδο των χρόνων η αξία του αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο. Ο καθηγητής Ρόμπερτ Ράιχ εξηγεί πώς η σημερινή ανισότητα στην κατανομή του πλούτου όχι μόνο παροξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και προκαλεί οικονομική κρίση, όπως τη Μεγάλη Ύφεση του 1929, όπως την κρίση του 2008. "

Ιουν
29
Περισσότερα »
6 «συριζαϊκά ανφέρ» στις ντροπιαστικές τροπολογίες που ψηφίζονται σήμερα… και ο Καμμένος…

" Το δυστύχημα είναι ότι μας έμαθαν. Και μας έμαθαν τόσο καλά, που επιβάλλουν αλλαγές στους νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές τους τις ελληνικές κουτοπονηριές! Μιλάμε για τις τροπολογίες που έφερε εσπευσμένα και εκπρόθεσμα η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο για την … αλιεία και οι οποίες θα ψηφιστούν σήμερα, για να εκταμιευτεί η δόση μέχρι τον Ιούλιο. "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Τους πήρανε και τα σώβρακα ή Προελαύνουν υποχωρώντας…

" Οι Συριζαίοι σύντροφοι, μας ξαναφέρουν στην μνήμη τις αλάνες που παίζαμε πιτσιρικάδες μπάλα.  Τότε, όταν η μια ομάδα κέρδιζε την άλλη με μεγάλο  σκορ, φωνάζαμε «σας πήραμε τα σώβρακα»! Αυτό ακριβώς κινδυνεύουν να πάθουν από τους εταίρους μας. Να χάσουν και τα σώβρακα τους. "

Ιουν
08
Περισσότερα »
Πορτογαλία: Το παράδειγμα που θα μας «πονάει»

" Η Πορτογαλία κατόρθωσε να εμφανίσει το πρώτο τρίμηνο του 2017 τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας, χάρη στις ισχυρές εξαγωγές και στην ανάκαμψη των επενδύσεων. Με πολύ λιγότερες μεταρρυθμίσεις από ότι στην Ελλάδα αλλά με έξυπνη στρατηγική από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,8% σε ετήσια βάση… "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Στα 14,15 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

" Σε μόλις 2,5 χρόνια διακυβέρνησης το τρίτο μνημόνιο μας έχει κοστίσει μέτρα 9,2 δισ. ευρώ (2015-2017) ενώ με την «επικαιροποίησή» του και την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή που προβλέπει πρόσθετα μέτρα 4,92 δισ. ευρώ, ο συνολικός λογαριασμός μέχρι το 2021 θα εκτοξευτεί στα 14,5 δισ. ευρώ.  "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Keep walking! Τα «παίγνια» των χρηματιστηρίων και των επενδυτικών funds, ο Αλέξης και το επιτελείο του Μαξίμου

" Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου μπαινοβγαίνουν με ευκολία οι εκπρόσωποι των μεγάλων επενδυτικών funds του εξωτερικού. Τα κυβερνητικά στελέχη χειρίζονται πλέον με ευκολία όλους τους χρηματιστηριακούς όρους. Έχουν γίνει ξεφτέρια! Τους έχουμε κράξει για την περίοδο Βαρουφάκη, να τους κράξουμε και τώρα που βρίσκονται για πρώτη φορά στον σωστό τον δρόμο; "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Μαθήματα Λατινικής Αμερικής

" Ποια σχέση μπορεί να έχει η Λατινική Αμερική, με την κατάσταση μιας χώρας μέλος της Ε.Ε. μόνο στη μυθολογική παραδοξολογία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εντοπίσει (εντάξει και του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '70 που ήθελε εθνικοαπαλευθερωτικό αγώνα κατά του μητροπολιτικού καπιταλισμού της Δύσης). "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Αποκάλυψη τώρα: Το μεγαλύτερο λάθος υπολογισμού στα μνημονιακά μεγέθη έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

" Τα αποκαλυπτήρια του τρανταχτού λάθους της κυβέρνησης έγιναν από την τριμηνιαία έκθεση του το ΙΟΒΕ. Η υπεραπόδοση στο πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύεται από τους οικονομολόγους του. Οφείλεται, όπως αναφέρουν, σε αυξήσεις φόρων και εισφορών, αλλά και μειώσεις συντάξεων, που επιβλήθηκαν το 2016 χωρίς λόγο. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Δεν είναι καλά οι άνθρωποι! – Οδηγώντας τους επαγγελματίες στην «καταστροφή»

" Η ιστορία που θα σας πω σήμερα λέει ότι ζούμε σε μία παράξενη χώρα, με ένα κράτος που μοιάζει με αγράμματο επαρχιώτη της δεκαετίας του 60 που αναλάμβανε τον ρόλο του επιλοχία σε τάγμα ανεπιθύμητων νεοσυλλέκτων. Κι από την άλλη πλευρά του λόφου βρίσκονται οι πολίτες, οι οποίοι εξαναγκάζονται για να επιβιώσουν να γίνουν ήρωες στο θέατρο του παραλόγου. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Μονά-Ζυγά Χάνουμε αδέλφια...

" Μπορεί να άλλαξε η έκφραση με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, «για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο», ωστόσο η ερμηνεία της φράσης «σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο» θα στοιχειώνει για πολύ ακόμα την διαπραγμάτευση, καθώς η ισχυρή γερμανική πλευρά επιμένει να το μεταφράζει ότι αφορά μια ολόκληρη δεκαετία. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Συμφωνία με θεσμούς; «Πολύ Βαρύ πακέτο» μέτρων πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση για να την πετύχει…

" Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, ξένοι αξιωματούχοι με γνώση των διαπραγματεύσεων, κάνουν λόγο για ένα δύσκολο πακέτο μέτρων, που πρέπει να διαχειριστεί η Αθήνα. Το πακέτο αυτό όμως είναι απαραίτητο για να ικανοποιηθούν κυρίως οι απαιτήσεις του ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική συμφωνία, με χρέος και πλεονάσματα, το αργότερο έως το Eurogroup, στις 22 Μαΐου. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Ποιο email Χαρδούβελη; «Ευτυχώς που γλιτώσαμε από αυτό…!!!»

" Μέχρι το τέλος της μακράς διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η κυβέρνηση θα έχει πάρει 18 φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το περιβόητο email Χαρδούβελη. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα του τελευταίου πακέτου τα οποία εκτείνονται έως και το 2018, τα πιο σκληρά που επέβαλε η κυβέρνηση και επέτειναν τα προβλήματα για όλους τους φορολογούμενους και γενικότερα την ελληνική οικονομία… "

Απρ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "