• Όταν η ζωή κάνει κραχ… Η ΖΩΗ, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και οι μισθοφόροι της δημοσιογραφίας
  • Η διαχείριση του «ό,τι να ‘ναι» (τα στρατηγικά σχέδια πριν το «ΣΥΜΒΑΝ» που ανέτρεψε τα πάντα)
  • Είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ηλίθιε και δεν απολογείται ποτέ… Geke or no Geke…
  • Ξύπνα μ@λ@κ@
  • Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου... (ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα)
  • Ξέφυγαν: Η ελληνική φυλή των στρουθοκαμήλων και ο καιροσκοπισμός της εξουσίας…
  • Πάνος Καμμένος: Απέτυχε σε όλα και γι’ αυτό πρέπει να το βουλώνει!!!
  • Κραυγές και ψίθυροι… «Τιμή» στον Νίκο Μαρατζίδη, όψιμο «Συριζαίο» αναθεωρητή…
  • «Κρατήστε το για να ξέρετε»: Ελληνικό μεταμνημονιακό Πρόγραμμα Εποπτείας ή «4ο Μνημόνιο» - Όροι, Έλεγχοι και Επιτήρηση
  • Παραπολιτικό παραλήρημα δημοσιογράφου ή τα γεγονότα που έρχονται για να βάλουν μπουρλότο στην πολιτική ζωή;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οι 29 φόροι των Τσίπρα-Καμμένου, ο τζίφος της λίστας Λαγκάρντ και το ζοφερό άμεσο μέλλον

" Η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, και με τη βούλα, διότι τα τυχόν αδικήματα έχουν παραγραφεί αλλά και οι λίστες που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί αποδείχθηκαν άνθρακες. Αντιθέτως, είναι απτά τα αποτελέσματα 29 νέων φόρων που έχει επιβάλλει η παρούσα κυβέρνηση. Τα επόμενα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου… "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Η... αλληλεγγύη της χοντρής κονόμας

" ΟΧΙ, ο καπιταλισμός δεν θα μας πουλήσει και το σκοινί να τον κρεμάσουμε! Ας πούμε ότι είναι λιγάκι γραμμική αυτή η πάλαι ποτέ δημοφιλής λενινιστική ρήση. Τα πράγματα είναι χειρότερα. Προκειμένου να επιβιώσει έστω μια μέρα παραπάνω το απάνθρωπο σύστημα του Κεφαλαίου παρεμβαίνει καταστροφικά στην ίδια την δομή του ανθρώπου. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η θλιβερή μοίρα της Ελλάδας: Πως, που και γιατί χάθηκαν 200 δις από την οικονομία…

" Αν δεν είχε «πέσει» πρόωρα η κυβέρνηση τού 2014, σήμερα η οικονομία θα έτρεχε με ρυθμό ανόδου πάνω από 3% ετησίως. Την προαναφερόμενη περίοδο χάσαμε 20 δις ευρώ από την απαξίωση των τραπεζικών μετοχών που διακρατούσε το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητος (ΤΧΣ), 40 δις ευρώ από καταθέσεις που αποσύρθηκαν από το τραπεζικό σύστημα εις βάρος της οικονομίας και 7 δις ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Η «παρεοκρατία» τροφοδοτείται από την επιτυχία του καπιταλισμού - αλλά δεν πρέπει να συγχέεται μ’ αυτόν

" Δυστυχώς συγχέουν αυτό που συχνά ονομάζεται “παρεοκρατικός καπιταλισμός” με τον καθαυτό καπιταλισμό. Ενώ ο δεύτερος σέβεται την ιδιωτική περιουσία των ατόμων που αγοράζουν και πωλούν ελεύθερα σε μια χωρίς περιορισμούς αγορά, ο πρώτος αποδίδει ειδικά προνόμια σε συγκεκριμένα άτομα και εταιρίες, συνήθως εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αυτό ήταν το σύστημα που γέννησε την απάνθρωπη και ανελέητη αποίκηση της Αφρικής κατά τον 19ο αιώνα. "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Η σιωπή των αμνών (και των ΜΜΕ) – Η ιστορία ενός «πτωχού» με μεγάλη πλέον επιρροή στα ΜΜΕ

" Παρότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι απλώς «μικρομέτοχος» της ΟΠΑΠ ΑΕ, φαίνεται ότι ο μεγάλος διαφημιστικός προϋπολογισμός της του εξασφαλίζει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση στα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα ο Δημήτρης Μελισσανίδης χρησιμοποιεί τη διαφημιστική δαπάνη της ΟΠΑΠ ΑΕ όχι μόνο ως ασπίδα προστασίας για τις δικές του δραστηριότητες αλλά στην πραγματικότητα και ως τρόπο προώθησης των θέσεων της διοίκησης μιας ΠΑΕ. "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Σύντροφοι την «κάτσαμε» - «Νέο Μνημόνιο» με αυστηρή εποπτεία, «ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο, πλεονάσματα 3,5% έως το 2022

" Για όσους, λίγους, είχαν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ να πιπιλίζουν την καραμέλα της διαπραγμάτευσης για να σωθούν οι συντάξεις –τις περικοπές των οποίων ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ– ήρθε η δημοσίευση του κειμένου του επικαιροποιημένου μνημονίου, που οι ίδιοι ξαναψήφισαν τις προηγούμενες ημέρες για δείξει και καταδείξει τη μεγάλη απάτη των «Αλέξη και ΣΙΑ»… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Κι αν ισχύει; «Ανατριχιαστική ιστορία για τα μελλούμενα στη χώρα»!!!

" «Eίδα διαβαθμισμένα έγγραφα. Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου με αυτά που πρόκειται να συμβούν». Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 23.5.2018 σε γνωστή ανατρεπτική ιστοσελίδα. Αν ισχύουν, όσα αναφέρονται στο κείμενο, πρόκειται για την ποιο ανατριχιαστική ιστορία για τα μελλούμενα στη χώρα, ενώ υπονοεί τάσεις φυγής για όσους έχουν γνώση του τι έρχεται και έχουν την δυνατότητα να μετοικίσουν σε άλλες χώρες… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Το παραμύθι του τσαγκάρη και ο…. «φιλελές»…

"  Βρέθηκε ένας χοντρός δημοτικός σύμβουλος και είπε στον τσαγκάρη πως και αυτός ωφελήθηκε από τα δανεικά γιατί οι υπάλληλοι του δήμου αγόραζαν παπούτσια και φορούσαν. Και όταν ρώτησε ο τσαγκάρης πως γίνεται να ωφελήθηκε αυτός που έδινε εμπόρευμα για να πάρει τα λεφτά που μετά του τα έπαιρναν με φόρους, τον είπανε ανάλγητο και γερμανοτσολιά και φιλελέ. Ο τόνος στο "λελέ". "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Ο λήσταρχος Νταβέλης τραπεζίτης... και το «Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης» του Ε.Τσακαλώτου…

" Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως προσβλέπει στη δημιουργία και ελεγχόμενης από το κράτος "Αναπτυξιακής Τράπεζας” προκειμένου να την εντάξει στο αναπτυξιακό σχέδιο για την οικονομία το οποίο υποτίθεται πως έχει. Κατ’ αρχήν ο όρος "ολιστικό” σχέδιο παραπέμπει σε ορολογία εναλλακτικής ιατρικής, έναν τομέα που κατά ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων κρύβει κομπογιαννίτες που εκμεταλλεύονται απελπισμένους αφελείς. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Τσίπρας Vs Τσακαλώτος +Δραγασάκης – Ένα «Αόρατο» σχέδιο για μία αόρατη ανάπτυξη

" Υπάρχει βέλτιστο επιχειρησιακό σχέδιο για έναν οποιονδήποτε οργανισμό, αλλά και για ένα κράτος; Απάντηση: δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, βέλτιστη μεθοδολογία σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου, η οποία βασίζεται στην εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσοτέρων εξ αυτών που θα κληθούν να το εφαρμόσουν, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί σε σημαντικό βαθμό η αναγκαία δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων, χωρίς την οποία και το καλύτερο σχέδιο παραμένει νεκρό γράμμα. "

Απρ
23
Περισσότερα »
Ο… Ζαχαριάδης, οι «καλαμπόρτζοι» των συριζανέλ και η NOVARTIS

" Πώς το έλεγε ο παλιός φίλος Χάρρυ Κλύνν: Τέτοια πρωτοτυπία ρε! Να λέτε την μουτράκλα, μουτράκλα»; Μα τόσο άχρηστοι, προπαντός ανεπίδεκτοι μαθήσεως είσαστε, ρε ροζέ ΣΥΡΙΖΑίοι, τόσο καλαμπόρτζοι; Μια πολιτική απάτη της προκοπής δεν μπορείτε να στήσετε; Σας πιάσανε με την γίδα στην πλάτη; Και θέλετε κι άλλη τετραετία; Μετεξεταστέοι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε! "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Στην πρέσα η Κυβέρνηση από τους θεσμούς για 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

" Η λασποθεραπεία μπορεί να συνεχίζεται με την πρέπουσα για την περίπτωση ένταση, για το καλό του λαού πάντα, αλλά οι ανάλγητοι θεσμοί επανέρχονται για τα 88 προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Νέες Περικοπές Συντάξεων, πλήρης κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ νησιών, μείωση αφορολόγητου και άλλες ακόμη ποιο καλές προσφορές του διδύμου της εξουσίας για τον λαό…  "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Μήπως είσαι κορόιδο που πληρώνεις; Κουρεύονται πιστωτικές και καταναλωτικά μέχρι και στο 90%!

" Χρωστάς τη δόση της πιστωτικής κάρτας και του καταναλωτικού δανείου και αγωνιάς να τα πληρώσεις στην αρχή του μήνα; Είσαι κορόιδο! Οι τράπεζες χαρίζουν μέχρι και το 90% από τα χρωστούμενα εδώ και μήνες ή χρόνια από δάνεια και κάρτες σε δανειολήπτες τους που δεν πληρώνουν! "

Φεβ
02
Περισσότερα »
Γιατί το τρίτο μνημόνιο (μνημόνιο Τσίπρα), θα αποδειχτεί το καταστροφικότερο...

" Με το τρίτο μνημόνιο οι δανειστές το μόνο που φρόντισαν είναι να εξασφαλίσουν μέρος των δανείων του, υποθηκεύοντας τη χώρα. Φυσικά η εξασφάλιση των δανείων από μια χώρα που δεν έχει τις προϋποθέσεις της οικονομικής ανάπτυξης σημαίνει εξασφάλιση των δανείων από τη φτωχοποίησή της.  "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Οι... αριστερές «κουκούλες» και τα γιούρια… για κάθε δημόσια θέση…

" Πριν από μερικούς μήνες επισκέφτηκαν τον Γιάννη Δραγασάκη πέντε στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα στελέχη αυτά κατέθεσαν προτάσεις στον αντιπρόεδρο για το πώς θα φθείρουν τον Γιάννη Στουρνάρα. Ουσιαστικά έστησαν ένα ευρύτερο σχέδιο υπονόμευσης του διοικητή τους με σκοπό να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση καθώς η ΤτΕ είναι η μοναδική αρχή που δεν έχει βάλει χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν μπορεί κιόλας. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Οι «σοφοί», ο χασάπης και η ψευδής εξίσωση στο Ελληνικό δράμα…

" Το κόστος που όλα αυτά τα χρόνια έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία είναι βαρύτατο. Η δραματική ανεργία του περίπου 27% έπεσε κυρίως αφενός λόγω της μαζικής μετανάστευσης νέων επιστημόνων, αφετέρου λόγω της μερικής απασχόλησης. Το και σήμερα δραματικά υψηλό ποσοστό της ανεργίας δεν αποτυπώνει επακριβώς το κοινωνικό δράμα. "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Κώστας Λαπαβίτσας: Η οικονομική πολιτική του «δως ημίν σήμερον»…

" Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης – η σημαντικότερη μορφή του Δημοσίου Χρέους – αυξήθηκε από 321 δις το 2015 στα 326 δις το 2016 και προβλέπεται να φτάσει τα 335 δις το 2017 και τα 345 δις το 2018. Πρόκειται για άλμα 7,5%. Η Ελλάδα δανείζεται τεράστια ποσά από τον ESM, ώστε να σχηματίσει ταμειακά διαθέσιμα ασφαλείας για να μπορέσει να βγει στις αγορές … και να δανείζεται. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Και ο εμπαιγμός έχει τα όριά του!

" Είμαστε πρωταθλητές στην φορολογία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ΦΠΑ 24% έναντι 20,1% κατά μέσον όρο στην ΕΕ, φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων 29% έναντι 19,5%, φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων 45% (ανώτατος συντελεστής) έναντι 34,9%, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης 16% για τον εργαζόμενο και 24,1% για τον εργοδότη, έναντι 12,8% και 21,7% αντιστοίχως κ.ο.κ. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Αριστερός» Κυνισμός χωρίς όρια!!!

" Tο πλουσιόπαιδο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θεωρεί ότι μεσαία τάξη είναι η τετραμελής οικογένεια με 1200 ευρώ το μήνα. Ο ίδιος σύμφωνα με το Πόθεν Εσχες που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 δήλωσε για το 2014 εισοδήματα 75.312 ευρώ ενώ η σύζυγός του εισοδήματα ύψους περίπου 135.000 ευρώ. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Η ΔΕΗ, η εισπρακτική κοινοπραξία των «οφειλών» της και τα «Παιδιά της Εξουσίας»…

" Στην Ελλάδα του αμέρικαν Κολλεγίου, τα Paidia της εξουσίας δεν αλλάζουν, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση είναι αριστερή ή δεξιά. Όπως λέει και ο λαϊκός ποιητής «την ιστορία την γράφουν οι παρέες» και εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η παρέα του Κολεγίου είναι πολύ δυνατή στην προστασία των μελών της και στην διανομή του κρατικού πλούτου… "

Νοε
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "