• Ήγγικεν η ώρα της νέας απάτης του Αλέξη Τσίπρα - Μοιραίος και Αδίστακτος δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα…
  • Θανάσης Μαυρίδης: Αυτό δεν είναι παζάρι. Είναι ληστεία!
  • Σχετικά με τον Τσόμσκι – Ο εγωπαθής αναθεωρητισμός, η μονομερής θεώρηση  και η σταθερά των «ίδιων εχθρών»
  • Ειδικές οδηγίες για «ναυτιλομένους»: Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνεις πλούσιος: ο οικονομικός και ο πολιτικός
  • Κόμμα & κυβέρνηση, στα χνάρια του Όργουελ
  • Η δικαιοσύνη είναι τυφλή ή όχι… Ιστορικό ερώτημα, παλιό, όσο και ο κόσμος…
  • «AstroTurf»:  Κάτι Που Φαίνεται Ενώ Δεν Είναι – Πανάρχαιες τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης και του κοινού νου
  • Η συμμαχία της ενοχής, οι «ενοχές» και τα πολιτικά παίγνια…
  • Η πολιτική ψευδολογία ως τέχνη – Το παράδειγμα της σημερινής ελληνικής πολιτικής σκηνής
  • Ανατροπές χωρίς προηγούμενο στην Ελληνική κοινωνία… (η μορφή των πραγμάτων που έρχονται…)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο… Ζαχαριάδης, οι «καλαμπόρτζοι» των συριζανέλ και η NOVARTIS

" Πώς το έλεγε ο παλιός φίλος Χάρρυ Κλύνν: Τέτοια πρωτοτυπία ρε! Να λέτε την μουτράκλα, μουτράκλα»; Μα τόσο άχρηστοι, προπαντός ανεπίδεκτοι μαθήσεως είσαστε, ρε ροζέ ΣΥΡΙΖΑίοι, τόσο καλαμπόρτζοι; Μια πολιτική απάτη της προκοπής δεν μπορείτε να στήσετε; Σας πιάσανε με την γίδα στην πλάτη; Και θέλετε κι άλλη τετραετία; Μετεξεταστέοι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε! "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Στην πρέσα η Κυβέρνηση από τους θεσμούς για 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

" Η λασποθεραπεία μπορεί να συνεχίζεται με την πρέπουσα για την περίπτωση ένταση, για το καλό του λαού πάντα, αλλά οι ανάλγητοι θεσμοί επανέρχονται για τα 88 προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Νέες Περικοπές Συντάξεων, πλήρης κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ νησιών, μείωση αφορολόγητου και άλλες ακόμη ποιο καλές προσφορές του διδύμου της εξουσίας για τον λαό…  "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Μήπως είσαι κορόιδο που πληρώνεις; Κουρεύονται πιστωτικές και καταναλωτικά μέχρι και στο 90%!

" Χρωστάς τη δόση της πιστωτικής κάρτας και του καταναλωτικού δανείου και αγωνιάς να τα πληρώσεις στην αρχή του μήνα; Είσαι κορόιδο! Οι τράπεζες χαρίζουν μέχρι και το 90% από τα χρωστούμενα εδώ και μήνες ή χρόνια από δάνεια και κάρτες σε δανειολήπτες τους που δεν πληρώνουν! "

Φεβ
02
Περισσότερα »
Γιατί το τρίτο μνημόνιο (μνημόνιο Τσίπρα), θα αποδειχτεί το καταστροφικότερο...

" Με το τρίτο μνημόνιο οι δανειστές το μόνο που φρόντισαν είναι να εξασφαλίσουν μέρος των δανείων του, υποθηκεύοντας τη χώρα. Φυσικά η εξασφάλιση των δανείων από μια χώρα που δεν έχει τις προϋποθέσεις της οικονομικής ανάπτυξης σημαίνει εξασφάλιση των δανείων από τη φτωχοποίησή της.  "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Οι... αριστερές «κουκούλες» και τα γιούρια… για κάθε δημόσια θέση…

" Πριν από μερικούς μήνες επισκέφτηκαν τον Γιάννη Δραγασάκη πέντε στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα στελέχη αυτά κατέθεσαν προτάσεις στον αντιπρόεδρο για το πώς θα φθείρουν τον Γιάννη Στουρνάρα. Ουσιαστικά έστησαν ένα ευρύτερο σχέδιο υπονόμευσης του διοικητή τους με σκοπό να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση καθώς η ΤτΕ είναι η μοναδική αρχή που δεν έχει βάλει χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν μπορεί κιόλας. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Οι «σοφοί», ο χασάπης και η ψευδής εξίσωση στο Ελληνικό δράμα…

" Το κόστος που όλα αυτά τα χρόνια έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία είναι βαρύτατο. Η δραματική ανεργία του περίπου 27% έπεσε κυρίως αφενός λόγω της μαζικής μετανάστευσης νέων επιστημόνων, αφετέρου λόγω της μερικής απασχόλησης. Το και σήμερα δραματικά υψηλό ποσοστό της ανεργίας δεν αποτυπώνει επακριβώς το κοινωνικό δράμα. "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Κώστας Λαπαβίτσας: Η οικονομική πολιτική του «δως ημίν σήμερον»…

" Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης – η σημαντικότερη μορφή του Δημοσίου Χρέους – αυξήθηκε από 321 δις το 2015 στα 326 δις το 2016 και προβλέπεται να φτάσει τα 335 δις το 2017 και τα 345 δις το 2018. Πρόκειται για άλμα 7,5%. Η Ελλάδα δανείζεται τεράστια ποσά από τον ESM, ώστε να σχηματίσει ταμειακά διαθέσιμα ασφαλείας για να μπορέσει να βγει στις αγορές … και να δανείζεται. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Και ο εμπαιγμός έχει τα όριά του!

" Είμαστε πρωταθλητές στην φορολογία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ΦΠΑ 24% έναντι 20,1% κατά μέσον όρο στην ΕΕ, φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων 29% έναντι 19,5%, φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων 45% (ανώτατος συντελεστής) έναντι 34,9%, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης 16% για τον εργαζόμενο και 24,1% για τον εργοδότη, έναντι 12,8% και 21,7% αντιστοίχως κ.ο.κ. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Αριστερός» Κυνισμός χωρίς όρια!!!

" Tο πλουσιόπαιδο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θεωρεί ότι μεσαία τάξη είναι η τετραμελής οικογένεια με 1200 ευρώ το μήνα. Ο ίδιος σύμφωνα με το Πόθεν Εσχες που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 δήλωσε για το 2014 εισοδήματα 75.312 ευρώ ενώ η σύζυγός του εισοδήματα ύψους περίπου 135.000 ευρώ. "

Νοε
19
Περισσότερα »
Η ΔΕΗ, η εισπρακτική κοινοπραξία των «οφειλών» της και τα «Παιδιά της Εξουσίας»…

" Στην Ελλάδα του αμέρικαν Κολλεγίου, τα Paidia της εξουσίας δεν αλλάζουν, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση είναι αριστερή ή δεξιά. Όπως λέει και ο λαϊκός ποιητής «την ιστορία την γράφουν οι παρέες» και εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η παρέα του Κολεγίου είναι πολύ δυνατή στην προστασία των μελών της και στην διανομή του κρατικού πλούτου… "

Νοε
13
Περισσότερα »
Νομιμοποιημένη ληστεία η Σφαγή των Αμνών - Στόχος η φτωχοποίηση των μαζών

" Αυτό που συμβαίνει λέγεται ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Σκοπό έχει να καταστρέψει ολοσχερώς την επιχειρηματικότητα, ώστε μετά οι κομισάριοι χωρίς ανταγωνισμό να ξαναχτίσουν την οικονομία από το μηδέν με ιδιοκτησία δική τους αυτή τη φορά. Είναι η Σφαγή των Αμνών, με στόχο τη φτωχοποίηση. "

Νοε
01
Περισσότερα »
ΔΝΤ προς Τσίπρα: Νέα Οικονομικά μέτρα, (νέο μνημόνιο;), ξεχάστε τα πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους

" Αντιμέτωπη με όλα όσα ξόρκιζε βρίσκεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η πρώτη ανάγνωση είναι ότι και νέα μέτρα θα απαιτηθούν, και η ανάπτυξη θα είναι ασθενική τα επόμενα έτη και το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους πηγαίνει στις καλένδες. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Για βραβείο Νόμπελ; Χρωστάνε της Μιχαλούς, αλλά παρουσιάζουν τεράστιο πλεόνασμα – Το μέγα κόλπο τους…

" Η κυβέρνηση πολιτεύεται μόνο για (με) τα πλεονάσματα. Είναι το μόνο μέγεθος που ενδιαφέρει την τρόικα και είναι το μόνο ποσό που μπορεί να μοιράσει για την διαχείριση της κομματικής της απήχησης (επιδοματική πολιτική). Από την άλλη τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, κλπ, έχουν οδηγήσει την οικονομία στο χείλος του γκρεμού… "

Οκτ
05
Περισσότερα »
Επιστροφή στο παρελθόν με σταθερά «πηδηματάκια» από το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου

" Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των χρεών μας θα παραμένουμε σε εποπτεία. Πως θα ονομαστεί αυτή η εποπτεία -μνημόνιο, σύμβαση, συμφωνία, κλπ.- δεν έχει σημασία και δεν αλλάζει το απλό γεγονός ότι η ομάδα που θα μας εποπτεύει -τρόικα, κουατρίγκα, τεχνοκράτες Α.Ε.- θα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στις αποφάσεις μας.  "

Σεπ
29
Περισσότερα »
«Άτυπη» ενημέρωση στο Υπουργείο Οικονομίας «ταράζει» … το Μαξίμου

" Η μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην «επίσημη ενημέρωση» ή, εάν προτιμάτε τη συνέντευξη τύπου και την «άτυπη ενημέρωση» είναι ότι ο υπουργός που ενημερώνει δεν μεταφέρεται στα ΜΜΕ ως υπουργός, αλλά ως… κυβερνητικός αξιωματούχος. Και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να λέει ανέκδοτα (που δεν τα καταλαβαίνει κανείς) και να βάζει στοιχήματα με ουίσκι (τα οποία ουδείς τα δέχεται). "

Σεπ
16
Περισσότερα »
Ο καπιταλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος από των «άλλων»…

" Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπάστρεψαν την Αριστερά στο όνομα της οποίας καβάλησαν το άρμα για την εξουσία για να υπογράψουν δύο μνημόνια, τώρα παραδίδουν μαθήματα στο ΠΑΣΟΚ για το πώς πρέπει να είναι ο σωστός σοσιαλδημοκράτης και υπόσχονται ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι καπιταλιστές από τους «προηγούμενους». "

Σεπ
07
Περισσότερα »
ΕΝΦΙΑ 2017: Ένας «σοσιαλιστικός» φόρος... που σαρώνει μόνο τους φτωχούς…

" Ιδιοκτήτης βίλας στην Μύκονο επιφάνειας 500 τετραγωνικών και αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 1350 ευρώ που σημαίνει περίπου 2,7 ευρώ το τετραγωνικό. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Κυψέλη που η τιμή πώλησής του δεν ξεπερνά τις 50-70.000 ευρώ, θα πληρώσει μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ που θα αντιστοιχεί γύρω στα 3,5-3,7 ευρώ το τετραγωνικό. Με δυο λόγια, όπως έγραψε χθες και ο σύντροφος Παπαδημούλης στο τουίτερ «Συνεχίζουμε για σοσιαλισμό με δημοκρατία»! "

Αυγ
30
Περισσότερα »
«Μακροπρόθεσμα όλοι είμαστε νεκροί» - Πως πτωχεύσαμε την περίοδο 1981-1989

" Δυστυχώς, οι Νεοέλληνες δεν διδάσκονται απολύτως τίποτε από την Ιστορία, προφανώς γιατί λόγω παντογνωσίας …την αγνοούν! Όμως, οι λαοί που δεν διαθέτουν ιστορική μνήμη, ατυχώς γι’ αυτούς, δεν πάνε μακριά. Αλλά, θα μού πείτε, ποιος ενδιαφέρεται για τέτοιες λεπτομέρειες την στιγμή που, όπως έλεγε και ο Τζων Μαίηναρντ Κέϋνς, «μακροπρόθεσμα όλοι είμαστε νεκροί»… "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Η «έξοδος»… από τις ξένες αγορές ομολόγων και τα ομόλογα «Τσίπρα»…

" Δεν προσέλκυσαν ξένους επενδυτές! Ουσιαστικά δεν είχαμε «έξοδο» της Ελλάδας στις αγορές. Η κυβέρνηση Τσίπρα βγήκε ουσιαστικά στη «δευτερογενή» αγορά για να αντικαταστήσει παλαιά ομόλογα, ενώ τον Απρίλιο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βγει απευθείας στην «πρωτογενή» αγορά για να προσελκύσει ξένους επενδυτές σε νέα Ελληνικά ομόλογα. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
«Ανισότητα για όλους» - Το λάθος του σύγχρονου καπιταλισμού

" Η «Ανισότητα για Όλους» είναι ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ και με την πάροδο των χρόνων η αξία του αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο. Ο καθηγητής Ρόμπερτ Ράιχ εξηγεί πώς η σημερινή ανισότητα στην κατανομή του πλούτου όχι μόνο παροξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και προκαλεί οικονομική κρίση, όπως τη Μεγάλη Ύφεση του 1929, όπως την κρίση του 2008. "

Ιουν
29
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "