ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο «Αννίβας» προ των πυλών…

" Η πολιτική του '' Τσοβόλα δώστα όλα'' επανέρχεται, όπως φαίνετε, δριμύτερη, μόνο που αυτή την φορά δεν έχει τον άλλοτε χρυσοποίκιλτο φόντο της φαινομενικής μας ευμάρειας, αλλά την αποδεκατισμένη εικόνα της Ελλάδας των μνημονίων, τα οποία δεν πρόκειται δυστυχώς να αφήσουμε πίσω μας... "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Οι «απάτες» του ελληνικού (καθυστερημένου), κλεπτοκρατικού καπιταλισμού

" Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η περίπτωση Κουτσολιούτσου της Folli Follie, δεν είναι μοναδική. Στις περισσότερες των εισηγμένων εταιρειών οι αρχές και οι κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης είτε παραβιάζονται είτε απλώς δεν τηρούνται. Αυτό το μοντέλο καθυστερημένου και κλεπτοκρατικού καπιταλισμού είναι δυστυχώς κυρίαρχο στην Ελλάδα. Και είναι αυτό εν τέλει που προκαλεί την μήνιν των αγορών. "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Μόνο θυμηδία προκαλούν… οι κύριοι της…

" Η κατάσταση της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, των ατομικών ελευθεριών, η οικονομική ελευθερία, η παιδική εργασία, οι διακρίσεις μεταξύ φύλων και φυλών είναι μεταξύ αυτών... Στα περισσότερα κριτήρια η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσον της διεθνούς κατάταξης... Μια σοβαρή κυβέρνηση αυτά θα προσπαθούσε να τα διορθώσει πρώτα και μετά οι επενδύσεις θα έρθουν μόνες τους... "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Αλέξης Τσίπρας ο «μέγιστος»: Αφού τελικά μας έβγαλε από τα Μνημόνια, γιατί δεν σηκώνεται να φύγει;

" Ο λόγος για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που χρειάστηκε να πάει με ελικόπτερο έως την Ιθάκη για να το μαγνητοσκοπήσει, να κάνει μετά έναν σύντομο «μεταμνημονιακό περίπατο», στον οποίο όλως τυχαίως συνάντησε μόνο χαρούμενα πρόσωπα, και να επιστρέψει. Το ίδιο το περιεχόμενο του διαγγέλματος ήταν μεταξύ έκθεσης ιδεών και ονειροφαντασίας. "

Αυγ
27
Περισσότερα »
Οι 29 φόροι των Τσίπρα-Καμμένου, ο τζίφος της λίστας Λαγκάρντ και το ζοφερό άμεσο μέλλον

" Η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, και με τη βούλα, διότι τα τυχόν αδικήματα έχουν παραγραφεί αλλά και οι λίστες που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί αποδείχθηκαν άνθρακες. Αντιθέτως, είναι απτά τα αποτελέσματα 29 νέων φόρων που έχει επιβάλλει η παρούσα κυβέρνηση. Τα επόμενα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου… "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Η... αλληλεγγύη της χοντρής κονόμας

" ΟΧΙ, ο καπιταλισμός δεν θα μας πουλήσει και το σκοινί να τον κρεμάσουμε! Ας πούμε ότι είναι λιγάκι γραμμική αυτή η πάλαι ποτέ δημοφιλής λενινιστική ρήση. Τα πράγματα είναι χειρότερα. Προκειμένου να επιβιώσει έστω μια μέρα παραπάνω το απάνθρωπο σύστημα του Κεφαλαίου παρεμβαίνει καταστροφικά στην ίδια την δομή του ανθρώπου. "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η θλιβερή μοίρα της Ελλάδας: Πως, που και γιατί χάθηκαν 200 δις από την οικονομία…

" Αν δεν είχε «πέσει» πρόωρα η κυβέρνηση τού 2014, σήμερα η οικονομία θα έτρεχε με ρυθμό ανόδου πάνω από 3% ετησίως. Την προαναφερόμενη περίοδο χάσαμε 20 δις ευρώ από την απαξίωση των τραπεζικών μετοχών που διακρατούσε το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητος (ΤΧΣ), 40 δις ευρώ από καταθέσεις που αποσύρθηκαν από το τραπεζικό σύστημα εις βάρος της οικονομίας και 7 δις ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων "

Ιουν
19
Περισσότερα »
Η «παρεοκρατία» τροφοδοτείται από την επιτυχία του καπιταλισμού - αλλά δεν πρέπει να συγχέεται μ’ αυτόν

" Δυστυχώς συγχέουν αυτό που συχνά ονομάζεται “παρεοκρατικός καπιταλισμός” με τον καθαυτό καπιταλισμό. Ενώ ο δεύτερος σέβεται την ιδιωτική περιουσία των ατόμων που αγοράζουν και πωλούν ελεύθερα σε μια χωρίς περιορισμούς αγορά, ο πρώτος αποδίδει ειδικά προνόμια σε συγκεκριμένα άτομα και εταιρίες, συνήθως εις βάρος όλων των υπολοίπων. Αυτό ήταν το σύστημα που γέννησε την απάνθρωπη και ανελέητη αποίκηση της Αφρικής κατά τον 19ο αιώνα. "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Η σιωπή των αμνών (και των ΜΜΕ) – Η ιστορία ενός «πτωχού» με μεγάλη πλέον επιρροή στα ΜΜΕ

" Παρότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι απλώς «μικρομέτοχος» της ΟΠΑΠ ΑΕ, φαίνεται ότι ο μεγάλος διαφημιστικός προϋπολογισμός της του εξασφαλίζει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση στα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα ο Δημήτρης Μελισσανίδης χρησιμοποιεί τη διαφημιστική δαπάνη της ΟΠΑΠ ΑΕ όχι μόνο ως ασπίδα προστασίας για τις δικές του δραστηριότητες αλλά στην πραγματικότητα και ως τρόπο προώθησης των θέσεων της διοίκησης μιας ΠΑΕ. "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Σύντροφοι την «κάτσαμε» - «Νέο Μνημόνιο» με αυστηρή εποπτεία, «ψαλίδι» σε συντάξεις και αφορολόγητο, πλεονάσματα 3,5% έως το 2022

" Για όσους, λίγους, είχαν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ να πιπιλίζουν την καραμέλα της διαπραγμάτευσης για να σωθούν οι συντάξεις –τις περικοπές των οποίων ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ– ήρθε η δημοσίευση του κειμένου του επικαιροποιημένου μνημονίου, που οι ίδιοι ξαναψήφισαν τις προηγούμενες ημέρες για δείξει και καταδείξει τη μεγάλη απάτη των «Αλέξη και ΣΙΑ»… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Κι αν ισχύει; «Ανατριχιαστική ιστορία για τα μελλούμενα στη χώρα»!!!

" «Eίδα διαβαθμισμένα έγγραφα. Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου με αυτά που πρόκειται να συμβούν». Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 23.5.2018 σε γνωστή ανατρεπτική ιστοσελίδα. Αν ισχύουν, όσα αναφέρονται στο κείμενο, πρόκειται για την ποιο ανατριχιαστική ιστορία για τα μελλούμενα στη χώρα, ενώ υπονοεί τάσεις φυγής για όσους έχουν γνώση του τι έρχεται και έχουν την δυνατότητα να μετοικίσουν σε άλλες χώρες… "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Το παραμύθι του τσαγκάρη και ο…. «φιλελές»…

"  Βρέθηκε ένας χοντρός δημοτικός σύμβουλος και είπε στον τσαγκάρη πως και αυτός ωφελήθηκε από τα δανεικά γιατί οι υπάλληλοι του δήμου αγόραζαν παπούτσια και φορούσαν. Και όταν ρώτησε ο τσαγκάρης πως γίνεται να ωφελήθηκε αυτός που έδινε εμπόρευμα για να πάρει τα λεφτά που μετά του τα έπαιρναν με φόρους, τον είπανε ανάλγητο και γερμανοτσολιά και φιλελέ. Ο τόνος στο "λελέ". "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Ο λήσταρχος Νταβέλης τραπεζίτης... και το «Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης» του Ε.Τσακαλώτου…

" Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως προσβλέπει στη δημιουργία και ελεγχόμενης από το κράτος "Αναπτυξιακής Τράπεζας” προκειμένου να την εντάξει στο αναπτυξιακό σχέδιο για την οικονομία το οποίο υποτίθεται πως έχει. Κατ’ αρχήν ο όρος "ολιστικό” σχέδιο παραπέμπει σε ορολογία εναλλακτικής ιατρικής, έναν τομέα που κατά ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων κρύβει κομπογιαννίτες που εκμεταλλεύονται απελπισμένους αφελείς. "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Τσίπρας Vs Τσακαλώτος +Δραγασάκης – Ένα «Αόρατο» σχέδιο για μία αόρατη ανάπτυξη

" Υπάρχει βέλτιστο επιχειρησιακό σχέδιο για έναν οποιονδήποτε οργανισμό, αλλά και για ένα κράτος; Απάντηση: δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, βέλτιστη μεθοδολογία σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου, η οποία βασίζεται στην εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσοτέρων εξ αυτών που θα κληθούν να το εφαρμόσουν, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί σε σημαντικό βαθμό η αναγκαία δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων, χωρίς την οποία και το καλύτερο σχέδιο παραμένει νεκρό γράμμα. "

Απρ
23
Περισσότερα »
Ο… Ζαχαριάδης, οι «καλαμπόρτζοι» των συριζανέλ και η NOVARTIS

" Πώς το έλεγε ο παλιός φίλος Χάρρυ Κλύνν: Τέτοια πρωτοτυπία ρε! Να λέτε την μουτράκλα, μουτράκλα»; Μα τόσο άχρηστοι, προπαντός ανεπίδεκτοι μαθήσεως είσαστε, ρε ροζέ ΣΥΡΙΖΑίοι, τόσο καλαμπόρτζοι; Μια πολιτική απάτη της προκοπής δεν μπορείτε να στήσετε; Σας πιάσανε με την γίδα στην πλάτη; Και θέλετε κι άλλη τετραετία; Μετεξεταστέοι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε! "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Στην πρέσα η Κυβέρνηση από τους θεσμούς για 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης

" Η λασποθεραπεία μπορεί να συνεχίζεται με την πρέπουσα για την περίπτωση ένταση, για το καλό του λαού πάντα, αλλά οι ανάλγητοι θεσμοί επανέρχονται για τα 88 προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Νέες Περικοπές Συντάξεων, πλήρης κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ νησιών, μείωση αφορολόγητου και άλλες ακόμη ποιο καλές προσφορές του διδύμου της εξουσίας για τον λαό…  "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Μήπως είσαι κορόιδο που πληρώνεις; Κουρεύονται πιστωτικές και καταναλωτικά μέχρι και στο 90%!

" Χρωστάς τη δόση της πιστωτικής κάρτας και του καταναλωτικού δανείου και αγωνιάς να τα πληρώσεις στην αρχή του μήνα; Είσαι κορόιδο! Οι τράπεζες χαρίζουν μέχρι και το 90% από τα χρωστούμενα εδώ και μήνες ή χρόνια από δάνεια και κάρτες σε δανειολήπτες τους που δεν πληρώνουν! "

Φεβ
02
Περισσότερα »
Γιατί το τρίτο μνημόνιο (μνημόνιο Τσίπρα), θα αποδειχτεί το καταστροφικότερο...

" Με το τρίτο μνημόνιο οι δανειστές το μόνο που φρόντισαν είναι να εξασφαλίσουν μέρος των δανείων του, υποθηκεύοντας τη χώρα. Φυσικά η εξασφάλιση των δανείων από μια χώρα που δεν έχει τις προϋποθέσεις της οικονομικής ανάπτυξης σημαίνει εξασφάλιση των δανείων από τη φτωχοποίησή της.  "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Οι... αριστερές «κουκούλες» και τα γιούρια… για κάθε δημόσια θέση…

" Πριν από μερικούς μήνες επισκέφτηκαν τον Γιάννη Δραγασάκη πέντε στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα στελέχη αυτά κατέθεσαν προτάσεις στον αντιπρόεδρο για το πώς θα φθείρουν τον Γιάννη Στουρνάρα. Ουσιαστικά έστησαν ένα ευρύτερο σχέδιο υπονόμευσης του διοικητή τους με σκοπό να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση καθώς η ΤτΕ είναι η μοναδική αρχή που δεν έχει βάλει χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν μπορεί κιόλας. "

Δεκ
26
Περισσότερα »
Οι «σοφοί», ο χασάπης και η ψευδής εξίσωση στο Ελληνικό δράμα…

" Το κόστος που όλα αυτά τα χρόνια έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία είναι βαρύτατο. Η δραματική ανεργία του περίπου 27% έπεσε κυρίως αφενός λόγω της μαζικής μετανάστευσης νέων επιστημόνων, αφετέρου λόγω της μερικής απασχόλησης. Το και σήμερα δραματικά υψηλό ποσοστό της ανεργίας δεν αποτυπώνει επακριβώς το κοινωνικό δράμα. "

Δεκ
17
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "