Οι τράπεζες προτείνουν ρυθμίσεις ευκολίας στους «Κόκκινους» δανειολήπτες. Είναι η Τελευταία Ευκαιρία;

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


Μια τελευταία ευκαιρία που αφορά στην παροχή ευνοϊκής ρύθμισης για την αποπληρωμή των καθυστερούμενων στεγαστικών τους δανείων προσφέρουν, τους τελευταίους μήνες, οι τράπεζες στους κακοπληρωτές πελάτες τους είτε με επιστολές-προσκλητήρια, είτε μέσω του διαδικτύου προκειμένου να εξυγιάνουν το στεγαστικό τους χαρτοφυλάκιο το οποίο μετρά ανοίγματα ύψους 28 δισ ευρώ (αντιστοιχούν στο 1/3 των καθυστερούμενων δανείων κάθε κατηγορίας).

Μάλιστα ο όγκος των προβληματικών στεγαστικών δανείων φτάνει το 48% το συνόλου των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες από το 2.000 και μετά, δηλαδή με ένα λόγο τα μισά στεγαστικά δάνεια έχουν καταστεί πλέον μη εξυπηρετούμενα μιας και οι κάτοχοί τους έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων είναι επίσης το γεγονός ότι από τη μια οι τράπεζες απέτυχαν να πιάσουν τον καθορισμένο στόχο απομείωσή τους ,ενώ την ίδια ώρα δημιουργείται μια νέα γενιά προβληματικών στεγαστικών δανείων..

Το κεντρικό σύνθημα των τραπεζών προς τους δανειολήπτες προβληματικών στεγαστικών δανείων, μετά μάλιστα και την πίεση του SSM (εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ) για επιτάχυνση του ρυθμού εξυγίανσης του στεγαστικού τους χαρτοφυλακίου, συνίσταται στο εξής: «Ελάτε και με κάθε τρόπο θα βρούμε λύση με βάση τις δυνατότητες σας».

Συγκεκριμένα το σύνθημα της Εθνικής Τράπεζας σε ειδική ανάρτηση στη ιστοσελίδα της είναι "Μαζί θα βρούμε λύση", σημειώνοντας ότι για άλλους 220.000 πελάτες βρέθηκε λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Ανάλογο σύνθημα με τίτλο «Ελάτε να βρούμε λύση για τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε...» έχει καταχωρίσει στη ιστοσελίδα της η Εurobank απευθυνόμενη στους πελάτες της που έχουν κάνει στάση πληρωμών.

Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινίασε την τηλεφωνική γραμμή (211/1202020) καλώντας τους πελάτες της να βρουν από κοινού κάποια λύση για τη ρύθμιση του δανείου τους, ενώ η Alpha Bank έχει εφαρμογή στην ιστοσελίδα της όπου η τράπεζα μπορεί να προτείνει εναλλακτικές προτάσεις ρύθμισης του δανείου στον πελάτη της με συμφέρουσες λύσεις για αυτόν αρκεί να καταχωρήσει στην εφαρμογή τα μηνιαία εισοδήματά του , το ύψος και τις δόσεις του δανείου και τις ανάγκες του..

Ποιες ρυθμίσεις στα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια προτείνουν οι τράπεζες

Τρεις είναι οι βασικότερες ρυθμίσεις των δανείων που προτείνουν οι τράπεζες.

α) Καταβολή μειωμένης μηνιαίας δόσης για κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ 4 χρόνια) χωρίς κεφαλαιοποίηση τυχόν τόκων από τα ποσά των δόσεων

β) στην περίπτωση αυτή προβλέπονται μειωμένες μηνιαίες δόσεις με επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου μέχρι και 20 χρόνια αρκεί ο δανειολήπτης να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Θα του παρέχεται επίσης ως επιβράβευση και μη κεφαλαιοποίηση των τόκων των δόσεων των δανείων..

γ) στην τρίτη περίπτωση προβλέπεται "κούρεμα" του δανείου, αφορά ωστόσο ελάχιστες περιπτώσεις, και εφόσον ο δανειολήπτης τηρήσει τις υποχρεώσεις που θα προβλέπει η ρύθμιση μέχρι τη λήξη της.

Πηγή: lykavitos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "