Εξάρθρωσαν σπείρα διαδικτυακής απάτης με κλεμμένες ή πλαστές πιστωτικές κάρτες – Στα 18 εκατ. ευρώ ο τζίρος της…

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες

Έκαναν διαδικτυακές αγορές ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ με πλαστές ή κλεμμένες κάρτες! - Europol, γερμανική και κυπριακή αστυνομία εξάρθρωσαν τη σπείρα -Κάτοικος Κύπρου ο εγκέφαλος

Μόνιμος κάτοικος Κύπρου είναι ο εγκέφαλος σπείρας, η οποία παράγγελνε διαδικτυακά ακριβά προϊόντα και τα πλήρωνε με πλαστές ή κλεμμένες κάρτες.

Η σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από την γερμανική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Europol και τη συνδρομή της κυπριακής Αστυνομίας, απέσπασε συνολικά κέρδη ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ από 35.000 υποθέσεις εξαπάτησης.

Στην επιχείρηση, η οποία πήρε την κωδική ονομασία Warenagent, πραγματοποιήθηκαν 31 έλεγχοι σε σπίτια υπόπτων και έγιναν 15 συλλήψεις. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η δράση της σπείρας των 15 χρονολογείται από το 2012 και κατάφερναν να ξεγελούν τις αρχές, χρησιμοποιώντας ενδιάμεσους παραλήπτες, κωδικές ονομασίες και πληρωμές με cryptocurrencies.

Η αποστολή των δεμάτων γινόταν σε διευθύνσεις συνεργατών, οι οποίοι δεν γνώριζαν λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος και τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ενδιάμεσους (mules σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία). Οι ενδιάμεσοι, αφού παράγγελναν τα προϊόντα αναλάμβαναν να τα προωθήσουν σε διευθύνσεις στην Ανατολική Ευρώπη, ώστε να είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Το δίκτυο των απατεώνων ήταν άρτια οργανωμένο, αφού κάποιοι παρείχαν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, άλλοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα των χρημάτων και άλλοι την επιστράτευση των ενδιάμεσων παραληπτών των δεμάτων.

Για σκοπούς συντονισμού της επιχείρησης η EUROPOL απέστειλε στην Κύπρο μια κινητή μονάδα επιχειρήσεων, ενώ στα γραφεία της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, στη Λευκωσία, λειτούργησε επιχειρησιακό κέντρο.

Πηγή: lawandorder.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "