Μνημόνια θα λέμε και θα κλαίμε! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…

Κατηγορία: Οικονομία Τράπεζες


Το απόλυτο αίτημα, κύριε Τσίπρα, δεν είναι να μην κόψετε από τους συνταξιούχους τις συντάξεις που εσείς ψηφίσατε να μειώσετε από τον προσεχή Ιανουάριο. Αλλά να επιστρέψετε τις συντάξεις στο ύψος που βρισκόντουσαν τον Ιανουάριο του 2009, πριν δέκα χρόνια. Μην κάνετε μισές δουλειές. Ή πείτε το ψέμα ολοκληρωμένο ή μη ξεκινήσετε να το λέτε. Είδατε τι συνέβη στην Αργεντινή. Ρωτήστε και τον κ. Τσακαλώτο...

Κάνανε τα παπατζηλίκια τους όσο η Ελλάδα βρισκότανε σε μνημόνια, ήταν δηλαδή σε προστατευμένο περιβάλλον. Έτσι, έβγαινε η κυρία Φωτίου και έλεγε για τα ντολμαδάκια και ο κύριος Κυρίτσης για τις κατουρημένες ποδιές. Από τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν τα επιτόκια της ντροπής των άθλιων τοκογλύφων. Θα υπάρχει η μόνιμη απειλή για επιτόκια Αργεντινής ή Βενεζουέλας, έτσι για να έρθουμε πιο κοντά στην Λατινική Αμερική, την οποία τόσο θαυμάζει ο Αλέξης ο Τσίπρας ο σοσιαλδημοκράτης. Θα λέει η κυρία Φωτίου για γεμιστά και οι αγορές θα μας δανείζουν με έναν ή δύο πόντους πιο ακριβά. Θα λέει ο άλλος για τις συντάξεις; Ότι θα ξεχειλώσουμε τις δημόσιες δαπάνες; Θα μας στέλνουν έπειτα οι αγορές το ραβασάκι με ένα επιτόκιο 8% ή 9% κι εμείς θα τρέχουμε τότε γονατιστοί να ζητήσουμε την βοήθεια του... Τόμσεν.

Μνημόνια θα λέμε και θα κλαίμε! Επειδή με το τέλος των μνημονίων θα έχει τελειώσει και το παραμύθι. Όσο υπήρχαν τα μνημόνια μπορούσε κανείς να τα σκίσει, να τα αλλάξει με έναν νόμο κι ένα άρθρο, να υποσχεθεί για το μέλλον συντάξεις μαμούθ και κατώτερο μισθό ανάλογο με τον μέσο μισθό που παίρνουν οι άνθρωποι σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία. Με το τέλος των μνημονίων, οι κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με τις αγορές. Κι οι αγορές, κύριε Τσίπρα, είναι αιμοβόρικες. Θα δηλώνετε ότι θα ξανασκεφτούμε το θέμα των συντάξεων και μέχρι να βγείτε από το γραφείο σας στον διάδρομο θα μας έχει ήδη φτάσει ο λογαριασμός.

Εκτός κι αν δεν θα είστε εσείς κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2019 για να εφαρμόσετε τα μέτρα. Τότε μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Ιδίως αν είστε σε προεκλογική περίοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αγορές καταλαβαίνουν, έχουν κατανόηση. Ότι έχετε κι εσείς ένα εκλογικό σώμα να ικανοποιήσετε και θα πρέπει να το ταΐσετε με την ανάλογη τροφή. Μην ξεχνάτε, κύριε Τσίπρα, εδώ ο Μωάμεθ έφτασε να υποσχεθεί Παρθένες σε αυτούς που θα έφταναν στον Παράδεισο. Σε μερικές τόσο αθώες υποσχέσεις, όπως η παροχή μίας ή δύο συντάξεων θα κολλούσατε εσείς; Ούτε να το σκέφτεστε! Φλομώστε τους στο ψέμα! Ξέρετε εσείς...

Θανάσης Μαυρίδης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "